Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:50

Moze zainteresujemy sie Yaya :) chlop to najlepszy defensywno - ofensywny zawodnik grajacy na ten moment w PL . W Barcelonie nie gral az tak dobrze a transfer do City pozwolil mu sie odpowiednio rozwinac . Skoro sam chce odejsc i poszukac czegos nowego to czemu nie ?

http://www.calciomercato.com/english-ne ... cav-980526 - Co tam robi Fabio Q ?;)

BTW. gdzie wyczytaliscie ze Veratti jest za drogi na Juve ?? Zrodlo prosze.
Poczatek filmiku mowi sam za siebie :)

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:03

pakman pisze:gdzie wyczytaliscie ze Veratti jest za drogi na Juve ?? Zrodlo prosze.
A Ty to gdzie wyczytałeś? Ja wczoraj przeglądając portale zagraniczne doszukałem się info, że niby Genoa mocno wmieszała się w negocjacje bo też chciałaby mieć u siebie Verrattiego. Oczywiście to niby ma podnieść cenę do 10mln za całość jego karty, a to dla Marotty zdecydowanie za dużo (mówi się, że chciałby za całość karty zapłacić maksymalnie 7mln). Ile w tym wszystkim prawdy, nie wiadomo.

Jak już przy plotkach jesteśmy...:
1) Inter mógł nam skomplikować życie przy transferze Cavaniego, teraz może to zrobić przy temacie Asamoah. Moratti podobno chce zastąpić Lucio Benatią a Udine może nie być chętne pozbywać się i Isli i Benatii i Asamoah.
2) Cavani ponoć sam ma prosić De Laurentiisa o pozwolenie na transfer od większego klubu, a wszystko przez brak LM. W kolejce stoi City i Chelsea
3) Verratti ponoć zawsze marzył o '10' w Juve. Sami resztę sobie dopowiedzcie...
4) Znowu coraz więcej pisze się o Behramim i Nainggolanie. Rzygam...
Łoles pisze:Jest przecież na JP news o tym że Juve proponuje mu nr 10 a sam zainteresowany chce zadzwonić najpierw do DP i zapytać o "pozwolenie".
Faktycznie. Nie zaglądałem dziś na główna JP :)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:08 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:06

pumex pisze: 3) Verratti ponoć zawsze marzył o '10' w Juve. Sami resztę sobie dopowiedzcie...
Jest przecież na JP news o tym że Juve proponuje mu nr 10 a sam zainteresowany chce zadzwonić najpierw do DP i zapytać o "pozwolenie".

e: sam nie wiem co o tym sądzić. z jednej strony jego transfer wygląda podobnie jak DP ale z drugiej to jednak 10 :think:

Wg Tutto Mercato Monto jest "klepnięty" przez Milan.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:15

Łoles pisze:
pumex pisze: 3) Verratti ponoć zawsze marzył o '10' w Juve. Sami resztę sobie dopowiedzcie...
Jest przecież na JP news o tym że Juve proponuje mu nr 10 a sam zainteresowany chce zadzwonić najpierw do DP i zapytać o "pozwolenie".
e: sam nie wiem co o tym sądzić. z jednej strony jego transfer wygląda podobnie jak DP ale z drugiej to jednak 10 :think:
Lepszy Veratti niż Giovinco. Fajnie byłoby jednak, aby przez rok dycha nie miała właściciela.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:16 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:15

Genoa to ta co ledwo uratowala sie przed spadkiem ?:) oni sobie moga kupic drugiego Boatenga i oddac do do Milanu . Juz bardziej Inter sie interesowal Verrattim ale ten niby powiedzial ze on chce grac w Juve. Inter chce chyba kupic cala Serie A. Lavezzi , Isla , Asamoah , Cavani , Destrop , Astori itp itd. Dla nas najlepiej skupic sie na 2-3 dobrej klasy grajkach. Dolozyc do nich Verrattiego i gra. Nawte transfer Izco za te 2-3 mln Euro bylby dobry wyjsciem bo meczu w sezonie bedzie duzo.

Jak ma sie sytuacja z Pazienza ? Powort po sezonie czy tez moze Udine go wykupi od nas ?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:17

Łoles pisze:sam nie wiem co o tym sądzić. z jednej strony jego transfer wygląda podobnie jak DP ale z drugiej to jednak 10 :think:
Przypomnijmy sobie, jak część kibiców reagowała na zmianę numeru przez Del Piero z 16 na 10 :wink:
Może to niepoważne, ale wolę oddać dychę Verrattiemu, który od dziecka kibicuje Juve i marzy o tym numerze a przy tym ma ogromny talent, niż wiecznie obrażonemu Giovinco, który swoją szansę już miał lub jakiemuś nastawionemu na kasę gwiazdorowi, który zabawi u nas nie więcej niż 3 lata.
Łoles pisze:Wg Tutto Mercato Monto jest "klepnięty" przez Milan.
WOW, też mi nowina. Jakiś tydzień temu sam Allegri to potwierdził :)
pakman pisze:Jak ma sie sytuacja z Pazienza ? Powort po sezonie czy tez moze Udine go wykupi od nas ?
On nie ma po co wracać. Pewnie będzie kartą przetargową
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:19 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:19

pakman pisze: Jak ma sie sytuacja z Pazienza ? Powort po sezonie czy tez moze Udine go wykupi od nas ?
To się jeszcze okaże. My podobno bardzo chcemy Asamoah, a w Udinese dużo grał. Moze Marotta dobije z nimi deal Pazienza + $ za Asamoah.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:19

Statystki to on ma oszałamiające... Ej, no nie, 10 w Juve po erze Alexa to coś, na co naprawdę trzeba by sobie zasłużyć. Nie, mnie się ten pomysł nie widzi.

Czekamy, aż przyjdzie jakiś młokos i weźmie sobie 10... To nam nie pomoże. Chcemy, żeby poziom Juve był wyższy, ale szanujmy się, tak? - jak mówił klasyk.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:23

Jakbym miał wybierać między Varrattim a Gio to 10 dostałby eks pomocnik Pescary a Gio dostałby szanse na występy w pierwszy składzie - i to jest imo max jeżeli chodzi o to co Giovonco może "dostać" od Juve.

Nie jestem fanem Giovinco, hejterem w sumie tez nie, ale za gościem nie przepadam żeby powiedzieć że go nie lubię - coś tam potrafi to na pewno ale czy to wystarczy żeby grac w Juve pierwsze skrzypce jak to niektórzy tutaj twierdzą? Imo nie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:26

Łoles pisze:Jakbym miał wybierać między Varrattim a Gio to 10 dostałby eks pomocnik Pescary a Gio dostałby szanse na występy w pierwszy składzie - i to jest imo max jeżeli chodzi o to co Giovonco może "dostać" od Juve.

Nie jestem fanem Giovinco, hejterem w sumie tez nie, ale za gościem nie przepadam żeby powiedzieć że go nie lubię - coś tam potrafi to na pewno ale czy to wystarczy żeby grac w Juve pierwsze skrzypce jak to niektórzy tutaj twierdzą? Imo nie.
Gio to akurat poziom Vucinicia mniej więcej. Szczerze mówiąc, to i pozycja i status wychowanka bardziej predysponowałyby Gio to otrzymania "10" po Alexie. Ale za te jego pyskówki, to powinien dostać co najwyżej liścia od Chielliniego, a nie "10".

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:26

Niektórzy to zawsze będą mieć jakiś problem...nawet gdyby się okazało, że Verratti trafi do Juve i dodatkowo nawet gdyby grał jak Pirlo w tym sezonie i co chwilę zaliczał asystę to dla niektórych dalej będzie to mało...i dalej będzie źle. Pomijam już fakt, że większość osób krytykujących młodego kurdupla zna go tylko z YT.
Aaaa i w temacie o Alexie zaraz się zacznie, że zarząd faktycznie go nie szanuje bo najpierw wypycha go na siłę, a teraz oddaje jego numerek mało znanemu leszczowi.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:36

Łukasz pisze:
francois pisze:Myślę, że Mourinho bez problemu oddałby go poniżej tych 15 mln za Asamoaha czy Nainggolana
Dlaczego tak myślisz?
mateucz6 już nakreślił sytuację. Real ma iście galaktyczną pomoc. Poza tym gdy Sahin grał to częściej na pozycji Oezila i Kaki niż jako dubler Alonso. Myślę, że Mou nie chce marnować mu kariery i zgodziłby się na odejście.
stahoo pisze:Wzięli tanio, bo kończył mu się kontrakt.

Mou chciał (chce?) go do formacji 4-3-3, w której miałby odciążyć Alonso. Myslę, że zostanie w Madrycie, bo ten sezon zepsuły mu kontuzje.
Kontuzje zepsuły Turkowi początek sezonu, ale później był niemal cały czas zdrowy, a mimo to nie grał wiele. Jeśli w Realu nie nastąpią jakieś znaczące przetasowania (na co się nie zanosi) to pozycja Sahina raczej się nie poprawi.
pablo1503 pisze:Panowie, co jest z Ekdalem? Cagliari ma jego połowę karty?
Tak, Ekdal jest współwłasnością Juve i Cagliari. Z jednej strony chętnie zobaczyłbym go w Juve i myślę, że warto dawać szanse wychowankom, ale z drugiej strony MVP + Verratti + Pogba + Padoin to już dużo. A mówi się ciągle jeszcze o Asamoah, Nainggolanie czy Lodim, a mi się marzy Sahin. Marrone do wypożyczenia moim zdaniem. Ekdal niech zostanie 50/50 z Cagliari, ewentualnie dołożyć do jakiejś sensownej transakcji lub sprzedać za rozsądną cenę.
pumex pisze:
stahoo pisze:Na pewno nie jesteśmy w stanie spełnić takich warunków jakie ma w City.
Pytanie, czy bylibyśmy gotowi dać mu koło 6 mln €, kiedy nasze gwiazdy jak Pirlo, Vidal, Vucinić, Chiellini, Marchisio zarabiają trochę ponad połowę tego.
Chociaż Cavaniemu tez by trzeba tyle dać...
Nie zgodzę się. Ile teraz zarabia Cavani? Pewnie z półtora miliona rocznie. Oczywiście gadając z City pewnie naciągnąłby ich na pięciokrotną podwyżkę, ale nikt inny mu tyle nie da. Racjonalne byłoby 4-4,5mln, a na tyle to nas chyba stać i sam zawodnik byłby happy (chyba)

Dzeko za 15-20mln? Coś mi się wierzyć nie chce. Cavani to ktoś, o kim marzę, ale nie pogniewałbym się za Dzeko w takiej cenie.

Najlepsza opcja - sprowadzamy Cavaniego
Dobra opcja - sprowadzamy po taniości Dzeko
Najgorsza opcja - skupiamy się na Cavanim, negocjacje z różnych powodów upadają a w międzyczasie Dzeko ugadał się z kimś innym :prochno:
Dla mnie w pierwszej kolejności powinniśmy postarać się o Dzeko. 15 mln? Bierem!

Jeśli nie uda się ściągnąć Bośniaka (np. ze względu na pensję) to Cavani drugi w klejce. Byłaby to kosztowna, ale (miejmy nadzieję) udana inwestycja.

Co jeśli i on nie jest w naszym zasięgu? Może Berbatov :whistle: Za darmo, a chyba nikt nie podważy jego piłkarskiej klasy. Na 2-3 lata bez problemu zapewniłby klasę w ataku.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:47 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:40

Co szkodzi miec ich obu ?:) Przy dobrych negocjacjach wszytsko jest mozliwe. No ale ... Marotta woli zaplacic 5mln wiecej niz sie potargowac :/ Boje sie wykupu Boriello za te 8 baniek :/

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:44

W sprawie Verrattiego jestem spokojny. On jest juz zaklepany od jakiegos czasu, pytanie brzmi, czy bedzie u Nas gral w przyszlym sezonie, czy nie (tylko np. na wypozyczeniu), a jesli nie, to gdzie ; ) Zgodnie z tym, co przeczytalem, to bedzie gral JEDNAK u Nas, ale to sie jeszcze moze sto razy zmienic:

1. Verrattiego jednak wezmiemy (wzielismy) w calosci. I on rzekomo zostanie u Nas na przyszly sezon. Pogbe takze podobno juz mamy, w zwiazku z czym sytuacja sie nieco zmienila. Razem z Giaccherinim, Padoinem, Marchisio, Pirlo, Vidalem i jeszcze jednym srodkowym pomocnikiem, ktorego mamy kupic, w pomocy bedzie zbyt duzy tlok. Padoin moze zostac sprzedany/wypozyczony. Aha, jeszcze jest Marrone, ale on zawsze moze isc na wypozyczenie - chetni sie znajda.
2. Borriello na chwile obecna raczej zostanie wykupiony.
3. Po finale CI ma byc cos wiecej wiadomo na temat Cavaniego.
4. Aha, obserwujemy Basa Dosta. Ale to jest zainteresowanie takie jak to w przypadu Muniaina. Pewnie go nie kupimy, ale chlopak przykul uwage, bo gra fajnie.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:49 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:48

jakku1 pisze:2. Borriello na chwile obecna raczej zostanie wykupiony.
Operacja wykupienia Boriello ma jedynie sens, gdy sfinalizujemy transfer Cavaniego, którego częścią oferty będzie Matri albo gdy Matri zostanie kupiony przez Zenit, który jest w stanie zaproponować za niego bardzo konkretne pieniądze.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 12:58 przez Ivory, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany