Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:03

Cabrini_idol pisze:A ty na serio wierzysz, że dawaliśmy 35 mln za Draxlera, 50 mln za Gotze ? I, że Anderson jest wart mniej aktualnie niż 35 mln ? Aha.
O Dybale pewnie dalej uważasz, że Marotta dawał maksymalnie 20 mln w 50 ratach?

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:33

Wiesz co włoski? Czytałem wieeeele Twoich postów przez te wszystkie lata, i na ich podstawie jednak stwierdziłem wcześniej, że to nie ironia. Ale ok, moushiwake arimasen deshita :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:36

pandecybel pisze:
Cabrini_idol pisze:A ty na serio wierzysz, że dawaliśmy 35 mln za Draxlera, 50 mln za Gotze ? I, że Anderson jest wart mniej aktualnie niż 35 mln ? Aha.
O Dybale pewnie dalej uważasz, że Marotta dawał maksymalnie 20 mln w 50 ratach?
Dlatego tym bardziej nie wyłożylibyśmy takiej kasy na Gotze czy Draxlera ze względu na to, że już wydaliśmy 40 mln (razem z bonusami) za Dybałe.

Vidala sprzedaliśmy aby zbilansować budzet, który uszczuplił się o ponad 60 mln ( po dodaniu sprzedaży Ogbonny )
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 19:38 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:37

Marian50 pisze:Wiesz co włoski? Czytałem wieeeele Twoich postów przez te wszystkie lata, i na ich podstawie jednak stwierdziłem wcześniej, że to nie ironia. Ale ok, moushiwake arimasen deshita :)
Nie wypowiadałem się w ogóle na ten temat.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:41

GDM donosi, ze jesteśmy coraz blizej Donsaha z Cagliari. Wyceniają go na 6-7 mln, ale chcemy zbić ta kwotę zostawiając go na wypożyczeniu oraz kartami Cerriego i Tello i jakiegoś młodzika o imieniu Arras (98 rocznik ).

Potwierdził również, że Paratici wrócił do Włoch, Juventus chce wypożyczyć Drexlera a nie kupić już teraz :prochno: Schalke kręci nosem na taki deal.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:56

Cabrini_idol pisze:GDM donosi, ze jesteśmy coraz blizej Donsaha z Cagliari. Wyceniają go na 6-7 mln, ale chcemy zbić ta kwotę zostawiając go na wypożyczeniu oraz kartami Cerriego i Tello i jakiegoś młodzika o imieniu Arras (98 rocznik ).
.

Ten Arras to fajny grajek niby. Chyba od 2 lat jest z nami, cos tam wygrywa bo sledze jego FB i gazety widac o nim pisza, wiec jestem ciekaw jak sie spisze grajac profesjonalnie.

Saponara w piatek na testach. ItalJuve. Chyba nie bedize ni Goetze, ni Draxlera a skonczy sie polsrodkiem.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:58

sebatiaen pisze:Wojtek próbowaliśmy podobno.
25 MLN EURO i Isla.
To około 35 mln euro przecież jak nie więcej ale Lottito odrzucił.
Nie ma sensu z tym gościem negocjować, nie ma najmniejszego sensu bo kieruje się tylko chamstwem w naszym kierunku z góry jesteśmy na straconej pozycji.
Tak, kieruje się chamstwem w naszym kierunku, bo w dzisiejszych czasach wycenia zawodnika z największym potencjałem marketingowym w swojej drużynie na grubą kasę :|

Naprawdę, aż czasem rynce opadajo. Nawet o naszej wycenie Pogby nie ma sensu wspominać...

Na marginesie, abstrahując od szans na pozyskanie Brazylijczyka, kompletnie nie widziałbym go w Juve, a tym bardziej w roli trequartisty.

A co do rozgrywającego, którego poszukujemy, wyczuwam gigantyczną siarę i jedną, wielką kompromitację.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 19:58

Adrian27th pisze:
Cabrini_idol pisze:GDM donosi, ze jesteśmy coraz blizej Donsaha z Cagliari. Wyceniają go na 6-7 mln, ale chcemy zbić ta kwotę zostawiając go na wypożyczeniu oraz kartami Cerriego i Tello i jakiegoś młodzika o imieniu Arras (98 rocznik ).
.

Saponara w piatek na testach. ItalJuve. Chyba nie bedize ni Goetze, ni Draxlera a skonczy sie polsrodkiem.
To ja wolę Vazqueza niż Saponarę.

A co do Donsaha to własnie sobie dzisiaj myślałem, że jeszcze nie podpisalismy żadnego młodego gracza ( no powiedzmy oprócz Vadali, ale on trenuje z pierwszym składem i możliwe, że z nami zostanie), którego byśmy chcieli gdzieś na wypożyczeniu ogrywać, tak jak w zeszłym roku Sturaro, czy wczesniej Manolo. No a tu nagle info o Donsahu, dobrze, dobrze i od razu do Sassuolo, czy innego Frosinone.
Poprostu pisze:
A Cerri z Parmy?
A no tak o nim zapomniałem. Czyli Donsah jest drugi i bdb.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 20:07 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:01

Robaku pisze:

To ja wolę Vazqueza niż Saponarę.

A co do Donsaha to własnie sobie dzisiaj myślałem, że jeszcze nie podpisalismy żadnego młodego gracza ( no powiedzmy oprócz Vadali, ale on trenuje z pierwszym składem i możliwe, że z nami zostanie), którego byśmy chcieli gdzieś na wypożyczeniu ogrywać, tak jak w zeszłym roku Sturaro, czy wczesniej Manolo. No a tu nagle info o Donsahu, dobrze, dobrze i od razu do Sassuolo, czy innego Frosinone.
A Cerri z Parmy?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:14

pumex pisze:A co do rozgrywającego, którego poszukujemy, wyczuwam gigantyczną siarę i jedną, wielką kompromitację.
Marchisio bardzo dobrze rozgrywa piłką. Największym problemem Juve jest brak zawodników potrafiących dryblować.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:18

annihilator1988 pisze:
pumex pisze:A co do rozgrywającego, którego poszukujemy, wyczuwam gigantyczną siarę i jedną, wielką kompromitację.
Marchisio bardzo dobrze rozgrywa piłką. Największym problemem Juve jest brak zawodników potrafiących dryblować.
No właśnie, ale taki Dybała, Coman sobie poradzą. Cuadrado też, może trzeba olać tę 10 tylko sobie ją przekształcić z dostępnych środków a super wzmocnić boki i przesunąć ciężar gry, albo może nie przesunąc a inaczej ustawić ciężar.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:37

Z dostępnych opcji możemy albo ustawić Pereyrę na trequ, albo przejść na system 4:3:3 w postaci ustawienia Moraty na lewym skrzydle, Dybali na prawym i Mandżukicia w środku. Przy takich rozwiązaniach brakuje jednak kogoś, kto mógłby wejść z ławki i odmienić losy meczu, a tego chyba najbardziej brakowało w poprzednim sezonie. Przy zakontraktowaniu dobrego treqa takimi piłkarzami byliby wspomniani Pereyra i Mandżukić.

Ps. ja jednak dalej liczę, że do końca okienka uda nam się pozyskać fajnego ofensywnie usposobionego grajka do pierwszego składu :lol:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:49

annihilator1988 pisze:
Absolutnie się nie zgodzę. Tzn Marchisio faktycznie dobrze rozprowadza piłkę, ale z głębi pola - tak samo jak robił to Pirlo pełniąc rolę registy, zaś my cały czas mówimy o pozycji trequartisty, gdzie przez ostanie 12 miesięcy nienaturalnie upychaliśmy Vidala czy Pereyrę. Nie zgadzam się, że w pierwszej kolejności potrzeba nam dryblerów. Morata to przede wszystkim typ sprintera-dryblera, zresztą podobnie jak Coman i Pereyra, więc już na szybko mamy ich trzech. Kto zaś ma piłkarskie cechy potrzebne do roli architekta-kreatora, który umiejętnie, ze spokojem i dużą dozą pomyślunku spajałby pomoc z atakiem? Być może Dybala, który łączy cechy dryblera i asystenta umiejącego posłać ostatnie podanie, ale jego póki co należy traktować w kategorii jednej wielkiej niewiadomej. Poza tym bida. Jak cholera brakuje typowego trequartisty, który byłby mózgiem drużyny w okolicach pola karnego przeciwnika.

Zatem o skrzydła nie musimy się martwić, bo zarówno Morata, jak i Dybala oraz Coman (a w perspektywie również Berardi) spokojnie obstawią flanki. A przed napastnikami jak nie było komu grać, tak nie ma komu grać, zatem totalnie nie rozumiem, jak można w obecnej drużynie widzieć deficyt dryblingu przy jednoczesnym stwierdzeniu, że jest komu rozgrywać :o Opcji zbyt wiele nie mamy, czas działa na naszą niekorzyść a wbrew pozorom upłynęła go dość znaczna ilość - stąd moje nastawienie względem pozyskana porządnego 3/4-isty. Będzie bieda.

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 20:59

pumex pisze:

A co do rozgrywającego, którego poszukujemy, wyczuwam gigantyczną siarę i jedną, wielką kompromitację.
Jakbyś czuł cokolwiek innego to jak najszybciej udaj się do lekarza, to byłaby abstrakcja niczym Kaczyński przewodniczącym PO.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 21:21

Pumex chodziło mi o samo podejście Lottito do Juventusu i Marotty, on będzie odrzucał wszystkie nasze oferty.

Zablokowany