Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 13:05

OUT: Lichtsteiner, Lemina
IN: Cancelo, Matuidi

Tak będzie pewnie wyglądało nasze okienko do końca. Jak przyjdzie Keita, to zagrożona będzie pozycja Cuadrado w zespole. Schicka będziemy pewnie chcieli dogadać na przyszły rok.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 13:07

Crunny pisze:OUT: Lichtsteiner, Lemina
IN: Cancelo, Matuidi
A Rincon wtedy po co, skoro przyszedł Bentancur (wiem, że inna zupełnie specyfika)?

dałbym na out Lichego, Lemine, Rincona i Asę, a za nich Cancelo, Matuidi i Spinazzola

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 13:08

Ja jestem zwolennikiem transferu Matuidiego. Moze nie jest to typowy przecinak, ale ma spore umiejętności w defensywie i ciezko pracuje na boisku, wiec wpasowalby sie w nasza taktykę.

Wizja FMowa, ciekawe jak Dybala sprawdziłby sie w roli prawoskrzydłowego , schodzącego na lewa noge napastnika. Tylko musiałby miec na swojej stronie gracza o charakterystyce Alexa Sandro- ofensywnie usposobionego wysuniętego obrońcę ktory wychodziłby na obieg. Podobna role widze dla Bernadeschiego.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 13:46

Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Jak można psioczyć na Matuidiego w kontekście rezerwowego? :think: Kurde, facet jeszcze 2 lata temu był kluczowym zawodnikiem Paryżan, a także etatowym reprezentantem swojego kraju. W poprzednim sezonie nie widziałem go w akcji zbyt często, więc się nie wypowiem, ale nie chce mi się wierzyć, że aż tak bardzo spuścił z tonu.

Ludzie muszą zrozumieć, że Juventus nie jest Realem i nigdy nie będzie. Isco siedział niemalże 3 sezony na ławie zanim dostał porządną szansę. Zidane robił łaskę Jamesowi, że w ogóle wpuszczał go na boisko - przypominam, że nie zmieścił się nawet na ławce w finale LM. U nas nie jest możliwe, żeby zawodnicy takiego kalibru nie byli pierwszym wyborem.

Kogo byście chcieli na ławce? SMS? Za 70mln? :lol: A może Rakiticia, o którym marzy większość forum(swoją drogą facet jest daremny. Od 2 lat nie widział formy.)?

Jeżeli transfer dojdzie do skutku, to na dwa miejsca w pomocy będziemy mięli Marchisio, Matuidiego, Khedire i Pjanicia. Jeżeli wszyscy złapią optymalną formę, to Max będzie miał niemały ból głowy.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:12

Cancelo ostatnio grywał częściej na skrzydle niż prawej obronie tak jak tutaj kilka osób pisało z grą defensywną u niego nie najlepiej, fakt,że w tej ofensywie to zdecydowanie wyższy poziom niż De Scigli(ciężko grać z przodu :prochno: ) ale z tyłu to raczej zbliżony poziom, czyli średni. Naprawdę na pozycji PO nastała posucha, tak jak jeszcze niedawno było na LO. Osobiście podoba mi się gra Henrichsa z Leverkusen, w ofensywie bije na głowę Cancelo z tyłu też z tego co widziałem kilka raz daje rade. Na pewno PO to będzie inwestycja obarczona dużym ryzykiem bo pewniaka ciężko znaleźć.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:22

pumex, tak samo można nazwać go ogórem jak Cana, którego ja osobiście bardziej cenię. W tym momencie przyznaję Tobie rację bo to złośliwość z mojej strony.

Nie ukrywam jednak, że główny argument przeciwko niemu jest taki, że teraz kiedy Araby mogą wyrwać Neymara to muszą kogoś sprzedać a my oczywiście jakbyśmy tylko czekali na łaskę wielkich Arabów...w momencie kiedy chyba jednak moglibyśmy powalczyć o kogoś lepszego. Jak nas potraktowali poprzednio ? Mam nadzieje, że będą konsekwentni bo nie ukrywam, że jest to pewnego rodzaju upokorzenie dla nas.

Krychowiak może nie jest taki wszechstronny jak Matuidi ale umiejętności techniczne ma jednak lepsze, do tego ma lepsze ostatnie podanie. Fakt, obecnie jest bez formy ale należy wziąć pod uwagę też to, że do nas już wielu bez formy trafiało a tutaj zostali odmienieni. Zarówno Krycha jak i Matuidi są za słabi na Juve ale wolałbym Polaka też z tego względu, że jest młodszy.
Wiem jednak, że zarząd podejmie dobrą decyzję i jeżeli Matuidi według nich to odpowiedni poziomem zawodnik na Juve to ok.

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:30

Co do Neymara, pobił się na treningu, czy to kolejny znak ? ciężko mi ocenić... ale tez obstaje ze za niego będzie Coutinho, może dlatego Klopp tak bardzo chce Piłkarza RBL.

Juve, storia di un grande amore
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:37

MRN pisze:Krychowiak może nie jest taki wszechstronny jak Matuidi ale umiejętności techniczne ma jednak lepsze, do tego ma lepsze ostatnie podanie. Fakt, obecnie jest bez formy ale należy wziąć pod uwagę też to, że do nas już wielu bez formy trafiało a tutaj zostali odmienieni. Zarówno Krycha jak i Matuidi są za słabi na Juve ale wolałbym Polaka też z tego względu, że jest młodszy.
Wiem jednak, że zarząd podejmie dobrą decyzję i jeżeli Matuidi według nich to odpowiedni poziomem zawodnik na Juve to ok.
O stary, teraz to żeś pojechał z grubej rury, Krychowiak lepszy technicznie od Matuidiego i z lepszym ostatnim podaniem? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Przecież Polak to typowy przecinak, z niezbyt powalającą techniką i kompletnym brakiem przeglądu pola, a co za tym idzie również ostatniego podania. Przecież właśnie dlatego nie gra w Paryżu, bo jego umiejętność rozegrania jest poniżej wszelkiej krytyki :prochno:
Francuz jest o niebo lepszy technicznie, co do rozegrania to nie będę się wypowiadał, bo nie potrafię sobie przypomnieć jakichś no look passów w jego wykonaniu, ale od tego mamy Pjanicia.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:40

pablo1503 pisze:Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Jak można psioczyć na Matuidiego w kontekście rezerwowego? :think: Kurde, facet jeszcze 2 lata temu był kluczowym zawodnikiem Paryżan, a także etatowym reprezentantem swojego kraju. W poprzednim sezonie nie widziałem go w akcji zbyt często, więc się nie wypowiem, ale nie chce mi się wierzyć, że aż tak bardzo spuścił z tonu.
Pewnie dlatego, że nam nie jest potrzebny rezerwowy pomocnik tylko fizyczny kozak do pary z Pjanicem. Matuidi nie jest taki zły ale odstąpienie Tolisso a kupno murzyna to dla mnie konkretna głupota.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:43

Czyli ani na srodek pomocy, ani na prawa obrone nie przyjdzie nikt konkretny. Nie dobrze.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:44

MRN pisze:pumex, tak samo można nazwać go ogórem jak Cana, którego ja osobiście bardziej cenię.
Trudno mi porównywać Matuidiego do Cana, ponieważ Niemca w akcji widziałem bardzo rzadko i w zasadzie do tej pory nie wiem, jaka jest jego optymalna pozycja, ale pisząc, że Krychowiak jest lepszy technicznie i ma ostatnie lepsze podanie... zatkało mnie, nawet nie wiem co na to odpowiedzieć. Coś musiało Ci się pomerdać, nie ma innej opcji. Albo po prostu wypowiadasz się na temat Matuidiego kompletnie nie znając jego dotychczasowych występów.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pytanie kto dla ciebie byłby konkretny na PO i ŚP ?

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Jasne, Matuidi to jest przekozak :lol:
Jak do nas trafi to okaże się, że pozyskaliśmy kogoś pokroju CR7 :hellyes:

pumex, ale spoko bo jak dla mnie nie ma tematu. Jeżeli zarząd dojdzie do wniosku, że Matuidi jest dla nas najlepszym wyborem to rozumiem, jak dotąd potwierdzali, że mają rację. Są gusta i guściki - osobiście wyżej cenię Cana i liczyłem, że to on będzie naszym celem. Z chęcią powitałbym też N'Zonziego.
Jeżeli do tego zestawu dojdzie jeszcze Keita to o Matuidim w ogóle nie będę pamiętał.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 14:52

Cabrini_idol pisze:Pytanie kto dla ciebie byłby konkretny na PO i ŚP ?
Khedira, dendoncker zmiennik ( uczeń ), SMS marzenie
Cancelo - MDS gra z przeciwnikami gdzie trzeba sie skupić na obronie a cancelo z tymi gdzie można grać bardziej ofensywnie, cancelo przez rok dwa uczy sie z naszymi obrońcami fachu, piszczek zaczynał jako napastnik a jest jednym lepszych PO

Na DM niech przyjdzie kogo wybiorą aby tylko robił swoją robote

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 15:04

SMS, Keita Schick, Spinazolla, Cancelo i kończmy to.

Lemina, Rincon, Asa, Lichy out

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Zablokowany