Giovinco Sebastian

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 01:49

De Rossi pisze:Ma ktoś linka do skrótu dzisiejszego meczu Parmy, albo chociaż bramki Giovinco?
http://www.meczyki.pl/skroty/15418/parm ... ri_30.html
proszę ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 02:31

Zanim obejrzałem powtórki myślałem, że zrobił to tak samo jak Alex z Lazio, kurcze gdyby nie ten rykoszet!
Ja go tam chcę i już. Ściągnąc go z Parmy, dać mu pół roku, będzie niezadowolony to sprzedać ostatecznie.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 15:45

Tacchinardi. pisze: Po przeczytaniu calej Twojej wypowiedzi, wyglada na to, ze Ty jestes jego fanem, a nie my/ja czy jakis podmiot zbiorowy krytykami - szukasz mu pozycji gdziekolwiek opierajac sie na argumencie mówiacym o"nowoczesnym futbolu", co jest bardzo ogólnikowym stwierdzeniem. Rozumiem - jeden z talentow wloskiej pilki, ciekawy, wychowanek, reprezentant. To wszystko fajnie brzmi, ale pamietajmy, ze to mercato nie bedzie latwe i nie mozemy wydawac pieniedzy na zawodnikow niezbyt nam potrzebnych.
Tak jestem zwolennikiem jego talentu. Moim zdaniem jest jedyną nadzieją Włochów podczas Euro 2012. Wszyscy przereklamowani, cała kadra Włochów kuleje z napastnikami. Za 8mln Giovinco byłby świetnym wzmocnieniem. W tym sezonie jest najjaśniejszą postacią w szeregach Parmy, a w Juve mógłby tylko udowodnić swoją wartość.

Przy tych wszystkich drwalach z Parmy potrafił trafić, więcej goli niż nasz wysunięty napastnik Matri w otoczeniu Pirlo, Vidala i Marchisio..
Jeśli argument o nowoczesnym futbolu do Ciebie nie dociera to wyłożę Ci to jasno.. Messi w Barcelonie nominalnie jest środkowym napastnikiem, a gdzie się po boisku porusza to chyba każdy przeciętny kibic piłki nożnej wie. To samo Mata w Chelsea, który typowego skrzydłowego nie gra.. Jest i wiele innych przykładów.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 18:20

Matbar21 pisze:Tak jestem zwolennikiem jego talentu. Moim zdaniem jest jedyną nadzieją Włochów podczas Euro 2012. Wszyscy przereklamowani, cała kadra Włochów kuleje z napastnikami. Za 8mln Giovinco byłby świetnym wzmocnieniem. W tym sezonie jest najjaśniejszą postacią w szeregach Parmy, a w Juve mógłby tylko udowodnić swoją wartość.

Przy tych wszystkich drwalach z Parmy potrafił trafić, więcej goli niż nasz wysunięty napastnik Matri w otoczeniu Pirlo, Vidala i Marchisio..
Jeśli argument o nowoczesnym futbolu do Ciebie nie dociera to wyłożę Ci to jasno.. Messi w Barcelonie nominalnie jest środkowym napastnikiem, a gdzie się po boisku porusza to chyba każdy przeciętny kibic piłki nożnej wie. To samo Mata w Chelsea, który typowego skrzydłowego nie gra.. Jest i wiele innych przykładów.

Czyli jesteś zapatrzony w jednego zawodnika, bo nie widzisz, że Balotelli miażdży Giovinco umiejętnościami, a gdyby nie kontuzja Cassano musiałby już godzić się z miejscem rezerwowego. Całe Włochy liczą, że wyzdrowieje na czas - to oni są nadzieją kadry. Obiektywnie mówiąc, to Giovinco jest przereklamowany - jest wypromowany na wielki talent, a nie poradził sobie w Juve ani nie dostał jeszcze oferty od wielkiego klubu. Gość ma 25 lat przypominam.

A teraz fakty. Sebastian strzelił 12 goli w 31 spotkaniach. Matri strzelił 10 goli w 28 spotkaniach, w tym 7 z ławki. Widzisz różnicę? Facet ma pewne miejsce w składzie, a drużyna wiedząc jak ważny jest dla Parmy - gra pod niego. Czy Matri jest jakimś kluczowym punktem drużyny? Nie, ale dla klubu takiego jak Parma byłby.

Argument o nowoczesnym futbolu. Messi, Mata - tak, tak dobrze. Nie neguje, że to o czym mówisz istnieje. Ale czy my z tego korzystamy? Czy Pepe biega raz na lewej, raz na prawej? Wystąpił 3 razy na lewej i tyle musiał korzystać ze swojej wszechstronności. Jedynym ruchem jaki robią nasi napastnicy to lekkie i chwilowe zejście na lewą stroną gdy jest taka potrzeba. Myślisz, że kupimy Giovinco i Conte da mu grać jak Mazzari Lavezziemu - latać po całym boisku? Nie sądzę.

Jesteś jego fanem, może też go lubię. Ale suche fakty - szukamy napastnika na szpicę, który zagwarantuje nam jakość (głównie dużą ilość goli)na dłuższy okres. Giovinco gra w innym systemie, wcześniej się nie sprawdził i chce grać. Parma mu to gwarantuje, my nie - konkurencja. Jeżeli kupimy tylko jego do ataku (albo on + młodzik), to będzie to mercato stracone w tej formacji i tyle.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 18:37

Tacchinardi. pisze:a gdyby nie kontuzja Cassano musiałby już godzić się z miejscem rezerwowego. Całe Włochy liczą, że wyzdrowieje na czas - to oni są nadzieją kadry.
Cassno już wyzdrowiał i nawet po boisku biega.

Tacchinardi. pisze:drużyna wiedząc jak ważny jest dla Parmy - gra pod niego.
Pieprzenie. Czekam aż marbar21 napisze to samo o Destro w innym temacie.

matbar21 pisze:
De Rossi pisze:
matbar21 pisze:najlepszego obrońcę Serie A - Barzagliego.
:(
?
No bo chodzi o to... :( żeeee Barzagli najlepszym obrońcą tej ligi nie jest.

Dacin pisze:Dla mnie Giovinco to koleś który umi grać w piłę na poziomie Pepe, średniak vi tyle. Proszę o transfer po którym nie będzie trzeba mnie pocieszać.
Dla Ciebie.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 18:54

Zobaczymy czy wróci do optymalnej formy, wtedy będzie realnym wzmocnieniem reprezentacji.
Tacchinardi. pisze:
drużyna wiedząc jak ważny jest dla Parmy - gra pod niego.
De Rossi pisze:Pieprzenie.
Wolisz rozumowanie, że Giovinco gra z (cytując matbar21) "tymi wszystkimi drwalami z Parmy" i przez to należy uznać, że wszystko robi sam dostając od czasu do czasu jakieś proste podanie?

Edit:

Po co te nerwy? Wyjaśniam, że wiem o powrocie Cassano i o jego dyspozycji przed i po kontuzji. Tez sadze, ze spokojnie wroci do reprezentacji, wiec o co chodzi? Widocznie inaczej zinterpretowałeś moje słowa niż chciałem. Jak dogra sezon, to bedzie oznaczalo, ze wrocil do optymalnej dyspozycji. Kontekst byl taki, ze wg. matbara21 Giovinco jest nadzieja ataku reprezentacji, a reszta zawodnikow jest przereklamowana.

Co do tego czy Parma gra pod Giovinco to nie nalezy brac tego az tak doslownie (biale albo czarne jak to ujales). Gosc jest waznym elementem w grze Parmy i zalozenia taktyczne zaleza w bardzo duzej czesci od niego. Dla Juventusu tak wazny jest Pirlo, dla Parmy Giovinco (wiem, inna pozycja)
Skąd to wiem? nie wiem, jestem wróżką, idiotą, wyrocznią - tłumacz sobie jak chcesz, mnie się nie chce pieprzyć o oczywistościach.
Jak juz mowilem, odczytales moje intencje w inny sposob - ale po co spinka?
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 19:27 przez Tacchinardi., łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 19:16

Tacchinardi. pisze:Wolisz rozumowanie, że Giovinco gra z (cytując matbar21) "tymi wszystkimi drwalami z Parmy" i przez to należy uznać, że wszystko robi sam dostając od czasu do czasu jakieś proste podanie?
Czyli jak coś nie jest białe to jest czarne? To co pisał matbar21, tak samo mija się z prawdą, jak to co napisałeś Ty.

Tacchinardi. pisze:
Zobaczymy czy wróci do optymalnej formy, wtedy będzie realnym wzmocnieniem reprezentacji.
Dobrze, wydaje mi się, że umknął Ci fakt powrotu na boisko Antonio. A realnym wzmocnieniem kadry będzie nawet z jedną nogą i pierwszy plac, jeżeli nie złapie kontuzji, która go wyeliminuje z gry, ma gwarantowany. Skąd to wiem? nie wiem, jestem wróżką, idiotą, wyrocznią - tłumacz sobie jak chcesz, mnie się nie chce pieprzyć o oczywistościach.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:05

Mówienie, że Giovinco jest słaby albo przereklamowany jest na poziomie kibiców talentu Del Piero, który od lat wygrywa na tej stronie piłkarza roku, mimo, że zasłużył może na to 2 razy to i tak wygrywał. To samo jest z Giovinco, przeciwników jest jego talentu tylu, że szkoda gadać, a najlepsze, że jest za słaby na Juventus troszkę mnie śmieszy, bo jeśli jest za słaby to co tutaj robi Gacek, Padoin, Esti, Pepe, Boriello czy nawet Matri, który w starym Juve z Treze, Zlatanem i Del Piero nie miałby czego szukać. Giovinco jest nam potrzebny i słabym graczem nie jest.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:13

wloski pisze:o samo jest z Giovinco, przeciwników jest jego talentu tylu, że szkoda gadać, a najlepsze, że jest za słaby na Juventus troszkę mnie śmieszy, bo jeśli jest za słaby to co tutaj robi Gacek, Padoin, Esti, Pepe, Boriello czy nawet Matri, który w starym Juve z Treze, Zlatanem i Del Piero nie miałby czego szukać.
Już Ci odpowiadam co robią w Juve piłkarze, których wymieniłeś - w chwili obecnej wszyscy, oprócz Pepe, są REZERWOWYMI. Wchodzą z ławki jak są potrzebni - jedni częściej, drudzy rzadziej. A Simone Pepe najpewniej też wyląduje na ławie po letniej ofensywie transferowej. A zatem jeżeli tak bardzo drażni Cię sformułowanie "Giovinco jest za słaby na Juve" to miej na uwadze że w domyśle oznacza to "za słaby na pierwszy skład". Na ławkę, zamiast tego wymienionego przez Ciebie Estigariibii czy Giaccheriniego faktycznie by się nadał, ale raczej karłowi byłoby to nie w smak.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:20

Ja wiem co oni robią i od czego są, tylko po prostu jak ktoś twierdzi, że Seba nie nadaje się do takiego klubu jak Juventus to Ci piłkarze tym bardziej. Nie pouczaj mnie, bo żyję już sporo na tym świecie i potrafię obiektywnie dostrzec pewne rzeczy, których kibice Alexa nie widzą i anty fani Giovinco też.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:24

wloski pisze:których kibice Alexa nie widzą i anty fani Giovinco też.
Nie mam pojęcia po co mieszasz w to kibiców Alexa. Co do samego Giovinco, to również chętnie bym go u nas widział. Szybki, przebojowy, dobry technicznie, niezłe wolne, i wychowanek. Czego chcieć więcej. Za <10mln brałbym. :)

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:29

wloski pisze:Ja wiem co oni robią i od czego są, tylko po prostu jak ktoś twierdzi, że Seba nie nadaje się do takiego klubu jak Juventus to Ci piłkarze tym bardziej. Nie pouczaj mnie, bo żyję już sporo na tym świecie i potrafię obiektywnie dostrzec pewne rzeczy, których kibice Alexa nie widzą i anty fani Giovinco też.
A możesz mi, o leciwy mędrcze, wskazać wypowiedzi antyfanów Giovinco z których jednoznacznie wynikałoby, że uważają Sebastiana za gracza za słabego nawet na ławkę? Tylko wolałbym żebyś nie wyrywał z kontekstu wypowiedzi typu:
-Ja bym chciał latem Hulka albo Joveticia
-A ja Giovinco
-No co ty, Giovinco za słaby.
tylko znalazł, tak jak mówiłem, fragment w którym ktoś by wpierał że Estigarribia i Padoin są lepszymi piłkarzami i przez to są godni reprezentować barwy Juve, a Giovinco nie.

Ja do tej pory z taką opinią się nie zetknąłem, przypuszczam że Ty też nie, ale mimo tego wymyśliłeś sobie że takie zdanie jest powszechne i ciśniesz po jakichś tajemniczych antyfanach Giovinco, którzy takie opinie wygłaszają i piszesz o rzeczach oczywistych.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:34

Masz 26 stron na ten temat. Najlepsze jest gadanie, że w Juve się nie przebił dlatego, że jest słaby i to, że odchodząc narzekał na nasz klub, spoko jak ja bym miał siedzieć w obojętnie jakiej ekipie czy grając profesjonalnie czy amatorsko nie chciałbym się zastać tylko rozwijać szczególnie będąc młodym na dorobku...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 20:48

wloski pisze:Masz 26 stron na ten temat. Najlepsze jest gadanie, że w Juve się nie przebił dlatego, że jest słaby i to, że odchodząc narzekał na nasz klub, spoko jak ja bym miał siedzieć w obojętnie jakiej ekipie czy grając profesjonalnie czy amatorsko nie chciałbym się zastać tylko rozwijać szczególnie będąc młodym na dorobku...
Ponawiam prośbę - wskaż mi dokładnie fragment z którego jednoznacznie wynika że jest na tym forum grupa antyfanów, którzy uważają że Giovinco jest piłkarsko słabszy od każdego spośród naszych rezerwowych skrzydłowych.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:15

Tacchinardi. pisze: Czyli jesteś zapatrzony w jednego zawodnika, bo nie widzisz, że Balotelli miażdży Giovinco umiejętnościami, a gdyby nie kontuzja Cassano musiałby już godzić się z miejscem rezerwowego. Całe Włochy liczą, że wyzdrowieje na czas - to oni są nadzieją kadry. Obiektywnie mówiąc, to Giovinco jest przereklamowany - jest wypromowany na wielki talent, a nie poradził sobie w Juve ani nie dostał jeszcze oferty od wielkiego klubu. Gość ma 25 lat przypominam.
Dobra, skoro ty uważasz, że Balotelli to największa nadzieja włoskiego futbolu to ja już dziękuję za rozmowę z Tobą.
Poza tym ,ten Balotelli to ile nastrzelał w lidze? Nawet 15ki nie strzelił. Idąc dalej, dobry miernik talentu.. Balotelli w otoczeniu Silvy, Nasriego, Aguero, Toure i innych gwiazd z City.
Mały kontrast.. Giovinco i Biabiany, Galloppa i Morrone.
Tacchinardi. pisze:A teraz fakty. Sebastian strzelił 12 goli w 31 spotkaniach. Matri strzelił 10 goli w 28 spotkaniach, w tym 7 z ławki. Widzisz różnicę? Facet ma pewne miejsce w składzie, a drużyna wiedząc jak ważny jest dla Parmy - gra pod niego. Czy Matri jest jakimś kluczowym punktem drużyny? Nie, ale dla klubu takiego jak Parma byłby.
Mały wstęp.. No Matri kosztował nas 16 mln&#8364;, także uważanie go za 2go planową postać jest co najmniej nie na miejscu. Nie grywa często, bo i nie strzela często.
Ale to i tak nie zmienia faktu, że Giovinco w otoczeniu drwali robi różnicę. KPW?
Tacchinardi. pisze: Argument o nowoczesnym futbolu. Messi, Mata - tak, tak dobrze. Nie neguje, że to o czym mówisz istnieje. Ale czy my z tego korzystamy? Czy Pepe biega raz na lewej, raz na prawej? Wystąpił 3 razy na lewej i tyle musiał korzystać ze swojej wszechstronności. Jedynym ruchem jaki robią nasi napastnicy to lekkie i chwilowe zejście na lewą stroną gdy jest taka potrzeba. Myślisz, że kupimy Giovinco i Conte da mu grać jak Mazzari Lavezziemu - latać po całym boisku? Nie sądzę.
Dzisiejszy mecz już jest kontrargumentem. Już nie gramy 4-3-3, teraz to bardziej 5-3-2, bo skrzydłowi to obrońcy. W tej taktyce miejsce dla Giovinco jest i nawet nie próbuj mi wciskać kitu i innym forumowiczom, że jest inaczej.
Tacchinardi. pisze: Jesteś jego fanem, może też go lubię. Ale suche fakty - szukamy napastnika na szpicę, który zagwarantuje nam jakość (głównie dużą ilość goli)na dłuższy okres. Giovinco gra w innym systemie, wcześniej się nie sprawdził i chce grać. Parma mu to gwarantuje, my nie - konkurencja. Jeżeli kupimy tylko jego do ataku (albo on + młodzik), to będzie to mercato stracone w tej formacji i tyle.
Na przyszły sezon bez szerokiej kadry ani rusz. Giovinco to jeden z zakupów - priorytetów, podkreślam JEDEN Z. Wybierać między nim, a Elią to wybór jest prosty.
De Rossi pisze:No bo chodzi o to... Sad żeeee Barzagli najlepszym obrońcą tej ligi nie jest.
A kto jest Twoim faworytem? Barzagli kapitalny odbiór uzupełnia go nasz Chiellini z dobrą grą w powietrzu.

Zablokowany