Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna
- evilboy
- Juventino
Wg włoskiej Wikipedii Giacchierini ma 167 cm, a Giovinco 164 cm. Nie wiem z jakiego źródła Ty korzystasz, ale mi wydaje się, że są to 3 cm. I 1 kg różnicy w wadze.Łukasz pisze:6 cm. I jest zmiennikiem.evilboy pisze: A najciekawsze jest to, że Giovinco wywalili, bo był za niski, a zaledwie 3 cm wyższy Giaccherini jest podstawowym lewoskrzydłowym w taktyce Conte :roll:
W 2 pierwszych meczach grał w wyjściowej 11, więc jest chyba bardziej podstawowym zawodnikiem niż Krasić.
- whitesignus
- Juventino
I to jest najwieksza zagadka Pytanie bardzo trafne. Conte mozne ma pewne minusy w swojej wizji ale to (jak narazie) odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku.beka pisze:Ja mam jedno - co pan im powiedzial, ze nawet w dziesiatke potrafia tak przysiasc na rywalu, jak Juventus za poprzednich trenerow rzadko potrafil grajac w pelnym skladzie?whitesignus pisze: Jeszcze jakies pytania do pana 'Konte'?
(...)
W nastepnym spotkaniu chcialbym od poczatku zobaczyc duet Vidal Pirlo w srodku. To bylby chyba najbardziej produktywny srodek pola w calej lidze.
- Marian.
- Juventino
mrozzi pisze:Przestańcie pajacować. Juventus rozegrał kapitalne zawody i wynik jest rezultatem tylko i wyłącznie tego, co zdarzyło się przed końcem pierwszej połowy. Ogóreczki grały praktycznie całym składem we własnym polu karnym i między innymi dlatego nie udało się strzelić na 2-1. Inna sprawa to forma bramkarza przyjezdnych - parę razy wyciągnął niesamowite piłki.
Gra, serce do gry napawają optymizmem. Byliśmy zdecydowani lepsi i to się liczy. Inne drużyny z czołówki zawiodły na całej linii, więc nie ma co smęcić. Dziś zobaczyłem charakterny Juventus, jakiego nie widziałem od dawien dawna.

Ziegler ciska u kebabów, a my mamy De Drewno na lewej obronie

W następnym meczu trzeba stłamsić Catanie.
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 23:17 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
Pokłócicie się jeszcze o to, który ma większego? :roll:evilboy pisze:Wg włoskiej Wikipedii Giacchierini ma 167 cm, a Giovinco 164 cm. Nie wiem z jakiego źródła Ty korzystasz, ale mi wydaje się, że są to 3 cm. I 1 kg różnicy w wadze.Łukasz pisze:6 cm. I jest zmiennikiem.evilboy pisze: A najciekawsze jest to, że Giovinco wywalili, bo był za niski, a zaledwie 3 cm wyższy Giaccherini jest podstawowym lewoskrzydłowym w taktyce Conte :roll:
W niedzielę wygramy. Innej opcji nie ma. Tylko niech Conte da w końcu pograć Eljero!
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 23:16 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaNieK_JuVe
- Juventino
A mnie sie wydawalo ze bylo dosyc czysto na boiskukaczy19FJ pisze: Radzę przejrzeć powtórki - "danie" rożnego - a nie upilnowanie obrońcy przez Giorgio to już co innego. Rożnych było w brud, a akurat traf strzelił tak, że w tym właśnie rożnym, Kielon nie upilnował.

Odnioslem wrazenie ze przy golu dla Bologny strzelec bramki oparl sie reka o Giorgio, ale poki nie przeanalizuje tego na spokojnie w powtorce nie uznaje tego za fakt.
Nie rozumiem Vucinicia, pewnie dlatego ze jestem innym typem czlowieka, powinien grac a nie dyskutowac, nie powinien glupio faulowac. Po stracie zamiast stac jak kolek powienien zaatakowac. Nie cierpie takich typow ktorzy maja potencjal ale grac im sie tylko wtedy chce jak maja pilke i wolna przestrzen przed soba.
De Ceglie po raz kolejny pokazal ze nie nadaje sie do Juventusu. Mial w polu karnym Bologny pilke usilnie gral tam lewa noga podczas gdy mogl uderzyc prawa, to nie lepiej lewa po prawa przeciez z Ikei.
Brawo Lichy i Barzagli swietna gra w kolejnym meczu oby tak dalej.
Pirlo druga mlodosc, drybling, podanie, kreacja gry cud miod i orzeszki.
Krasic mial meczowa na 2:0 i mysle ze to po kartce Vucilenia kluczowy moment tego meczu.
Plus za walke i ambicje.
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 23:18 przez MaNieK_JuVe, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- evilboy
- Juventino
Mówisz tak, bo nam zazdrościsz.deszczowy pisze:Pokłócicie się jeszcze o to, który ma większego? :roll:evilboy pisze:Wg włoskiej Wikipedii Giacchierini ma 167 cm, a Giovinco 164 cm. Nie wiem z jakiego źródła Ty korzystasz, ale mi wydaje się, że są to 3 cm. I 1 kg różnicy w wadze.Łukasz pisze: 6 cm. I jest zmiennikiem.
W 2 pierwszych meczach grał w wyjściowej 11, więc jest chyba bardziej podstawowym zawodnikiem niż Krasić.
W niedzielę wygramy. Innej opcji nie ma. Tylko niech Conte da w końcu pograć Eljero!

Boję się, że Elia to będzie taki drugi Krasić - szybko biega, ale po drodze gubi piłkę i zatrzymuje się dopiero na reklamach.
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 23:21 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Puszka
- Juventino
Dzieki Mirko ;*
Dzieki Paolo ;*
Dzieki Giorgio 'nie skacze bo nie mam nog a nawet jakbym je mial to bym nie skoczyl bo nie umiem i nie mam glowy i wgl i nie" Chiellini ;*
Dzieki nim stracilismy 2pkt niestety. Mimo iz gralismy w 10 przewazalismy. 3 sytuacje gosci w drugiej polowie. Po przyjeciu naszego Paulo, Buffon ladnie wyciagnal
Po tym rzut rozny i gol to dzieki Chielliniemu, no i 3 to strzal Di Vaio obok bramki. Wiecej nie naliczylem.
Zmiana Giach za Krasicia na plus. Chlopak szarpal, dosrodkowywal, podawal i nie wyjezdzal za linie koncowe w przeciwienstwie do Serba. A warto wspomniec ze Giach gral tylko 30min, dodatkowo z oslabiona druzyna, wiec gdyby zagral dluzej moglby miec tez sytuacje bramkowe. Pepe koompletnie niewidoczny w drugiej polowie. NIC. Marchisio zauwazylem gdy nie mal nie zlam sobie nog, gdy kiwal przed polem karnym Boloni ;x Vidal wg mnie tez szalu nie zrobil, ale warto dodac ze zostal wpuszczony na 15min. Nie wiem czy gdyby gral od poczatku dotrwal by do konca, bo przez te 15min mial z 3-4 faule. Ale na plus jego wola walki
Cieszy to ze Conte natchnal nas tak do walki mimo iz gralismy w 10. Nie cofnelismy sie do obrony, nie bylo zmian typu obronca za pomocnika. Za Del Neriego prawdopodobnie by tak nie bylo, a te zmiany zapewne by nastapily, wiec widac postep.
Dzieki Paolo ;*
Dzieki Giorgio 'nie skacze bo nie mam nog a nawet jakbym je mial to bym nie skoczyl bo nie umiem i nie mam glowy i wgl i nie" Chiellini ;*
Dzieki nim stracilismy 2pkt niestety. Mimo iz gralismy w 10 przewazalismy. 3 sytuacje gosci w drugiej polowie. Po przyjeciu naszego Paulo, Buffon ladnie wyciagnal

Zmiana Giach za Krasicia na plus. Chlopak szarpal, dosrodkowywal, podawal i nie wyjezdzal za linie koncowe w przeciwienstwie do Serba. A warto wspomniec ze Giach gral tylko 30min, dodatkowo z oslabiona druzyna, wiec gdyby zagral dluzej moglby miec tez sytuacje bramkowe. Pepe koompletnie niewidoczny w drugiej polowie. NIC. Marchisio zauwazylem gdy nie mal nie zlam sobie nog, gdy kiwal przed polem karnym Boloni ;x Vidal wg mnie tez szalu nie zrobil, ale warto dodac ze zostal wpuszczony na 15min. Nie wiem czy gdyby gral od poczatku dotrwal by do konca, bo przez te 15min mial z 3-4 faule. Ale na plus jego wola walki

Cieszy to ze Conte natchnal nas tak do walki mimo iz gralismy w 10. Nie cofnelismy sie do obrony, nie bylo zmian typu obronca za pomocnika. Za Del Neriego prawdopodobnie by tak nie bylo, a te zmiany zapewne by nastapily, wiec widac postep.
Ja nie twierdzę, że był motm, ale Castiel twierdzi, że przez Claudio przegraliśmy mecz. Celnych podań - 84%, nie tak źle, ale z Parmą miał 91...booyak pisze::shock: To mnie chłopie zaskoczyłeś. Marchisio był dziś całkowicie bezproduktywny! Ograniczał się do zagrań piłki do obrońców! Co to ma być żeby ŚP oddawał piłkę obrońcy żeby ten rozpoczął akcje?! A kiedy już zagrywał, a raczej próbował zagrywać do przodu robił to tak że 85% jego podań to strata piłki. Każdy komentarz rozumiem ale żeby chwalić tego typa to już przesada...alina pisze:Ja dziwnym trafem ich nie zauważyłem. Ładmnych podań, jak zwykle fenomenalnego utrzymania się przy piłce i sytuacji z 2. połowy jak wydymał 3 Bolończyków nie raczyłeś uwzgędnić w swojej ocenie. Zobacz oceny od prasy i się zastanów nad tym. Vidal sobie jeszcze pogrzeje, pogódźcie się.Castiel pisze: Te pokaźnej ilośći stracone piłki, podania do nikogo i głupie straty to sam sobie wymyśliłem.
- ZZX
- Juventino
a Lichy?Pluto pisze:Moje podstawowe przemyslenie po tym meczu - mamy tylko jednego zawodnika, ktory poprawna gre druzyny zamienia na dobra i regularnie stwarza sytuacje bramkowe... wiadomo o kogo chodzi.
Reszta to niestety sredniacy (z calym szacunkiem dla Alexa) z predyspozycja do czestszych lub rzadszych przeblyskow. O ironio ta pierwsza grupa ma u Conte pod gorke. Taki Krasic na przyklad w przeciwienstwie do Pepe probowal dryblingow, mial sytuacje bramkowe... ale Conte uznal, ze Giaccherini i Pepe beda przydatniejsi.
Nie wiem czemu Conte nie chce tego spróbowaćŁukasz pisze: Hmmm... Tak sobie myślę, że w kolejnym meczu chciałbym zobaczyć na środku duet Pirlo-Vidal...
Co do kartki pierwszej dla Vucinica, koleś go targał za koszulkę, więc on złapał jego rękę i zaczał od siebie odciągać, i w tym sędzia się dopatrzył jego faulu O.o
a Gia - może i szarpał, ale zwykle szedł na ślepo w obrońców i starał się sobie wyrżnąć miejsce jakby przez dżungle szedł, Krasic lepiej zagral, i pokazał że coś chce udowodnić. W następnym meczu dla Pepe nie powinno być miejsca, albo Este albo Elia
Wreszcie mamy waleczną drużynę której się chce

- Łukasz
- Juventino
Kurde, faktycznie. Nie wiem dlaczego, ale byłem przekonany, że ma 170 cm... Sorry, mój błąd.
Obaj chyba wiemy, że docelowo do pierwszej jedenastki szykowany jest Elia (w każdym z trzech meczów Giaccherini wychodził na lewe skrzydło, jedynie ze Sieną po jakichś 10 minutach z niewiadomych przyczyn zamienił się stronami z Pepe).evilboy pisze: W 2 pierwszych meczach grał w wyjściowej 11, więc jest chyba bardziej podstawowym zawodnikiem niż Krasić.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Troszeczke racji jednak mialem. Oczywiscie nie wolno popadac w skrajny optymizm po jednym meczu, w dodatku zremisowanym - ale tak grajacego Juventusu brakowalo mi od dlugiego czasu. W 10tke przycisnac rywali tak, ze bronili sie przez 45 min. w zasadzie cala druzyna? Swietna sprawa - wedlug mnie to wazniejsze niz wynik bo (mam nadzieje) swiadczy o zmianie tego co bylo podstawa ostatnich, nieudanych sezonow - zmianie psychiki. Oby tak dalej!Teraz dopiero okaze sie co warta jest ta druzyna. Nie chodzi nawet o wynik bo jesli zremisujemy grajac cala 2 polowe w oslabieniu nikt nie bedzie mogl powiedziec, ze to wielka tragedia. Chodzic bedzie bardziej o umiejetnosc dostosowania filozofii gry do narzuconych warunkow....
Ostatnio zmieniony 21 września 2011, 23:25 przez Nadziej, łącznie zmieniany 2 razy.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jest - wespół z Udine i Genoą.mateelv pisze:W końcu Juve jest liderem?
Jesteśmy liderami, rywale pogubili punkty w NORMALNYCH spotkaniach (żadnych czerwonych kartek), a tu takie marudzenie. Gramy kolejny bardzo dobry mecz - kto wie, czy to spotkanie nie da naszym jeszcze większego kopa. To tylko 1 punkt, ale liczy się to, że budujemy coś trwałego i klasowego. Czerwona kartka wypaczyła wynik spotkania, a niektórzy walą tekstami typu "frajerstwa ciąg dalszy" - to śmieszne, żeby nie powiedzieć żałosne. Nie straciliśmy punktów na własne życzenie (jedynie przez pojedynczy incydent) jak to bywało w ostatnich sezonach, nie graliśmy padaki (wręcz przeciwnie).
TAKIE MECZE JAK TEN SIĘ ZDARZAJĄ I RÓŻNE SYTUACJE USTAWIAJĄ SPOTKANIA.
- whitesignus
- Juventino
Jak tak jest Elia szykowany to czemu jeszcze go nie widzialem na boisku? Mecz otwarcia stadionu z Nutts sie nie liczy do tego rozrachunku.Łukasz pisze:Obaj chyba wiemy, że docelowo do pierwszej jedenastki szykowany jest Elia (w każdym z trzech meczów Giaccherini wychodził na lewe skrzydło, jedynie ze Sieną po jakichś 10 minutach z niewiadomych przyczyn zamienił się stronami z Pepe).evilboy pisze: W 2 pierwszych meczach grał w wyjściowej 11, więc jest chyba bardziej podstawowym zawodnikiem niż Krasić.
- Łukasz
- Juventino
Prawdopodobnie dlatego, że jest szykowanywhitesignus pisze: Jak tak jest Elia szykowany to czemu jeszcze go nie widzialem na boisku? Mecz otwarcia stadionu z Nutts sie nie liczy do tego rozrachunku.