Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:31

pumex pisze:Wiem, że było to już wałkowane, jednak skoro oczekujemy od niego 'tylko' solidności, to po kiego grzyba mamy być 5 baniek w plecy, skoro mieliśmy Pazienzę? Dobra, nie ważne..
Tak tu też się zgadzam, ale trzeba przyjąć te decyzje Marotty i iść dalej.

Iaquinta miał dar do strzelania pięknych bramek, ale niestety z jego usług ostatnio rzadko kiedy korzystamy.. Po tak długiej przerwie na prawdę ciężko wrócić do takiego rytmu piłkarskiego, moim zdaniem jego przygoda z Juve powinna się już zakończyć latem.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:33

matbar21 pisze:Iaquinta miał dar do strzelania pięknych bramek, ale niestety z jego usług ostatnio rzadko kiedy korzystamy.. Po tak długiej przerwie na prawdę ciężko wrócić do takiego rytmu piłkarskiego, moim zdaniem jego przygoda z Juve powinna się już zakończyć latem.
Tu się zgadzam.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:34

matbar21 pisze:
pumex pisze:Wiem, że było to już wałkowane, jednak skoro oczekujemy od niego 'tylko' solidności, to po kiego grzyba mamy być 5 baniek w plecy, skoro mieliśmy Pazienzę? Dobra, nie ważne..
Obrazek

CONTE, murwa kać, nie Marotty. To on go chciał -.- To Conte zlał Pazienzę.

Bronia go wyniki, nie mówię, że źle zrobił, ale też uważam to za złą decyzję. Marotta co najwyżej zawalił warunki przenosin Padoina.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:42

stahoo pisze:
matbar21 pisze:
Obrazek

CONTE, murwa kać, nie Marotty. To on go chciał -.- To Conte zlał Pazienzę.

Bronia go wyniki, nie mówię, że źle zrobił, ale też uważam to za złą decyzję. Marotta co najwyżej zawalił warunki przenosin Padoina.
Dobra, dobra póki co to Conte w mediach wprost nie mówi o swoich "żądaniach" transferowych, jak powiedzmy Wenger, Ferguson.. W Juve to spotykają się wszyscy i dyskutują o tym czy tamtym transferze. Wyluzuj ; )

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 13:17

Luzuję, ale panuje tutaj przekonanie, z którym walczę, mianowicie - zły transfer = Marotta, dobry transfer = Conte. :wink:

Generlanie, Marotta wciskał Del Neriemu kogo chciał, ale z Conte imo jest inaczej. Conte wyraźnie wskazuje Marottcie/zarządowi na jakie pozycje chce piłkarzy, ba, wskazuje konkretne nazwiska. Przykład Zieglera (niechęć), czy Giacca i Padoina (trasnfery) to poparcie mojej tezy. :)

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 13:30

Mi się wydaje że akurat to że Conte nie lata po dziennikarzach i nie płacze to nic złego. Daje Marottcie wytyczne odnośnie zawodników jakie potrzebuje. Ten tworzy pewną listę zawodnik , którzy są w naszym zasięgu i w tym momencie zaczyna się pewna burza mózgów trenera i zarządu. Z tego powstaje lista 3-4 nazwisk. Trener wraca pracować z drużyną , a Marotta i spółka rozgrywają kilka negocjacji równocześnie. Gdy negocjacje się kończą znowu na scenę wraca Conte i podejmuje ostateczną decyzję.

Tak to moja bujna wyobraźnia widzi. Po za tym spora część tutaj obecnych płakała że Guarin w Interze to też wina Marotty.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 13:51

Wiem, że źródło nie należy do tych z kategorii rzetelnych, niemniej ... :think:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
Urugwajczyk po raz kolejny łączony jest ze "Starą Damą", więc może w tych plotkach jest jakieś ziarnko prawdy :pray: Ciekawe co by wybrał? Grę dla podupadłego klubu, czy możliwość pisania historii w odradzającym się Gigancie z Turynu ? :D

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 15:31

W kwestii wzmocnień pod kątem LM to ja widziałbym 2 piłkarzy.
Lavezzi i Banega.
Lavezzi co potrafi każdy doskonale wie, może on grać prawego napastnika w ustawieniu 433 imo idealny do tego co gramy, szybki z dobrym dryblingiem i do tego ma dopiero 26 lat.Problemem może byc cena gdyż transfermarkt ceni go na 26mln atm.

Banega natomiast to środkowy pomocnik, ostatnio oglądałem sporo spotkań Valencii i podoba mi się jego gra, zdecydowanie widziałbym go w pierwszej jedenastce, dodatkowo ma 23 a juz wiele potrafi imo zadownik na lata. Wyceniany wg transfermarkt na 10mln imo - 15 baniek wydane na niego to lepsza inwestycja aniżeli taka sama kwota na belga z fryzura na mnicha shaolin.

W kwestii Lavezziego wolałbym go zdecydowanie bardziej od Rossiego.
Co do Suareza nie widzę go w ogóle w Juve.

Skupiłem się na napastniku i pomocniku, choć potrzeba nam oprócz nich jeszcze typowej "9", stopera z prawdziwego zdarzenia oraz piłkarzy na ławkę - ale na reszte pozycji nei mam pomysłu.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012, 15:34 przez Łoles, łącznie zmieniany 2 razy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 15:32

Co niektórych wzięło z tym Suarezem...jedni Van Persie inni Suarez. Żaden z nich do nas nie trafi - mam nadzieję. Wolę już Jovetica, który mimo paskudnej kontuzji wywija aż miło.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 16:10

Łukasz pisze:
Bartek88 pisze: Ikłinta jak gral nie byl taki zly. Byl szybki, strzelal bramki, lepszy od Matriego
Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.
A bramki strzelal penisem.
Matri to Matri, dla mnie to bardziej odgrywajacy niz wysuniety napastnik, a Iaquinta w formie jak nie lezal polamany to spelnial swoja role bardzo dobrze.

tak sobie wlaczylem z sentymentu i od razu widzialem Matriego maszczącego bardzo podobne akcje.
Łukasz pisze:
Bartek88 pisze:'kontuzjogenny'
Podatny na kontuzje.
Panie Miodek, nie po to dalem tam cudzyslow abys mogl mnie Pan poprawiac (:

Zakonczylo sie Mercato zimowe i jak co roku w mediach pojawilo sie mase spekulacji funta kłaków z głowy Marotty niewarte. Jesli mi nie wierzycie, przypomnijcie sobie o kim rok temu pisano :d

KLIK ==>www
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 16:23

Amarillo pisze:
Arbuzini pisze:
Arbuzini pisze: Yyyy...?
Barzagli, Lichtsteiner, Pirlo, Vidal? Nie jest aż tak źle... Co zaś się tyczy transferów Conte ;)... Padoin?
Tak jakby to nie działało w drugą stronę ;). "To Conte go chciał!"
Arbuzini, zazwyczaj Twoje spostrzeżenia są bardzo trafne i je szanuje, ale odpowiadanie samemu sobie nie jest zdrowe w żadnym wieku, nawet uznając że lubi się pogadać z kimś na poziomie 8)
To się chyba schizofrenia nazywa. Nigdy więcej pisania postów ok. 4 nad ranem ;)
Cytowanie miało oczywiście wyglądać tak:
Dante93 pisze:
Arbuzini pisze: Co zaś się tyczy transferów Conte ... Padoin?
Irytuje mnie niezmiernie ciągle rozgrzeszanie Marotty :prochno: i 'co złego to Conte.' :doh:

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 17:07

Castiel pisze:Co niektórych wzięło z tym Suarezem...jedni Van Persie inni Suarez. Żaden z nich do nas nie trafi - mam nadzieję. Wolę już Jovetica, który mimo paskudnej kontuzji wywija aż miło.
Zgadzam się.. Chociaż dodałbym drugie nazwisko do wzmocnienia składu - Giuseppe Rossi ; ).

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 17:35

matbar21 pisze:
Castiel pisze:Co niektórych wzięło z tym Suarezem...jedni Van Persie inni Suarez. Żaden z nich do nas nie trafi - mam nadzieję. Wolę już Jovetica, który mimo paskudnej kontuzji wywija aż miło.
Zgadzam się.. Chociaż dodałbym drugie nazwisko do wzmocnienia składu - Giuseppe Rossi ; ).
Giuseppe Rossi bardzo by się przydał Juve i pewnie szybko by się odnalazł w nowym klubie :).

Real jest zdecydowany sprzedać Gonzalo Higuaina:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html

Wszystko się okaże w lecie.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 18:00

Łukasz pisze:Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.
Chcesz powiedzieć, że Iaquinta ze swoich najlepszych lat, jest słabszy od Matriego, który mimo wieku doświadczonego piłkarza rozegrał jeden bardzo dobry sezon?
Mylisz się kolego. Żaden z twoich argumentów, które przemawiają przeciw Iaquincie, nie są u Matriego zbyt rozwinięte.
'Do tego technicznie (przyjęcie!)'
Yyy... seriously
Bartek88 pisze:Matri to Matri, dla mnie to bardziej odgrywajacy niz wysuniety napastnik
Co rozumiesz przez słowo odgrywający? :think: Matri to typowa '9'. Jak jest w formie, to każda piłka w polu karnym kończy się golem(patrz. drugi gol w meczu z Udinese), lecz ostatnio jej nie ma, więc jego typowa '9' gdzieś zniknęła.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 18:13

pablo1503 pisze:
Łukasz pisze:Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.
Chcesz powiedzieć, że Iaquinta ze swoich najlepszych lat, jest słabszy od Matriego, który mimo wieku doświadczonego piłkarza rozegrał jeden bardzo dobry sezon?
Mylisz się kolego.
Obrazek
Dobrze mówisz. Iaquinta z najlepszych lat zjada Matriego na śniadanko. Niestety najlepsze lata miał bardzo dawno i raczej nie w Juve ;)

Oczywiście Matri ma jeszcze wiele do udowodnienia. Jego ostatni występ spowodował, że ma u mnie znowu kredycik zaufania...
Łukasz pisze:
Bartek88 pisze: Ikłinta jak gral nie byl taki zly. Byl szybki, strzelal bramki, lepszy od Matriego
Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.
phi...
Znacznie lepiej grał głową, zachowywał zimną krew i opanowanie, dysponował strzałem z odległości. Poza tym, jak dla mnie, to właśnie bardzo dobrze wychodził na pozycję i był przynajmniej tak ruchliwy, jak Matri.

No i przede wszystkim: kibice we Włoszech go uwielbiali. Po każdym golu leciał się z nimi ściskać (przynajmniej w Juve). Matri to jednak nie ta charyzma...
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012, 18:24 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany