Mercato (Lato 2015)
- deszczowy
- Juventino
Ten sam Asamoah, który wystawiany przez trenera Ghany na tej pozycji mówił, że nie lubi na niej grać i źle się tam czuje?francois pisze: Po cichu mam nadzieję, że z Evry nic nie wyjdzieNie mówię, że jest słaby, ale to jednak półśrodek. Asamoah grywa na tej pozycji i nie powinien być odstawać od reszty zespolu. A wtedy po obu stronach defensywy mielibyśmy dwie lokomotywy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Mnie się wydaje, że te 4,5 można byłoby wyciągnąć biorąc pod uwagę fakt, że Fabio to we Włoszech to uznana marka i gwarantuje klika ważnych bramek w sezonie...zobacz jakie ceny nam dyktują co a co do Isli to też uważam, że wart jest sporo po tym co pokazał na mundialu i mając na uwadze jego wiek...czasami jednak zastanawiam się czy DS innych klubów specjalnie nie wykorzystują niemocy Marotty w tej kwestii bo sumy i warunki na jakich odchodzą zawodnicy z Juventusu to porażka...przypomina mi się jak w przypadku Melo kebaby kręcili Marottą...

- francois
- Juventino
Po pierwsze wszystko zależy od koncepcji Allegriego. Jeśli on widziałby go na tej pozycji to Asamoah nie miałby wyboru. Klub nie płaci mu za strzelanie fochów. Juve to nie reprezentacja z Afryki.deszczowy pisze:Ten sam Asamoah, który wystawiany przez trenera Ghany na tej pozycji mówił, że nie lubi na niej grać i źle się tam czuje?francois pisze: Po cichu mam nadzieję, że z Evry nic nie wyjdzieNie mówię, że jest słaby, ale to jednak półśrodek. Asamoah grywa na tej pozycji i nie powinien być odstawać od reszty zespolu. A wtedy po obu stronach defensywy mielibyśmy dwie lokomotywy.
Po drugie lepiej chyba dla niego grać na lewej obronie niż grzać ławę. Ani w 4-2-3-1 ani w 4-3-1-2 nie ma szans na pierwszą jedenastkę w pomocy.
Cieszę się z odejścia Fabio. Polubiłem gościa i życzę mu powodzenia, ale żal było patrzeć jak ciągle siedzi na ławie.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Wyciągał przy Iturbe i ten trafił do Rzymu...Dragon pisze: Niech ten chłop wyciągnie jaja z lodówki przy negocjacjach bo działa mi już na nerwy. A rok wcześniej mu wcisnęli Ogbonne za 15 :rotfl:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vojtimar
- Juventino
Jeśli to prawdziwe słowa Vidala to dziwna sprawa. Czemu on się w ogóle zastanawia nad transferem do MU, do słabszego klubu kiedy jest tak niby przywiązany do Juve i rodzina dobrze czuje się w mieście? Jeśli się okaże że to tylko Conte trzymał go u nas to by trochę nie świadczyło dobrze o naszym klubie..Choperini pisze:#Vidal "I can't say if my cycle at #Juventus is finished. If I stay, I will continue to do well." [Via ADN Radio]
Niepewności ciąg dalszy. Chyba tak będzie do 1. września.
Z drugiej strony już raz zrezygnował z LM przechodząc z Leverkusen do nas a nie do Bayernu, ale transfer do Juve to był transfer do klubu o większej historii i większym prestiżu. Przechodząc do MU zyskałby finansowo, ale trudniej byłoby mu wywalczyć mistrza Anglii niż w pierwszym sezonie mistrza Włoch w Juve..
Z Juve na dobre i złe!
- Zabek
- Juventino
A mnie się wydaje ze po transferach MU będzie jednym z faworytów do majstra w Anglii 2 raz sie im nie przydarzy tak słaby sezon a Luis to ładnie poukłada.
Tak czy siak musimy sie przygotować na odejście Vidala...tylko zezol nas mami słodkim pierdzeniem ze nie odejdzie...
Tak czy siak musimy sie przygotować na odejście Vidala...tylko zezol nas mami słodkim pierdzeniem ze nie odejdzie...
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Vidal 28 wraca, wiec sie wyjasni. Nie gdybajcie.Zabek pisze:A mnie się wydaje ze po transferach MU będzie jednym z faworytów do majstra w Anglii 2 raz sie im nie przydarzy tak słaby sezon a Luis to ładnie poukłada.
Di Marzio mowi ze nie sprzedajemy, to nie sprzedajemy.
Kibice tego by nie przepuscili..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zgadzam się z opinią, że pożegnamy się z Vidalem tego lata. Marotta nie wykluczył takiej możliwości, a i sam Vidal wcale się od tego pomysłu nie odcina.
Pomijając moją olbrzymią sympatię dla tego gościa (w tej chwili mój ulubiony zawodnik Juve)... Sprzedaż Vidala w tym momencie ma dla nas jeden plusik - obecnie jest prawdopodobnie najwięcej wart. Nawet jeżeli rozegra kosmiczny sezon, to i tak za rok już tyle za niego nie dostaniemy ze względu na wiek...
Fellaini + 50 baniek.
Bardzo się zdziwię, jeśli Vidal zostanie. Jednocześnie jednak będę najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi!
Pomijając moją olbrzymią sympatię dla tego gościa (w tej chwili mój ulubiony zawodnik Juve)... Sprzedaż Vidala w tym momencie ma dla nas jeden plusik - obecnie jest prawdopodobnie najwięcej wart. Nawet jeżeli rozegra kosmiczny sezon, to i tak za rok już tyle za niego nie dostaniemy ze względu na wiek...
Fellaini + 50 baniek.
Bardzo się zdziwię, jeśli Vidal zostanie. Jednocześnie jednak będę najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi!
- francois
- Juventino
Żaden Fellainiyanquez pisze:Fellaini + 50 baniek.

60 milionów euro to przy aktualnych cenach innych piłkarzy minimum.
Chyba faktycznie powoli trzeba godzić się z jego odejściem... Ale z Zidanem wyszło nam na dobre. Liczę, że teraz będzie podobnie.
Vidal = Lamela + Jovetić + Pastore. Do tego Candreva i Morata. Takie tam marzenia

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja to tak myślę czy czasem Allegri nie będzie próbował z Tevezem jak ofensywnym pomocnikiem, jego zmiennikami byliby Gio,Coman bądź któryś z pomocników, wtedy sprowadzenie jeszcze jednego napastnika np. Lukaku miałoby sens:) No i w sumie brakowałoby tylko lewego obrońcy:)
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dlaczego? To świetny pomocnik, a teraz jego wartość jest niska ze względu na eksplozje talentu Moyesa.francois pisze:Żaden Fellainiyanquez pisze:Fellaini + 50 baniek.![]()
Ale jeśli bawimy się w takie wyliczanki, to:
Vidal = Fellaini + Shaqiri + Pastore + Lavezzi

I w promocji Evra + Nani

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
A wg mnie po przyjściu Moraty i Evry przyjdzie jeszcze max. 2 graczy i to raczej ofensywnych:)
A wszelkie inne transfery to będą jak ktoś z mniej ważnych graczy odejdzie i będą to tylko uzupełnienia.
A wszelkie inne transfery to będą jak ktoś z mniej ważnych graczy odejdzie i będą to tylko uzupełnienia.
- francois
- Juventino
Wprawdzie jestem daleki od nazwania Fellainiego drewnem, ale porównując go do Vidala czy Pogby wydaje się jednak duuużo mniej kreatywny. A to jest największa zaleta naszej lini pomocy.yanquez pisze:Dlaczego? To świetny pomocnik, a teraz jego wartość jest niska ze względu na eksplozje talentu Moyesa.francois pisze:Żaden Fellainiyanquez pisze:Fellaini + 50 baniek.![]()
Ale jeśli bawimy się w takie wyliczanki, to:
Vidal = Fellaini + Shaqiri + Pastore + Lavezzi
I w promocji Evra + Nani:D:D
PS Co z Rabiotem z PSG? On mógłby wypełnić wakat w lini pomocy. Temat aktualny?
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”