Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Vincitore napisał:
Tuttosport twierdzi, że PSG zgodziło się na 20 mln za Matuidiego, mało tego - wszystko ma być zamknięte w ciągu 48h.
I powiem szczerze że byłby to najlepszy z możliwych.
Po co przepłacać za Cana czy innych niewiadomych. Jak ma to byś uzupełnienie z dobra jakością to Francuz jest fajnym wyborem i kasa nie jest zła.
Ważne jest jednak to że.. jeżeli wydamy 20 na niego i dorzucimy Cancelo przy sprzedaży naszych ogórków to się okaże że wcale nie mieliśmy tak ogromnego budżetu i tylko sprzedać Bonucciego nam pozwoliła na takie zakupy (zważając że Costa to wypożyczenie).
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Cabrini_idol
- Juventino
Zgadzam się z Adrianem. 20 mln za Matuidiego to najlepsza opcja z dostępnej listy Matuidi-20mln, Can-40 mln, Matic 45 mln i 8-9 mln pensji.
Matuidi ma 30 lat, spokojnie 2-3 lata może pograć i spłacić te 20 mln. To nie jest dużo. To nie jest ogór. Dlaczego ludzi uważają go za ogóra ?
Matuidi ma 30 lat, spokojnie 2-3 lata może pograć i spłacić te 20 mln. To nie jest dużo. To nie jest ogór. Dlaczego ludzi uważają go za ogóra ?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bo Matuidi to jest ogór :lol:
Pytanie tylko czy zarząd go bierze bo inne opcje odpadły czy bierze go dlatego bo tylko na takiego kasy wystarczy ? #0 latek z rocznym kontraktem za 20 mln to najlepsza opcja ? Ja wierzę, że jego profil sportowy trafia do naszego zarządu choć mam wrażenie, że na początku mercato w ogóle nie patrzyli w jego stronę.
Pytanie tylko czy zarząd go bierze bo inne opcje odpadły czy bierze go dlatego bo tylko na takiego kasy wystarczy ? #0 latek z rocznym kontraktem za 20 mln to najlepsza opcja ? Ja wierzę, że jego profil sportowy trafia do naszego zarządu choć mam wrażenie, że na początku mercato w ogóle nie patrzyli w jego stronę.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2017, 10:05 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Cabrini_idol
- Juventino
Taki sam jak Can. Tylko Can ma 23 lat i opinie ,,młody, może coś będzie z tego'' . Tyle, że ta przyjemność ,,może'' kosztuje 20 mln więcej od Francuza i kontrakt o 2 mln więcejMRN pisze:Bo Matuidi to jest ogór :lol:

- Poulinho
- Juventino
Cabrini_idol pisze:Zgadzam się z Adrianem. 20 mln za Matuidiego to najlepsza opcja z dostępnej listy Matuidi-20mln, Can-40 mln, Matic 45 mln i 8-9 mln pensji.
Nie za ogóra, a raczej za gościa, który poziomu nam zbytnio nie podniesie. Szczerze to wolałbym już zostać przy piątce Pjanic, Khedira, Marchisio, Bentancur i Sturaro. Pierwsza trójka do rotacji, szczególnie, że Claudio może grać zarówno za Khedirę jak i za Pjanicia, Bentancur na PW czy na słabszych rywali, a jak się sprawdzi to także do rotacji i Sturaro w razie jakiejś wybitnie wielkiej potrzeby. Nie widzę szczerze powiedziawszy w tym Matiudiego.
Jeśli chodzi o ten "brak środków". Jeszcze nie skończyliśmy mercato, więc spokojnie

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ogórem bym go na pewno nie nazwał ale z drugiej strony czy on pasuje do 2 pomocników, trochę wg mnie średnio to wygląda bo co oglądam mecz to widzę go bliżej lewego skrzydła niż środka boiska, chyba to bardziej taki box-to-box niż statyczny środkowy pomocnik dobry w destrukcji i przydatny w rozegraniu.Jego przyjście miałoby sens tylko przy grze 3 w środku.MRN pisze:Bo Matuidi to jest ogór :lol:
Ogólnie mam tylko jedną nadzieję,że Marotta tak wzmocni Allegriemu skład pod 4-2-3-1,że ten nie będzie musiał w trakcie sezonu zmieniać taktyki, jak to miało miejsce w zeszłym roku.
- Poulinho
- Juventino
Raczej nie ma szans na zmianę taktyki, chyba, ze na 4-3-3 o którym Allegri wspominał, lub na 3-4-3, na które w niektórych meczach w zeszłym sezonie już przechodziliśmy. Jednak to nie jest jakiś wielki problem, bo te formacje są podobne.AdiJuve pisze:Ogórem bym go na pewno nie nazwał ale z drugiej strony czy on pasuje do 2 pomocników, trochę wg mnie średnio to wygląda bo co oglądam mecz to widzę go bliżej lewego skrzydła niż środka boiska, chyba to bardziej taki box-to-box niż statyczny środkowy pomocnik dobry w destrukcji i przydatny w rozegraniu. Ogólnie mam tylko jedną nadzieję,że Marotta tak wzmocni Allegriemu skład pod 4-2-3-1,że ten nie będzie musiał w trakcie sezonu zmieniać taktyki, jak to miało miejsce w zeszłym roku.MRN pisze:Bo Matuidi to jest ogór :lol:
- Adrian27th
- Juventino
Ale wy w ogole zdajecie sobie sprawe ile byśmy musieli zapłacić za kogoś kto wygryzie Khedire lub Pjanica?
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ok ale idąc tym tokiem rozumowania to wolałbym Krychowiaka. Teraz bez formy ale w formie bardzo dobry grajek. Skoro ma być to zawodnik, którego celem nie jest podniesienie wartości sportowej a jedynie uzupełnienie ławki na której jest Lemina, Sturaro i Rincon ?

- jpjp5
- Juventino
Matuidi spoko, kolejna opcja do rotacji. Przypomnę że w tamtym sezonie bardzo brakowało nam rezerwowych na dobrym poziomie oraz wogóle ludzi na rezerwie tak aby Max mógł rotować ustawieniami, dlatego nie nastawiałbym się że będziemy grać tylko 4-2-3-1. Na pewno będziemy przechodzić w 3-5-2 (dlatego potrzebujemy 6 środkowych pomocników), a może i bedziemy grali 4-3-3.
- Adrian27th
- Juventino
Panowie, nie zapominajcie ze grajac dwoma pomocnikami to lawka Marchsio,Matiudi,Benek to naprawde solidna ekipa.
Patrzac na sparingi to Markiz lapie forme z przed kontuzji takze moze sie okazac ze bedzie naszym najlepszym transferem :-)
Patrzac na sparingi to Markiz lapie forme z przed kontuzji takze moze sie okazac ze bedzie naszym najlepszym transferem :-)
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2017, 12:14 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
- wagner
- Juventino
Chyba pospieszyles się z tymi wykrzyknikamiPrzemo90 pisze:GDM - Lichtsteiner blisko Nicei. !!!

- mzm
- Dortmundczyk
Przecież ani Can, a i wcale niekoniecznie Nzonzi/Matic, nie wygryzą Khediry bądź Marchisio, gdyby wrócił do formy. To chyba już lepiej wziąć za grosze doświadczonego reprezentanta Francji, niż trzymać takie wynalazki na ławce?
Pomyślcie, że teraz na Crotone nie będziecie wychodzić Rinconem czy Leminą tylko właśnie Matuidim.
Pomyślcie, że teraz na Crotone nie będziecie wychodzić Rinconem czy Leminą tylko właśnie Matuidim.
- Łoles
- Juventino
Ja wolałbym żeby na Crotone wychodził Bentancur niż Matuidimzm pisze: Pomyślcie, że teraz na Crotone nie będziecie wychodzić Rinconem czy Leminą tylko właśnie Matuidim.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."