Mercato (Lato 2015)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Cel uświęca środki i jeżeli pieniądze z Vidala (oczywiście min 50mln) zostaną dobrze rozdysponowane ,to tak na prawde jego sprzedaż może nas wzmocnić, a nie osłabić. Ta kadra po 3ech mistrzostwach z rzędu naprawdę może być wypalona i trzeba coś odświeżyć
P.S Tevez rzeczywiście może być ustawiony jako ofensywny pomocnik tylko potrzebowalibyśmy jeszcze kogoś prócz Moraty.
P.S Tevez rzeczywiście może być ustawiony jako ofensywny pomocnik tylko potrzebowalibyśmy jeszcze kogoś prócz Moraty.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeśli rzeczywiście miałoby dojść do sprzedaży Vidala (na co wskazuje jego wypowiedź, a zmienia to postać rzeczy), to będę bardzo zawiedziony. Niech nikt nie porównuje sytuacji Chilijczyka i Zidane'a, bo to zupełnie inne czasy i wówczas za duże środki można było kupić kilku świetnych graczy. Absolutnie nie wierzę z kolei w to, że za Arturo dostaniemy 60 mln - zapomnijcie. Obawiam się, że Marotta weźmie z 45 i to go zadowoli.. Załóżmy czysto hipotetycznie, że dostajemy te 60 mln. I co wtedy?
Marotta lekką ręką da za Pastore z 40, za Pereyrę z 20.. Ja nie wierzę w sensowne wykorzystanie takich pieniędzy. Kogo byśmy nie wzięli i tak pod względem piłkarskim będziemy znowu krok do tyłu, bo Marotta nie zwykł kupować piłkarzy drogich, którzy chcą zarabiać co najmniej 8 mln €.. Zaraz roztrwoni to biorąc 4 średniaków.
Odszedł Conte, co już znacznie obniżyło poziom naszego klubu. Potem przybycie Allegrego i teraz to.. Trudno wierzyć w to, że ten zespół w dalszym ciągu będzie odnosił jakiekolwiek sukcesy.

Odszedł Conte, co już znacznie obniżyło poziom naszego klubu. Potem przybycie Allegrego i teraz to.. Trudno wierzyć w to, że ten zespół w dalszym ciągu będzie odnosił jakiekolwiek sukcesy.
- Ivory
- Juventino
I w tym miejscu popełniasz błąd. Marotta zacznie dokładnie odwrotnie, najpierw nasprowadza, a dopiero potem sprzeda Vidala. Mam wrażenie, że taki był plan już przy negocjacjach ws. Iturbe. Częściowo pozwoli uniknąć to windowania cen (choć i tak Lotito powariował, chce równowartości 35 mln za Candrevę :snooty: ).mrozzi pisze:Załóżmy czysto hipotetycznie, że dostajemy te 60 mln. I co wtedy? Think Marotta lekką ręką da za Pastore z 40, za Pereyrę z 20...
- pumex
- Juventino
Krótko i treściwie - jeśli Marotta sprzeda Vidala za mniej niż 60 mln euro (~50 mln funtów), stracę do niego resztki szacunku.
Żeby Marotta wyszedł z twarzą z całej sytuacji, musiałby:
1) Uzyskać wyżej wspomnianą kwotę
2) Po jej uzyskaniu nie przepuścić jej przez palce
Żeby Marotta wyszedł z twarzą z całej sytuacji, musiałby:
1) Uzyskać wyżej wspomnianą kwotę
2) Po jej uzyskaniu nie przepuścić jej przez palce

- Lucas87
- Juventino
Ja bym nie liczył na to, że z hajsu, uzyskanego za sprzedaż Chilijczyka, pozyskamy graczy typu: Szakiri, Pastore, Candreva, Lavezzi itp. Znając Marottę, już szybciej uwierzę w to, że będzie chciał zakończyć Mercato na zdecydowanym plusie, albo na specjalnie życzenie naszego nowego trenejro - roztrwoni kasę na orłów pokroju: Abate, Pereyra, Morata, Bonaventura, Bonera - może jeszcze powrócić temat jakiegoś Babianego etc. Ciężko na ten moment o jakieś pozytywne myślenie.
- bendzamin
- Redaktor

Włoskie Tuttowynalazki podkręciły słowa Vidala. W oryginale, który już wisi na stronie głównej, brzmi to nieco spokojniej. Pamiętajmy, że pod koniec października 2013 też otwarcie mówił o Realu, tylko po to, by kilka tygodni później przedłużyć kontrakt z Juventusem do 2017 roku. Sky Sport donosi, że owszem, Chilijczyk podoba się Manchesterowi, ale żadnej oferty jak nie było, tak nie ma.
Tymczasem Evra nie został powołany na tournee Manchesteru United po USA.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Real zbiera kase na J.R. wiec jak widac oddaja juz nam po lepszej cenie Morate byle by uzbierac grosze.
Isco tez do ostrzału podobno, razem z Khedira itp.
Mozna sie by pokusić o kogoś,bo czas leci,a Madrytisci chca szybko dopiac transfery kolumbijczyka.
Isco tez do ostrzału podobno, razem z Khedira itp.
Mozna sie by pokusić o kogoś,bo czas leci,a Madrytisci chca szybko dopiac transfery kolumbijczyka.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ziółi
- Juventino
Właśnie przeczytałem, że ten lamus Morata ma grać kosztem Fernando.
co
Ciekawe jak Marotta/Conte/Allegri doszedł do tego, że trzeba wydać ~20 melonów na napastnika, który nie jest Sanchezem, ani żadnym innym crackiem, choć jest kilka bardziej palących problemów.
co
Ciekawe jak Marotta/Conte/Allegri doszedł do tego, że trzeba wydać ~20 melonów na napastnika, który nie jest Sanchezem, ani żadnym innym crackiem, choć jest kilka bardziej palących problemów.
- mrozzi
- Juventino
Morata wieczorem w Turynie. Informuje o tym Di Marzio, powołując się na doniesienia z Marki. Piłkarz wraz z ojcem (który jest jednocześnie jego agentem) odbył ostatnie spotkanie z madryckim klubem i niebawem dołączy do Juve. Wszystkie szczegóły zostały ustalone i czekamy jedynie na oficjalne info.
- mrozzi
- Juventino
Coraz więcej źródeł potwierdza rychłe wypożyczenie Pereyry.
Bierzemy piłkarza perspektywicznego, który zagrał bardzo dobry sezon (kto oglądał mecze Udine, ten doskonale o tym wie), do tego za darmo. Bardzo dobre posunięcie, choć oczywiście to w dalszym ciągu za mało. Liczymy na kolejne wzmocnienia.
Zastanawia mnie jedna rzecz - gdy zespół trenował jeszcze Conte, byliśmy jacyś tacy opieszali, jeśli chodzi o robienie wzmocnień. Próba pozyskania Moraty przeciągała się w nieskończoność, od długiego czasu pisało się też o negocjacjach w sprawie Pereyry. Nagle wszystko się zaczyna klarować.

Zastanawia mnie jedna rzecz - gdy zespół trenował jeszcze Conte, byliśmy jacyś tacy opieszali, jeśli chodzi o robienie wzmocnień. Próba pozyskania Moraty przeciągała się w nieskończoność, od długiego czasu pisało się też o negocjacjach w sprawie Pereyry. Nagle wszystko się zaczyna klarować.

- Virgil
- Juventino
Błagam tylko nie Candreva ! Przecież
a) ten koleś nie nadaje się do gry za napastnikami, bo brakuje mu kreatywności, błysku
b) zawodników lepszych od niego na taką pozycję (bo rozumiem że jest przymierzany do 4-3-1-2)
c) szkoda takiej kasy na niego
d) już swojego poziomu nie przeskoczy
e) to żadne wzmocnienie, tylko ewentualnie uzupełnienie składu jako rezerwowy wchodzący z ławki i grający na wielu pozycjach , a w 4-3-1-2 to nie wiem niby gdzie miałby de facto grać.
a) ten koleś nie nadaje się do gry za napastnikami, bo brakuje mu kreatywności, błysku
b) zawodników lepszych od niego na taką pozycję (bo rozumiem że jest przymierzany do 4-3-1-2)
c) szkoda takiej kasy na niego
d) już swojego poziomu nie przeskoczy
e) to żadne wzmocnienie, tylko ewentualnie uzupełnienie składu jako rezerwowy wchodzący z ławki i grający na wielu pozycjach , a w 4-3-1-2 to nie wiem niby gdzie miałby de facto grać.
- bendzamin
- Redaktor
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ja też nie jestem przekonany do Candrevy. Dla mnie to dobry zawodnik, ale nie jest wart więcej niż 15mln. Zawodnik do rotacji, dzięki któremu nie tracilibyśmy na poziomie gry.
Co do Pereyry to świetna informacja, chłopak przypomina Vidala, ma szanse rozwinąć się w świetnego zawodnika.
Co do Pereyry to świetna informacja, chłopak przypomina Vidala, ma szanse rozwinąć się w świetnego zawodnika.
- Virgil
- Juventino
Dawać tego Pastore i jedziemy, albo innego ofensywnego pomocnika ale który ma to "coś" a nie jest solidnym we wszystkim (Candreva) , mam nadzieję ze przyjście Pereyry wyklucza transfer Candrevy bo Candreva w środku pomocy też może grać, jeżeli nie to Zezol naprawdę go szykuje na gościa co ma grać pod napastnikami