Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Narzekanie na Gonzalo pokazuje, jak mocno klub poszedł do przodu (a niektórym się w dupach poprzewracało).
Po prostu zawsze w drużynie musi się znaleźć koleś, na którym wiesza się psy za "ociężałość", "nieudolność" i główny, koronny zarzut, czyli mityczne "machanie łapami". No i tu ewolucja jest piękna: od Salasa przez Iaquintę, Amauriego, Matriego, Boriello po Mandzukica (tak, vide zeszły sezon) i Pipitę. Który w zasadzie robił wszystko co do niego należało, a jego jedyną winą jest to, że trafiła się okazja na pozyskanie Ronaldo. No, jeszcze niektórzy mądrzy winią go za brak skuteczności w ważnych momentach, np. niebycie skrzyżowaniem Chucka Norrisa i Belzebuba, bo minimum takie połączenie byłoby potrzebne by pojedynczy koleś odwrócił losy blamażu w Cardiff. A kto asystował przy przewrotce Mandzukica ktoś jeszcze pamięta?
Zgadzam się co do dwumeczu z Realem rok później, tutaj Higuain zdecydowanie mógł być decyzyjny i oszczędzić nam tego thrillera, golem i asystą nie wywalając Tottenhamu rundę wcześniej.
Kluczowe bramki z Napoli, Interem? Kto to pamięta.
Ważne, że z wakacji wrócił z brzuchem.
Po prostu zawsze w drużynie musi się znaleźć koleś, na którym wiesza się psy za "ociężałość", "nieudolność" i główny, koronny zarzut, czyli mityczne "machanie łapami". No i tu ewolucja jest piękna: od Salasa przez Iaquintę, Amauriego, Matriego, Boriello po Mandzukica (tak, vide zeszły sezon) i Pipitę. Który w zasadzie robił wszystko co do niego należało, a jego jedyną winą jest to, że trafiła się okazja na pozyskanie Ronaldo. No, jeszcze niektórzy mądrzy winią go za brak skuteczności w ważnych momentach, np. niebycie skrzyżowaniem Chucka Norrisa i Belzebuba, bo minimum takie połączenie byłoby potrzebne by pojedynczy koleś odwrócił losy blamażu w Cardiff. A kto asystował przy przewrotce Mandzukica ktoś jeszcze pamięta?
Zgadzam się co do dwumeczu z Realem rok później, tutaj Higuain zdecydowanie mógł być decyzyjny i oszczędzić nam tego thrillera, golem i asystą nie wywalając Tottenhamu rundę wcześniej.

- MVP
- Juventino
Sprawa z Igłą jest bardzo niesmaczna. Nie rozumiem dlaczego nie mogą go zostawić - zmotywowany, daje z siebie co może, wyraźnie chce grać dla nas, a historia już pokazała, że komponuje się dobrze do pomysłów Sarriego. Jeśli mamy wydawać grube szekle na Icardiego i oddać Igłę za grosze to bez sensu w mojej opinii. Jasne, Ikar niby lepszy, młodszy, ale ma chyba pewne problemy z mentalnością i wcale nie musi wypalić. Rozumiem argumenty, że obciąża budżet i stary, ale jednak jego walka o pozostanie mnie gdzieś chwyta za serducho i wolałbym aby został, nawet kosztem młodszego Ikara.
- Klorel
- Juventino
z fcinter.plMarotta po spotkaniu: To było owocne spotkanie pokazujące po raz kolejny, że klub i trener Conte razem współpracują. Trener wkrótce dostanie prawdziwy i kompletny zespół, by popracować nad detalami jakie chce dopracować. Potrzebujemy jeszcze 2 napastników: jednego doświadczonego i jednego młodszego, ponieważ w chwili obecnej mamy tylko Lautaro. Rok temu był jeszcze Keita Balde i Mauro Icardi, teraz mamy tylko jednego napastnika.
Na spotkaniu obecni byli Steven Zhang, Ausilio, Antonello, Oriali i oczywiście Marotta.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam

- tomassi14
- Juventino
Czyżby kolejny spadek wartości Icara, dac im 30mln, bo jeszcze dwa tyg I będą musieli dopłacićKlorel pisze:z fcinter.plMarotta po spotkaniu: To było owocne spotkanie pokazujące po raz kolejny, że klub i trener Conte razem współpracują. Trener wkrótce dostanie prawdziwy i kompletny zespół, by popracować nad detalami jakie chce dopracować. Potrzebujemy jeszcze 2 napastników: jednego doświadczonego i jednego młodszego, ponieważ w chwili obecnej mamy tylko Lautaro. Rok temu był jeszcze Keita Balde i Mauro Icardi, teraz mamy tylko jednego napastnika.
Na spotkaniu obecni byli Steven Zhang, Ausilio, Antonello, Oriali i oczywiście Marotta.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Oj wyczuwam, że Conte po sezonie ucieknie z Interu. Pewnie widzi, że znowu dostanie niewiele od Marotty :-)
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ja nie narzekam, ale na pewno Juve jest w punkcie, w którym można mieć lepszy układ napastników.Rottweill pisze:Narzekanie na Gonzalo pokazuje, jak mocno klub poszedł do przodu (a niektórym się w dupach poprzewracało).
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Neymar reaktywacja: https://www.fcbarca.com/90320-goalcom-j ... a-psg.html

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Principino
- Juventino
Ja mam tylko nadzieje ze nie sprzedadza nikogo z dwojki (albo obu) Demiral/Kean bo to bedzie dramat.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Neymar o ile byłby zdrowy to jest mega wzmocnienie. Dodatkowo spory progres marketingowy.
Niestety sprowadzenie go z pewnością kosztowało by nas poza wysoką kwotą odstępnego, kolejną wysoką pensję. Pytanie, jakby na zareagowała szatnia?
Natomiast nie obawiam się, że nie będzie "wstawał z ziemi" przy włoskich obrońcach. Z pewnością nie raz gorzej poturbują, ale wyobraźcie sobie tą trójkę z przodu:
Neymar CR7 Berna/Costa
Klękajcie narodu! :uklon:
Co do Icardiego, jeśli rzeczywiście otworzył się na Napoli i w ogóle mielibyśmy za niego przepłacać to wolę zostać z Dybala (o ile nie przyjdzie Ney
) na środku i Keanem, jako alternatywą. CR też może przecież tam zagrać. [Oczywiście zakładam, że Igła i Jugol odejdą]
Niestety sprowadzenie go z pewnością kosztowało by nas poza wysoką kwotą odstępnego, kolejną wysoką pensję. Pytanie, jakby na zareagowała szatnia?
Natomiast nie obawiam się, że nie będzie "wstawał z ziemi" przy włoskich obrońcach. Z pewnością nie raz gorzej poturbują, ale wyobraźcie sobie tą trójkę z przodu:
Neymar CR7 Berna/Costa
Klękajcie narodu! :uklon:
Co do Icardiego, jeśli rzeczywiście otworzył się na Napoli i w ogóle mielibyśmy za niego przepłacać to wolę zostać z Dybala (o ile nie przyjdzie Ney

- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie wiemy kto może przyjść ale jednego można być pewnym, bez sprzedaży nikt już więcej nie przyjdzie. Jak widzimy nie jest łatwo namówić kogoś po 30-ce z tłustym kontraktem na zmianę klubu, zwłaszcza na gorszy klub.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z tym Icardim to nie do końca jest tak, że zwlekamy. Wczoraj wyczytałem informację od Di Marzio, że już nie jesteśmy zainteresowani już nim a Di Marzio w sprawach interu jest dobrze poinformowany. Być może zwietrzyliśmy szansę na inny transfer a inter w dalszym ciągu oczekuje 60-70, no powodzenia.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2019, 09:10 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wystarczy że Sarri powiedział że będzie grał Dybalą i wierzy w Keana. Zawsze może Ronaldo grać na 9-ce.
Dybala, Kean, Ronaldo.
A my tu jeszcze musimy sprzedać Mandziukicia i Higuaina...
Opcji jest tyle że aż cieżko je zliczyć. Natomiast jak pisałem wcześniej, bez sprzedaży NIKT więcej nie przyjdzie.
Dybala, Kean, Ronaldo.
A my tu jeszcze musimy sprzedać Mandziukicia i Higuaina...
Opcji jest tyle że aż cieżko je zliczyć. Natomiast jak pisałem wcześniej, bez sprzedaży NIKT więcej nie przyjdzie.
- playmaker
- Juventino
W ogóle to masakra jaki my postęp zrobiliśmy... jeszcze niedawno nawet nie pomyślelibyśmy, żeby jakiś zawodnik ze ścisłego topu do nas przyszedł, a tutaj jestśmy w sytuacji, w której mamy CR, Golden Boy'a, a zastanawiamy się nad sprzedażą takich nazwisk jak Higuain czy Dybala... Jestem dumny z naszego progresu.
Co do Neymara to jestem pewny, że nie przyjdzie. Myślę, że nasze największe cele aktualnie to Chiesa, Icardi, Pogba / Savic. Nie możemy aktualnie nic zrobić ponieważ trzeba się pozbyć kilku zawodników, mamy minimum 4 graczy za dużo. A jeśli chodzi o zawodników, którymi się interesujemy, to też czekamy aż kluby trochę zmiękną.
Trzeba pamiętać, że jeśli marzymy o Pogbie, to kluby z Anglii nie mogą kupować chyba jakoś od 8 sierpnia.
Co do Neymara to jestem pewny, że nie przyjdzie. Myślę, że nasze największe cele aktualnie to Chiesa, Icardi, Pogba / Savic. Nie możemy aktualnie nic zrobić ponieważ trzeba się pozbyć kilku zawodników, mamy minimum 4 graczy za dużo. A jeśli chodzi o zawodników, którymi się interesujemy, to też czekamy aż kluby trochę zmiękną.
Trzeba pamiętać, że jeśli marzymy o Pogbie, to kluby z Anglii nie mogą kupować chyba jakoś od 8 sierpnia.
- Osgiliath
- Juventino
Pewnie fakt umieszczenia ostatecznie Dybali na środku, mając Keana w rezerwie przesądza o tym, że odpuszczamy Icardiego. Cóż, pozostaje liczyć, że pawełek wreszcie się ogarnie, bo Icardi ze sportowego punktu widzenia na tę pozycję to top.
Co prawda wspólnie z wandą wpasowaliby się w ten obwoźny cyrk neapolitański, ale i tak trochę szkoda, jeśli ot tak pójdzie do nich. Wreszcie mieliby strikera po Cavanim i Gonzalo.
Gdybyśmy się pozbyli Dybali i Keana, zostałby CR, Costa, Berna i Cuadrado (:facepalm:), więc nawet sprowadzenie Neymara trochę średnio się widzi, a tym bardziej, jeśli Sarri dość jednoznacznie się wypowiadał w kwestii Pawełka.
Z drugiej strony, puszczenie Dybali i Matuidiego względem Neymara też robi miejsce w środku. Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy puścili Keana za jakieś 30 mln, ale z klauzulą odkupu. Puszczenie młodziaka bez tej klauzuli uważałbym za zbrodnię. Podobnie Demirala.
W ogóle sam fakt chęci sprzedaży Demilara (czy nawet Ruganiego) mnie irytuje, bo już tyle było wałkowane, że piątkę defensorów potrzebujemy.
Czytałem, że Fabio ma wracać do Mediolanu i zająć się sprzedażami, więc mam nadzieję, że Sami, Mario i Grubcio niedługo polecą z klubu (wreszcie).
Co prawda wspólnie z wandą wpasowaliby się w ten obwoźny cyrk neapolitański, ale i tak trochę szkoda, jeśli ot tak pójdzie do nich. Wreszcie mieliby strikera po Cavanim i Gonzalo.
Gdybyśmy się pozbyli Dybali i Keana, zostałby CR, Costa, Berna i Cuadrado (:facepalm:), więc nawet sprowadzenie Neymara trochę średnio się widzi, a tym bardziej, jeśli Sarri dość jednoznacznie się wypowiadał w kwestii Pawełka.
Z drugiej strony, puszczenie Dybali i Matuidiego względem Neymara też robi miejsce w środku. Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy puścili Keana za jakieś 30 mln, ale z klauzulą odkupu. Puszczenie młodziaka bez tej klauzuli uważałbym za zbrodnię. Podobnie Demirala.
W ogóle sam fakt chęci sprzedaży Demilara (czy nawet Ruganiego) mnie irytuje, bo już tyle było wałkowane, że piątkę defensorów potrzebujemy.
Czytałem, że Fabio ma wracać do Mediolanu i zająć się sprzedażami, więc mam nadzieję, że Sami, Mario i Grubcio niedługo polecą z klubu (wreszcie).