Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:03

Może nie całkiem w temacie ale podobno mamy już zamiar kupić parę Benzema- Higuain i zależy to od ruchu Mourinho.
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Benze ... omosc.html
I od kiedy nasz trener nazywa się Paolo Conte?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:14

juventusprzemek pisze:I od kiedy nasz trener nazywa się Paolo Conte?
No.. i to właśnie ukazuje poziom artykułu.
Benzema nie odejdzie, jak już, to Higuain

Obrazek
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:18

juventusprzemek pisze:Może nie całkiem w temacie ale podobno mamy już zamiar kupić parę Benzema- Higuain i zależy to od ruchu Mourinho.
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Benze ... omosc.html
I od kiedy nasz trener nazywa się Paolo Conte?
WP jak zwykle trzyma poziom :roll: W sumie Higuain i Benzema mogliby być celami na lato, ale póki co jest za wcześnie. Żebyśmy byli konkretną opcją dla nich musielibyśmy zdobyć mistrza lub chociaż 2 miejsce z zaklepanym LM. A i w Realu nie tak łatwo. Może i jest konkurencja, ale i tak grają w jednym z najlepszych klubów na świecie, więc tak łatwo ich nie wyciągniemy. Bardzo dużo zależy od wyników Realu czyli gdzie dojdą w LM, czy zdobędą mistrza w lidze, czy dalej nie będą mogli pokonać Barcy w bezpośrednim starciu i... czy Mourinho zostanie. Jak odejdzie to myślę, że szanse są duże, jak nie - będzie ciężko ich wyciągnąć. Jakby przyszedł którykolwiek z nich to każdy kibic Juve będzie bardzo zadowolony.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:19

pumex pisze:. Ostatecznie chyba lepiej mieć Lavezzi'ego za dajmy na to 25mln, niż skończyć z jakimś średniakiem za 15mln, nie?
Lavezzi ma CHYBA klauzule odejscia - 31m.

Gdyby byl 3 lata mlodszy to ja bym sie nie zastanawial nawet latem, w przypadku zajecia przez Nas miejsca 1-3. Idealny nastepca Pepe na prawej stronie, szybki, wybiegany, agresywny, dobry techcznie, swietny asystent...

Ale bedzie mial 27 lat, chociaz to bardzo dobry wiek, to warto sie zastanowic czy nie lepiej wydac 25m na Joveticia. Generalnie to wydaje mi sie, ze bedziemy probowali sciagnac i jednego i drugiego, a przyjdzie ten, ktorego latwiej bedzie zakontraktowac.

Jednak, jesli mam wybierac teraz, czy chce duet Giovinco (lewa strona, ewentualnie SS) - Lavezzi (prawa strona 433) czy tylko Joveticia (Gio to prawie ta sama pozycja...) to jednak stawiam na opcje numer 1. Jovetic bedzie gral u Nas na tej samej pozycji, co obecnie Vucinic - ewentualnie jako SS w 433. Kontraktujac Giovinco i Lavezziego z kolei, mamy wszystkie ofensywne pozycje w przodzie dobrze obsadzone.

Jest jeszcze druga strona medalu... Jovetic moze pograc u Nas rok i stac sie gigantyczna gwiazda swiatowego formatu, bo chlopak ma ogromny talent. Trudny wiec wybor Nas czeka. Gdyby sie pojawilo nagle nazwisko skrzydlowego o podobnych walorach, co Lavezzi, to zrobiloby sie jeszcze ciekawiej. Ale na razie nikt mi do glowy nie przychodzi...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:34

Jakku, wszystko się chyba będzie rozbijać o cenę. Jovetic ma jedną poważną wadę - jest łamliwy. Ale ma potężny talent. Z kolei Lavezzi haruje na boisku za dwóch, a może nawet za trzech. Naprawdę to byłby ciężki wybór, ale życzę Marottcie i spółce, żeby taki dylemat w ogóle mieli i żeby był on realny.
Jeśli w przypadku Argentyńczyka klauzula odstępnego na poziomie 31mln okazała się prawdą, a Czarnogórzec byłby do wzięcia za cenę w przedziale 20-25mln, to moja skromna osoba wybrałaby chyba Jovetica. Ponad 30 baniek za 27-latka na bądź co bądź niższym poziomie niż np. Tevez, to jednak za dużo. Ponadto strzelam, iż negocjacje z tercetem Della Valle, Pozzi, Corvino byłby łatwiejsze niż z duetem Bigon, De Laurentis

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:44

pumex pisze: Jeśli w przypadku Argentyńczyka klauzula odstępnego na poziomie 31mln okazała się prawdą, a Czarnogórzec byłby do wzięcia za cenę w przedziale 20-25mln, to moja skromna osoba wybrałaby chyba Jovetica.
Ale gdzie wtedy upchnac Giovinco?

Tez sklanialbym sie ku Jojo - uwazam, ze jesli zdrowie mu pozwoli to ten chlopak zrobi kariere na miare najwiekszych gwiazd Serie A. Ale jak pomiescic Vucinicia, Jojo i Giovinco na boisku? Ewentualnie mozemy Sebe sprzedac, lecz... to bylby blad. Seba jest moze maly, jest watly, jest kaprysny i marudny, ale momentami ma "to cos". Tak jak Vucinic.

Najblizsze mercato bedzie najtrudniejsze i najbardziej decydujace. Albo trafimy w dziesiatke z transferami i ksztaltem druzyny, albo znow bedziemy sie meczyc i walczyc przez 90 minut o zwycięstwo ze sredniakami Serie A. Albo przeskoczymy pewien poziom, albo jeszcze na to poczekamy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:45

zahor pisze:
@Maras@ pisze:Mam nadzieję, że wejdzie w życie pomysł żeby najlepsze drużyny miały drużynę rezerw w Serie B. Wtedy właśnie tacy zawodnicy mogli by na zapleczy włoskiej ekstraklasy zdobywać doświadczenie a nie tułać się gdzieś po wypożyczeniach...
Też bym się ucieszył, ale toczą się jakieś poważne rozmowy na ten temat, czy to tylko nasz wymysł?
Ostatnio Baggio podobno lobbuje za tym pomysłem w FIGC. Chyba średnio mu idzie. Generalnie duże kluby są za, mniejsze średnio, a niższe ligi na nie (nie ma się co dziwić). Coś się powoli rusza, ale jeszcze sobie na to poczekamy. Szkoda.
zahor pisze:Takie elaboraty o jakich mówisz byłyby śmieszne nawet gdyby Conte podpisał cyrograf, że będzie grać 4-3-3 choćby nie wiem co. Do czerwca jeszcze bardzo dużo może się zmienić - można podyskutować na temat tego którymi piłkarzami należy się zainteresować, ale pisanie że konkretnie musi przyjść ten, ten, tamten i ten za tyle i nikt inny to faktycznie trochę komedia.
Po prostu np za LDN i jego żelaznego 4-4-2 takie plany miały większe prawdopodobieństwo spełnienia, a zatem i większy sens. Ja się wstrzymam od jakichkolwiek prognoz. Za dużo czasu zostało do lata. Nie wiadomo jakie miejsce zajmie Juve, jak będzie z formą, kontuzjami i taktyką...
Jacky pisze:
alina pisze:
zahor pisze:No to też niezbyt dobrze, że tak łatwo się te cele transferowe zmieniają.
Samo zjawisko pozytywne nie jest, ale dobrze, że zarząd ma przynajmniej gotową listę i przy wypadaniu kolejnych opcji czekają gotowe pomysły.
Hmm, a na forum panuje wrecz odwrotne odczucie. Mianowice wielokrotnie bylismy swiadkami łapanki na pałę w ostatnie minuty marketto (newsy, ze Marotta gada z tym, ze kontatkuje sie z tamtym, a do konca okna juz tylko 3godziny). Dzieki Bogu nie wszystkie te łapanki konczyly sie podpisaniem kontraktu danego pacjetna z Juventusem.
Argument na siłę. Przecież ostatniego dnia przeprowadza się chyba 30% transferów całego okienka.

"Pizarro: Nowy magik Man City"
- mamy czego żalować?

http://soccernet.espn.go.com/feature/_/ ... 95?cc=5739
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2012, 18:58 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:56

jakku1 pisze:Ale gdzie wtedy upchnac Giovinco?
Jakku, zacny forumowy kolego, dysponując tercetem Vucinic-Matri/Quag-Jovetic/Lavezzi, Giovinco miałbym daleko gdzieś. Jakby chciał walczyć o pierwszy skład, byłoby cudnie. Jak nie, jego strata.
jakku1 pisze:Najblizsze mercato bedzie najtrudniejsze i najbardziej decydujace. Albo trafimy w dziesiatke z transferami i ksztaltem druzyny, albo znow bedziemy sie meczyc i walczyc przez 90 minut o zwycięstwo ze sredniakami Serie A. Albo przeskoczymy pewien poziom, albo jeszcze na to poczekamy.
Zapowiada się, iż przy dobrych wiatrach wystąpimy w przyszłej edycji LM, a walka na trzech frontach nie wybacza. Albo wzmocnimy się piłkarzami, który będą na stojąco wygrywali ze słabeuszami, albo nie damy rady przy takiej ilości spotkań, a wtedy grozi nam nie tyle zastój, co nawet krok w tył.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2012, 17:57 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 17:57

Przypominam że do wyciągnięcia będzie Rossi i mimo mojej sympatii do Jovetica, to Marotta chyba może znowu spróbować go ściągnąć, jego agent już zaczyna podchody i twierdzi że w lato Rossi opuści Villareal. Jestem ogólnie za ale kontuzja poważna, więc nie wiadomo jak będzie z formą, zresztą Jovetic również jest troche szklany. Boje się że w obu przypadkach to może być czysta loteria.

kameleon512

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 18:04

Panowie z tym Padoinem to była oczywiście ironia, zdziwie się jak wyjdzie chociaż w jednym meczu ligowym (w pierwszej 11 oczywiście)

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 18:08

Opcji na lato będzie bardzo dużo z tego co widać i słychać. Możemy ściągnąć Joveticia, czy też Lavezziego, a wciąż mówi się o Higuainie, Damiao. Ostatnio ożywił się też temat Rossiego z Villarrealu. Opcją wciąż pozostaje Gaston Ramirez, którego już chcieliśmy latem zeszłego roku. Nie można też zapomnieć o Giovinco.

Pozycji jak zawsze jest więcej do wzmocnienia niż możliwości zakupu, więc dylemat będziemy mieli niewątpliwie. Nasz podstawowy atak:
Vucinić - Matri - Pepe jest ok, ale wszędzie widzielibyśmy kogoś lepszego :smile:

Ostatnio wyczytałem, że jedną z rozważanych opcji wzmocnienia ataku byłoby zakupienie pary Jovetić - Ramirez. Wyglądałoby to tak:
Jovetić - Matri/Quag - Ramirez
co spowodowałoby, że Vucinić i Pepe mieliby poważnych konkurentów do składu, a Juventus silniejszą ławkę. Problemem tego rozwiązania jest to, że nic nie zmienia się na szpicy, gdzie przydałby się ktoś skuteczniejszy.
Osobiście bardzo podoba mi się ta opcja i wydaje się być realna. Jovetić i Ramirez odnotowaliby awans w stosunku do swoich obecnych klubów, więc chętniej przenieśliby się do nas niż np. Higuain, czy Benzema.

Moim zdaniem Lavezzi będzie dla nas opcją tylko i wyłącznie w momencie gdy aktywujemy klaużuę odejścia, którą ponoć Argentyńczyk ma w kontrakcie. Podejrzewam, że De Laurentiis sprzeda maksymalnie jednego zawodnika ze swojej trójki Hamsik - Cavani - Lavezzi i to może być dla nas kolejny problem. Mancini podobno zakochał się w Cavanim, więc w lato może znów szejki sypną kasą.

Generalnie życzyłbym sobie i wszystkim, aby Marotta po ustalonych celach transferowych zajął się tylko wyznaczonymi graczami, zamiast skakać po alternatywach. Do tej pory musiał liczyć się z tym, że musi dużo kupić, więc kupował w niektórych przypadkach alternatywy. W to lato Niech kupi 3 graczy, będąc bardziej elastycznym jeżeli chodzi o cenę, a bardziej zatwardziałym w przypadku jakości.

Moje wybory do ataku to Jovetić i Ramirez, nawet kosztem Giovinco. Do obrony zaś niech przyjdzie ktoś pokroju Astoriego.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 19:41

Jovetic i Rossi wcale się nie wykluczają. Obaj to koszt pewno koło 40 mln to prawie tyle co sam Lavezzi. Mam przeczucie że w lato pozbędziemy się FQ. Wtedy w ataku było by Ross/Matri/Vucinic - każdy z nich 3 może zagrać na szpicy a wspomagali by ich Jovetic/Pepe/Giach/ew. Chelo Z tego materiału można naprawdę zrobić już fajny atak i na 4-3-3 i na 3-5-2

Głośno jest o lewej obronie. Myślę że w lato będę dwie okazje. Kolarov i Cissokho. Jeżeli Caceres się sprawdzi to na szczęście nie będzie aż takiego mega ciśnienia. Na środek obrony i pomocy też będzie ktoś do wyciągnięcia po nie dużych kosztach.

De facto będziemy w dosyć dobrej sytuacji bo po za wzmocnieniami w ataku chyba nie będziemy stali pod ścianą na siłę szukając mega transferów. Nie musimy od razu wygrywać LM. Stopniowo odbudujmy swoją pozycję w europie, a zawodnicy znowu sami będę chcieli do nas przychodzić

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 20:07

liqu!d pisze:Możemy ściągnąć Joveticia, czy też Lavezziego, a wciąż mówi się o Higuainie, Damiao. Ostatnio ożywił się też temat Rossiego z Villarrealu. Opcją wciąż pozostaje Gaston Ramirez, którego już chcieliśmy latem zeszłego roku. Nie można też zapomnieć o Giovinco.

(...)zakupienie pary Jovetić - Ramirez. Wyglądałoby to tak:

Jovetić - Matri/Quag - Ramirez (...)Osobiście bardzo podoba mi się ta opcja i wydaje się być realna.
bramek pisze:Jovetic i Rossi wcale się nie wykluczają (...) Kolarov i Cissokho.
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... Juve%C2%BB

http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... l%27Europa

Zaczęło się.

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 20:22

No bo przecież nie można się nudzić do Lipca :]

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 20:22

deszczowy pisze:
rosomak pisze:Marotta przeprowadzil swietne mercato.
Zobacz, jakie mercato zrobiło np. PSG ;)
[
Tak a Juventus śpi na pieniądzach i naszym właścicielem jest Szejk :smile: A po drugie zmienili nie dawno trenera więc chciał zawodników których mu brakowało. To samo było w Juve jak przyszedł Conte :wink:

Zablokowany