Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 03:51

Arbuzini pisze:
Qrczak pisze:Jednak Marotta bardziej sprawdza się w ściąganiu zawodników co najwyżej solidych
Yyyy...?
Barzagli, Lichtsteiner, Pirlo, Vidal? Nie jest aż tak źle... Co zaś się tyczy transferów Conte ;)... Padoin?
Tak jakby to nie działało w drugą stronę ;). "To Conte go chciał!"

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 09:33

Arbuzini pisze:
Arbuzini pisze:
Qrczak pisze:Jednak Marotta bardziej sprawdza się w ściąganiu zawodników co najwyżej solidych
Yyyy...?
Barzagli, Lichtsteiner, Pirlo, Vidal? Nie jest aż tak źle... Co zaś się tyczy transferów Conte ;)... Padoin?
Tak jakby to nie działało w drugą stronę ;). "To Conte go chciał!"
Arbuzini, zazwyczaj Twoje spostrzeżenia są bardzo trafne i je szanuje, ale odpowiadanie samemu sobie nie jest zdrowe w żadnym wieku, nawet uznając że lubi się pogadać z kimś na poziomie 8)

A co do tego Padoina... Poczekamy, zobaczymy. Z Gackiem było tak samo, no name z Ceseny którego pamiętało się tylko dlatego że zmarnował 200% sytuacje w meczu z nami. :smile: A dzisiaj każdy docenia jego zaangażowanie i wkład w grę. Może do tej pory niedoceniany Padoin wystrzeli w górę niczym ptak i będzie oczarowywał swoimi zagraniami pełnymi kunsztu, wyrafinowania i finezji? :prochno:

Sapere Aude!
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 09:40

Jak dla mnie Padoin nie musi osiągać niewiadomo jakiego poziomu, chcę tylko żeby grał solidnie i nie popełniał kretyńskich błędów - niczego więcej od niego nie wymagam.
Wirtuozerii i polotu to będe wymagał od piłkarzy zakupionych latem.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:00

Bez sensu wydane pieniądze na zawodnika, który i tak nie wiadomo czy będzie grać skoro Conte chwalił cały czas Pazienze a i tak nie dawał mu grać tylko dawał szansę Marrone - kasę tą można było zostawić na letnie mercato a nie takie na siłę kupowanie zawodnika.
Niby Conte zna możliwości Padoin'a ale czy ten zawodnik spowoduje, że poziom gry naszej drużyny jeszcze bardziej wzrośnie to wątpię. Zobaczymy co Conte wykombinuje.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:36

Ledwo co Marotta się go pozbył, a już chce wracać : )
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=215208
Pisałem już o tym wcześniej, wypożyczenia to zły pomysł.
Jak dla mnie Padoin nie musi osiągać niewiadomo jakiego poziomu, chcę tylko żeby grał solidnie i nie popełniał kretyńskich błędów - niczego więcej od niego nie wymagam.
Masz racje. W końcu i tak nie będzie za często grywał w 1wszym składzie.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:44

matbar21 pisze:Ledwo co Marotta się go pozbył, a już chce wracać : )
Mam nadzieję ,że Conte wybije mu to z głowy.Chociaż w ostateczności to Vicek bramki potrafi strzelać bardziej mnie martwi Malaka.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:47

matbar21 pisze:Ledwo co Marotta się go pozbył, a już chce wracać : )
Ikłinta jak gral nie byl taki zly. Byl szybki, strzelal bramki, lepszy od Matriego, tylko juz ma swoje lata i jest 'kontuzjogenny' ostatnio bardzo :? A szkoda, bo go lubilem. Chociaz nie zdziwil bym sie jak by zaczal strzelac bramki na wypozyczeniu i przekonal do siebie Conte, jako solidny rezerwowy.

KLIK ==>www
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:50

matbar21 pisze:
Wiem, że było to już wałkowane, jednak skoro oczekujemy od niego 'tylko' solidności, to po kiego grzyba mamy być 5 baniek w plecy, skoro mieliśmy Pazienzę? Dobra, nie ważne..
Szaq pisze:bardziej mnie martwi Malaka.
O rzesz kurna... o tym przypadku już dawno zapomniałem :/ Ani pieniędzy, ani pociechy z niego mieć nie będziemy

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:52

Jeżeli chodzi o kupna to moim zdaniem powinniśmy odpuścić sobie Rossiego ,czy Joveticia i kupić jakąś klasyczną "9".Higuain :pray:

Do tego Giovinco bądź Ramirez i atak byłby bardzo dobry.

Malaka grał tylko 258 minut ,więc Cesena go nie wykupi.Najgorsze ,że ma z nami kontrakt jeszcze chyba 3 lata.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2012, 11:58 przez Szaq, łącznie zmieniany 1 raz.

mawlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:57

Szaq pisze:Jeżeli chodzi o kupna to moim zdaniem powinniśmy odpuścić sobie Rossiego ,czy Joveticia i kupić jakąś klasyczną "9".Higuain :pray:

Higuain prawdopodobnie przejdzie do Chelsea ktora zaproponowala Realowi 33mln funtow... raczej ich nie przebijemy;/

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 11:59

mawlo pisze:
Szaq pisze:Jeżeli chodzi o kupna to moim zdaniem powinniśmy odpuścić sobie Rossiego ,czy Joveticia i kupić jakąś klasyczną "9".Higuain :pray:

Higuain prawdopodobnie przejdzie do Chelsea ktora zaproponowala Realowi 33mln funtow... raczej ich nie przebijemy;/
To było raczej ciche marzenie.Poza tym jest dopiero luty ,więc nie przesądzaj ,gdzie on przejdzie ,bo może zostać w Realu.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:08

Real odrzucił 40 mln € za Higuaina od Chelsea :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:08

Bartek88 pisze: Ikłinta jak gral nie byl taki zly. Byl szybki, strzelal bramki, lepszy od Matriego
Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.

Bartek88 pisze:'kontuzjogenny'
Podatny na kontuzje.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:18

Łukasz pisze: Nie był. Mało ruchliwy, słabo odnajdywał się w grze kombinacyjnej na jeden kontakt, kiepsko wychodził na pozycje... Do tego technicznie (przyjęcie!) słabszy.
W ostatnim roku czy dwóch - na pewno, ale np. w sezonie 2008/2009 bywały okresy w których Iaquinta był naszym najlepszym napastnikiem. A akurat wtedy atak mieliśmy sporo silniejszy niż teraz. Chciałbym, żeby Matri osiągnął poziom Iaquinty z tamtego sezonu, bo na razie nie wydaję mi się, żeby tak było.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2012, 12:27

Vicek potrafił uderzyć zza pola karnego ,czy z zaskoczenia kropnąć z woleja ,a Matri jest groźny tylko w polu karnym.Oczywiście mówię tu o VI z najlepszych lat.

Zablokowany