Mercato (zima 2011/12)
- rosomak
- Juventino
Przestanmy bujac w oblokach.
Juve nigdy nie wydawalo na jednego gracza ponad 20 mln.
Tak bylo tylko jak Zidana i Inzaghiego sprzedalismy, chyba jeszcze Salasa.
Wtedy przyszli Bufffon,Nedved i Thuram.
Sprzedalismy i kupilismy.
Nie nastawiajcie sie ze kupimy Cavaniego albo HUlka.
- mateusz6
- Juventino
Raczej marzenie. Nie sądze by Beppe wyłożył 31 mln za Lavezziego. No chyba, że dałoby się zbic tą cenę jakimś zawodnikiem np. BonuccimTacchinardi. pisze:Tylko bez takich "chociaż" heh. Cavani jest kompletnie nierealny tak i dla nas, tak i dla reszty włoskich drużyn. Jak już odejdzie, to za granicę. BTW Napoli... tak już wiele razy słyszałem o Lavezzim na forum. Naprawdę jest jakaś szansa na niego czy to kolejne marzenia forumowiczów?Cabrini_idol pisze:Mi sie marzy Cavani, ale to raczej nierealne (chociaż?)

Wolę Suareza za taką kasę.
- Eric6666
- Juventino
najlepszym zakupem byłby Jovetic. Raczej realny, ograny w lidze, młody, genialny! Tylko czy do 4-3-3 by pasował? raczej do 4-4-2 jako cof. lepiej a nie ma co wydawać znowu za zawodnika 20 mln, który nam nie pasuje do ustawienia.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Tacchinardi.
- Juventino
Z tego co widziałem na who scored Viola najczęściej grała 4-3-3. A więc...Eric6666 pisze:najlepszym zakupem byłby Jovetic. Raczej realny, ograny w lidze, młody, genialny! Tylko czy do 4-3-3 by pasował? raczej do 4-4-2 jako cof. lepiej a nie ma co wydawać znowu za zawodnika 20 mln, który nam nie pasuje do ustawienia.
Jovetic zagrał 8 meczów na środku ataku (średnia 7.58, 5 goli, 1 asysta), 7 meczów lewym skrzydle, ale cały czas w ataku (średnia 7.52, 4 gole, 1 asysta) i jeden mecz na pozycji cofniętego napastnika/ ŚPO (8.76). Takie liczby i fakty wskazują, że Czarnogórzec jest świetnie dopasowałby się do naszej taktyki, a Conte mógłby korzystać z jego uniwersalności. Moim zdaniem cel nr.1 na lato (mam przeczucie, że będzie). Gdyby co daje linka:
http://www.whoscored.com/Players/29072
- Bartek88
- Juventino
Na podstawie czego uwazacie ze Higuan odejdzie ? Bo z rozmowy z kibicami Realu wynika to, ze Murinho go w zyciu nie odda.
Krasic u nas zostaje? Bo u ruskich do konca lutego trwa Mercato i jakies ploty szly, ze chca nam go zabrac ? :?
A dla scislosci
Krasic u nas zostaje? Bo u ruskich do konca lutego trwa Mercato i jakies ploty szly, ze chca nam go zabrac ? :?
A dla scislosci
- to jest pojedynczy cudzyslow, oraz znak zastepczy dla apostrofu,ktory wyglada bardziej jak przecinek na gorze. (chyba, ze to tylko u mnie w przegladarce jest pionową kreseczką? :? )'
- evilboy
- Juventino
Diego (25), Melo (20), Amauri (22,5), Vieira (20), Emerson (22)... Coś Twoja teoria się nie zgadzarosomak pisze:Przestanmy bujac w oblokach.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- mateusz6
- Juventino
Dziwne, że nie ma żadnych newsów o Krasiciu. To Zenit już go nie chce? Czytałem, że złożyli ofertę 6 mln euro za Błaszczykowskiego, ale Dortmund chce minimum 10. Niech Ruskie biorą od nas Milosa, bo tyle ile on zagrał w tym sezonie to spokojnie mógłby zastąpić go De Silvestro.
- matbar21
- Juventino
Lavezzi byłby dobrym wzmocnieniem, ale zapominacie o jednym.. Co będzie robił M.Vucinic, kolejne 15m € na trybunach?mateusz6 pisze:Raczej marzenie. Nie sądze by Beppe wyłożył 31 mln za Lavezziego. No chyba, że dałoby się zbic tą cenę jakimś zawodnikiem np. BonuccimTacchinardi. pisze:Tylko bez takich "chociaż" heh. Cavani jest kompletnie nierealny tak i dla nas, tak i dla reszty włoskich drużyn. Jak już odejdzie, to za granicę. BTW Napoli... tak już wiele razy słyszałem o Lavezzim na forum. Naprawdę jest jakaś szansa na niego czy to kolejne marzenia forumowiczów?Cabrini_idol pisze:Mi sie marzy Cavani, ale to raczej nierealne (chociaż?)
- mateusz6
- Juventino
Vucinic to lewe, a Lavezzi prawe skrzydło ataku.matbar21 pisze:Lavezzi byłby dobrym wzmocnieniem, ale zapominacie o jednym.. Co będzie robił M.Vucinic, kolejne 15m € na trybunach?mateusz6 pisze:Raczej marzenie. Nie sądze by Beppe wyłożył 31 mln za Lavezziego. No chyba, że dałoby się zbic tą cenę jakimś zawodnikiem np. BonuccimTacchinardi. pisze:
Tylko bez takich "chociaż" heh. Cavani jest kompletnie nierealny tak i dla nas, tak i dla reszty włoskich drużyn. Jak już odejdzie, to za granicę. BTW Napoli... tak już wiele razy słyszałem o Lavezzim na forum. Naprawdę jest jakaś szansa na niego czy to kolejne marzenia forumowiczów?
- eXoN
- Juventino
Tak jak napisał mateusz są to inne pozycje.matbar21 pisze:
Lavezzi byłby dobrym wzmocnieniem, ale zapominacie o jednym.. Co będzie robił M.Vucinic, kolejne 15m € na trybunach?
Poza tym Vucinić na trybunach? No proszę Cię, śmiech na sali. Na pewno by walczył o pierwszy skład z naszymi letnimi mistrzami

To nie jest Krasic, on w Serie A gra na wysokim poziomie już bardzo długo, i na pewno będzie u nas przydatny, jeszcze będziemy się cieszyć jego grą :-D
- zahor
- Juventino
Rosomak, cierpisz na rozdwojenie jaźni?
rosomak pisze:Matri jest dobry ale to jest gracz ktory sprawdza sie przez max 3 sezony w wielkim klubie, tak jak Suazo w interze, sa tacy ktorzy na dluzsza mete nie podolaja w top klubach.
On sie rozwija ale nie oczekujmy ze bedzie gral jak Zlatan.
Nam jest potrzebny w napadzie super snajper, ktos musi seryjnie strzelac, Matri moze siedziec na lawie.
Marzeniem jest Torres ale chyba nieosiagalne.
Damiao tez bylby dobry ale tez chlopak bez doswiadczenia:(.
Super transferem bylby Higuain/Benzema/Gomez.
Moze Suarez?
ale raczej nie jako snajper a cos typu Vucinic, ale po co jak juz Mirko mamy?
Nie sądzisz że jedno z drugim się wyklucza? No chyba że planujesz sprowadzenie Benzemy za 10 baniek albo wymianę Suareza za Matriego.rosomak pisze:Przestanmy bujac w oblokach.
A teraz poszukaj sobie mecz z Rosenborgiem z bodajże 1998 roku, gdzie Del Piero zrobił dokładnie takie samo coś...Jacky pisze:Ten Torres:rosomak pisze:Marzeniem jest Torres ale chyba nieosiagalne.![]()
Nie, dzieki, postoje.
Argumenty takie średnie. Del Piero nie jest wysuniętym napastnikiem, koniec, kropka. Równie dobrze mógłbyś napisać "wyobraź sobie co by było gdyby grał za niego Pazienza". Toni to głęboka rezerwa, prawie tak głęboka jak Amauri, Quagliarella dochodził do siebie po kontuzji. A zatem bronisz Matriego za to, że z nim w składzie Juventus zagrał lepiej niż by wystąpił z 37-latkiem grającym na obcej mu pozycji, z gościem na wylocie abo z rekonwalescentem?? No ok. Ale te warunki spełnia połowa snajperów w lidze. Spełnia ja wyśmiewany Floro Flores, Maxi Lopez i wielu innych przeciętniaków, których tutaj byśmy pewnie nie chcieli, łącznie z Borriello. Nie chcę wdawać się w ocenianie który z tych graczy jest gorszy, a który lepszy, ale chwalenie Matriego, napastnika czołowej włoskiej drużyny za to, za co Ty go chwalisz to trochę przesada.Castiel pisze:Nawet nie chce sobie wyobrażać jak wyglądałby ten sezon gdyby nie Matri. Jego bramki dawały nam zwycięstwa, asysty też bardzo ważne jak np z Lazio czy Interem. Nie jest on jakimś wybitnym snajperem, marnuje sporo okazji, ale swoje też strzela. Brakuje mu też trochę szczęścia jak np w meczach z Interem, Lazio czy Fiorentina. Raz słupek, raz minimalnie obok, innym razem Boruc wyciąga się jak długi. Nie masz co teraz narzekać bo gdyby zamiast niego grali np Del Piero, Quag czy Toni to na pewno byłoby dużo gorzej i gdzie jak gdzie, ale na 1 miejscu to byśmy raczej nie byli.
No z tym "ważnym elementem" to chyba trochę przesadziłeś - nie odgrywa roli wcale istotniejszej niż Marchisio w poprzednim sezonie.pan Zambrotta pisze: Co do mercato. Conte przede wszystkim dostał to, czego chciał - a mianowicie wzmocnienie na każdą pozycję. Przed sezonem sam bluzgałem na Giaccheriniego, a teraz jest to ważny element w układance Antonio.
No o ile jeden z tych napastników Realu mógłby być jego następcą (tyle że szanse na sprowadzenie któregokolwiek z nich są iluzoryczne), o tyle Jovetić czy Rossi to zupełnie inny typ napastnika - raczej następcy Del Piero.Tacchinardi. o Matrim pisze: Co do następcy, chciałbym widzieć w ataku Jovetica albo Rossiego(obaj realni, ze wskazaniem na Jovetica). Marzeniem pozostaje Higuain/Benzema (tylko bez żadnego Torresa proszę bo to jakiś kiepski żart jak ktoś pisał kilka postów wcześniej
).
Filmik na poziomie 12-letniego kibica Interu z seriea.pl. W każdej z tych sytuacji były jakieś podstawy do podyktowania karnego, które milaniści umieją wykorzystać - a to ktoś go ciągnie za koszulkę, a to ktoś wysuwa stopę nie trafiając w piłkę, a to ktoś wchodzi ciałem niezgodnie z przepisami. Jasne, w większości przypadków dałoby się ustać, tylko po co, skoro w myśl przepisów przysługuje rzut karny?beka pisze: Taa![]()
Wiekszosc karnych, ktore dostaje Milan w tym sezonie mozna najlagodniej okreslic jako mocno dyskusyjne.
Wybacz, ale te argumenty są już zupełnie kretyńskie. Zlatan wbija słabiakom - a Matri komu strzela? Jaki jest najsilniejszy zespół, przeciwko któremu zdobył bramkę? Ostatnio dwa gole Udinese, Zlatan dla porównania w tym roku ukłuł już Barcelonę. Di Natale ma farta że omijają go kontuzje - a Matri nie? Dlaczego jeden brak kontuzji zawdzięcza szczęściu, a drugi nie? Że jest jedynym napastnikiem? Dokładnie tak, jak u nas Matri - Pepe to skrzydłowy, a Vucinić prawie że rozgrywający. Klose najwyraźniej dobrze zrobiła zmiana otoczenia? A Matri to ile razy zmieniał klub zanim zaczął grać na przyzwoitym poziomie? Napisałbyś po prostu że go lubisz bo tak i by wystarczyło - zrozumielibyśmy. Czasami można odczuwać do piłkarza sympatię mimo że swoją grą nie do końca na to zasługuje. Ale pisać że się spłaca jego transfer, jeżeli strzela mniej niż Klose? Bez przesady.Castiel pisze: Ja go tam lubię mimo wszystko. Z naszej ekipy tylko on gwarantuje dwucyfrowy wynik strzelecki na koniec sezonu. Poza tym nie ma co narzekać. Zlatan to technik i geniusz, ale gole wbija słabeuszom, Di Natale to chyba jedyny napastnik Udinese i ma farta, że omijają go kontuzje, na nim skoncentrowana jest cała ofensywa, a Klose najwyraźniej dobrze zrobiła zmiana otoczenia. Na każdego można coś powiedzieć. Moim zdaniem w ogólnym rozrachunku jego transfer się zwraca i mam nadzieję, że dalej będzie taki skuteczny.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 17:44 przez zahor, łącznie zmieniany 8 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
niektórym pomaga taka rozmowa ze sobą samym, można rozliczyć sie z dotychczasowego życia i popaść w auto-refleksję :Amarillo pisze:Arbuzini, zazwyczaj Twoje spostrzeżenia są bardzo trafne i je szanuje, ale odpowiadanie samemu sobie nie jest zdrowe w żadnym wieku, nawet uznając że lubi się pogadać z kimś na poziomie 8)
szczypek pisze:Nie spinaj się. Nie każdemu w życiu wyszło.szczypek pisze:Jeśli ode mnie śmierdzi to od Ciebie aż wali na kilometr słomą z butów i buractwem.
Co do mercato. Conte przede wszystkim dostał to, czego chciał - a mianowicie wzmocnienie na każdą pozycję. Przed sezonem sam bluzgałem na Giaccheriniego, a teraz jest to ważny element w układance Antonio. Tak więc kupno Padoina potrafię przełknąć, można zaufać Conte. To samo tyczy się Boriello.
Nie rozumiem jak zwykle transferów w drugą stronę. Pierwszym grzechem jest wzmacnianie naszego rywala w walce o LM Pazienzą. Drugim jest wypożyczanie niechcianych - co nam da wypozyczenie, skoro za pół roku wrócą enty, a Catania i Cesena następnym razem pięć razy się zastanowią zanim będą chciały od nas coś kupić?
Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest odciążenie budżetu płacowego, ale kto to sprawdzi czy Catania i Cesena zobligowały się do świadczenia datków na szkółki leśne w swoich klubach.
Kontrakt Iaquinty kończy się w przyszłym roku. A Motty? dla mnei to materiał na nowego Grosso.
- sebastian10
- Juventino
Higuan mówie nie, ogladam duzo meczów realu jak nie wszystkie i mnie ten napastnik nie przekonuje w wielkich meczach zawodzi jak ronaldo
- ellasar
- Juventino
U nas i tak by nie pograli, a dzięki wypożyczeniu mają okazję się zaprezentować na boisku. Nie sprzedali, bo nie było chętnych do kupienia, proste.pan Zambrotta pisze:wypożyczanie niechcianych - co nam da wypozyczenie, skoro za pół roku wrócą enty, a Catania i Cesena następnym razem pięć razy się zastanowią zanim będą chciały od nas coś kupić?
- Szaq
- Juventino
To samo można powiedzieć o Zlatanie.Poza tym mistrzostwo wygrywa się w meczach ze średniakami.sebastian10 pisze:Higuan mówie nie, ogladam duzo meczów realu jak nie wszystkie i mnie ten napastnik nie przekonuje w wielkich meczach zawodzi jak ronaldo