Powołania do Reprezentacji Polski

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że powoływanie piłkarzy z polskimi korzeniami wyszkolonych w zagranicznych klubach jest dobrym pomysłem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 23:16

Szikit pisze:@Dante93 genialna wypowiedź Akurat Lewandowski zagrał bardzo dobrze. Jeśli przez jakieś 50-60minut nie ma się kogoś do pomocy to tak trzeba grać. Tylko skuteczność zawiodła. Widać dalej ma w tym braki. Ale ustawianie się, przetrzymanie piłki, zgranie na najwyższym poziomie.
Spoko może to wina słabej jakości transmisji, ale nie przeginajmy w drugą strone. Jego dzisiejszy wystep można ocenić tak jak jego wystep na Euro- walka z wiatrakami. Zrobił karnego, ale oprócz tego mial na nodze dwie piłki które POWINNY wpaść. Tylko jeszcze inne pytanie- co to jego zastawianie sie, przetrzymanie piłki itd dalo(No dobra, groźnego wolnego)? Zupełnie nic. U Vucinicia za to wprost przeciwnie. Cała ofensywa Czarnogóry opierała sie na nim a kolegów przecież też genialnych nie ma, śmiem twierdzić, że to Lewy bardziej ma z kim grac.
Szikit pisze:Zagrał dobrze, ale żeby nazywać jego mecz genialnym to... no nie wiem, w kilku meczach Juventusu grał na podobnym poziomie i oceniało się jego występ jako dobry.
Ooo nie nie nie. Ja sam normalnie Vucinicia jade przy każdej możliwej okazji, a dziś serio bardzo mi sie podobał. Zachowując wszelkie proporcje to grał na tle Polaków jak normalnie grywa Ibra.
Mozna pisze:Spokojnie,spokojnie, raz to czarnogorzec odbil się od Lewandowskiego po czym Lewy strzelił z przewrotki a piłkę wybili z lini.Troche brakowało mu szczęścia ale bez przesady ze jest klasę niżej od Mirka który trzeba przyznać zagrał dzisiaj fenomenalnie.
W sytuacji z przewrotką byl ewidentny faul. Ja Lewego cenie za jego umiejetności gry z piłką, ale dziś dał ciala w tym elemencie, którego sie od niego najbardziej wymaga- w strzelaniu.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 23:21

Dobrze, niech będzie. Może poziom meczu spowodował, że uznałem występ Szwagra za jedynie dobry.
Natomiast kwestia Lewandowskiego... Co to dawało? Kartki, sytuacje z wolnych, czasem przetrzymanie piłki pozwoliło na dobiegnięcie takiemu Błaszczykowskiemu i mogliśmy rozegrać akcje. Do tego gra na ścianę daleko od pola karnego rywala, ale od tego potrafiliśmy również rozpoczynać grę. No i zdejmowanie górnych piłek, po kilku takich mieliśmy rozpędzonego Kubę na skrzydle. Ja nie mówię, że Lewy jest liderem zespołu, człowiekiem jak Ibra, który może wygrać mecz sam. Nie ten typ zawodnika. Ale stwierdzam, że to był (naprawdę) jeden z jego lepszych meczów w reprezentacji (szkoda tylko braku gola na koncie) i pokazał, że mając dobrych zawodników za plecami, może naprawdę dużo dać drużynie. Mówi się, że nie ma formy... ale 6-8 miesięcy temu widziałem gorszego Lewego. W takich meczach, nawet gdy nie strzela bramek, pokazuje że nie przez przypadek był w czubie klasyfikacji strzelców. Niech się tylko odblokuje w tym sezonie, a znowu zacznie seryjnie strzelać.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 23:34

Czuje w kościach, że Lewy tylko jednosezonowo tak wystrzelił. Nie chciałbym tego, ale coś mi tak podpowiada. Suma sumarum gra Lewego niewiele teraz zmienia- tutaj problem jest w partnerach. Liczyłem na Borysiuka tymczasem on praktycznie był niewidoczny. Zdawałoby sie, że mamy idealnych wykonawcow do gry 'na ściane'(na Lewego) bo na skrzydłach są bardzo szybcy zawodnicy, tymczasem oni zwyczajnie w 80% akcjach nie dobiegają do ataku. Idzie lanca na lewego, on ją przyjmie rozejrzy sie, po czym zamiast partnerów dookoła będzie już 6 przeciwników. A Kuba Bilet i Grosicki dopiero zaczną tyłki zbierać za akcją. To sie nie może udać. Pomine cudowną gre Ludo który oprocz asysty i czerwonej kartki niczym sie nie wyróżnił. A jest przecież w teori wolnym elektronem, od niego powinno najwięcej zależec. Lipa panowie, lipa.
Mołdawia też w PPV. Coś czuje, że już nawet na Sopcasta sie nie skusze.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 23:38

Fakt, gra Lewego niewiele zmienia.
Ale nie ma takiej lipy. Skrzydła nie są takie złe... W meczach z rywalami równorzędnymi/słabszymi powinniśmy obstawiać je Mierzejewskim i Kubą. Czasem może grać Grosik, jeśli wróci do formy. Oczywiście tylko w meczach w których z góry jesteśmy skazywani na kontry. Tak naprawdę to mamy jedną, bardzo dużą wadę: brak rozgrywającego. Albo znajdźmy kogoś, kto będzie mózgiem naszej drużyny, takiego Błaszczykowskiego środka pola, albo zmieńmy formację. Inaczej to jest bez sensu.

PS: Rybusa nie liczę, bo będzie pauzował koło trzech miesięcy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 09:06

Jeden z najciekawszych meczów kadry od dawna i akurat nie poleciał w otwartej TV. A jak grali sparingi w Tajlandii z drugą Norwegią to wszystko leciało na dwójce :lol: Pan Porucznik Placzyński to się umie ustawić niezależnie od ustroju i dziedziny jaką się akurat zajmuje. Polacy ograją Mołdawię, zaczną się wyliczanki, według których pokonując Anglię będziemy już praktycznie w Brazylii i TVP ostatecznie wykupi prawa za każdą cenę.

Vucinic spoko, Jovetic kiepskawo a wydawało się, że to gwiazdor Fiorentiny będzie błyszczał.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 09:41

Ja uważam, że mecz powinien zostać przerwany, gdy na boisko poleciały petardy. Jestem za tym, żeby pirotechnika uczestniczyła w meczach, ale niech będzie na trybunach jako świetna oprawa. Takie zachowanie kibiców zagrażało zdrowiu piłkarzy. To właśnie po tych wydarzeniach nasza gra siadła do końca pierwszej połowy, bo w drugiej nieco się obudziliśmy. W każdym bądź razie to całe bydło czarnogórskie powinni zlikwidować. Wierzę, że UEFA(FIFA - nie wiem?) stanie na wysokości zadania i przyzna nam walkower, bo jak widać ten islandzki niby arbiter nie potrafił stanąć na wysokości zadania.

Mimo wszystko szacun dla policyjnych, bo u nas w takiej sytuacji na trybunach zostali by tylko hał hały (czyt. "pieski"), a kibice okupywaliby pobliskie areszty.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 09:52

Większość pewnie jest zadowolona z remisu, ale ja czuję niedosyt. Z jednej strony Polska grała słabiutko, ale Czarnogóra nie była wcale lepsza... Nie wiem, czy ktoś choć przez moment skusił się na relację Weszło. Cały ten zespół to Vucinić, Jovetić, kolega Vucinicia, kolega Joveticia, itd.

Lewa obrona? Wawrzyniak wirtuozem nie jest, ale nikogo lepszego nie mamy. Boenisch bez klubu do kadry? :naughty: Już lepiej kombinować z Kolodziejczakiem i Ostrzolkiem :whistle:

Szkoda, że po przerwie Waldek nie zdjął Obraniaka. Głupia czerwona karta. Jak go koleś wnerwiał to mógł go chociaż skosić albo dać strzała, ale takie głupie odepchnięcie? :roll:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 10:21

Remis mocno mnie zaskoczył, bo myślałem, że nasze nieloty po raz kolejny zaryją dziobami w glebę podczas próby startu. Jednak nadal uważam, że zajęcie drugiego miejsca w tej grupie to byłby cud, o pierwszym nawet nie wspominam. Meczu nie oglądałem, bo wydanie 20 PLN na oglądanie tej reprezentacji to jak płacenie 20 PLN za rolkę papieru toaletowego. Cena znacznie zawyżona. W necie nawet nie chciało mi się szukać transmisji.

Obrazek
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 12:36

Vicinić - Polska 2:2

Jove słabiutko, ogólnie mecz do wygrania i to na luzie, gdyby Lewy miał formę w ubiegłego sezonu spokojnie byśmy wygrali tak ze 4:2. Już nie wspominając gdyby trio z BvB i Obraniak grali tak jak grają w klubach, za Borysiuka Dudka i jest gitara.

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 12:55

rekrut86 pisze:Vicinić - Polska 2:2
.
Juz nie przesadzajacie. To, ze komentatorzy polsatu podniecali sie nim od pierwszego kontaktu z piłką, jeszcze nie sprawia że Mirko zagrał jakiś wielki mecz. Poza asystą, Mirko praktycznie bez otwierających podań i udanych dryblingów.
Gra naszych cały czas kuleje. Brakuje mi szybkiego przegrania piłki na drugą stronę, umiejętności rozciągnięcia defensywy rywala. Wszystko do najbliższego i przepychanie piłki pod bramkę.
Dobrze, że Mierzejewski strzelił.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 13:02

Corcky pisze: Poza asystą, Mirko praktycznie bez otwierających podań i udanych dryblingów.
No. I jeden gol. Faktycznie, żaden z niego Messi.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 13:02

:lol:

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 13:06

Corcky pisze: Poza asystą, Mirko praktycznie bez otwierających podań i udanych dryblingów.
Zaliczyłby przepiękną asystę do Jojo gdyby ten nie skopał tej 200 % sytuacji, do tego strzelił gola i ciężko było mu odebrać piłkę. Bez wątpienia był najlepszy na boisku, przynajmniej moim zdaniem.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 13:39

Corcky pisze:Juz nie przesadzajacie. To, ze komentatorzy polsatu podniecali sie nim od pierwszego kontaktu z piłką, jeszcze nie sprawia że Mirko zagrał jakiś wielki mecz. Poza asystą, Mirko praktycznie bez otwierających podań i udanych dryblingów.
Gol, asysta i wyłożona setka. Masz racje, lipa straszna.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 13:58

francois pisze:Większość pewnie jest zadowolona z remisu, ale ja czuję niedosyt. Z jednej strony Polska grała słabiutko, ale Czarnogóra nie była wcale lepsza... Nie wiem, czy ktoś choć przez moment skusił się na relację Weszło. Cały ten zespół to Vucinić, Jovetić, kolega Vucinicia, kolega Joveticia, itd.

Lewa obrona? Wawrzyniak wirtuozem nie jest, ale nikogo lepszego nie mamy. Boenisch bez klubu do kadry? :naughty: Już lepiej kombinować z Kolodziejczakiem i Ostrzolkiem :whistle:

Szkoda, że po przerwie Waldek nie zdjął Obraniaka. Głupia czerwona karta. Jak go koleś wnerwiał to mógł go chociaż skosić albo dać strzała, ale takie głupie odepchnięcie? :roll:
Ja słuchałem relacji Weszło a obraz miałem z cyfrowego ale wyciszyłem
Borka i Kołtonia. Oglądało się przednio, relacja Weszło miała być śmieszna i moim zdaniem była

ODPOWIEDZ