Mercato (zima 2011/12)
- evilboy
- Juventino
Nie nazywajmy szamba perfumerią... Nie widzę sensu w porównywaniu Matriego z Iaquintą, bo obaj są po prostu słabi i nie nadają się do gry w pierwszym składzie Juventusu. Co z tego, że jeden jest szybszy, a drugi ruchliwszy, skoro obu brakuje najważniejszej dla napastnika cechy - skuteczności.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie przesadzajmy z tą krytyką. Nie mamy do czynienia z niesamowitymi ogórkami. Pamiętasz Lanzafame i Martineza?evilboy pisze:Nie nazywajmy szamba perfumerią...
W Matrim widać jeszcze jakiś potencjał, Vicek lepszy nie będzie. Dyskusja przeniosła się na poziom, czy Matri w formie jest lepszy od Vicka w formie.evilboy pisze:Co z tego, że jeden jest szybszy, a drugi ruchliwszy, skoro obu brakuje najważniejszej dla napastnika cechy - skuteczności.
- deszczowy
- Juventino
Nie wiem, kurde. Dla mnie Vicek jest po prostu niebywale przeciętnym, nudnym piłkarzem bez krzty polotu Piłkarz wart może 6-8 baniek, a kosztował nas 11. Co z tego, że kiedyś potrafił urwać, skoro łamie się nawet podnosząc do ust porcję spaghetti bolognese? Drażni mnie po prostu jego drewnianość i to, że od dwóch lat nie można na liczyć, bo wiecznie jest na L-4?Negri pisze:Nie wiem, deszczowy, czemu uwziąłeś się na Iaquintę. Owszem, kontuzjogenny. Drugim faktem jest to, że technicznie nie jest cudowny. Ale w porównaniu z Amaurim Vincenzo to bóg futbolu. A pamiętam jak w temacie Vicek vs Amauri byłeś za odstrzeleniem tego pierwszego. Możesz mi wytłumaczyć, skąd ta niechęć?deszczowy pisze:Na jego korzyść przemawia tylko fakt, że od biedy mógł grać także bocznego napastnika, czego nie potrafi Matri.
PS. Vicek - kontuzjogenny? A kogo połamał?

Jak Matriego nie lubiłem, a później zacząłem, tak uważam, że był przepłacony.Negri pisze:Jak dla mnie Matri ma nieco lepszy instynkt strzelecki niż Vicek, fizycznie obu dzieli przepaść, technicznie również Matri ### nie urywa, podobnie jak VI.
- Łukasz
- Juventino
No, to tak jak ja.yanquez pisze: Nie zgadzam się absolutnie![]()
Być może tu masz rację. Warto tu nadmienić, że kariery obu, do tego 27 roku życia przebiegały w sumie dość podobnie... Ale warto też jednak dodać, że w swoim najlepszym sezonie w Serie A Iaquinta strzelił 14 bramek w lidze, a Matri 20.yanquez pisze:Z pewnością Matri w żadnym momencie kariery nie był piłkarzem lepszym niż Iaquinta w swoim primie (choć mam nadzieję, że jeszcze będzie)...
edit:
Treze grał świetnie obiema nogami, był przy swoim wzroście niesamowicie gibki i miał do tego świetną technikę użytkową (przyjęcie/odegranie) - chyba obaj wiemy, że to zupełnie inna bajka "braku polotu".Negri pisze: Trezeguet również był piłkarzem bez krzty polotu.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012, 23:05 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Negri
- Juventino
Trezeguet również był piłkarzem bez krzty polotu. Ale napastnik ma trafiać do siatki. To Vicek umiał robić akurat dosyć dobrze, a Treze jeszcze lepiej. To chyba tyle w kwestii finezji napastników. Nie każdy nazywa się Del Pierodeszczowy pisze:Dla mnie Vicek jest po prostu niebywale przeciętnym, nudnym piłkarzem bez krzty polotu
Tu akurat się z Tobą zgadzam, zobaczymy jak będzie się trzymał na wypożyczeniu.deszczowy pisze:Co z tego, że kiedyś potrafił urwać, skoro łamie się nawet podnosząc do ust porcję spaghetti bolognese?
BTW: skąd te kulinarne porównania dziś? Chyba Ci ostrą dietę zarzucili.
No właśnie, Matri chyba został bardziej przepłacony niż VI. Ale fakt faktem, że w Alessandro widać jakiś potencjał do rozwoju.deszczowy pisze:Jak Matriego nie lubiłem, a później zacząłem, tak uważam, że był przepłacony.
Czepiasz się. Niech będzie. Wstaw tam łamliwy.deszczowy, a jakże pisze:PS. Vicek - kontuzjogenny? A kogo połamał?
A Pazienza zasadził wspaniałe widły Milanowi ;]
- Cabrini_idol
- Juventino
Obydwaj to gracze sezonu, maksymalnie półtora.. Matri, Iaq, Boriello, Guiza, Amauri, Pazzi..blebleble.. a w tym sezonie np Denis.
Najbardziej boję sie sprowadzania takich wynalazków i kontraktowania ich na 4-5 lat, gdzie nagle łapią formę nadającą sie do przeciętnego klubu Bundesligi, lub placenie za ich leczenie + niemałe wynagrodznie.
Najbardziej boję sie sprowadzania takich wynalazków i kontraktowania ich na 4-5 lat, gdzie nagle łapią formę nadającą sie do przeciętnego klubu Bundesligi, lub placenie za ich leczenie + niemałe wynagrodznie.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012, 23:01 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
Żebyś, cholera, wiedziałNegri pisze:Tu akurat się z Tobą zgadzam, zobaczymy jak będzie się trzymał na wypożyczeniu.deszczowy pisze:Co z tego, że kiedyś potrafił urwać, skoro łamie się nawet podnosząc do ust porcję spaghetti bolognese?
BTW: skąd te kulinarne porównania dziś? Chyba Ci ostrą dietę zarzucili.

Czepiasz się. Wstaw tam LecceNegri pisze:Czepiasz się. Niech będzie. Wstaw tam łamliwy.deszczowy, a jakże pisze:PS. Vicek - kontuzjogenny? A kogo połamał?
A Pazienza zasadził wspaniałe widły Milanowi ;]
Żeby nie było - uważam, że atak Vucinić-Higuain mógłby siać postrach w Europie. Ale Igła ma ponoć iść do Chelsea?
- Castiel
- Juventino
Obaj to napastnicy i przede wszystkim mają strzelać gole. Matriemu to lepiej wychodzi. Owszem ostatnio jest w gorszej formie, ale cały czas jest zdrowy i przede wszystkim skuteczny. W tym sezonie sam nie wiem ile mu zawdzięczamy. Nie jest jakimś super wirtuozem, ale robi to czego się od niego oczekuje. Ja jestem z niego zadowolony.
- evilboy
- Juventino
Nie pamiętam. Chyba właśnie w tym sęk...Negri pisze:Nie przesadzajmy z tą krytyką. Nie mamy do czynienia z niesamowitymi ogórkami. Pamiętasz Lanzafame i Martineza?evilboy pisze:Nie nazywajmy szamba perfumerią...
Porównywanie kogokolwiek do Martineza czy Lanzafame nie ma sensu. Nigdy nie zrozumiem, jak można było pozbyć się Giovinco i na jego miejsce ściągnąć Lanzafame. Nie zrozumiem również utopienia grubych pieniędzy w Martineza, który jeśli od nas odejdzie to pewnie za darmo...
Pisząc o tej ich "formie" masz na myśli okres... półtora roku w przeciągu całej kariery?Negri pisze:W Matrim widać jeszcze jakiś potencjał, Vicek lepszy nie będzie. Dyskusja przeniosła się na poziom, czy Matri w formie jest lepszy od Vicka w formie.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- ewerthon
- Juventino
Niektórzy tutaj mają bardzo krótką pamięć. Dziwi mnie zwłaszcza krytyka Łukasza. Iaquinta przez dwa pierwsze sezony radził sobie u nas świetnie i był wart wydanych na niego pieniędzy. Nie raz ratował Ranieriemu tyłek i zasługiwał na pierwszą jedenastkę. Mimo tego nie narzekał, tylko z pokorą przyjmował swój los.
...i mówi to człowiek, który nie raz nazywał tego piłkarza pijawką i drewniakiem.
...i mówi to człowiek, który nie raz nazywał tego piłkarza pijawką i drewniakiem.
- Negri
- Juventino
No właśnie. Ciężko określać więc Iaquintę szambem, bo co tu nie mówić - w pewnym okresie swojej kariery w Juve był bardzo przydatny. Są inni piłkarze, bardziej godni tego określenia.evilboy pisze:Nie pamiętam. Chyba właśnie w tym sęk...![]()
Chodzi mi o ich najlepsze lata. Użyłem trochę złego stwierdzenia, fakt.evilboy pisze:Pisząc o tej ich "formie" masz na myśli okres... półtora roku w przeciągu całej kariery?
Podobno Chelsea dawała 40 mln ojro i Real odrzucił ofertę. Tak pisał kilka stron wcześniej Staszek. A że to fanboj Realu i Krystyny, można mu ufać w tym temacie.deszczowy pisze:Żeby nie było - uważam, że atak Vucinić-Higuain mógłby siać postrach w Europie. Ale Igła ma ponoć iść do Chelsea?
- Cabrini_idol
- Juventino
Tu bym polemizował ... 9 bramek ? Cygan 15 Di Natale 15, nawet stary Klose bodajze 12..Castiel pisze:Obaj to napastnicy i przede wszystkim mają strzelać gole. Matriemu to lepiej wychodzi. Owszem ostatnio jest w gorszej formie, ale cały czas jest zdrowy i przede wszystkim skuteczny.
9 goli z 30 setek

- Castiel
- Juventino
Ja go tam lubię mimo wszystko. Z naszej ekipy tylko on gwarantuje dwucyfrowy wynik strzelecki na koniec sezonu. Poza tym nie ma co narzekać. Zlatan to technik i geniusz, ale gole wbija słabeuszom, Di Natale to chyba jedyny napastnik Udinese i ma farta, że omijają go kontuzje, na nim skoncentrowana jest cała ofensywa, a Klose najwyraźniej dobrze zrobiła zmiana otoczenia. Na każdego można coś powiedzieć. Moim zdaniem w ogólnym rozrachunku jego transfer się zwraca i mam nadzieję, że dalej będzie taki skuteczny.Cabrini_idol pisze:Tu bym polemizował ... 9 bramek ? Cygan 15 Di Natale 15, nawet stary Klose bodajze 12..Castiel pisze:Obaj to napastnicy i przede wszystkim mają strzelać gole. Matriemu to lepiej wychodzi. Owszem ostatnio jest w gorszej formie, ale cały czas jest zdrowy i przede wszystkim skuteczny.
9 goli z 30 setekrozumiem, że to nasz ,,najlepszy'' strzelec, ale od nowego sezonu nie chciałbym go już widzieć w ,,11''.
- Azazel
- Juventino
Po za tym Matri nie wykonuje karnych, co przynajmniej w przypadku Ibry mocno winduje jego wynik bramkowy. Sądzę że nasz napastnik spełnia wymogi na Serie A, strzela bramki, czasem coś dobrze odegra, jednak aby wypłynąć na szerokie wody w Europie jest on za słaby. Zbyt samodzielny w zdobywaniu goli i przy tym zbyt bardzo nieskuteczny. Sądzę że jeżeli nie teraz, to za rok powinien on zostać zastąpiony graczem lepszym. Ale nie traktowałbym tego jako priorytet
.
PS Tak, Matri jest przepłacony.
PS2 Abramowiczowi stuknął miliard wydany w Chelsea
.

PS Tak, Matri jest przepłacony.
PS2 Abramowiczowi stuknął miliard wydany w Chelsea
- pablo1503
- Juventino
18 baniek się zwraca? Polemizowałbym. Gdyby kosztował 12-14(choć w tym sezonie nawet tyle wart nie jest), to można dyskutować.Castiel pisze:Moim zdaniem w ogólnym rozrachunku jego transfer się zwraca i mam nadzieję, że dalej będzie taki skuteczny.