Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 02:01

Bobek1991 pisze:Ostatnio szukam jakiś ciekawych, podziemnych brzmień. Szukam czegoś nowego, co mnie zainteresuje. Co polecacie z Rock'a, Punk'a, jakieś ciekawe, mało znane zespoły?
Jeśli nie znasz to posłuchaj zespołu BILLY TALENT. Grają naprawdę fenomenalną muzykę.

Ja natomiast znów mam fazę na THE DOORS, a także z niecierpliwością czekam na płytę nowego GUNS N ROSES "Chinese Democracy. Zapowiada się interesująco.

@Wojt, słyszałem najnowsze kredki. Całkiem niezła płyta. Chociaż muszę przyznać, że "Thornography" bardziej mi się podobała.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2008, 12:03

A house kogoś cieszy?
Taki ciut starszy - David Morales etc

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Fred_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2008, 01:02

raczej ciezkiej muzy cos typu,Clawfinger,Biohazard kiedys bardzo czesto Limp Bizkit lubię ciężką mocną muzę ale nie lubię rąbanki typu slipknot czy sepultura,vader itp :-D

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2008, 23:49

Dziś stałem się posiadaczem nowe cacka Guns N Roses. Płyta całkiem niezła. Najbardziej urzekła mnie ballada This I Love. Genialny wokal Axla! Z mojej strony na szczególną uwagę zasługuja mocniejsze już Better, Chinese Demcoracy, Street of Dreams, There Was a Time i If The World. Reszta jakoś przejdzie ;]
Jedno jest pewne, Guns N Roses powrócili! albo Axl Rose i jego ziomy, jak kto woli.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2008, 00:49

Chłopaki z Gdańska wygrzebali na lumpexie 17 świetnych numerów! Dojrzale teksty, wpadające w ucho melodie i gitarowy łomot -tego możecie oczekiwać po tym krążku!
Ta płyta pozytywnie zaskoczy nawet osoby które dotychczas nie były przekonane co do zespołu! Lumpex75 idzie w dobrym kierunku! Polecam!
Nowa płyta lumpexu ...

http://www.olifant.com.pl/images/produc ... df566f.jpg

Jak ktoś gdzieś napisał okładka po ... i muszę mu przyznać rację 8)

Ale przejdźmy dalej ...

Na płycie mamy 17 kawałków i muszę przyznać, że są bardzo, bardzo dobre. :C

Proste w melodii, z fajnym przekazem - tego od nich oczekiwałem i nie zawiodłem się. Jedno "ale". Nie wiem, czy wokalista miał jakieś problemy zdrowotne, ale głos mu coś opadł. Chyba za dużo alkoholu :P

Do moich ulubionych piosenek już zalicza się :

Bitwa,
Emigracja,
Przepraszam

no i oczywiście ... bitwa :D

"Niejedna bitwa już za nami,
wiele czeka nas,
będziemy zawsze razem iść,
zwycięstwa przyjdzie czas ..."

:wink:

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2008, 01:08

Ein pisze:Jedno "ale". Nie wiem, czy wokalista miał jakieś problemy zdrowotne, ale głos mu coś opadł. Chyba za dużo alkoholu :P
Opadł? Nie wiem co Kuli opadło, ale na pewno nie głos, przyjedź na koncert, a się przekonasz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2008, 14:00

ArtHur pisze:Dziś stałem się posiadaczem nowe cacka Guns N Roses. Płyta całkiem niezła. Najbardziej urzekła mnie ballada This I Love. Genialny wokal Axla! Z mojej strony na szczególną uwagę zasługuja mocniejsze już Better, Chinese Demcoracy, Street of Dreams, There Was a Time i If The World. Reszta jakoś przejdzie ;]
Jedno jest pewne, Guns N Roses powrócili! albo Axl Rose i jego ziomy, jak kto woli.
Cenię Bucketheada jako gitarzystę, ale ...gdyby nie charakterystyczny głos Axla, nie zgadłbym że to Gunsi. W pierwszej kolejności decyduje o tym dość monotonne tempo większości kawałków. Nie mówię, że płyta jest słaba, bo nawet nieźle mi się jej słuchało, ale na pewno brak jej charakterystycznej dla "Gunsów właściwych" dynamiki i żywiołowości, elementów które najbardziej odróżniały G'N'R od innych zespołów.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 20:06

Zdecydowanie najbardziej lubie mocna muze, Rock i Metal najbardziej mi sie podobaja, wlasciwie sie na nich wychowalem i za pozostalymi gatunkami nie przepadam. Przelkne jakos Pop (Enrique Iglesias, Justin Timberlake) ale hip-hopu i Rapu to nie cierpie, spiew jakby nie dopasowany do rytmu utworu.
Takich wykonawcow jak: Nirvana, Metallica, Guns N'Roses, Aerosmith, Sting, Bon Jovi i Bryan Adams to wrecz uwielbiam sluchac. Ja taka muze naprawde lubie, gdzie to umiejetnosci instrumentalne wykonawcow sa najwazniejsze a glos Stinga, Axl Rose'a ech......Tego nie da sie opisac slowami.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 20:42

gregor_g4 pisze:
Gregor del Ptasior pisze:No sorki, ale zbiór najprymitywniejszych bitów i basów zwany popularnie TECHNO nie zasługuje na miano MUZYKA...
tak sie zastanawiam czy Ty kiedykolwiek slyszales prawdziwe Techno :think: Jestem wlasciwie na 100 % pewien, ze nie slyszales, bo nie miales gdzie. A to co slyszysz na Vivie badz Radiu Planecie uwazasz za Techno. Nie twierdze ze po uslyszeniu wlasciwego Techno zmienil bys zdanie, jednak nie pisz, ze nie jest to muzyka, gdyz prawdziwe Techno, Elektro, czy tez Trance, sa duzo bardziej ambitniejsze niz Ci sie wydaje.

Co do tematu: slucham muzyki elektronicznej, przewaza tu Trance, jednak nie pogardze dobrym Techno, a ostatnio coraz czesciej slucham Progow. Co do ulubionych wykonawcow: Armin van Buuren, Ferry Corsten, Nu Nrg, Tomcraft, Chris Liebing.
Na temat gustów muzycznych się nie dyskutuje. Każdy słucha to, co mu odpowiada. Ja słucham Hip-hopu, choć do reszty nic nie mam. Jak nutka fajna, to też nie wyłączę radia.

Adra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 12:16

Moje ulubione zespoły Amon Amarth, Behemoth, Catamenia, CoB, CoF, Dark Funeral, Dimmu Borgir, Graveworm, Iced Earth, Iron Maiden, Judas Priest, Kreator, Manowar, Metallica do 91r.,Satyricon, Slayer, Therion, Yngwie Johan Lannerback Malmsteen, Vreid, Windir.
Oprócz metalu to czasem mogę zarzucić sobie Queen, Kazika lub muzykę klasyczną ale metal przede wszystkim

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2009, 15:10

Przeglądałem tak przelotnie ten temat, ale nie spotkałem sie z wieloma wilbicielami mojej muzyki, a mianowicie trance'u 8)
Tiesto, AvB, Lange, Ferry Corsten, Dedmau, Dash Berlin, Above & Beyond, Oceanlab..mówią coś wam Ci wykonawcy? no..oprócz pierwszych 2 :smile:
Gotti pisze:Ja lubię od zawsze trance i wszystkie pokrewne gatunki, ale akurat za Tiestem nie przepadam.
Prosze Cie, nie odmieniaj tak, Tiestem <-> Del Pierem :prochno:
Ale odnośnie tego ze go nie lubisz, przesłuchaj sobie "In search of Sunrise 6" i "In search of Sunrise 7" cuuuuudo... :dance:
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009, 17:50 przez kamilu_87, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2009, 15:51

Ja lubię od zawsze trance i wszystkie pokrewne gatunki, ale akurat za Tiestem nie przepadam.
Paul van Dyk - jego kawałki są genialne.
Drugim producentem którego kawałki nigdy mi się nie znudzą jest Ziggy X.

Poza tym słucham wszystkiego po trochu, ale rapu i metalu(tu z małymi wyjątkami) nie trawię.

Lubię również rock; zarówno ten stary jak i ten trochę świeższy jak np. zespół "Cake".

EDIT:
Co do odmiany to:

Kod: Zaznacz cały

Zasady pisowni i interpunkcji
&#91;257&#93; 68.3. Nazwiska zakończone na -o odmieniają się tak, jak polskie nazwiska typu Puzio; różnice mogą wystąpić jedynie w miejscowniku&#58; o Tassie, Canaletcie, Tintoretcie &#40;ale&#58; o Puziu&#41;, np.
Boccaccio, Boccaccia, Boccacciowi, z Boccacciem, o Boccacciu;
Leoncavallo, Leoncavalla, Leoncavallowi, z Leoncavallem, o Leoncavallu;
Vico, Vica, Vicowi, z Vikiem, o Vicu.
A co do Tiesta to nie napisałem, że go nie lubię, napisałem, że za nim nie przepadam, a to znaczy, że jest całkiem sporo jego kawałków które wpadają mi w ucho.
:)
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009, 21:02 przez Gotti, łącznie zmieniany 3 razy.

michalek_ASR

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2009, 20:45

ja głównie słucham Amerykańskiego rapu.Czyli DMX-a,Xzibita,Mobb Deepa i Nasa

pletikosa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2009, 10:09

ja słucham
sonata arctica
nightwish
within temptation
epica
pink floyd

ale tez czasem jamesa blunta, coldplay i sigur ros

juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2009, 14:58

no więc:
Nirvana od ósmego roku życia :prochno:
Linkin Park, Papa Roach, Distrubed, Alter Bridge, Guano Apes, Nickelback, Three days Grace, Apocaliptyka i dużo by jeszcze wymieniać- teraz jeszcze zzafascynował mnie zespół TriVium :P

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
ODPOWIEDZ