LM 14/15 (1/2): JUVENTUS 2-1 Real Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:37

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:39

Allegri przyznał na konferencji pomeczowej, że Pogba czuje się już dobrze i będzie trenował z drużyną od czwartku. :bravo: Wiele zatem wskazuje na to, że wystąpi w rewanżu, choć nie wiadomo póki co, jak się prezentuje fizycznie.

Francuz mógłby być nieoceniony, bo jak nikt inny potrafi uspokajać grę, wyprowadzać kontry, do tego te jego strzały z dystansu. :whistle:

Acha. Kibice Realu oklaskiwali naszych po meczu - piękne zachowanie. Od razu przypomniała mi się owacja na stojąca dla Alexa na SB.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:43

Jejku, właśnie wróciłem z baru po oglądaniu meczu z trzema madritistami (dwóch to bardzo dobzi znajomi, nie ma między nami ani kszty złości), ale widząc takie Juve i bezradny (poza akcją z poprzeczką i bramką, choć ta po błędzie Pirlo) Real, szybko zmieniali temat :D

Taki Juventus ja chcę, zaangażowany, walczący, wybiegany, męski przeciw Żelusiom. Dzisiaj każdy zagrał na 100% tego co umie. Pirlo i wślizgi (tak, zawalił bramkę, ale on i tyle wślizgów i gry w obronie?), Markiz i Sturaro wszędobylscy (ok, Sturaro młody, myślałem, że ok na Genuę, Atalantę sie nada, ale Real? a poradził sobie przyzwoicie - ten odbiór w pierwszej połowie po której była groźna akcja - pięknie) Vidal walczący, gryzący trawę. Obrona prawie bezbłędna. Lichy niszczący Marcelo i Evra hasający po bokach. Z przodu mistrz. Tevez zrobił dwie bramki, a Morata robił wszystko idealnie. Na początku koledzy Madryciarze (ale Morata drewno), po bramce żal i smutek, widok niezapomniany :D

Maxie, ogarnij zespół tak samo na rewanż a ofiaruję 100zł na Twój pomnik. Potwierdzone info.

Fino Alla FINE. FORZA JUVENTUS. Dzisiejszym meczem mnie urzekli. Nic więcej nie piszę :D

PS. Zapomniałem o wg mnie największym cichym bochaterze. Kielon!!!! Ten człowiek nie umrze za Juve. On się za nie pokroi. Co on dzisiaj zrobił, ten rozwalony łuk brwiowy, przejechanie Krystyny, zero błędów. Nawet koledzy przeciwnicy go komplementowali, bo taki ma być obrońca,. Piłka przejdzie, ale Kielon na więcej nie pozwoli, choćby miał zmienić dyscyplinę na siatkówkę :D

(ktoś chciał go sprzedawac, bo rozegrał kilka gorszych meczy...)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 01:05 przez Tobor, łącznie zmieniany 3 razy.

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:44

Magiczna noc za nami.Sen trwa... Dla Buffona,Pirlo i Barzagliego byłby to drugi Berlin :wink: .Jeszcze nigdy w tym sezonie nie byłem tak dumny,ba,na tą chwilę czekaliśmy 12 lat.Jak już wcześniej ktoś pisał,teraz już nie ważne jest nic... staliśmy się legendą i basta!

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:47

Mój post z tematu o La Liga
jackop pisze: - Królewscy byli zdecydowanie najgroźniejsi w szerokim graniu skrzydłami; wiadomo jak wygląda u nas sytuacja z bocznymi obrońcami więc podwojenie przy udziale pomocników będzie niezbędne. Nie można dopuszczać do zbyt wielu dośrodkowań

- za wszelką cenę nie ułatwiać Ronaldo oddawania strzałów głową; dziś zaliczył trzy trafienia z trzech różnych pozycji, zbyt duża bierność środkowych obrońców w powietrzu może się skończyć fatalnie
Niestety sprawdziło się i straciliśmy gola wyprowadzonego z bocznego sektora, po strzale głową Krystyny.
jackop pisze:- najsłabiej Real bronił w bocznych sektorach boiska i stamtąd zaczynały się wszystkie problemy pod bramką Casillasa. Niestety gramy systemem bez skrzydłowych, tak więc oczekuję, że zarówno pomocnicy jak i napastnicy będą schodzić w miarę możliwości do linii by rozciągać grę
Tak wpadła pierwsza bramka dla nas. Szeroko ustawiony Lichtsteiner absorbujący Marcelo i piłka od Marchisio do Teveza w boczny sektor 16stki.

Także dało się pewne rzeczy przewidzieć ;)

In minus: Pirlo i Bonucci
In plus: cała reszta

Spodziewałem się bramkowego remisu, udało się strzelić jedną więcej niż przeciwnik. Do stylu gry, poza serią błędów przy bramce, nie mam zastrzeżeń.

Wspaniały wieczór dla każdego Juventino. Forza :happy:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:49

Dodatkowym pozytywem jest fakt, że Real w sobotę czeka bardzo ciężki mecz z Valencią, którego nie mogą odpuścić, bo wciąż walczą z Barceloną o tytuł mistrzowski. Natomiast my możemy sobie wypoczywać i na Cagliari wystawić rezerwową jedenastkę.

Obrazek
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:54

Nie chcę mi się wierzyć że Juve przepuści ten awans, myślę że piłkarze są zdeterminowani jak nigdy i zrobią wszystko żeby tego nie przepier... tzn. sfrajerzyć. I do tego ten niepozorny Max na ławce 8).
Pereyra/Sturaro za Pirlo na Bernabeu i jazda.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:58

Obrazek

Nie obraziłbym się :lol:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 00:59

Ta coraz dłuższa gra w LM przekłada się rzecz jasna na pewność siebie u piłkarzy. Świetnie wyszły nam oba mecze z BVB, teraz Real. Po spotkaniu nasi są w stonowanych nastrojach, mając na uwadze ciężki rewanż, ale jednocześnie nie widać tego strachu, a ogromną chęć awansu. Tak jak powiedział Ancelotti - awansuje zespół grający odważnie. Tak zagrała dziś Stara Dama.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:03

Nie wiem co napisać, serio.

Sturaro :*

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:06

Naprawde chłopakowi należą się duże brawa za dzisiejszy mecz. No i w tej sytuacji naprawdę zachował się ofiarnie, myślałem, że to Rodriguez tak nie fortunnie strzelił a tu się okazuje, że nasz młodziak wyratował ta sytuację tym czubkiem buta.
:bravo: wielkie brawa Stefano!!! takich walczaków nigdy za wiele w Juve.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:10

Pojawiło się info, że między Tevezem a Allegrim doszło podczas zmiany do spięcia. Max chciał pogratulować Carlitosowi świetnego występu, a ten obrzucił go niecenzuralnymi słowami. :| Mam nadzieję, że to tylko emocje, bo Apacz tak się podpalił, że z chęcią z biegu zagrałby jeszcze rewanż. :smile:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 01:18 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:11

Nikt nie pokusił się jeszcze o analizę gry poszczególnych zawodników Realu, także może zacznę od Ramosa w pomocy:

Obrazek
:prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:13

A jak tam Conte ? Nie szkoda mu, że zostawił ten wypalony zespół, który nic więcej z siebie nie jest w stanie dać...czy Conte zaryzykowałby tak jak Allegri i wystawił Sturaro w takim meczu ? Czy wystawiłby Moratę ? Nie bo nie ma jaj i jest betonowy...Max duży plus za to, że doskonale wie co dzieje się w drużynie i wystawienie Sturaro przez którego i ja na początku miałem drahę... :D
Antek oglądał ten popis z trybun z gulem w gardziołku a ja się cieszę, że go z nami już nie ma... :wink:

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2015, 01:16

mrozzi pisze:Pojawiło się info, że między Tevezem a Allegrim doszło podczas zmiany do spięcia. Max chciał pogratulować Carlitosowi świetnego występu, a ten obrzucił go niecenzuralnymi słowami. :| Mam nadzieję, że to tylko emocje, bo Apacz tak się podpalił, że z chęcią z biegu zagrał by jeszcze rewanż. :smile:
Było widać, że coś jest nie tak. Apacz tak jakby był nie w sosie podczas tej zmiany. Miejmy nadzieję, ze nic złego z tego nie wyniknie co by wpłynęło na gorsza postawę Carlosa na boisku.

Zablokowany