Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 13:18

To Abate w ogóle nie jest powoływany do kadry? :shock: Boż, nigdy się nie przyjrzałem. Choć Maggio daje radę to chyba należałoby chłopaka przynajmniej na ogórów powołać.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 13:41

Ouh_yeah pisze:To Abate w ogóle nie jest powoływany do kadry? :shock: Boż, nigdy się nie przyjrzałem. Choć Maggio daje radę to chyba należałoby chłopaka przynajmniej na ogórów powołać.
akurat graja z ogorami niedlugo z Reprezentacja PZPNu :lol:

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 14:21

Skibil pisze:Maggio to raczej nie jest jakiś wybitny zawodnik i Abate spokojnie powinien zająć jego miejsce.
Uwierz, że Maggio poza trójką Lavezzi-Cavani-Hamsik, był głównym ojcem sukcesu drużyny z poprzedniego sezonu. Druga sprawa, że Maggio w klubie nie gra typowego prawego obrońcy.

Kojarzę, że kiedyś czytałem na stronie Milanu wypowiedz Prandellego, który stwierdził, że Abate musi czekać na swoją szansę, bo Cesare ma już swoją grupę piłkarzy. Ja osobiście już od dawna bardzo chciałem zobaczyć tego gracza w reprezentacji. Uważam, że to powinien być podstawowy gracz Squadra Azzurra, a jego kandydatury nawet nie trzeba uzasadniać - wystarczy obejrzeć losowy mecz Milanu. W tej chwili chyba najlepszy prawy obrońca całej ligi. Żelazne płuca, niesamowity ciąg na bramkę i solidność w obronie (co mi się też podoba, chłopak nie boi się rozpędzić i wpierniczyć całym ciałem w piłkę).

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 21:29

De Rossi pisze:
Skibil pisze:Maggio to raczej nie jest jakiś wybitny zawodnik i Abate spokojnie powinien zająć jego miejsce.
Uwierz, że Maggio poza trójką Lavezzi-Cavani-Hamsik, był głównym ojcem sukcesu drużyny z poprzedniego sezonu. Druga sprawa, że Maggio w klubie nie gra typowego prawego obrońcy.
Zgodzę się. Aczkolwiek w tym wypadku moim zdaniem to plus. 4-3-1-2 wymaga właśnie obrońców pokroju Maggio czy Balzaretti.

Obrazek
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 12:12

Abate w poprzednim sezonie spisywał się dobrze, ale w tym to chodząca pomyłka może poprostu oglądałem tylko te meczy, w których akurat popełniał błędy. Dla mnie i tak Maggio jest lepszy i z chęcią widziałbym go w Juve

morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 11:52

wie ktoś może czy Prandelli podał kadrę na mecze listopadowe?

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 12:02

Prandelli podaje zawsze kadrę dzień przed zgrupowaniem, czyli za tydzień w niedziele.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 16:44

Oglądał ktoś może Cafe Futbol? Mówię o raporcie nt Azurrich. Mnóstwo błędów:

- Sebastiano Giovinco
- Nocerino w pierwszym składzie
- De Rossi na ławce, jako zmiennik Pirlo

i the best of the best:

- "Pirlo jest ciągle liderem reprezentacji, ale przesunięto go do przodu, za nim gra Montolivo" i Andrea na schemacie jako trequartista, Monto jako regista w linii z Marchisio i Nocerino

Poważny program o piłce, a nawet na onecie takich byków nie robią. Żałosne.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 17:04

Dokladnie, tez mi sie to rzucilo w oczy. Niby przygotowal to jakis 'ekspert od wloskiej pilki', a takie zenujace bledy :angry:

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 20:35

Zdarza się :-D Kiedyś też w Cafe Futbol Mateusz Borek wypalił, że Del Piero ma na koncie czterdzieści meczów w kadrze Azzurrich :o

Programu nie widziałem, ale zapewne materiał zrobił Maciej czy Marcin Lepa. Średnio ogarnięty. Lipińskiemu nie dorasta do pięt. Jak widać wystarczy codziennie czytać newsy na JP, żeby być najlepiej poinformowanym dziennikarzem, który zajmuje się włoską calcio w tym kraju.

To jak z tą kadrą. Będzie Matri czy nie?

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 20:54

Tak, ten material robil wlasnie pan Lepa.

Jest Matri. Sa inni etatowi reprezentanci - Buffon, Chiellini, Marchisio, Pirlo. Jest Barzagli. Jest Pepe(!), ale srednio widze go w taktyce Prandellego - bo niby na jakiej pozycji?

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 20:54

Myślę, że w piątek nie obejdzie się bez większej wtopy. Typujemy. Ja mówię, że komentator odnosząc się do zawodników "Starej Damy" grających w meczu z polskimi "siepaczami", uparcie będzie twierdził, że Juventus zajmuje 4 miejsce w lidze po 10 rozegranych kolejkach. Oczywiście zapomni dodać, że Juve rozegrało 1 mecz mniej od swoich rywali :dance: Aha...jak zwykle będą widzieć 10 karnych za faul na Lewym i aktorstwo Włochów

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 21:05

beka zapodaj całą kadrą.

ED. Dobra mam.

Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris Saint Germain).
Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli i Chiellini (Juve), Criscito (Zenit), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter).
Aquilani i Nocerino (Milan), De Rossi (Roma), Marchisio i Pirlo (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter).
Balotelli (Manchester City), Giovinco (Parma), Matri i Pepe (Juventus), Osvaldo (Roma), Pazzini (Inter).

Jest wywołany przez nas do tablicy Abate. Zabrakło miejsca dla Bonucciego. Dziwne. We wrześniu/październiku kiedy w Juve Bonucci nie grał miał miejsce w kadrze, a dziś kiedy w zasadzie wygryzł Chielliniego, ze środka obrony to miejsca dla niego zabrakło. Pomoc norma. Zaskakuje mnie powołanie Pepe. W ustawieniu Cesare Prandellego zawodnik wydaje być się zupełnie zbędny. Zobaczymy.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 21:14

Portieri: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris Saint Germain).
Difensori: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli e Chiellini (Juve), Criscito (Zenit), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter).
Centrocampisti: Aquilani e Nocerino (Milan), De Rossi (Roma), Marchisio e Pirlo (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Inter).
Attaccanti: Balotelli (Manchester City), Giovinco (Parma), Matri e Pepe (Juventus), Osvaldo (Roma), Pazzini (Inter).

Oczywiście wielka tragedia z Cassano i Rossim, modlę się, aby jednak jakoś udało się, wrócili i zagrali na Euro. Jest wreszcie Abate. Fajnie jakby zagrał z Polską - nie wiem kto tam w Polskiej kadrze gra na lewej stronie, ale może dostać zadyszki ganiając za Ignazio. Nie wiem po co powołanie dla Pepe. Rozumiem, że czas prób, ale ani nie pasuje do taktyki, ani nie posiada umiejętności pozwalających mu grać w tej reprezentacji. Był już taki jeden turniej gdzie zabrakło Rossiego z Cassano, a ich miejsce zajął Simone... . Tak myślę, że być może Prandelli chce spróbować zagrać systemem, którym chciał grać na samym początku objęcia kadry, czyli 4-2-3-1. Albo pół-prawy w 4-3-3? Tam nie będą mnie oczy bolały patrząc na niego, lecz będę oczekiwał zapieprzania i wykopywania piłek. A jeżeli jest powołany na atak czy inną dziwną pozycję, to w zasadzie lepiej się opłacałoby powołać tego który błyszczy w swoim klubie, a w reprezentacji na turniejach się obsrywał - Di Natale.

Ooo, teraz zauważyłem... Leosia nie ma.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 21:25

alina pisze:"Pirlo jest ciągle liderem reprezentacji, ale przesunięto go do przodu, za nim gra Montolivo" i Andrea na schemacie jako trequartista, Monto jako regista w linii z Marchisio i Nocerino
Tja, fanatyk włoskiej piłki, który twierdzi że Pirlo gra trequartiste a jego zmiennikiem jest De Rossi.
Ani słowa o Ranocchi w linii obronnej, mimo że na każdej pozycji wypisany zmiennik to Chiellini nie ma nikogo.

Niestety, o włoskiej piłce w Cafe Futbol to można trochę posłuchać jak przychodzi Boniek, ale on głównie się chwali z kim to ostatnio w Rzymie rozmawiał albo że jest starszy od Andrei.

ODPOWIEDZ