Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 01:54

@up
Wszystko fajnie, masz nawet wiele racji, ale po co szajstasz na lewo i prawo, nawet góra-dół tą kursywą?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 10:52

Amarillo pisze:
bramek pisze:http://www.eurofutbol.pl/news/448399-Ku ... ra-Banegi/

Benega, Rossi , Kontuzjowane promocje ?
Po co nam idiota, który potrafi się potrącić własnym samochodem ? :lol:

Generalnie Banega to całkiem przyzwoity grajek, tyle że mając 1 skład w Valencii nie przyjdzie do nas na ławkę, a w takich zdaje się intencjach powinniśmy rozpatrywać jego kandydaturę. Co do Rossiego... z nim bym zaryzykował, ale nie za więcej niż 15 mln. A obawiam się, że mogą wystąpić problemy, żeby za taką kwotę go sprowadzić. Czas pokaże co wymyśli Beppe.
Akurat Banega nie grał wcale tak dużo w Valencii a sama Valencia radziła sobie świetnie kiedy zastępował Argentyńczyka Tino Costa. Akurat jego sprowadzenie to byłby świetny ruch, gdyż w przeciwieństwie do Marchisio i Vidala posiada niezła wizję i świetne długie podania. Oczywiście nie jest do poziom Pirlo ale to zawodnik, który potrafiłby go zastąpić + może bez problemu grać też jako box-to-box. Jak dla mnie idealny 4 pomocnik do rotacji.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 11:30

Pisałem już wcześniej że Banega by się nadawał do rotacji, imo lepszy niż Montolivo.
Teraz jest kontuzjowany, wartość spadnie. Biorąc pod uwagę wszystko imo lepszy zakup rekonwalescenta Banegi niż Rossiego, choć to oczywiście tylko moje zdanie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 11:55

Taaa
Gosc sam sie swoim samochodem zalatwil , o takim przypadku malo slyszy, Banega kiedys wacka pokazal jakiejs lace przez internet, przez kamerke i ta go wyruchala i na necie foty pokazala:)

Po co nam taki koles?
tylko wstydu narobi

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 12:31

Od rozgrywajacego wymaga sie bystrosci, inteligencji i umiejetnosci podejmowania decyzji, a jak ktos rozjezdza sie swoim samochodem, to mozna nieco zwatpic w jego walory umyslowe :prochno:

W internecie mozna znalezc jakies plotki, laczace nas z Granitem Xhaka - chyba drugim po Shaqirim najbardziej utalentowanym pilkarzem Bazylei. Problem w tym, ze w primce mamy dwoch troche mlodszych utalentowanych srodkowych pomocnikow, podobnych do niego stylem gry (Bouy i Gabriel), a do pierwszego skladu chyba troche za mlody jest.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 12:52

bendzamin pisze: W internecie mozna znalezc jakies plotki, laczace nas z Granitem Xhaka - chyba drugim po Shaqirim najbardziej utalentowanym pilkarzem Bazylei. Problem w tym, ze w primce mamy dwoch troche mlodszych utalentowanych srodkowych pomocnikow, podobnych do niego stylem gry (Bouy i Gabriel), a do pierwszego skladu chyba troche za mlody jest.
Różnica jest taka, że tamtych dwóch nigdy w dorosłej piłce niż specjalnego nie zaprezentowało, a Szwajcar ma już w swoim CV poważną pozycję - wyeliminowanie MU z Ligi Mistrzów. Do rotacji - jak najbardziej, aż się prosi żeby mieć w składzie gracza młodego, ale już ogranego, na którego będzie się opłacało stawiać tu i teraz. Bo tamci dwaj to raczej dopiero po odejściu Pirlo mogą się okazać użyteczni.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 13:00

Swoją drogą to jakbyśmy musieli znaleźć następce Pirlo tak last minute to ciekaw jestem na kogo by padło :think:

W kwestii Banegi to opieram się na tym że oglądam Velencie i widziałem go w akcji nie raz ot cała filozofia, kontuzja idiotyczna fakt, ale bywały gorsze przypadki.

Na temat szwajcara się nie wypowiadam,nie będę udawał fachowca na podstawie tego co wyczytałem w necie, widziałem go w akcji nie więcej niż ~2-3 razy - nie oceniam, choć opinie ma pozytywne.

Co do naszych młodych gniewnych to tutaj jest wielka zagadka, nie dostając szans na grę nic nie pokażą, z wypożyczeniami to jest tak że jest ryzyko grzania ławy a sama gra w primaverze też ich nie rozwinie za bardzo jak sądzę.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 14:10

Łoles pisze:Swoją drogą to jakbyśmy musieli znaleźć następce Pirlo tak last minute to ciekaw jestem na kogo by padło :think:
Ja widziałbym w tym miejscu Sahina, który w chwili obecnej marnuje się w realu. Kontuzja z początku sezonu i długi rozbrat z piłką plus fakt, że był on bardziej wymysłem Zizu niż Jose, sprawia, że nie ma szans odgrywać u mourinho kluczowej roli. Potencjał ma duży, co pokazał w BVB i warto byłoby go spróbować sprowadzić.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 14:31

Żeby się nie okazało, że wzmocnieniem środka pola będzie Pazienza. Może uda nam się wymienić Michele na Islę. Jeśli nie uda się sprowadzić nikogo klasowego to już lepiej by było wprowadzić do pierwszego składu Bouy'a lub Gabriela.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 14:35

mateusz6 pisze:Żeby się nie okazało, że wzmocnieniem środka pola będzie Pazienza. Może uda nam się wymienić Michele na Islę. Jeśli nie uda się sprowadzić nikogo klasowego to już lepiej by było wprowadzić do pierwszego składu Bouy'a lub Gabriela.
:shock:
Nie wiem co ćpasz, ale faza konkretna, a jeśli nic nie bierzesz to zacznij...

RaIph

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 14:46

Moja lista transferowa na lato:
- Van Persie(kończy mu sie kontrakt i napewno sie waha, bo wiadomo co gra Arsenal)
- Soldado ?
Pomoc:
- Hernanes (Lazio, przyjrzyjcie sie jego grze jakbyście kiedyś oglądali jego mecz)
- Lassana Diara(R.Madryt)
Obrona:
- Subotic
- Hummels
- Y.Kaboul (Tottenham)

Uważam że jakbyśmy ściągneli chociaż 2óch zawodników z tej listy, to byśmy byli mocni w nastepnym sezonie.

Ostatni skaut
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 14:54

Van Persie - nie ma szans, w formie w jakiej jest atm wynegocjuje majątek w jakimś Realu czy City.
Soldado - ciekawy piłkarz i owszem, strzela sporo goli , jako że oglądam Valencie to śledzę i jego grę tylko wydaje mi się że jeżeli będą chcieli go sprzedać to cena będzie wynosić gdzieś w okolicach 35mln.

Hernanes - pisałem i nim w temacie o Lazio, tylko nie wiadomo czy by pasował do taktyki Antonio.

O reszcie nie piszę bo fanem żadnego z wymienionych piłkarzy nie jestem, a co za tym idzie nie widziałbym ich w Juve w przyszłym roku.

Nadmienię tylko że imo Diarra nie sprawdziłby się bo mimo że dm jest dobrym to wydaje mi się że nie ma zbyt dużo do zaoferowania w ataku, choć to w sumie moje zdanie więc będę wdzięczny jakby ktoś rozwinął ten temat.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:09

Hernanes hm no nie powiem w miare ciekawy piłkarz, tylko zasadnicze pytanie, gdzie go wrzucić? Typowym SOP (środkowy ofensywny pomocnik) nie gramy, a zdaje sie zawodnik Lazio idealnie wpisuje sie właśnie w tę pozycje. Zresztą pewnie tani by nie był.
RaIph pisze:Soldado
:naughty: Nie przesadzajmy, jak dla mnie mega wzmocnienie by to nie było. Wyniki może i robią wrażenie, ale w ogórkowej lidze to wielu zawodników wykręca ładne wyniki strzeleckie. Coś czuje, że we Wloszech mialby mega ciężko.
RaIph pisze:Lassana Diara

I za kogo miałby grać? Bo wątpie, że przyszedł by do nas, żeby byc tylko zawodnikiem 'do rotacji'. Marchisio ma u Conte raczej mocną pozycje, Pirlo to wiadomo nie do tknięcia, a czy od Vidala Lass jest lepszy? Śmiem wąpić.
RaIph pisze:- Subotic
- Hummels
- Y.Kaboul (
Zero konkretów, cała trójka zbyt realna nie jest.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:17

Dante93 pisze: ]
:naughty: Nie przesadzajmy, jak dla mnie mega wzmocnienie by to nie było. Wyniki może i robią wrażenie, ale w ogórkowej lidze to wielu zawodników wykręca ładne wyniki strzeleckie. Coś czuje, że we Wloszech mialby mega ciężko.
[
Nazywanie tak primeradivision jest wynikiem źle dobranych leków, albo poważnych zaburzeń psychofizycznych.. a może jedno i drugie.

Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:36

Widzę tu sporo spekulacji kogo kto by widział w Juventusie więc i ja dorzucę swoje 3 grosze. Ostatnio sporo oglądam Bundesligę, a w szczególności mecze Schalke. Co mecz bardzo podoba mi się gra ich lewego obrońcy Austriaka Christiana Fuchsa. Ponieważ widzę, że chyba jednak Caceres ma być rotacją dla Lichego bo na lewej mu grywać Antonio nie daje, może warto byłoby zwrócić uwagę na tego zawodnika. Ciąg na bramkę i skuteczna gra w obronie sprawiają, że oglądając go widzę niemal naszego Lichego, z ta różnicą, że lewonożnego. Nie jest to zawodnik jakiś wiekowy bo ma zaledwie 25 lat, a już w jednej z czołowych ekip niemieckich odgrywa kluczową rolę. W 22 meczach w Bundeslidze zdobył 2 gole i zaliczył aż 7 asyst, w 7 meczach ligi europejskiej dorzucił kolejne 2 bramki i 2 asysty, a w 3 meczach Pucharu Niemiec dodał kolejne 2 podania otwierające drogę do bramki, więc całkiem interesujące statystyki.

Jestem ciekaw czy ktoś widział tego zawodnika w akcji i podobnie jak ja uważa, że mógłby on być solidnym i stosunkowo niedrogim wzmocnieniem naszej lewej flanki.

Zablokowany