Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:50

Wolałem Milan w LM, ale nie takim kosztem...

Moggi w 2006 podobno wpływał na dobór i decyzje sędziów? To w takim razie po tym sezonie znowu jakaś afera powinna wyjść, bo nie wierzę, że te wszystkie naciągane karne i punkty w drugiej części sezonu Milan otrzymał po prostu z gry, a arbitrzy mylili się tak jak w każdym innym meczu. Niestety o takim rozwiązaniu nie ma nawet mowy, prędzej my mamy większe szanse na kary.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:51

Proponuję trochę ochłonąć zamiast wykrzykiwać "SKANDAL!!!! KARNY Z FÓJARY I GOL ZE SPALONEGO!! MAFIA Z MEDIOLANÓ!!!!". Ofsajdu nie było, to po pierwsze. Kto twierdzi inaczej jest ślepy. Karny z kolei był dyskusyjny - jeden sędzia by go gwizdnął, drugi nie, ciekaw jestem czy tylu oburzonych byłoby gdyby to Fiorentina dostała awans do LM po takim karnym. Albo gdyby Juventusowi takiego przyznano.

Warto dodać że wcześniej w tym meczu były przynajmniej dwie okazje, w których też sędzia mógł (ale nie musiał) podyktować karnego dla Milanu, a tego nie zrobił. Zwłaszcza druga była ciekawa, kiedy to Balotelli walczył o górną piłkę z obrońcą Udinese, obaj podnieśli wysoko nogę, bambo ciut wyżej, po czym został faulowany. Sędzia gwizdnął wolnego dla Udinese, czyli tak jakby uznał że obrońca gospodarzy podnosząc nogę nie grał jeszcze niebezpiecznie, ale Balotelli, który sięgnął ciut wyżej już tak. Bardzo naciągana to była interpretacja. Wobec tego wszystkiego wydaje mi się, że gdyby Milanowi w żadnej z tych trzech sytuacji nie przyznać karnego, to byłoby to dla nich bardziej krzywdzące niż dla Sieny było odgwizdanie tej jednej jedenastki.

Z góry zaznaczam że odnoszę się do tego konkretnego meczu, nie wchodząc w to jak ogólnie sędziowie gwizdali w tym sezonie.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:52

Szukam tej pomyłki (?) na yt, ale lipa. Gorsza niż ta z zeszłego roku ? -> ?
Bezwłosy oczekuje na gwizdek -> :lol:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:54

zahor pisze:....

Du.a Siena grala jak rowny z rownym. Ich zawodnik zostal wyrzucony za nic z boiska. Karny watpliwy...ludzie takich karnych sie nie gwizdze w meczu o taka stawke bo to odrazu kieruje na podejrzenie.

Milan jest bardzo przecietny i beda miec trudno w awansie w LM. Bo o walce z nami za rok nawet nie ma co wspominac , sa lata swietlne sa nami a konkretnie jakies 20 pkt.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 22:55 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Frustracja na forum godna tak potępianych tutaj interowców. I to userzy z renomą podkręcają nagonkę.n

Co do meczu to szkoda karnego, ale bramką i tak śmierdziało od kilkunastu minut.

Sandro.

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

D-Rose pisze:Szamciarze.
Myślę że sobie odpoczniesz od forum na jakiś czas, przynajmniej liczę że moderatorzy mają chłodną głowę w chwili obecnej bo pewnie żaden z reszty użytkowników jp jej nie ma.

Milan strzela bramki w końcówce spotkania = mecz wydrukowany! No oczywiście, bo jak inaczej, karny, spalony, oh, ah, drukarnia, frajernia, szmaciarze, liczę że dostaną łomot!!!11111

Może najpierw przypatrzycie się na powtórki a później będziecie pisać posty? Typ ze Sieny objął dwoma rękami Balotelliego i ściągał go na murawę aż w końcu go przewrócił (czego Mario pewnie mu nie utrudniał) więc karny moim zdaniem słuszny i żadnej drukarni tu nie ma bo absolutnie sędzia miał powody aby gwizdnąć jedenastkę, przy drugiej bramce jeśli ktoś uważa że był spalony to albo jest głupi albo ślepy, albo jedno i drugie.

Ale nie pierwszy raz widzę że emocje u was na forum biorą górę pod wpływem których wypisujecie jakieś pieprzone głupoty.

Ja nie wiem jak Wy oglądaliście starą Serie A kiedy parę lat temu prowadził was chociażby Capello, wtedy większość meczów mieliście po 1-0 wciskając jakieś farfocle a teraz nagle na to mówicie "drukarnia", niezła hipokryzja.

A teraz czekam na falę hejtów w moją stronę :smile:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

I pytanie, dlaczego czemuś takiemu się prokuratura nie przyjrzy. :whistle: Widać wyraźnie, że włoskie władze chciały ratować włoską piłkę za WSZELKĄ cenę. :lol:

Balotelli to prawdziwy BOMBER - strzelił 12 bramek, z czego 10 to karne. :rotfl:

Na włoskich forach ogromne poruszenie, nawet sami kibice Milanu czują niesmak. Kibice innych drużyn współczują Fiorentinie, która grała fair, Milan dostał to miejsce przy stołku i takie stwierdzenie nie jest na pewno nadużyciem.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:56

zahor pisze: Zwłaszcza druga była ciekawa, kiedy to Balotelli walczył o górną piłkę z obrońcą Udinese, obaj podnieśli wysoko nogę, bambo ciut wyżej, po czym został faulowany. Sędzia gwizdnął wolnego dla Udinese, czyli tak jakby uznał że obrońca gospodarzy podnosząc nogę nie grał jeszcze niebezpiecznie, ale Balotelli, który sięgnął ciut wyżej już tak. Bardzo naciągana to była interpretacja. Wobec tego wszystkiego wydaje mi się, że gdyby .
Obrońca Sieny, ale o ile dobrze to widziałem to obrońca podniósł nogę, a Balottelli kopnął go od spodu w tę nogę i to moim zdaniem odgwizdał sędzie. To że chwile później przewrócił się nie miało już żadnego znaczenia. Moim zdaniem dobra decyzja.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:57

zahor pisze:Proponuję trochę ochłonąć zamiast wykrzykiwać "SKANDAL!!!! KARNY Z FÓJARY I GOL ZE SPALONEGO!! MAFIA Z MEDIOLANÓ!!!!". Ofsajdu nie było, to po pierwsze. Kto twierdzi inaczej jest ślepy. Karny z kolei był dyskusyjny - jeden sędzia by go gwizdnął, drugi nie, ciekaw jestem czy tylu oburzonych byłoby gdyby to Fiorentina dostała awans do LM po takim karnym. Albo gdyby Juventusowi takiego przyznano.

Warto dodać że wcześniej w tym meczu były przynajmniej dwie okazje, w których też sędzia mógł (ale nie musiał) podyktować karnego dla Milanu, a tego nie zrobił. Zwłaszcza druga była ciekawa, kiedy to Balotelli walczył o górną piłkę z obrońcą Udinese, obaj podnieśli wysoko nogę, bambo ciut wyżej, po czym został faulowany. Sędzia gwizdnął wolnego dla Udinese, czyli tak jakby uznał że obrońca gospodarzy podnosząc nogę nie grał jeszcze niebezpiecznie, ale Balotelli, który sięgnął ciut wyżej już tak. Bardzo naciągana to była interpretacja. Wobec tego wszystkiego wydaje mi się, że gdyby Milanowi w żadnej z tych trzech sytuacji nie przyznać karnego, to byłoby to dla nich bardziej krzywdzące niż dla Sieny było odgwizdanie tej jednej jedenastki.

Z góry zaznaczam że odnoszę się do tego konkretnego meczu, nie wchodząc w to jak ogólnie sędziowie gwizdali w tym sezonie.
przecież zahor nie może inaczej :D

po części masz racje, gdzieś te sytuacje są dyskusyjne, ale popatrz też na to całościowo - Milan jest drużyną, która najczęściej korzystała z takich dyskusyjnych sytuacji, z tym też będziesz polemizował?

Sugerujesz niektórym ochłonąć, a mam wątpliwości czy sam patrzysz na to zupełnie obiektywnie... wiadomo.

Pontius21 pisze:
Sandro. pisze:
Myślę że sobie odpoczniesz od forum na jakiś czas, przynajmniej liczę że moderatorzy mają chłodną głowę w chwili obecnej bo pewnie żaden z reszty użytkowników jp jej nie ma.

Milan strzela bramki w końcówce spotkania = mecz wydrukowany! No oczywiście, bo jak inaczej, karny, spalony, oh, ah, drukarnia, frajernia, szmaciarze, liczę że dostaną łomot!!!11111

Może najpierw przypatrzycie się na powtórki a później będziecie pisać posty? Typ ze Sieny objął dwoma rękami Balotelliego i ściągał go na murawę aż w końcu go przewrócił (czego Mario pewnie mu nie utrudniał) więc karny moim zdaniem słuszny i żadnej drukarni tu nie ma bo absolutnie sędzia miał powody aby gwizdnąć jedenastkę, przy drugiej bramce jeśli ktoś uważa że był spalony to albo jest głupi albo ślepy, albo jedno i drugie.

Ale nie pierwszy raz widzę że emocje u was na forum biorą górę pod wpływem których wypisujecie jakieś pieprzone głupoty.

Ja nie wiem jak Wy oglądaliście starą Serie A kiedy parę lat temu prowadził was chociażby Capello, wtedy większość meczów mieliście po 1-0 wciskając jakieś farfocle a teraz nagle na to mówicie "drukarnia", niezła hipokryzja.

Jeszcze bym dodał zupełnie niesłusznie odgwizdany spalony przy sytuacji sam na sam Szarego w pierwszej połowie.
chryste... idź ludzie na dwór świętować przy wódce. milan fartem do LM się zakwalifikowali, a ci na forum wchodzą... O_o
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 23:02 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.

Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:58

Sandro. pisze:

Jeszcze bym dodał zupełnie niesłusznie odgwizdany spalony przy sytuacji sam na sam Szarego w pierwszej połowie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 22:59

Pontius21 pisze:Jeszcze bym dodał zupełnie niesłusznie odgwizdany spalony przy sytuacji sam na sam Szarego w pierwszej połowie.
Zdecydowanie, Milan jak zawsze może czuć się pokrzywdzony. Najpierw ta bramka Muntariego, teraz to...

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 23:01

Pontius21 pisze:
Sandro. pisze:

Nie macie swojego forum ? Zamiast u siebie świętować awans to przyłazicie tu i czytracie co o was się pisze. Czyżbyście sami czuli, że dzwinie ten sezon wyglądał ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Sandro. pisze: Ja nie wiem jak Wy oglądaliście starą Serie A kiedy parę lat temu prowadził was chociażby Capello, wtedy większość meczów mieliście po 1-0 wciskając jakieś farfocle a teraz nagle na to mówicie "drukarnia", niezła hipokryzja.
I kto tu jest hipokrytą. Poczytaj, też analizuj i bądź obiektywny. Spora część kibiców Juve się denerwuje, bo każdy się takiego przebiegu meczu spodziewał. Dostaliście w tym sezonie tytuł "mistrza Włoch" za ilość punktów sprezentowanych przez sędziów i temu się nie da zaprzeczyć. Jak można porównywać 1-0 za Capello (bramek farfocli, jak to nazywasz) do TAKIEJ ilości karnych, z czego lwia część jest po prostu wątpliwa?
fazzi pisze: Nie macie swojego forum ? Zamiast u siebie świętować awans to przyłazicie tu i czytracie co o was się pisze. Czyżbyście sami czuli, że dzwinie ten sezon wyglądał ?
:ok:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 23:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mrozzi pisze:Balotelli to prawdziwy BOMBER - strzelił 12 bramek, z czego 10 to karne. :rotfl:
Było dużo karnych, mimo wszystko naucz się liczyć.

ObrazekObrazek
zahor

Juventino
Juventino

Winner pisze: Obrońca Sieny, ale o ile dobrze to widziałem to obrońca podniósł nogę, a Balottelli kopnął go od spodu w tę nogę i to moim zdaniem odgwizdał sędzie. To że chwile później przewrócił się nie miało już żadnego znaczenia. Moim zdaniem dobra decyzja.
Oglądałem na streamie średniej jakości, ale mi się wydaje że tam nie było kontaktu, chodziło o za wysoko podniesioną nogę.
Bartek(Juventino) pisze: po części masz racje, gdzieś te sytuacje są dyskusyjne, ale popatrz też na to całościowo - Milan jest drużyną, która najczęściej korzystała z takich dyskusyjnych sytuacji, z tym też będziesz polemizował?
Ależ ja zaznaczyłem na samym początku. Mówię wyłącznie o tym, co dzisiaj wydarzyło się w meczu ze Sieną. Nie o "ręce" Isli, nie o innych sprawach. A dzisiaj w polu karnym gospodarzy doszło do trzech dyskusyjnych starć, każde z nich można było gwizdnąć lub nie gwizdnąć jako karny, a sędzia wskazał na wapno raz. Czy naprawdę to świadczy jednoznacznie o tym, że przed meczem Galliani był u niego z walizką pieniędzy?

ODPOWIEDZ