Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 08:24

wojczech7 pisze:Morata wypali, o!
Oby :wink: Tak jak mówię, na pewno nie jestem przeciwnikiem tego transferu.
mrozzi pisze:Lukaku był opcją B, gdyby nie powiodło się ściągnięcie Hiszpana (nieaktualne). Rzeczywiście jednak klub będzie chciał najprawdopodobniej ściągnąć i jego.
:?: Ostatnio trochę nie nadążam. Tzn chcemy i Moratę i Lukaku, czy coś mi się pokiełbasiło?
bendzamin pisze:Nie byłbym zadowolony, gdybyśmy wyłożyli kwotę w okolicach 25 milionów euro na 27-letniego Candrevę. On pewnego poziomu nie przeskoczy. Od kogoś grającego na pozycji trequartisty powinniśmy wymagać między innymi pewnego błysku, którego jemu chyba brakuje.
:* x100
:ok: x100

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 09:04

Candreva powinien przyjść w przypadku grania skrzydłami jako "ten pewny, solidy, ale bez szału". Taki Pepe... Przy nim mogliby ogrywać się młodzi wilcy, bo nie zabierałby 90% występów.

Morata to trochę inny typ napastnika niż Lukaku. To coś jak Ilicić i Gomez, tak porównując z naszym podwórkiem... Morata jest bardziej techniczny, a Lukaku fizyczny - tak czy inaczej tych dwóch to już może być tłok... Podobno Shaqiri do wzięcia ;)

Sprawa z Pastore i Lavezzim całkiem mi się podoba, jeśli w grę wchodzą dobre ceny...

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 09:15

yanquez pisze:Podobno Shaqiri do wzięcia :wink:
Chyba dla Romy... Shaqiri powiedział tak ofercie Romy (Il Tempo)

No i kolejna "dobra" informacja od Di Marzio: Nie jesteśmy już zainteresowani pozyskaniem Adriena Rabiot'a.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 09:46

Ivory pisze:
yanquez pisze:Podobno Shaqiri do wzięcia :wink:
Chyba dla Romy... Shaqiri powiedział tak ofercie Romy (Il Tempo)

No i kolejna "dobra" informacja od Di Marzio: Nie jesteśmy już zainteresowani pozyskaniem Adriena Rabiot'a.

Nam też Iturbe powiedział TAK a skończyło się jak skończyło :D

A tak na poważnie czytałem jakiś czas temu info ze Shaqiri przedłużył kontrakt z Bayernem i ma odgrywać w przyszłym sezonie ważną rolę w zespole.

Pamiętacie jak na początku czerwca pojawiło się info że Bayern zaoferował nam Shaqiriego ? wtedy podobno Antoś odmówił :angry:

Po MŚ na moje jest on nie do wyciągnięcia

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 09:47

yanquez pisze: Sprawa z Pastore i Lavezzim całkiem mi się podoba, jeśli w grę wchodzą dobre ceny...
Pastore może zagrać w środku pomocy, ale i na skrzydle, więc gdyby Max się zdecydował później na grę skrzydłami to warto go kupić.
A Lavezzi? Lavezzi może zagrać na prawym, jak i na lewym skrzydle. W PSG wykorzystywało się go, jak napastnika. Wszystko OK tylko wiek.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:07

"Juventus Turyn wyraża zainteresowanie zawodnikiem Chelsea Londyn Romelu Lukaku. Według angielskich mediów Stara Dama jest w stanie zapłacić za belgijskiego napastnika 30 milionów euro"

Według mnie to strata kasy skoro praktycznie Morata jest nasz...

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:10

Jak tak czytam kogo to z nami łączą i za ile to coś czuję, że sprzedadzą Vidala:(

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:12

FelekJUVE pisze:Jak tak czytam kogo to z nami łączą i za ile to coś czuję, że sprzedadzą Vidala:(
Przeciez lacza z nami napastnikow. ; )

Vidal i Pogba sa bezpieczni, a nie wyglada na to ze padnie na stol jakas wielka oferta.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:12

Vidal nie odejdzie...

X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:14

Tylko kto powiedział że musimy sprzedawać Vidala/Pogbę. Zainteresowania 2gim napastnikiem sugeruje raczej chęc sprzedaży któregoś z dwójki Tevez/Llorente

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:14

No to skąd my mamy kasę jak kupujemy Morate i niby Evre za ok 20 mln euro i chcemy dać jeszcze 25-30 mln za Xerdana albo Lukaku? a pozniej za co wzmocnimy obrone?

Obrazek
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:21

Ja bym zaczął oglądać się za bramkarzami, bo Gigi nie starczy na długo.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:29

Morgesztern pisze:Ja bym zaczął oglądać się za bramkarzami, bo Gigi nie starczy na długo.
Starczy to jest uwiąd... :wink:
Ale fakt, długo nie pociągnie a na ławce też emeryci... :?

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:42

pumex pisze:
mrozzi pisze:Lukaku był opcją B, gdyby nie powiodło się ściągnięcie Hiszpana (nieaktualne). Rzeczywiście jednak klub będzie chciał najprawdopodobniej ściągnąć i jego.
:?: Ostatnio trochę nie nadążam. Tzn chcemy i Moratę i Lukaku, czy coś mi się pokiełbasiło?
:D Na początku chcemy Moratę, jako alternatywę chcemy z kolei Lukaku -> ostatecznie sprawa idzie po naszej myśli i bierzemy Moratę, czyli opcję nr 1 -> mimo to klub postara się ściągnąć dodatkowo Mudżynka. (takie są przynajmniej ostatnie doniesienia) :wink:
FelekJUVE pisze:No to skąd my mamy kasę jak kupujemy Morate i niby Evre za ok 20 mln euro i chcemy dać jeszcze 25-30 mln za Xerdana albo Lukaku? a pozniej za co wzmocnimy obrone?

Ze sprzedaży. Przestańcie łączyć transfery do nas ze sprzedażą któregoś z naszych asów, bo nie tędy droga. :wink: Zarząd określił się w tej kwestii jasno. Spójrz na zestawienie wydatków i przychodów - jesteśmy na niezłym plusie, a wczoraj dodatkowo jesteśmy bogatsi o 3 bańki po sprzedaży Quagliarelli. :prochno: To, że nie stać nas na wydatki rzędu 40 mln za jednego piłkarza nie oznacza, że jesteśmy bardzo biedni. Jakieś tam środki z gry w Europie i budżet przewidziany na mercato mamy na pewno.

Właśnie.. Quagliarella, moim skromnym zdaniem, poszedł za śmieszne pieniądze. Od samego początku chcieliśmy za jego kartę 5/6 mln, a Torino dawało 3. Potem zeszliśmy do 4, a Torino dawało 3. Ostatecznie wzięliśmy to, co nam zaoferowali, czyli... 3. :doh: Marotta wyraźnie chciał się pozbyć Fabio i zrobić miejsce w składzie, bo w tym konkretnym przypadku "negocjował" jak jakiś amator. Transfery IN zazwyczaj mu wychodzą, ale sprzedawać to on nie potrafi wcale. Chyba, że czegoś nie wiemy i uderzymy jeszcze po Darmiana, zwłaszcza że przyszłość Lichtsteinera nie jest klarowna.

Shaqiri byłby świetnym rozwiązaniem. Póki co nie czytałem w żadnym wiarygodnym źródle o naszym zainteresowaniu jego osobą, ale naprawdę warto. Z transferu Szwajcara cieszyłbym się bardziej niż z pozyskania Iturbe - serio. Swego czasu został on nam zaproponowany, ale Conte odrzucił taką opcję. Zastanawiam się tylko, na ile możliwy byłby ten transfer, jako że Bawarczycy oddali do Hiszpanii Kroosa. :think: Roma w tym konkretnym przypadku nie stanowi żadnego zagrożenia do momentu, w którym nie sprzeda któregoś ze swoich kluczowych graczy. Przy obecnym składzie absolutnie w takie posunięcie nie wierzę - około 30 za Iturbe (sama Verona bierze 22, ale nie zapominajcie o agencie, który ma część praw do jego karty) mają już z głowy, a póki co żadnych przychodów z LM nie mieli.
Morgesztern pisze:Ja bym zaczął oglądać się za bramkarzami, bo Gigi nie starczy na długo.
Spoko. Parę lat jeszcze pogra, ale my szykujemy na jego następcę Lealiego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 10:52

mrozzi pisze:Z transferu Szwajcara cieszyłbym się bardziej niż z pozyskania Iturbe
Jestem podobnego zdania tym bardziej, że ma on już jakieś ogranie na arenie międzynarodowej ale wątpię w ten transfer na obecną chwilę bo wiadomo - po MŚ jego wartość wzrosła a Bayern nie jest tanim butikiem...

Obrazek
Zablokowany