Wszystko o Fiorentinie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 13:22

Milan leje kolejnego rywala. Fiorentina słabiuteńka. Drugiej połowy już nie oglądam. Wiadomo jak się skończy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 13:28

gucio_juve pisze:
juventussek pisze:No i Czerwona kartka dla Fiorentiny, oczywiście niesłuszna ale co zrobić, żółta by wystarczyła bo nie celowe zagranie, chociaż komentatorzy nie widzieli nawet powtórek ale po zobaczeniu czerwonej kartki powiedzieli że zasłużona i że celowe zagranie ;d
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>nięcie łokciem w bok głowy nazywasz niecelowym zagraniem? To jest użycie części ciała (w tym przypadku łokcia) jako broni. Z automatu idziesz pod prysznic, także na przyszłość patrz na przepisy, a nie interpretuje wg własnych poglądów.
Sorry, Guciu, ale co Ty pierdaczysz? Grałeś kiedyś w piłkę? Facet najnormalniej w świecie chciał włożyć rękę przed rywala, czego uczą w trampkarzach, albo i wcześniej, Faraon nadział się przypadkowo na łokieć. Żadnego ciosu tam nie było.

Najbardziej wkurzający mnie, jako postronnego kibica, jest nie fakt, że sędzia pokazał czerwoną kartkę (każdy popełnia błędy), ale to, że komentatorzy oglądając powtórkę taką decyzję popierają. Przecież to trzeba być w cyc "pro sędzia", żeby pochwalać taką decyzję. Jeszcze barany chciały wyrzucić Aquilaniego, bo przypadkowo przydepnął Montolivo wcześniej.

Podobnie było wczoraj w meczu Bayernu. Dante zagrywa ręką, co było już widać na żywo. W powtórce już jak na dłoni, a komentator pierniczy, że być może słuszne pretensje piłkarzy Freiburga. :|

Swoją drogą kary w piłce nożnej są dziwne. Wczoraj Szwagier pokazał majty - żółta kartka. Dzisiaj Montolivo chamsko (tak wiem, doświadczenie...) przerywa kontrę 3 na 1 i też żółta. Jakieś to wszystko nieproporcjonalne mocno.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2013, 13:30 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 13:30

gucio_juve pisze: Edit. Nie zmienia to faktu, że Fiorentina podoba mi się dziś bardziej. Milan mega chaotyczny. Nic ciekawego oni nie grają. Od czasu do czasu z tego chaosu coś się wyłoni, jak z Barceloną. Jovetić ponownie z urazem schodzi.
Milan chaotyczny? To co należy powiedzieć o Violi? Fiołki nie miały zbyt wiele do powiedzenia grając 11 vs 11, więc tym bardziej w 2 połowie nie spodziewam się poprawy ich gry. Na dodatek bez Joveticia i z dziurawą jak szwajcarski ser obroną. Co do czerwonej kartki to jednak ruch ręką Tomovicia nie był do końca taki naturalny, chyba mimo wszystko dobra decyzja arbitra.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 13:35

Mecz dosyć nudny, Milan słaby, Fiorentina jeszcze słabsza. Gdyby nie błąd Pizarro 1. połowa skończyłaby się wynikiem 0-0.
Co do czerwonej kartki to sam nie wiem co o niej sądzić. Jeżeli to było celowe zagranie Tomovicia [a takiego w powtórkach nie widziałem] to czerwo ewidentne, z drugiej strony gdyby Serb wiedział, że nie dogoni El Shaarawy'ego to mógł tylko pociągnąć go za koszulkę, wtedy faul taktyczny, żółta kartka, koniec.

edit: komentatorzy masakra, ci góscie zepsuliby każdy mecz... KAŻDY

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 13:42

Dziwna jest ta Fiorentina. Nam i kilku innym przeciwnikom założyli taki pressing na swoim obiekcie, że hej. Dziś o żadnym pressingu nie może być mowy. Tak jak pisałem, mecz przeraźliwie nudny, ale trzeba oddać Allegriemu, że ładnie wyłączył skrzydła Fiorentiny, zaś w środku mimo sporej luki Pizarro gra jak niepełnosprawny.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:02

wojczech7 pisze: Sorry, Guciu, ale co Ty pierdaczysz? Grałeś kiedyś w piłkę? Facet najnormalniej w świecie chciał włożyć rękę przed rywala, czego uczą w trampkarzach, albo i wcześniej, Faraon nadział się przypadkowo na łokieć. Żadnego ciosu tam nie było.
Tomović stracił piłkę przez błąd techniczny, wepchnął się przed piłkarza Milanu i zrobił RUCH. RUCH, rozumiesz takie pojęcie? Nie musiał mu połamać kości policzkowych czy nosa. Kwestia jest tylko taka, czy sędzia gwizdnął. Jeśli to zrobił, to nie miał innego wyjścia jak pokazanie czerwonej kartki. UEFA z roku na rok zaostrza i precyzuje przepisy dotyczące fauli i właśnie takich nieczystych zagrań. Oczywiście Ciebie uczyli w trampkarzach, żeby wkładać rękę przed przeciwnika. Sądzę, że wasze drużyny juniorskie jakiegoś spektakularnego sukcesu nigdy nie odniosły?

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:10

Brawo Viola. :dance:

Moze jeszcze trzecią dla Fiołków? :D

E: No i co, ze smieszne? napewno bardziej ewidentne niz "reka Isli" na San Siro dzieki ktorej kupczyki wygrali z nami 8)
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2013, 14:13 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:11

trzeci karny może? XD grając w 10. Ale dla mnie śmieszne te karne ale dobra nie będę się wypowiadał bo gucio mnie znowu czymś zagnie

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:17

Śmieszne? Normalne, milan regularnie dostawał takie, a nawet słabsze, przez ostatnie dwa sezony.

Miałem wyłączyć po pierwszej połowie, jednak mój instynkt janusza mnie nie zawiódł :dance:

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:23

Ale jaja we Florencji.

Po 2:0 myślałem, że będzie finisz, a tu 2 karniaczki Tagliavento zafundował ;)

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:33

Na koniec milan ładnie przekręcony przez Tagliavento, a we Florencji radość, jakby wygrali scudetto, a Juventus spadł z ligi :lol:

Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:37

mysle ze i tak remis sprawiedliwy, a Milan wczesneij dostawal ladne prezenty, dobrze ze teraz nie gwizdnal...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:40

Ivory pisze:Milan leje kolejnego rywala. Fiorentina słabiuteńka. Drugiej połowy już nie oglądam. Wiadomo jak się skończy.
Czyli jak sie skończy?; P

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:42

bendzamin pisze:Na koniec milan ładnie przekręcony przez Tagliavento
Mówisz o ręce, czy o karnym na Abate? Jeśli chodzi o rękę, to była ewidentna, fakt, jednak po ręce Granqvista w meczu z nami już sam nie wiem, kiedy sędzia powinien użyć gwizdka, a kiedy nie. Natomiast faulu na Abate w mojej ocenie nie było, położył się.

Fajno, wyłączyłem mecz i 4 minuty później Viola strzeliła. Z braku laku włączyłem 3 minuty po drugiej bramce Fioletowych :doh:

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 14:43

bendzamin pisze:Na koniec milan ładnie przekręcony przez Tagliavento, a we Florencji radość, jakby wygrali scudetto, a Juventus spadł z ligi :lol:
Biorąc pod uwage przebieg meczu i to, ze przegrywajac z Milanem sezon jako taki byłby dla nich juz skonczony to maja sie z czego cieszyć.

Fiorce z ciezkich druzyn została jedynie Roma u siebie, wiec pewnie jeszcze im sie we Florencji tli nadzieja na trzecie miejsce. Zreszta, wole ich na 3 miejscu niż Milan(zeby nie było - mam gdzies dobro ligi bo wiadomka, ze dla ligi lepszym kandydatem bedzie Milan).
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2013, 14:45 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ODPOWIEDZ