Polacy w ligach zagranicznych
- francois
- Juventino
Myślę, że Schalke byłoby dobrym miejscem zarówno dla Artura, jaki Irka.<<W@jTEk>> pisze:Boruc i Jeleń do Schalke?
Ja byłbym baaardzo zadowolony takim rozwiązaniem! Neuer odchodzi więc Boruc może być numero uno na bramce, a Jeleń to niewiem czy dałby rade na ataku ale jestem za!
Ach, może w Gelsenkirchen wrócą polskie czasy Wałdocha i Hajty

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- bendzamin
- Redaktor
Czyli co, znowu w Gelsenkirchen bedzie mozna kupic tanie papieroski? :lol:francois pisze: Ach, może w Gelsenkirchen wrócą polskie czasy Wałdocha i Hajty
Jesli Neuer odejdzie, to Boruc moze tam rzeczywiscie pojsc. Jesli chodzi o Jelenia, to nie ma sie co oszukiwac - z Raulem i Huntelaarem rywalizacje o 1. sklad przegra.
- Eric6666
- Juventino
o ile Raul może odejść to Huntelaara nie cenię wyżej niż Irka, a po drugie Huntelaar i Raul to podobni napastnicy, typowi wykańczacze ( choć w Shalke Raul często się cofa ) i szybki napastnik jest im bardzo potrzebny i na pewno Raul-Irek > Raul-Klaasbeka pisze:Czyli co, znowu w Gelsenkirchen bedzie mozna kupic tanie papieroski? :lol:francois pisze: Ach, może w Gelsenkirchen wrócą polskie czasy Wałdocha i Hajty
Jesli Neuer odejdzie, to Boruc moze tam rzeczywiscie pojsc. Jesli chodzi o Jelenia, to nie ma sie co oszukiwac - z Raulem i Huntelaarem rywalizacje o 1. sklad przegra.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- deszczowy
- Juventino
:shock:Eric6666 pisze:o ile Raul może odejść to Huntelaara nie cenię wyżej niż Irka, a po drugie Huntelaar i Raul to podobni napastnicy, typowi wykańczacze ( choć w Shalke Raul często się cofa ) i szybki napastnik jest im bardzo potrzebny i na pewno Raul-Irek > Raul-Klaasbeka pisze:Czyli co, znowu w Gelsenkirchen bedzie mozna kupic tanie papieroski? :lol:francois pisze: Ach, może w Gelsenkirchen wrócą polskie czasy Wałdocha i Hajty
Wiecznie kontuzjowany Jeleń, który raz w życiu zagrał w LM ma być lepszy od Huntelaara? Chyba Cię miś z avatara odwiedził.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Typowo. Nawet nie wiesz jak istotną postacią w pewnym momencie dla Schalke był Hajto. Podobnie było, ze Świerczewskim, który był kapitanem Marsylii i dziesiątkami innych piłkarzy, którzy nawet nie mieścili się w kadrze reprezentacji.beka pisze: Czyli co, znowu w Gelsenkirchen bedzie mozna kupic tanie papieroski? :lol:
Można tylko pozazdrościć. Dzisiejsi kadrowicze wydają być się anonimowi. Za dziesięć lat dzisiejsze dzieciaki nie będą pamiętać nikogo.
- Wojtek
- Juventino
Jeleń po sezonie odchodzi z Auxerre
Chciałbym aby Irek obrał kierunek na Bundeslige, Schalke albo lepiej BVB

- jsduga
- Juventino
Może troszkę niższą półkę powinien obrać, bo ciężko mu będzie zadomowić się w tych zespołach w pierwszych jedenastkach, jeśli te zespoły nie sprzedadzą swoich snajperów.<<W@jTEk>> pisze:Jeleń po sezonie odchodzi z Auxerre
Gdyby jeszcze Jeleń zawsze był zdrowy to może szanse by miał większe...
Mimo wszystko, życzę mu sukcesu i też jestem za tym, by obrał kierunek na Bundesligę.

- Łukasz
- Juventino
Raul zawsze i wszędzie (czyt. w Realu) cofał się, bo nie jest typowym strikerem, tylko właśnie cofniętym napastnikiem. Jest bramkostrzelny, to fakt, ale całą karierę grałza czyimiś plecami - a to Morientesa, a to Ronaldo, a to Ruuda...Eric6666 pisze:Huntelaar i Raul to podobni napastnicy, typowi wykańczacze (choć w Shalke Raul często się cofa)
- francois
- Juventino
Być może kolejnym polskim piłkarzem, który spróbuje sowich sił za granicą będzie Ariel Borysiuk:
http://www.eurofutbol.pl/news/282391-Po ... w-Udinese/
Włochy to wg mnie dla tego zawodnika dobry kierunek. Oby tylko nie zgnił na ławce jak Glik w Palermo.
Włochy to wg mnie dla tego zawodnika dobry kierunek. Oby tylko nie zgnił na ławce jak Glik w Palermo.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- probeert
- Juventino
Ariel powinien jak najszybciej opuścić Legię, musi się rozwijać, na jego etapie nawet bycie rezerwowym w zagranicznej lidze to już coś.francois pisze:Być może kolejnym polskim piłkarzem, który spróbuje sowich sił za granicą będzie Ariel Borysiuk
- Wojtek
- Juventino
Ehh ja bym na jego miejscu nie przeszedł do Udine, wszyscy chyba pamiętają co było z Matusiakiem w Palermo? Co z Gilkiem w Bari? Jestem zdania że polacy poprostu nie radzą sobie w SerieA, dla nich najlepszy kierunek do Niemcy i to zdecydowanie, wystarczy spojrzeć na Wichniarka w Arminii, Kube,Lewego,Łukiego czy Peszkofrancois pisze:Być może kolejnym polskim piłkarzem, który spróbuje sowich sił za granicą będzie Ariel Borysiuk:

- Pan Mietek
- Juventino
Glik to akurat od początku był niewypał. Serie A jest trudniejsza niż Bundesliga (nie lepsza ale trudniejsza) ale nie ma co skreślać Borysiuka na starcie. Raczej wielkiej kariery nie zrobi ale Udinese zadba o to, żeby się nie zmarnował. Lubię go ale jeśli ma pójść za 2,5 mln euro to chyba Udine przepłaca<<W@jTEk>> pisze:Ehh ja bym na jego miejscu nie przeszedł do Udine, wszyscy chyba pamiętają co było z Matusiakiem w Palermo? Co z Gilkiem w Bari? Jestem zdania że polacy poprostu nie radzą sobie w SerieA, dla nich najlepszy kierunek do Niemcy i to zdecydowanie, wystarczy spojrzeć na Wichniarka w Arminii, Kube,Lewego,Łukiego czy Peszkofrancois pisze:Być może kolejnym polskim piłkarzem, który spróbuje sowich sił za granicą będzie Ariel Borysiuk:

- steru
- Qualità Juventino
Glik w przyszłym sezonie będzie grał w Torino
Ostatnimi czasy było na ten temat trochę plotek, a teraz to się tylko potwierdziło. Co ciekawsze Glikiem interesowało się również Glasgow Rangers, ale Polak wybrał pozostanie we Włoszech. Może się facet trochę wyrobi do Euro i będzie z niego pożytek.
http://www.weszlo.com/news/7210
Ostatnimi czasy było na ten temat trochę plotek, a teraz to się tylko potwierdziło. Co ciekawsze Glikiem interesowało się również Glasgow Rangers, ale Polak wybrał pozostanie we Włoszech. Może się facet trochę wyrobi do Euro i będzie z niego pożytek.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Myślę że Glik był świadom, że większe szanse ma na grę w Torino niż w Rangers. Wybrał mądrze.steru pisze:Glik w przyszłym sezonie będzie grał w Torino![]()
- francois
- Juventino
Jaga odpadła z LE - zaczyna się wyprzedaż:
http://www.90minut.pl/news/162/news1621 ... tonie.html
Sandomierski w Evertonie- wszystko pięknie. Szkoda tylko, że będzie 3. bramkarzem za Howardem i Muchą :roll:
A tak liczyłem na niego w kontekście repry... Może chociaż Kuszczak zacznie grać w nowym klubie...
http://www.90minut.pl/news/162/news1621 ... tonie.html
Sandomierski w Evertonie- wszystko pięknie. Szkoda tylko, że będzie 3. bramkarzem za Howardem i Muchą :roll:
A tak liczyłem na niego w kontekście repry... Może chociaż Kuszczak zacznie grać w nowym klubie...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”