Reprezentacja Polski - sparingi
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Albo zdawali sobie sprawę z tego, że w wypadku przedostania się takiej informacji do prasy ryzykują swoją karierą... albo są po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i żaden o tym nie pomyślał. W obu przypadkach nie jest dobrze.steru pisze:Źle, że sprawa wyszła. Chłopaki się zabawili i teraz się smrodu narobiło. Pewnie nie tego się spodziewali...
- Łukasz
- Juventino
Mnie się najbardziej podobało tłumaczenie Sm***: "Ale to całe bunga bunga? Ja im wierzę, jeśli mówią, że nic nie było i że nie miało to wpływu na ich formę".
- YaSq
- Juventino
Ryzykuja kariera ? :shock: Jaki normalny trener by wyrzucil pilkarza bo sie zabawial z jakas laska ? W najgorszym wypadku wyrzuci ich Dyzma ale to raczej nie bedzie dla nikogo kara. Przynajmniej nie beda sie musieli osmieszac na €2012Ouh_yeah pisze:Albo zdawali sobie sprawę z tego, że w wypadku przedostania się takiej informacji do prasy ryzykują swoją karierą... albo są po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i żaden o tym nie pomyślał. W obu przypadkach nie jest dobrze.steru pisze:Źle, że sprawa wyszła. Chłopaki się zabawili i teraz się smrodu narobiło. Pewnie nie tego się spodziewali...
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- strong return
- Juventino
No, ale punkt pierwszy sprowadza się w pełni do punktu drugiego. Jak nie umieją zaklinać węży na dosłownie pare dni to nic im nie poradzę. Zwłaszcza, że wiadomo jaka jest medialna presja na kadrę po tzw. "aferze alkoholowej". Skoro wolą się ten tego niż wskutek dobrej gry wyjechać na Zachód i ryzykują kasę, którą zarobią na Euro w zamian za zrobienie sobie dobrze, to znaczy, że nie umieją liczyć, a portret polskiego zaściankowego piłkarza made by Petrescu jest całkowicie prawdziwy. Lepiej po przegranym meczu wzięliby się do roboty, bo to, że mają "uosia" i nierozgarniętego "chłopka roztropka" za trenera nie tłumaczy wszystkiego.Ouh_ yeah pisze: Albo zdawali sobie sprawę z tego, że w wypadku przedostania się takiej informacji do prasy ryzykują swoją karierą... albo są po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i żaden o tym nie pomyślał. W obu przypadkach nie jest dobrze.
Swoją drogą ostatnio w Cafe Futbol Boniek mówił ile to problemów sprawiała kadra Engela, a afer było mniej. Akurat w to jestem skłonny uwierzyć, bo obczajcie przy jednym szwedzkim stole: Rząse, Iwana, Hajtę, Wałdocha,Koźmińskiego Świerczewskiego-nie ma bata-tam się musiało dziać, oj musiało. Tylko, że po pierwsze-udało im się wygrać eliminacje, a po drugie nadal nie rozumiem kulis wykluczenia takiego Peszki z kadry. Kto tam nakablował, czy oni mają jakiś instynkt samozachowawczy, włącznie z Zielińskim? Chyba nie. O sprawach takich jak zintegrowanie nawet nie wspomnę. Jak się już, więc zabawiają z dz...to jak coś takiego może wypłynąć?
Chyba, że to było inaczej-pamiętacie jak Smuda powiedział, że nie jest miękkim (erm. dłutem) robiony? Może rzucił hasło, kto chce jechać na Euro vel mieć pewne miejsce w składzie musi udowodnić to samo...?

Dzięki Mietson :oops: Ślepy jestem.
Edyta:
Norwegię- w kryzysie i Białoruś. No, ok, teraz tak można gadać, ale ciekawe kto wierzył awans z tamtej grupy? Zwłaszcza, że kadra Engela przegrywała sporo przed eliminacjami. Zresztą według mnie Janas i tak miał słabszą grupę do przejścia. To, że nie umieją ustalić wspólnej wersji wydarzeń, to świadczy o całkowitym braku chemii, ale i odpowiedzialności. Smuda oczywiście nie lepszy.. Byle on był "najświętszy i wara od niego". Czy ktoś nie może go palnąć w łeb i powiedzieć, że ośmiesza nie tylko kadrę, ale i siebie?!Mietson pisze: Kadra Engela grała fajnie w eliminacjach ale rywali mieli banalnych - Armenia, Walia, Ukraina i cośtam jeszcze
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2011, 18:16 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Pan Mietek
- Juventino
strong return pisze:No, ale punkt pierwszy sprowadza się w pełni do punktu drugiego. Jak nie umieją zaklinać węży na dosłownie parę dni to nic im nie poradzę. Zwłaszcza, że wiadomo jaka jest medialna presja na kadrę po tzw. "aferze alkocholowej". Skoro wolą się ten tego niż wskutek dobrej gry wyjechać na Zachód i ryzykują kasę, którą zarobią na Euro w zamian za zrobienie sobie dobrze, to znaczy, że nie umieją liczyć, a portret polskiego zaściankowego piłkarza made by Petrescu jest całkowicie prawdziwy. Lepiej po przegranym meczu wzięliby się do roboty, bo to, że mają "uosia" i nierozgarniętego "chłopka roztropka" za trenera nie tłumaczy wszystkiego.Ouh_ yeah pisze: Albo zdawali sobie sprawę z tego, że w wypadku przedostania się takiej informacji do prasy ryzykują swoją karierą... albo są po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i żaden o tym nie pomyślał. W obu przypadkach nie jest dobrze.
Swoją drogą ostatnio w Cafe Futbol Boniek mówił ile to problemów sprawiała kadra Engela, a afer było mniej. Akurat w to jestem skłonny uwierzyć, bo obczajcie przy jednym szwedzkim stole: Rząse, Iwana, Hajtę, Wałdocha,Koźmińskiego Świerczewskiego-nie ma bata-tam się musiało dziać, oj musiało. Tylko, że po pierwsze-udało im się wygrać eliminacje, a po drugie nadal nie rozumiem kulis wykluczenia takiego Peszki z kadry. Kto tam nakablował, czy oni mają jakiś instynkt samozachowawczy, włącznie z Zielińskim? Chyba nie. O sprawach takich jak zintegrowanie nawet nie wspomnę. Jak się już, więc zabawiają z dz...to jak coś takiego może wypłynąć?
Chyba, że to było inaczej-pamiętacie jak Smuda powiedział, że nie jest miękkim (erm. dłutem) robiony? Może rzucił hasło, kto chce jechać na Euro vel mieć pewne miejsce w składzie musi udowodnić to samo...?
Jakiej?!strong return pisze:"aferze alkocholowej"
Kadra Engela grała fajnie w eliminacjach ale rywali mieli banalnych - Armenia, Walia, Ukraina i cośtam jeszcze. Ale były wyniki.
Dla porównania - kadra Smudy gra raczej słabo i wyników nie ma, więc nic dziwnego, że się zarzuca selekcjonerowi i piłkarzom chlanie i dzifky.
Najbardziej mnie śmieszy jednak to, że oni nawet nie potrafią wybrnąć z tej sytuacji i ustalić zgodnej wersji wydarzeń :rotfl:
EDIT:
No właśnie :rotfl: Gdzie tu oszczędność, gdzie tu sens? Hostessy im pomagały się ubrać, a co? Sami nie umieli?na onecie pisze: Zawodnicy wyjaśniali, że w wynajętym przez nich pokoju hotelowym owszem, były dziewczyny (hostessy), lecz pomagały im jedynie w przymierzaniu ubrań. Co ciekawe, te ubrania miały być po okazyjnych cenach. Tłumaczenie jest mało wiarygodne, bo pokój we wspomnianym hotelu kosztuje 900 złotych za dobę, więc gdzie tu rzekoma oszczędność?

- strong return
- Juventino
Bohaterowie byli zmęczeni. 8)Mietson pisze: Hostessy im pomagały się ubrać, a co? Sami nie umieli?![]()

Po prostu miszczowie.org.zoff pisze: Skoro było ich 12nastu i zamówili 6 panienek

A poza tym to pierwsza wersja jaką słyszałem mówiła o czterech panienkach i sześciu naszych dzielnych chlopcach.

Dzięki Beppe za Teveza!
- steru
- Qualità Juventino
Yyyy... może głupi jestem, ale nie rozumiem :oops:zoff pisze:Najlepiej całą sprawę skwitował Boniek. Skoro było ich 12nastu i zamówili 6 panienek to nie dziwota że nie mają sił na 90 minut biegania. Zgadzam się.
Po wyczerpujących zakupach...?strong return pisze:Bohaterowie byli zmęczeni. 8)Mietson pisze: Hostessy im pomagały się ubrać, a co? Sami nie umieli?![]()
![]()
Rozumiem, że teraz coś w tej kwestii uległo zmianie? Więcej ich było?strong return pisze:A poza tym to pierwsza wersja jaką słyszałem mówiła o czterech panienkach i sześciu naszych dzielnych chlopcach.
No i co Smuda? Boruca umiał wyrzucić, Żewłakowa też, a tu nie potrafi nic zrobić :roll:
- strong return
- Juventino
steru Może rzeczywiście "hostessy" pomagały im się ubrać w przebieralni, ale w konsekwencji zaistnienia innej sytuacji niż kupowanie ubrań Zwłaszcza, że oni tacy "słabosilni".Innymi słowy zakładam, że chłopcy nie mówią całej prawdy po prostu, poraz kolejny.
Mam nadzieję, że Boniek po prostu tak chlapnął z tymi dwunastoma, a było ich faktycznie sześciu. To już byłoby totalne przegięcie. No wiesz pewnych zawodników trudno zastąpić np. Tytoniem(Szczęsny zapewne z tej kadry jeszcze poleci, bo ma charakterek), czy Arboledą. Byłoby w konsekwencji takiego masowego usuwania z kadry lanie od każdego, a Smuda zostałby zwolniony przed Euro-nie daj Boże. Po co mu, więc to, kaska będzie sobie swobodnie leciała i to najważniejsze.
A poza tym "konsekwentny Smuda" to najlepszy żart w tym wątku...

Mam nadzieję, że Boniek po prostu tak chlapnął z tymi dwunastoma, a było ich faktycznie sześciu. To już byłoby totalne przegięcie. No wiesz pewnych zawodników trudno zastąpić np. Tytoniem(Szczęsny zapewne z tej kadry jeszcze poleci, bo ma charakterek), czy Arboledą. Byłoby w konsekwencji takiego masowego usuwania z kadry lanie od każdego, a Smuda zostałby zwolniony przed Euro-nie daj Boże. Po co mu, więc to, kaska będzie sobie swobodnie leciała i to najważniejsze.
A poza tym "konsekwentny Smuda" to najlepszy żart w tym wątku...
Dzięki Beppe za Teveza!
- Pan Mietek
- Juventino
Wśród skazanych za korupcję jest Łukasz Piszczek - regularny reprezentant. Dostał wprawdzie tylko grzywnę i zawiasy ale to rodzi pytanie: czy powinien móc dalej grać w kadrze narodowej?
Ciężko powiedzieć ale wg mnie - nie.
- steru
- Qualità Juventino
Widzisz, nagle ludzie robią z niego ofiarę afery korupcyjnej.Mietson pisze:Wśród skazanych za korupcję jest Łukasz Piszczek - regularny reprezentant. Dostał wprawdzie tylko grzywnę i zawiasy ale to rodzi pytanie: czy powinien móc dalej grać w kadrze narodowej?
Z tego co kojarzę to sam się zgłosił do prokuratury i dobrowolnie poddał karze. Nagle robi się o nim znów głośno, dostaje największą grzywnę i wyrasta na tego "najgorszego". Prawda jest taka, że udowodnili mu czyn korupcyjny kiedy miał 19 lat, grał w innej drużynie, innej lidze.
Doszło do tego, że sam Piszczek się zastanawia czy nie zrezygnować z kadry, mimo że Smuda jest po jego stronie. Dajcie spokój, facet powinien grać!
- Pan Mietek
- Juventino
Przyznam szczerze, że nie znałem tych dokładnych szczegółów sprawy Piszczka. W sumie skoro faktycznie się tak zachował, to jednak warto dać mu szansę.steru pisze:Widzisz, nagle ludzie robią z niego ofiarę afery korupcyjnej.Mietson pisze:Wśród skazanych za korupcję jest Łukasz Piszczek - regularny reprezentant. Dostał wprawdzie tylko grzywnę i zawiasy ale to rodzi pytanie: czy powinien móc dalej grać w kadrze narodowej?
Z tego co kojarzę to sam się zgłosił do prokuratury i dobrowolnie poddał karze. Nagle robi się o nim znów głośno, dostaje największą grzywnę i wyrasta na tego "najgorszego". Prawda jest taka, że udowodnili mu czyn korupcyjny kiedy miał 19 lat, grał w innej drużynie, innej lidze.
Doszło do tego, że sam Piszczek się zastanawia czy nie zrezygnować z kadry, mimo że Smuda jest po jego stronie. Dajcie spokój, facet powinien grać!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Problem w tym, że po hucznych zapowiedziach kilku osób, że po wyroku zabronią powoływać go do kadry, chłopak sam czuje na sobie presję opinii publicznej żeby samemu zrezygnować z kolejnych występów.
Świetnie. Już Nam wypadł z kadry najlepszy bramkarz za jakieś winko i inne bliżej nieopisane akcje a teraz wyleci jedyny obrońca na poziomie...
Dodając do tego Jelenia, który wkurza Smude swoimi kontuzjami to zaczynam się obawiać o resztę tej drużyny... co oni mają na sumieniu i czy to wyjdzie przed Euro.
Świetnie. Już Nam wypadł z kadry najlepszy bramkarz za jakieś winko i inne bliżej nieopisane akcje a teraz wyleci jedyny obrońca na poziomie...
Dodając do tego Jelenia, który wkurza Smude swoimi kontuzjami to zaczynam się obawiać o resztę tej drużyny... co oni mają na sumieniu i czy to wyjdzie przed Euro.
- Pan Mietek
- Juventino
Akurat odnośnie Piszczka, to Smuda właśnie go broni więc pewnie będzie dalej grał. Poza tym, zawsze mamy też WasylaOuh_yeah pisze:Problem w tym, że po hucznych zapowiedziach kilku osób, że po wyroku zabronią powoływać go do kadry, chłopak sam czuje na sobie presję opinii publicznej żeby samemu zrezygnować z kolejnych występów.