Telefony komórkowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 22:10

Antichrist pisze:
mateelv pisze:
Franek205 pisze: Gorilla Glass
Ekstra sprawa, nic a nic się nie dzieje. Trzymam Samsunga Galaxy S razem z kluczami, monetami itd i nic a nic nie widać na ekranie, już od roku.
To tak apropo GG w Samsungach, po prostu potwierdzam :wink:
Natomiast w przypadku mojej Lumii, mimo Gorilla Glass, jest kilka mikrorysek. Także Gorilla Glass, Gorilla Glass nie jest równe.

Co do systemów, to styczności dłużej nie miałem z iOS, ale wydaje mi się, że pod kątem prostoty jest podobny do Windows Phone. Kupując telefon za przeszło 1000 zł nie mam zamiaru instalować od razu nowego softu, bo ten zainstalowany muli/zawiesza telefon (przypadek HTC Sensation i Galaxy Note ludzików ode mnie z pracy), ani też nie potrzebuję pół miliona nieprzydatnych aplikacji w Marketplace/Google Play/iStore. Takie miejsca powinny mieć po kilkanaście tysięcy aplikacji, ale przydatnych i tanich (w przeciwieństwie do wielu moich znajomych doceniam pracę programisty i mam zakupionych kilka aplikacji na moim telefonie, odblokowywanie telefonu wydaje mi się zbędne) Taki sprzęt ma być przyjazny użytkownikowi, prosty w działaniu. Spodobał mi się Windows Phone, jego wady wypisałem we wcześniejszym poście, więc nie podchodzę do tematu fanbojsko. Jak to ujął, LJ - nie ma systemu idealnego. Lubisz opensource, możliwość ustawienia wszystkiego w telefonie - jest Android. Chcesz mieć wszystko pod ręką, bez zbędnych pytań i udziwnień - masz iOS albo WP. Szukasz jeszcze czegoś innego - masz Symbiana, Badę, Meego, BB. Najważniejsze, że mamy wybór.

A dziwne bo lumie trzmyałem ze wszystkim czym popadło i żadnej rysy, ale mimo wszystko GG jest naprawdę ekstra rozwiązaniem, bo Apple to w tej kwestii wypada żenująco, pamiętam jak 3gs'a porysowałem uwaga! zapalniczką...
Co do opensource nie zgodzę się ludzie lubią androida bo bardzo łatwo go zrootować dzięki czemu mogą sobie ściągać to co jest płatne. Jak by ludzie mogli od tak robić JB na swoich iphonach to z instalousa i cydii ściągali masowo aplikacje, zmieniali wygląd itp itd, ale nie z każdym się da
Android sam w sobie nie jest jakiś otwarty, jest identyczny jak iOS. O WP na razie nie nawiązuje walki ponieważ ledwo co raczkuje.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2012, 23:09

Ja z kolei mam pytanie czy ktoś może miał styczność z HTC One X? Ciekawi mnie jak to jest z baterią, bo różni ludzie stawiają różne opinie na ten temat. Jestem poważnie zainteresowany tym telefonem, ale nie chcę wydać tyle kasy na cegłę co mi w połowie dnia padnie...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 12:41

Składał ktoś może skargę na obsługę serwisową w Playu?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2012, 23:12

Chciałem zapytać, czy na forum są jacyś, poza mną od kilku dni, userzy Samsunga Galaxy Note? Fajnie byłoby powymieniać się doświadczeniami.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2012, 02:27

Chciałem odświeżyć temat pytaniem - czy ktoś z userów posiada telefon/y Sony? Chodzi o nowości jak Xperia Sola, U, P,S i przede wszystkim GO.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2012, 11:40

Panowie, dostałem od Orange na dniach Nokię E6. Czy warto tego używać czy mam to puścić jak najszybciej?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2012, 13:12

deszczowy pisze:Panowie, dostałem od Orange na dniach Nokię E6. Czy warto tego używać czy mam to puścić jak najszybciej?
puść jak najszybiej, kup Galaxy Note. Będziesz wymieniał się z lordem doświadczeniami.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 19:26

Ostatnio byłem w Tunezji i znalazłem tam taki telefonik:
http://www.skyworthwireless.com/product ... rview.html

Może mi ktoś powiedzieć coś więcej na jego temat, gdzie coś do niego dokupić i ile to warte, bo nie mogę nic znaleźć na ten temat...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 22:11

pan Zambrotta pisze:
deszczowy pisze:Panowie, dostałem od Orange na dniach Nokię E6. Czy warto tego używać czy mam to puścić jak najszybciej?
puść jak najszybiej, kup Galaxy Note. Będziesz wymieniał się z lordem doświadczeniami.
W tym wypadku tylko Galaxy S3, Note poszedł na sprzedaż... :roll:

Nokia E6? Daj spokój, historyczny model...ale jeżeli używasz telefonu tylko do dzwonienia i smsowania to będzie ok. Powinien długo na baterii trzymać (długo w porównaniu z topowymi smartfonami).

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 22:16

Nokia 500, polecam bardzo serdecznie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 22:31

Szukam smartphonea, który z Samsungów w cenie do 800zl moglibyście polecić?

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 23:20

LordJuve pisze:bla bla bla...
Ty sprawdzaj czasem daty dodania posta, zanim na niego odpiszesz, bo może być już dawno "po ptokach" ;)

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 07:01

blackadder pisze:Szukam smartphonea, który z Samsungów w cenie do 800zl moglibyście polecić?
Wave 3, mam i polecam. W tym momencie za 8 stów już powinieneś kupić na allegro. Stosunek ceny do jakości to 9,5/10. Jedyny malutki minusik to brak androida, jest bada 2.0. Choć w sumie spotkałem się już z wieloma opiniami, że to jest właśnie plus a nie minus. Ja się na ten temat nie wypowiadam bo nie jestem zbytnio zorientowany. Telefon polecił mi kolega i nie żałuję. Chciałem wziąć galaxy S2 ale z tego co widzę to różni się tylko właśnie systemem, a cena? 4 stówy więcej od weva 3.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 23:18

Mam problem, ściągam zdjęcia z fb i chce je zgrać na telefon. Jako, że kabla nie mam to robię to za pośrednictwem innego urządzenia i tam wszystko jest ok. Gdy jednak zgrywam już na swój aparat to niektóre nie działają (te pobrane z profilu, te przesłane przez wiadomość są w porządku). Czym to jest spowodowane? Można coś temu zaradzić? Jeżeli coś to da to jest to Samsung C3050.

EDIT:
TO DO FAP FOLDERU, WIĘC SPRAWA PILNA :lol:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 23:36

K.M. pisze:Mam problem, ściągam zdjęcia z fb i chce je zgrać na telefon. Jako, że kabla nie mam to robię to za pośrednictwem innego urządzenia i tam wszystko jest ok. Gdy jednak zgrywam już na swój aparat to niektóre nie działają (te pobrane z profilu, te przesłane przez wiadomość są w porządku). Czym to jest spowodowane? Można coś temu zaradzić? Jeżeli coś to da to jest to Samsung C3050.

EDIT:
TO DO FAP FOLDERU, WIĘC SPRAWA PILNA :lol:
Być może rozdzielczość tych zdjęć jest za wysoka i Twój aparat po prostu nie jest w stanie ich wyświetlić. Porównaj rozdzielczość tych przesyłanych przez wiadomość i tych co nie działają.

Te zdjęcia fizycznie są w pamięci telefonu, tyle, że on po prostu nie da rady ich wyświetlić.

ODPOWIEDZ