Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
A tak na marginesie to zamiast rozmawiać o odejściu Lichego i Asamoahy to rozmawiamy o odejściu Alvesa i Sandro. 

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Kolejny zawodnik oddawany za darmo ? :rotfl:
Mistrzostwo świata w naszym wykonaniu : Tevez, Llorente a teraz Alves :hellyes:
Brak mi słów.
My za Teveza musieliśmy bulić mimo, że nikt go nie chciał i był na wylocie.
Mistrzostwo świata w naszym wykonaniu : Tevez, Llorente a teraz Alves :hellyes:
Brak mi słów.
My za Teveza musieliśmy bulić mimo, że nikt go nie chciał i był na wylocie.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2017, 19:50 przez MRN, łącznie zmieniany 2 razy.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
O właśnie, co z tym Vrsaljko, kiedyś mocno łączonym z Juve ( sam go chciałem )? Uciekł mi jakoś z radaru w tym sezonie, słabo grał?Cabrini_idol pisze:
-Henrichs
-De Sciglio
-Conti
-Gaspar
-Vrsaljko
Jakaś kpina z tym Alvesem. Niby przyszedł za darmo, to i odejść może, ale z jakiej niby paki? Pora zastopować to bycie "dobrym wujkiem", o ile nie ma jakiś kruczków w umowie, to niech City buli, nawet głupie 2-3 miliony. Inaczej niech siedzi, a za darmo puścić go w zimę.
- Piti
- Juventino
Zapomniałeś o Karsdorpie, mówi się że to nowy van BronckchorstCabrini_idol pisze: -Henrichs
-De Sciglio
-Conti
-Gaspar
-Vrsaljko

Uciekł Ci z radaru może dlatego że wyemigrował z półwyspu apenińskiego na iberyjskiMarat87 pisze:O właśnie, co z tym Vrsaljko, kiedyś mocno łączonym z Juve ( sam go chciałem )? Uciekł mi jakoś z radaru w tym sezonie, słabo grał?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wziąłeś pod uwagę, że Alves wypowiedział się o Dybali wiedząc już o swojej przyszłości? Może tak gadał właśnie po to, by ułatwić sobie odejście. Taki totalitarym, że oddajemy graczy za darmo? Teveza, Llorente, teraz Alvesa? Łącznie za nich mogliśmy otrzymać z 30 mln. Śmiech na sali. Widocznie się u nas przelewa.Cabrini_idol pisze:Ktoś dyskutował ze mną, że w Juve nie panuje totalitaryzm i ZASADY, w których piłkarze mają się poruszać.
No i macie. Dani Alves na wylocie![]()
U nas w klubie nie ma miejsca na samowolkę i wypowiadanie się tak jak robił to Dani. Dlatego tez nie każdy chce tu zawitać. A poza tym konflikty w zespole. Tak w Juve też są, tylko nie tak rozdmuchane jak w innych zespołach np w Anglii czy Hiszpanii. Minus takiego totalitaryzmu, że atmosfera robi się gęsta, bo czasem warto powiedzieć wprost co kogo boli niż zamiatać pod dywan wszystko tak jak robi się to u nas![]()
Jeśli oddamy go za darmo to raz kolejny zrobimy z siebie pośmiewisko.

- pumex
- Juventino
Alves oddany za darmo? Jakoś wcale mnie to nie dziwi, skoro wcześniej postępowaliśmy identycznie z piłkarzami o dużo wyższej wartości rynkowej. Tak czy inaczej - porażka. Nie wiem dlaczego próbujemy być tacy fair i w ogóle, skoro inni, widząc naszą dobroduszność, rżną nas ile wlezie. Kto w klubie sobie ubzdurał, że to właśnie my mamy być caritasem Europy? :doh:

- Gandalf8
- Juventino
Kurde, Marotta, nie odpierdzielaj takiej maniany
. Dani powiedział kilka krytycznych zdań o klubie i wyraźnie chce odejść, ale co z tego? Ma ważny kontrakt, więc jak chce odejść do City to niech City płaci albo niech sam Dani zapłaci a jak nie to niech siedzi na trybunach. A może Marotta przy rozwiązywaniu umowy jeszcze da mu te 3,5 mln, które by zarobił wypełniając kontrakt?
.
Ciekawe czy Marotta będąc DSem w Milanie już by rozwiązał kontrakt z Donnarumma po ostatnich wypowiedziach Raioli?...

Ciekawe czy Marotta będąc DSem w Milanie już by rozwiązał kontrakt z Donnarumma po ostatnich wypowiedziach Raioli?...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- @D@$
- Juventino
A Alves nie ma przypadkiem takiego zapisu jak wcześniej w Barcie, że może rozwiązać kontrakt rok przed terminem jak będzie chciał?
Nie wierzę w odejście Sandro czy Pjanica. Beppe nie puści. Bonucci też watpliwy.
Nie wiem czemu liczycie na oficjale przed 1 lipca.
Nie wierzę w odejście Sandro czy Pjanica. Beppe nie puści. Bonucci też watpliwy.
Nie wiem czemu liczycie na oficjale przed 1 lipca.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Oddać Alvesa za darmo i to jeszcze do City, gdzie wszyscy podcierają się dolarami. Takie coś tylko w Juve. :hellyes:
Naprawdę, zrozumiałem tę zagrywkę z wypalonym Pirlo, nawet z Llorente, któremu poszliśmy na rękę bo on wcześniej wiele poświęcił, żeby dołączyć do Juve. Ale no, kurna, wszystko ma swoje granice. Niech w tym klubie ktoś uderzy w końcu pięścią w stół.
Naprawdę, zrozumiałem tę zagrywkę z wypalonym Pirlo, nawet z Llorente, któremu poszliśmy na rękę bo on wcześniej wiele poświęcił, żeby dołączyć do Juve. Ale no, kurna, wszystko ma swoje granice. Niech w tym klubie ktoś uderzy w końcu pięścią w stół.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ale czy przy kimkolwiek były jakieś cyrki? Powinni go nie sprzedać za żadną kasę, a potem nie zgłosić go do żadnych rozgrywek i trzymać na trybunach do końca kontraktu.pumex pisze:Alves oddany za darmo? Jakoś wcale mnie to nie dziwi, skoro wcześniej postępowaliśmy identycznie z piłkarzami o dużo wyższej wartości rynkowej. Tak czy inaczej - porażka. Nie wiem dlaczego próbujemy być tacy fair i w ogóle, skoro inni, widząc naszą dobroduszność, rżną nas ile wlezie. Kto w klubie sobie ubzdurał, że to właśnie my mamy być caritasem Europy? :doh:
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Gandalf8
- Juventino
A co do prawych obrońców, których trzeba będzie kupić 2 jeśli i Lichy odejdzie to całkowicie zapomniałem o Vrsaljko odkąd poszedł do Hiszpanii a grając w Sassuolo dobrze się zapowiadał. Lirola pewnie jeszcze nie jest gotowy na Juve, chyba, żeby na rezerwowego. Jeśli Conti pójdzie do Milanu to może do nas Dr Sciglio.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
- Piti
- Juventino
No jest to trochę żałosne, ale może mamy w tym jakiś ukryty cel. Może liczymy że kiedyś za tę naszą dobroduszność jakaś drużyna położy się przed nami w kolejnym finale LM, zlituje się i da nam wygrać tak jak my położyliśmy się przed Realem w drugiej polowie 

- zuravski
- Juventino
Eh, miały być wzmocnienia, póki co plotki nie napawają optymizmem. Okej skrzydła zostaną wzmocnione, kogoś do środka kupimy, ale ta prawa obrona to pewnie będzie zapchajdziura. Chciałbym się mylić, ale ciężko uwierzyć w to, że kupimy Coste, Bernardeschiego, Schicka, kogoś do środka, Szczęsnego i dajmy na to kogoś na prawą obronę ( a mieliśmy Lichsteinera sprzedawać, więc dwóch na obronę czy gramy szwajcarem...)
Były zapewnienia że mamy do wydania 128-130 milionów na jedno okno transferowe, dodajmy do tego sprzedaże i niby jest to wszystko realne, ale pewnie będzie gdzieś zapychanie po taniości. Mamy sporo młodych, kiedy zaczniemy ich do cholery ogrywać? Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie, bo jest ich naprawdę sporo i wierzę, że da się kilku już teraz zwerbować do klubu niezależnie od ich kontraktów(Chociażby Taki Spinazzola). Zostawiłbym też Orsoliniego, a nie myślał o tym żeby chłopak grał w podrzędnym Sassuolo, bo jest to zmiennik na teraz gotowy, z dużym zapałem i potencjałem. Ok, wiele osób uważa, że jest on za słaby fizycznie, ale taki Gabriel Jesus, również w fizycznej Premier League radzi sobie nieźle! Owszem jest on często przepychany, ale nadrabia to swoją techniką, szybkością i potrafił on słusznie wygryźć byka Aguero, który stąpa twardo, a jednak...
Okno się jeszcze nie zaczęło, ale więcej słyszymy o ewentualnych sprzedażach aniżeli kupnach. Najgorsze jest to, że te potencjalne transfery przy sprzedażach nie będą chyba in plus, choć chciałbym się mylić.
Mam nadzieję, że większość plotek to wymysły dziennikarzy(pewnie tak jest) i skończy się dobrze to dla nas!
Były zapewnienia że mamy do wydania 128-130 milionów na jedno okno transferowe, dodajmy do tego sprzedaże i niby jest to wszystko realne, ale pewnie będzie gdzieś zapychanie po taniości. Mamy sporo młodych, kiedy zaczniemy ich do cholery ogrywać? Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie, bo jest ich naprawdę sporo i wierzę, że da się kilku już teraz zwerbować do klubu niezależnie od ich kontraktów(Chociażby Taki Spinazzola). Zostawiłbym też Orsoliniego, a nie myślał o tym żeby chłopak grał w podrzędnym Sassuolo, bo jest to zmiennik na teraz gotowy, z dużym zapałem i potencjałem. Ok, wiele osób uważa, że jest on za słaby fizycznie, ale taki Gabriel Jesus, również w fizycznej Premier League radzi sobie nieźle! Owszem jest on często przepychany, ale nadrabia to swoją techniką, szybkością i potrafił on słusznie wygryźć byka Aguero, który stąpa twardo, a jednak...
Okno się jeszcze nie zaczęło, ale więcej słyszymy o ewentualnych sprzedażach aniżeli kupnach. Najgorsze jest to, że te potencjalne transfery przy sprzedażach nie będą chyba in plus, choć chciałbym się mylić.
Mam nadzieję, że większość plotek to wymysły dziennikarzy(pewnie tak jest) i skończy się dobrze to dla nas!