Mercato (zima 2011/12)
- Castiel
- Juventino
Nie jestem na bieżąco, ale nie mogę sobie przypomnieć...czy Matri w ogóle strzelał u nas karnego? A jak było w Cagliari?
Popatrzcie na naszą kadrę...filozofia gry Conte oparta jest na zawodnikach walecznych, gryzących trawę. Gry z klepki, odgrywanie piętą i inne cuda, fistaszki, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i gremliny to nie w Juve. Prędzej to jakaś zazdrość z was wychodzi do innych klubów. Inni mają wirtuoza to ja też chce...Młody Jovetic w zupełności by wystarczył, ale bardzo moje pobożne życzenie. Szkoda, że Szalonooki nic o nim nie wspominał.
Popatrzcie na naszą kadrę...filozofia gry Conte oparta jest na zawodnikach walecznych, gryzących trawę. Gry z klepki, odgrywanie piętą i inne cuda, fistaszki, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i gremliny to nie w Juve. Prędzej to jakaś zazdrość z was wychodzi do innych klubów. Inni mają wirtuoza to ja też chce...Młody Jovetic w zupełności by wystarczył, ale bardzo moje pobożne życzenie. Szkoda, że Szalonooki nic o nim nie wspominał.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 12:04 przez Castiel, łącznie zmieniany 2 razy.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ja? Żadnego.Dante93 pisze:Jak wiele widziałeś karnych w wykonaniu Matriego, że takie osądy wydajesz?yanquez pisze:Argumenty o karnych nie są chyba trafione Panowie... Odpowiedzmy sobie na pytanie: dlaczego Cavani, Ibra i Denis wykonują karne? Bo potrafią...
Przy karnym liczą się pomyślunek, opanowanie i precyzja. Matri kuleje w każdej z tych cech.![]()
Jak myślisz... Ile widział Conte?

Potrafią wywalczyć, to mają. Tutaj znowu umiejętności.Dante93 pisze: To raczej kwestia tego, że Milan ma kilka razy więcej karnych od Nas.
Bzdura. Jeden dostali w prezencie. Reszta w mojej ocenie uzasadniona.Dante93 pisze: Co prawda dużą część dostają z kapelusza od sędziów.
- bendzamin
- Redaktor
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak to jest jak sie podpisuje 5-cio letnie kontrakty... Zaraz, zaraz, czy ostatnio Juve nie podpisalo z jakims noł-nejmem takiego kontraktu?Szaq pisze: Malaka grał tylko 258 minut ,więc Cesena go nie wykupi.Najgorsze ,że ma z nami kontrakt jeszcze chyba 3 lata.

Mozna uzyc "kontuzyjny"?Łukasz pisze:Podatny na kontuzje.Bartek88 pisze:'kontuzjogenny'
Szkoda, ze nie wzielismy go w czasie letniego okienka. Teraz (za rozsadne pieniadze) Viola nam go w zyciu nie sprzeda.Castiel pisze:Wolę już Jovetica, który mimo paskudnej kontuzji wywija aż miło.
Jesli chodzi o scislosc, to dales tam apostrof, nie cudzyslow (:Bartek88 pisze:Panie Miodek, nie po to dalem tam cudzyslow abys mogl mnie Pan poprawiac (:Łukasz pisze:Podatny na kontuzje.Bartek88 pisze:'kontuzjogenny'
Studenckie zyciedeszczowy pisze:Żebyś, cholera, wiedziałNegri pisze:Tu akurat się z Tobą zgadzam, zobaczymy jak będzie się trzymał na wypożyczeniu.deszczowy pisze:Co z tego, że kiedyś potrafił urwać, skoro łamie się nawet podnosząc do ust porcję spaghetti bolognese?
BTW: skąd te kulinarne porównania dziś? Chyba Ci ostrą dietę zarzucili.![]()

Z kim i kiedy on to naszczelał? :shock:Cabrini_idol pisze:Cygan 15 (bramek)
Na boska milosc, co Wy z tym Robertem? Drugiego Bońka juz nie bedzie.mateusz6 pisze:To ja już bym wolał Lewego.
Brazol MA holenderski pass. A zdaje sie, ze na niego byly juz jakies zakusy za pieniadze, wiec za darmo czemu nie.mateusz6 pisze:Astoriego lub Douglasa
Ten Torres:rosomak pisze:Marzeniem jest Torres ale chyba nieosiagalne.

Nie, dzieki, postoje.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arcadio Morello
- Juventino
Juventus się powinien zainteresować Gonzalo Higuain'em
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

- Konrad_cmf_
- Juventino
Jacky, mówisz ten Torres, a ja bym go wziął z pocałowaniem ręki. To jest zawodnik topowy, który u nas byłby bardzo przydatny i podniósłby poziom ataku do góry. Teraz gra jak dziecko we mgle, zagubiony, niepewny, ale dalej ma niesamowite umiejętności. Widocznie brakuje mu wsparcia drużyny/trenera, kogokolwiek lub odpowiedniego podejścia. Myśle ( bardziej wierze), że u nas by się odrodził. Jakby był do wyciągnięcia za ok. 20 mln euro to byłoby cudo
- matbar21
- Juventino
Niemożliwe. Media nam tylko oczy mydlą.. Juve na pewno nie wyda w lato 40mln na jednego zawodnika.Arcadio Morello pisze:Juventus się powinien zainteresować Gonzalo Higuain'em
:shock:Castiel pisze:Popatrzcie na naszą kadrę...filozofia gry Conte oparta jest na zawodnikach walecznych, gryzących trawę. Gry z klepki, odgrywanie piętą i inne cuda, fistaszki, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i gremliny to nie w Juve.
No jak nie? Masa krótkich podań, klepki, piętki, przepuszczenia między nogami...Włącz sobie bramiki rundy jesiennej i sam zobacz.
- Konrad_cmf_
- Juventino
Również w to nie wierzę. Po 1 Real ma dwóch typowych napastników i przynajmniej tylu potrzebują. Po 2 za wcześnie jest mówić kim się Juve interesuje w kontekście lata, więc to zwykła plota.matbar21 pisze:Niemożliwe. Media nam tylko oczy mydlą.. Juve na pewno nie wyda w lato 40mln na jednego zawodnika.Arcadio Morello pisze:Juventus się powinien zainteresować Gonzalo Higuain'em
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Podobnie jak Matri.Dante93 pisze:Wszystko to prawdaNie mam zamiaru umniejszać temu zawodnikowi, ale raczej ciężko sie nie zgodzić, że On pewnego poziomu nie przeskoczy poprostu.
Ty chyba serio patrzysz tylko na Matriego i to jest smutne.Dante93 pisze:Jasne Vucinić fajnie gra w tym sezonie, ale statystyki ma kiepskie, liczyłbym na większą ilość asyst, a i bramek mógłby dołożyć bo licho to na papierze wygląda jak sie patrzy na innych.
Jeżeli mamy aspiracje na coś wyżej niż miejsce w top3, musimy mieć kogoś lepszego niż Matri, bo on nadaje się co najwyżej na ławkę rezerwowych.Dante93 pisze:Jeżeli mamy aspiracje na coś wyżej niż miejsce w top3 musimy mieć lepszych napastników w podstawie. Na jokera na ostatnie 15 minut Simone byłby dobrym rozwiązaniem.
Zero i mało prawdopodobne, że tak się stanie. Tak jak ktoś wspomniał, przy opanowaniu i precyzji Matriego, karne w jego wykonaniu to poroniony pomysł.Dante93 pisze:Jak wiele widziałeś karnych w wykonaniu Matriego, że takie osądy wydajesz?
Przestań już bronić tego Matriego, bo przez to wywiązuje się nic nie wnosząca dyskusja na kilka stron. Ktoś pluje Ci w twarz, a Ty nadal wmawiasz sobie, że to deszcz.
Napastnik na szpicę, następca Del Piero i lewy obrońca to podstawowe priorytety.
- Castiel
- Juventino
To przestań krytykować z zasady. Już chyba znudziło się jechanie po Bonuccim to sobie znaleźli nowego. Nawet nie chce sobie wyobrażać jak wyglądałby ten sezon gdyby nie Matri. Jego bramki dawały nam zwycięstwa, asysty też bardzo ważne jak np z Lazio czy Interem. Nie jest on jakimś wybitnym snajperem, marnuje sporo okazji, ale swoje też strzela. Brakuje mu też trochę szczęścia jak np w meczach z Interem, Lazio czy Fiorentina. Raz słupek, raz minimalnie obok, innym razem Boruc wyciąga się jak długi. Nie masz co teraz narzekać bo gdyby zamiast niego grali np Del Piero, Quag czy Toni to na pewno byłoby dużo gorzej i gdzie jak gdzie, ale na 1 miejscu to byśmy raczej nie byli.nynek pisze: Przestań już bronić tego Matriego, bo przez to wywiązuje się nic nie wnosząca dyskusja na kilka stron. Ktoś pluje Ci w twarz, a Ty nadal wmawiasz sobie, że to deszcz.
- Tacchinardi.
- Juventino
Moim zdaniem Matri absolutnie nie powinien być numerem jeden w następnym sezonie po tym co pokazał. Przyznaje, że w pierwszych meczach byłem pod wrażeniem, ale to już minęło. Naprawdę brakuje mi jego zaangażowania i walki. Zbyt często jest niewidoczny, jak wchodzi Quag albo DP to od raz widać u nich chęć zaistnienia. Właśnie tego brakuje mi u Matriego. Przez drugą połowę pierwszej kolejki nie grzeszy też umiejętnościami. Brakuje dobrego przyjęcia, pomysłu i wykończenia. Czy taki Pepe musi być wirtuozem żeby się pokazać? Pracuje, walczy - za to go doceniamy. Wiem, że to skrzydłowy, ale jednak. Ja straciłem do niego cześć sympatii po pewnej okropnej symulacji :doh: (nie pamiętam w jakim meczu, ale niedawno). No cóż, zobaczymy do końca sezonu walkę o miejsce w ataku, która może być bardzo wyrównana.
Co do następcy, chciałbym widzieć w ataku Jovetica albo Rossiego
(obaj realni, ze wskazaniem na Jovetica). Marzeniem pozostaje Higuain/Benzema (tylko bez żadnego Torresa proszę bo to jakiś kiepski żart jak ktoś pisał kilka postów wcześniej
).
Inne zmiany? Prawy skrzydłowy przydałby się. Pepe idealnie nadawałby się na ławkę, dając impuls drużynie wchodząc z niej. Lewy obrońca jeżeli Caseres się nie popisze i w zależności od formy Marrone oraz Padoina. Także jak widać wszystko może się jeszcze zmienić i musimy poczekać.
Co do następcy, chciałbym widzieć w ataku Jovetica albo Rossiego

Inne zmiany? Prawy skrzydłowy przydałby się. Pepe idealnie nadawałby się na ławkę, dając impuls drużynie wchodząc z niej. Lewy obrońca jeżeli Caseres się nie popisze i w zależności od formy Marrone oraz Padoina. Także jak widać wszystko może się jeszcze zmienić i musimy poczekać.
- Dante93
- Juventino
nynek @ Może sam tępie normalnie takie odpowiedzi jak teraz napisze, ale krótko- nie będe odpowiadal na twoje posty bo już dawno dałeś wyraz temu, że jestes z góry nastawiony na to, zeby tylko coś/kogoś skrytykowa, i to jest chyba Twój jedyny cel przebywania na tym forum.
Narazie skupmy sie na SS, zawodnika na środek ataku poszukamy póżniej.
Narazie skupmy sie na SS, zawodnika na środek ataku poszukamy póżniej.
- Cabrini_idol
- Juventino
Obiektywnie patrząc trzeba podziękować Matriemu za gole, ale też trzeba niestety sprowadzić lepszą szpadę ... bo tak jak już ktos zauważyl Matri pewnego poziomu już nie przeskoczy. Poziom ten niestety ale jest za slaby obecnie na Juve, które wraca na piedestal we Wloszech , nie mówiąc o rywalizacji na starym kontynencie.
Mi sie marzy Cavani, ale to raczej nierealne (chociaż?)
Mi sie marzy Cavani, ale to raczej nierealne (chociaż?)

- Tacchinardi.
- Juventino
Tylko bez takich "chociaż" heh. Cavani jest kompletnie nierealny tak i dla nas, tak i dla reszty włoskich drużyn. Jak już odejdzie, to za granicę. BTW Napoli... tak już wiele razy słyszałem o Lavezzim na forum. Naprawdę jest jakaś szansa na niego czy to kolejne marzenia forumowiczów?Cabrini_idol pisze:Mi sie marzy Cavani, ale to raczej nierealne (chociaż?)