Muzyka - tutaj wszystko.
- Chip
- Juventino
Jeśli nie znasz to posłuchaj zespołu BILLY TALENT. Grają naprawdę fenomenalną muzykę.Bobek1991 pisze:Ostatnio szukam jakiś ciekawych, podziemnych brzmień. Szukam czegoś nowego, co mnie zainteresuje. Co polecacie z Rock'a, Punk'a, jakieś ciekawe, mało znane zespoły?
Ja natomiast znów mam fazę na THE DOORS, a także z niecierpliwością czekam na płytę nowego GUNS N ROSES "Chinese Democracy. Zapowiada się interesująco.
@Wojt, słyszałem najnowsze kredki. Całkiem niezła płyta. Chociaż muszę przyznać, że "Thornography" bardziej mi się podobała.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- montero4
- Juventino
A house kogoś cieszy?
Taki ciut starszy - David Morales etc
Taki ciut starszy - David Morales etc
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

- ArtHur
- Juventino
Dziś stałem się posiadaczem nowe cacka Guns N Roses. Płyta całkiem niezła. Najbardziej urzekła mnie ballada This I Love. Genialny wokal Axla! Z mojej strony na szczególną uwagę zasługuja mocniejsze już Better, Chinese Demcoracy, Street of Dreams, There Was a Time i If The World. Reszta jakoś przejdzie ;]
Jedno jest pewne, Guns N Roses powrócili! albo Axl Rose i jego ziomy, jak kto woli.
Jedno jest pewne, Guns N Roses powrócili! albo Axl Rose i jego ziomy, jak kto woli.
- Ein
- Juventino
Nowa płyta lumpexu ...Chłopaki z Gdańska wygrzebali na lumpexie 17 świetnych numerów! Dojrzale teksty, wpadające w ucho melodie i gitarowy łomot -tego możecie oczekiwać po tym krążku!
Ta płyta pozytywnie zaskoczy nawet osoby które dotychczas nie były przekonane co do zespołu! Lumpex75 idzie w dobrym kierunku! Polecam!
http://www.olifant.com.pl/images/produc ... df566f.jpg
Jak ktoś gdzieś napisał okładka po ... i muszę mu przyznać rację 8)
Ale przejdźmy dalej ...
Na płycie mamy 17 kawałków i muszę przyznać, że są bardzo, bardzo dobre. :C
Proste w melodii, z fajnym przekazem - tego od nich oczekiwałem i nie zawiodłem się. Jedno "ale". Nie wiem, czy wokalista miał jakieś problemy zdrowotne, ale głos mu coś opadł. Chyba za dużo alkoholu

Do moich ulubionych piosenek już zalicza się :
Bitwa,
Emigracja,
Przepraszam
no i oczywiście ... bitwa

"Niejedna bitwa już za nami,
wiele czeka nas,
będziemy zawsze razem iść,
zwycięstwa przyjdzie czas ..."
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Opadł? Nie wiem co Kuli opadło, ale na pewno nie głos, przyjedź na koncert, a się przekonasz.Ein pisze:Jedno "ale". Nie wiem, czy wokalista miał jakieś problemy zdrowotne, ale głos mu coś opadł. Chyba za dużo alkoholu![]()
- Łukasz
- Juventino
Cenię Bucketheada jako gitarzystę, ale ...gdyby nie charakterystyczny głos Axla, nie zgadłbym że to Gunsi. W pierwszej kolejności decyduje o tym dość monotonne tempo większości kawałków. Nie mówię, że płyta jest słaba, bo nawet nieźle mi się jej słuchało, ale na pewno brak jej charakterystycznej dla "Gunsów właściwych" dynamiki i żywiołowości, elementów które najbardziej odróżniały G'N'R od innych zespołów.ArtHur pisze:Dziś stałem się posiadaczem nowe cacka Guns N Roses. Płyta całkiem niezła. Najbardziej urzekła mnie ballada This I Love. Genialny wokal Axla! Z mojej strony na szczególną uwagę zasługuja mocniejsze już Better, Chinese Demcoracy, Street of Dreams, There Was a Time i If The World. Reszta jakoś przejdzie ;]
- KimiIceman
- Juventino
Zdecydowanie najbardziej lubie mocna muze, Rock i Metal najbardziej mi sie podobaja, wlasciwie sie na nich wychowalem i za pozostalymi gatunkami nie przepadam. Przelkne jakos Pop (Enrique Iglesias, Justin Timberlake) ale hip-hopu i Rapu to nie cierpie, spiew jakby nie dopasowany do rytmu utworu.
Takich wykonawcow jak: Nirvana, Metallica, Guns N'Roses, Aerosmith, Sting, Bon Jovi i Bryan Adams to wrecz uwielbiam sluchac. Ja taka muze naprawde lubie, gdzie to umiejetnosci instrumentalne wykonawcow sa najwazniejsze a glos Stinga, Axl Rose'a ech......Tego nie da sie opisac slowami.
Takich wykonawcow jak: Nirvana, Metallica, Guns N'Roses, Aerosmith, Sting, Bon Jovi i Bryan Adams to wrecz uwielbiam sluchac. Ja taka muze naprawde lubie, gdzie to umiejetnosci instrumentalne wykonawcow sa najwazniejsze a glos Stinga, Axl Rose'a ech......Tego nie da sie opisac slowami.
- Majos
- Juventino
Na temat gustów muzycznych się nie dyskutuje. Każdy słucha to, co mu odpowiada. Ja słucham Hip-hopu, choć do reszty nic nie mam. Jak nutka fajna, to też nie wyłączę radia.gregor_g4 pisze:tak sie zastanawiam czy Ty kiedykolwiek slyszales prawdziwe TechnoGregor del Ptasior pisze:No sorki, ale zbiór najprymitywniejszych bitów i basów zwany popularnie TECHNO nie zasługuje na miano MUZYKA...Jestem wlasciwie na 100 % pewien, ze nie slyszales, bo nie miales gdzie. A to co slyszysz na Vivie badz Radiu Planecie uwazasz za Techno. Nie twierdze ze po uslyszeniu wlasciwego Techno zmienil bys zdanie, jednak nie pisz, ze nie jest to muzyka, gdyz prawdziwe Techno, Elektro, czy tez Trance, sa duzo bardziej ambitniejsze niz Ci sie wydaje.
Co do tematu: slucham muzyki elektronicznej, przewaza tu Trance, jednak nie pogardze dobrym Techno, a ostatnio coraz czesciej slucham Progow. Co do ulubionych wykonawcow: Armin van Buuren, Ferry Corsten, Nu Nrg, Tomcraft, Chris Liebing.
- Adra
- Juventino
Moje ulubione zespoły Amon Amarth, Behemoth, Catamenia, CoB, CoF, Dark Funeral, Dimmu Borgir, Graveworm, Iced Earth, Iron Maiden, Judas Priest, Kreator, Manowar, Metallica do 91r.,Satyricon, Slayer, Therion, Yngwie Johan Lannerback Malmsteen, Vreid, Windir.
Oprócz metalu to czasem mogę zarzucić sobie Queen, Kazika lub muzykę klasyczną ale metal przede wszystkim
Oprócz metalu to czasem mogę zarzucić sobie Queen, Kazika lub muzykę klasyczną ale metal przede wszystkim
- kamilu_87
- Juventino
Przeglądałem tak przelotnie ten temat, ale nie spotkałem sie z wieloma wilbicielami mojej muzyki, a mianowicie trance'u 8)
Tiesto, AvB, Lange, Ferry Corsten, Dedmau, Dash Berlin, Above & Beyond, Oceanlab..mówią coś wam Ci wykonawcy? no..oprócz pierwszych 2
Ale odnośnie tego ze go nie lubisz, przesłuchaj sobie "In search of Sunrise 6" i "In search of Sunrise 7" cuuuuudo...
Tiesto, AvB, Lange, Ferry Corsten, Dedmau, Dash Berlin, Above & Beyond, Oceanlab..mówią coś wam Ci wykonawcy? no..oprócz pierwszych 2
Prosze Cie, nie odmieniaj tak, Tiestem <-> Del PieremGotti pisze:Ja lubię od zawsze trance i wszystkie pokrewne gatunki, ale akurat za Tiestem nie przepadam.

Ale odnośnie tego ze go nie lubisz, przesłuchaj sobie "In search of Sunrise 6" i "In search of Sunrise 7" cuuuuudo...

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009, 17:50 przez kamilu_87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotti
- Juventino
Ja lubię od zawsze trance i wszystkie pokrewne gatunki, ale akurat za Tiestem nie przepadam.
Paul van Dyk - jego kawałki są genialne.
Drugim producentem którego kawałki nigdy mi się nie znudzą jest Ziggy X.
Poza tym słucham wszystkiego po trochu, ale rapu i metalu(tu z małymi wyjątkami) nie trawię.
Lubię również rock; zarówno ten stary jak i ten trochę świeższy jak np. zespół "Cake".
EDIT:
Co do odmiany to:
A co do Tiesta to nie napisałem, że go nie lubię, napisałem, że za nim nie przepadam, a to znaczy, że jest całkiem sporo jego kawałków które wpadają mi w ucho.

Paul van Dyk - jego kawałki są genialne.
Drugim producentem którego kawałki nigdy mi się nie znudzą jest Ziggy X.
Poza tym słucham wszystkiego po trochu, ale rapu i metalu(tu z małymi wyjątkami) nie trawię.
Lubię również rock; zarówno ten stary jak i ten trochę świeższy jak np. zespół "Cake".
EDIT:
Co do odmiany to:
Kod: Zaznacz cały
Zasady pisowni i interpunkcji
[257] 68.3. Nazwiska zakończone na -o odmieniają się tak, jak polskie nazwiska typu Puzio; różnice mogą wystąpić jedynie w miejscowniku: o Tassie, Canaletcie, Tintoretcie (ale: o Puziu), np.
Boccaccio, Boccaccia, Boccacciowi, z Boccacciem, o Boccacciu;
Leoncavallo, Leoncavalla, Leoncavallowi, z Leoncavallem, o Leoncavallu;
Vico, Vica, Vicowi, z Vikiem, o Vicu.

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009, 21:02 przez Gotti, łącznie zmieniany 3 razy.
- michalek_ASR
- Romanista
ja głównie słucham Amerykańskiego rapu.Czyli DMX-a,Xzibita,Mobb Deepa i Nasa
- juveninhoo
- Juventino
no więc:
Nirvana od ósmego roku życia
Linkin Park, Papa Roach, Distrubed, Alter Bridge, Guano Apes, Nickelback, Three days Grace, Apocaliptyka i dużo by jeszcze wymieniać- teraz jeszcze zzafascynował mnie zespół TriVium
Nirvana od ósmego roku życia

Linkin Park, Papa Roach, Distrubed, Alter Bridge, Guano Apes, Nickelback, Three days Grace, Apocaliptyka i dużo by jeszcze wymieniać- teraz jeszcze zzafascynował mnie zespół TriVium

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain