Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 07:53

Podobno wcześniej w polu karnym Sieny gwizdek milczał wtedy gdy miał zabrzmieć, a zabrzmiał wtedy gdy sytuacja była na styku - pół na pół.
Jeden by tego Balo gwizdnął, inny nie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 08:20

Pal licho z Milanem, w sumie to nawet dobrze że to oni będą nas (Włoskie drużyny) reprezentować w LM, oby wzmocnili obronę.. Bądź co bądź szkoda mi Sieny. Mam nadzieję że za rok wrócą do Serie A.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 09:08

Za dużo jadu z Waszej strony, koledzy Juventini. Nie wiem, czym się podniecacie, czym się frustrujecie? Mam podobnie jak Vimes, Milan musiał to wygrać, całe środowisko o tym wiedziało, żadne zaskoczenie.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 10:37

stahoo pisze:Czy może ktoś temu Milaniście zmienić rangę?
Mówisz o zahorze?

Kibice Milanu sami sobie srają do swojego gniazda.

Obrazek

Myślicie, że walną jakiegoś newsa na głównej? Kiedyś był wstyd, teraz nie mają wstydu?

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 11:10

Dzięki, fajnie się czytało Wasze posty po tym meczu. Bardzo rozemocjonowane forum, dlatego lubię je czytać.

Karny mocno dyskusyjny ale sędzie się z niego spokojnie wybroni. Rozumiem rozgoryczenie niektórych, Milan dostał w tym sezonie kilka prezentów ale sorry, to nie jest nasza wina, pisanie że ktoś gra fair a Milan nie... to troche przesada.

Jeśli chodzi o krzywdę Fiorentiny to przypominam sobie ostatni bezpośredni mecz i karny na Ljajicu gdzie został powalony przez wiatr, przypominam sobie dyskusyjną sytuację z Abate w 93. minucie tegoż samego meczu, gdzie można było a nie podyktowano karnego. Nie piszę to dlatego żeby Milan postawić w świetle tych pokrzywdzonych ale pokazać jedynie, że nie jest to tak zawsze w jedną stronę jakby niektórzy chcieli a akurat sama Viola nie ma co narzekać.

Na koniec:
Podyktowane jedenastki:
11 - Milan, Juventus
10 - Napoli, Fiorentina, Cagliari

Milan po prostu strzela swoje jedenastki.

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 11:18

LukaszACM pisze:Jeśli chodzi o krzywdę Fiorentiny to przypominam sobie ostatni bezpośredni mecz i karny na Ljajicu gdzie został powalony przez wiatr, przypominam sobie dyskusyjną sytuację z Abate w 93. minucie tegoż samego meczu, gdzie można było a nie podyktowano karnego. Nie piszę to dlatego żeby Milan postawić w świetle tych pokrzywdzonych ale pokazać jedynie, że nie jest to tak zawsze w jedną stronę jakby niektórzy chcieli a akurat sama Viola nie ma co narzekać.
No fajnie, fajnie tylko, że tamten mecz ustawiła NIESŁUSZNA czerwona kartka dla Tomovicia. Hipokryci.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 11:32

bardzo dobrze. powodzenia Milanowi w LM. To europejska druzyna, bardziej niz wloska. trzeba zbierac punkty uefa. fiorentina niech powalczy w le. tak bedzie lepiej

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 19:16

No fajnie, fajnie tylko, że tamten mecz ustawiła NIESŁUSZNA czerwona kartka dla Tomovicia. Hipokryci.
Spokojnie chłopie. To czy kartka była niesłuszna to kwestia dyskusji, ja bym nie dał czerwonej ale sędzia miał podstawy. Czy ustawiła? Myślę, że tak, Milan grał lepiej na 11 niż na 10 ale to już tylko gdybanie. W każdym razie chciałem zaznaczyć, że Viola nie jest taką znowu biedną poszkodowaną drużyną.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 21:37

oglądałem powtórkę i faul przy karnym dla milanu był bardziej oczywisty niż dla Austrii w meczu z Polską czy dla barcelony z minalem w LM sezon czy dwa temu... nie ma się czym podniecać, z pewnością nawet obrońca na trzeźwo przyzna, że faulował ;] może i szkoda violi ale dla włoskiej piłki to z pewnością lepiej, że w LM będzie 3 zespoły a nie 2 bo fiołki pewnie by odpadły z jakimś arsenalem a tak milan będzie rozstawiony... brawa dla montelli, w zasadzie nie wiem dlaczego nie wybrali go trenerem sezonu...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 22:13

Rommanov pisze: No fajnie, fajnie tylko, że tamten mecz ustawiła NIESŁUSZNA czerwona kartka dla Tomovicia. Hipokryci.
No tak, uderzenie łokciem w twarz w zawodnika, ktory zapewne wyszedłby na 1v1 (rozpędzony zaczynał mijać rywala) to faktycznie niesluszna :D (pomijając fakt, ze Fiorentina duzo lepiej zagrała 10 na 11 niz 11 na 11)
Nawet TU glosy byly podzielone, a to chyba cos znaczy :] :] :]
LukaszaACM pamięc chyba zwodzi (albo mnie?), sytuacja z faulem na Abate (notabene 3x bardziej oczywista niz pierwszy "faul" w polu karnym Violki) byla wczesniej. W 93 minucie mielismy siatkarskie przyjecie w polu karnym przez zawodnika Fiorentiny, gdzie sędzia byl jakies niecałe 3m od chłopa... [']
Gdyby tam nie zadziałali "złodzieje" jak to ktos cytowaL wypowiedz kogos z obozu Fiorentiny to wczoraj byłby mecz o pietruszke.

p.s co to za dziwna odmiana "sędzie"? :rotfl:

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 22:43

Rommanov pisze:
LukaszACM pisze:Jeśli chodzi o krzywdę Fiorentiny to przypominam sobie ostatni bezpośredni mecz i karny na Ljajicu gdzie został powalony przez wiatr, przypominam sobie dyskusyjną sytuację z Abate w 93. minucie tegoż samego meczu, gdzie można było a nie podyktowano karnego. Nie piszę to dlatego żeby Milan postawić w świetle tych pokrzywdzonych ale pokazać jedynie, że nie jest to tak zawsze w jedną stronę jakby niektórzy chcieli a akurat sama Viola nie ma co narzekać.
Ale co ustawiła jak fiora 2 karne dostala, ten drugi to naprawde z dupy, akurat ten mecz ogladalem i fiora grala koszmarnie w 11, zadnych dokladnych podan, ciagle straty pizarro i milan wychodzil na dogodne okazje, jakos lepiej zaczeli grac w 10.

Bubu1899 pisze: No tak, uderzenie łokciem w twarz w zawodnika, ktory zapewne wyszedłby na 1v1 (rozpędzony zaczynał mijać rywala) to faktycznie niesluszna :D
No te uderzenie łokciem ani chamskie nie bylo ani jakies ostre ot tak we dwoch sie szarpali i cos tam musnelo faronowi i padl jak potluczony, kamery roznie pokazywaly ale wedlug mnie biegli na rowni i nie sadze ze faraon by wywalczyl te pilke, obronca byl masywniejszy a na cialo szli. Mysle ze zolta by wystarczyla za agresywne wymachiwanie rak, chociaz... Kielon tak gra na co dzien i nic mu nie robia.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, 22:51 przez juventussek, łącznie zmieniany 5 razy.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 22:45

Panowie nie ma co dyskutować o tym czy karny był sprawiedliwy czy nie. Zdarzają się pomyłki sędziom i tak już zawsze będzie. Fakt, w tym sezonie Milanowi sprzyjali dużo (np. karny na Isli w meczu z Juve) ale i nam też czasami pomogli (gol Vidala z Catanią) i też nie ma co płakać, że Milan gra w el.LM dzięki sędziom. Zasługiwali na te 3 miejsce po rundzie rewanżowej gdzie bodajże przegrali tylko 1 mecz (tak z Juve :-D ) I ogólnie dla całej włoskiej piłki lepiej żeby to Milan grał w LM niż Fiołki bo Ci drudzy po prostu nie mają ekipy na te rozgrywki.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 23:08

ehhh... Piszecie głupoty, a ja radzę poszukać uzasadnienia FIGC do zawieszenia Tagliavento po tamtym spotkaniu...

BTW:
Ogni settimana Calciomercato.com fa il punto della situazione per analizzare i principali errori arbitrali in Serie A, aggiornando una classifica 'virtuale' senza sviste che tenga conto solo di quelle che hanno inciso sui risultati. Ovviamente il prodotto finale va preso con le pinze, in quanto ci sono troppe variabili in gioco.

'Generosi' i rigori fischiati a Milan e Sampdoria contro Siena e Juventus.

CLASSIFICA VIRTUALE (Squadra - Punti virtuali - Punti reali - Saldo):
Juventus 85 87 (+2)
Napoli 71 78 (+7)
Fiorentina 71 70 (-1)
Roma 66 62 (-4)
Udinese 60 66 (+6)
Milan 58 72 (+14)
Catania 55 56 (+1)
Inter 55 54 (-1)
Lazio 54 61 (+7)
Parma 52 49 (-3)
Cagliari 46 47 (+1)
Bologna 46 44 (-2)
Torino 44 39 (-5)
Atalanta 42 40 (-2)
Genoa 39 38 (-1)
Chievo 36 45 (+9)
Sampdoria 35 42 (+7)
Palermo 35 32 (-3)
Siena 33 30 (-3)
Pescara 25 22 (-3).

Penalizzazioni: Siena -6, Atalanta -2, Torino -1, Sampdoria -1.
PIS JOŁ

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 23:21

inter -1, ACM + 14

W Mediolanie, jak w przyrodzie, nic nie ginie :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2013, 23:26

W milanie sami nie wiedzą, czy wylali maksia allegriego :lol:
http://www.football-italia.net/34420/mi ... -statement

'Milan 58 72 (+14)' jakoś szczególnie mnie nie dziwi :whistle:

Gdyby ktoś chciał się jednak śmiać z milanu, że drugi sezon z rzędu nie wygrał żadnego trofeum, niech zajrzy najpierw na stronę 'najbardziej utytułowanego klubu'. Dowiemy się tam bowiem, że milaniści zasłużyli na pochwały - w końcu przez 5 lat nie wypadają poza podium serie a. Śmiech na sali, tę stronę prowadzi chyba jakiś 13-letni gimb albo sam Berlusconi te głupoty pisze :prochno:

Obrazek
ODPOWIEDZ