Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 15:18

Na Serie A Milan ma dobrą kadrę. Zresztą my też pod tym względem nie jesteśmy jakimś niedoścignionym ideałem. Gdyby Milan miał trenera, który umiałby ich zmobilizować jak naszych Conte i wycisnąć z nich maksimum na boisku, to mieliby szanse na mistrza nawet w tym sezonie.

Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Constant - De Jong, Montolivo, Boateng - Robinho, Balotelli, El Scharaawy

ławka: D.Sciglio, Flamini, Muntari, Nocerino, Pazzini, Niang

zakupy: bramkarz i jakiś środkowy obrońca, czyli np. Perrin i Ogbonna, a jakby jeszcze udało im się wyciągnąć takiego Hernanesa z Lazio (ktoś taki jak u nas Vidal), to spokojnie mogliby nam stawić czoła

Zapata, Constant, Montolivo i Pazzini grają w tym sezonie niespodziewanie dobrze. Boateng, Nocerino i El Scharaawy nieco spuścili z tonu, ale nie wiadomo jak będą grać w przyszłym sezonie. Przyszły sezon zależy od dzisiejszego meczu ze Sieną. Jeśli Napoli sprzeda Cavaniego to obowiązkiem Milanu będzie zajęcie co najmniej tego drugiego miejsca.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 18:55

@Cabrini_idol
De Sciglio, Abate, Constant - w czym niby te boki są gorsze od naszych: Lichtsteiner, Asamoah, DC/Isla? Ja tam nie widzę przepaści i powiedziałbym, że tutaj jesteśmy na podobnym poziomie co Milan.

Milan nie ma kasy? Ile ojro wydał Marotta żeby stworzyć najsilniejszy środek pomocy we Włoszech i jeden z lepszych na świecie? Niecałe 15 mln E licząc transfer Vidala z bonusami oraz opłatę dla Machesteru za Pogbę.

Jeśli Milan rzutem na taśmę zdobędzie 3. miejsce to Łysy w lecie na pewno będzie miał pełne ręce roboty. Moim zdaniem Rossoneri zaprezentowali się całkiem nieźle w Lidze Mistrzów i gdyby mieli lepszego trenera/lepszą obronę mogliby przejść Barcelonę. Nie lekceważyłbym ich. My też mamy sporo do poprawienia.

@Crunny
Pomoc złożona z Montolivo, Hernanesa i wspierającego ich jakiegoś rzeźnika może być bardzo silna. Transfer Brazylijczyka jest jednym z tych, których obawiam się najbardziej w kontekście wzmocnień Milanu.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 19:07

Constant najlepszy gracz na globie :smile:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 19:27

juventussek pisze:Constant najlepszy gracz na globie :smile:
Na globie nie, ale przecież piszę o Serie A, a w drugiej części sezonu Constant był jednym z najlepszych lewych obrońców całej ligi (jeśli nawet nie był najlepszy). Kibice Milanu są bardzo zadowoleni z jego gry, po ustawieniu go na lewej stronie obrony. W obu meczach z nami był zresztą jednym z najlepszych na boisku.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:15

1 : 0 dla SIeny,

0 : 2 dla Fiory

Panie boze niech tak zostanie :D

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:17

Co sie dzieje w Sienie... Obrazek 1:0 dla gospodarzy po 25 minutach, poki co...

Edit: Cabrini mnie ubiegl :-P

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:19

Cabrini_idol pisze:1 : 0 dla SIeny,

Ehm. Uderzyłeś sie w głowę?
Nie moze tak zostać pod zadnym pozorem.

Fiora nie moze byc w LM bo znowu stracimy pkt w rankingu, a Jo-Jo MOZE zostac przekonany o pozostaniu we Florencji.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

0:3 Fiora prowadzi. Wynik rostrzygniety.

Teraz wszystko w nogach graczy Sieny. Oby dowiezli zwyciestwo albo remis :smile:

iltalismano pisze:

Ehm. Uderzyłeś sie w głowę?
Nie moze tak zostać pod zadnym pozorem.

Nie interesuje mnie sila Seria a tylko Juve. A Milanu nie lubie tak jak interu napoli czy romy :dance:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 21:20 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cabrini_idol pisze:1 : 0 dla SIeny,

Czułem przed meczem, że pewność siebie (bufoniasta) Allegriego i Gallianiego przed ty meczem zostanie ukarana. Niezależnie od tego jak się skończy ten mecz, wspomniani przeze mnie panowie już mają pełne gacie.

A Galliani na kolanie pewnie już liczy potencjalne straty z tytułu braku udziału Milanu w CL

forumowy ujadacz
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:21

a niech Fiorentina ma te LM, zasluzyli badz co badz Montella stworzyl fajny zespol, oby tylko sie nie skompromitowali jak Udinese w tym sezonie z Bragą w kwalifikacjach

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:22

Tak jak pisałem - z jednej strony brak Milanu w LM to dobrze, bo nie wzmocnią się tak, by nam zagrozić, a z drugiej to tragedia dla Serie A, bo Inter i Milan to w tej chwili najlepiej rozstawione zespoły w europejskich pucharach. Może się okazać, że Juve będzie losowane z trzeciego koszyka, a Napoli i Fiorentina z czwartego. Przynajmniej w przypadku braku awansu Milanu mielibyśmy większe szanse na drugi koszyk ;]

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:22

Milan bez LM to Milan z dużo mniejszym hajsem a przez to z ograniczonymi transferami (oby) - to mnie cieszy. Fajnie, że posucha Violi się skończy, choc wtedy już chyba zapomnimy o Jojo a i moga się jeszcze wzmocnić, więc w następnym sezonie będzie ciekawie.

I tak szkoda mi Sieny i będe trzymał za nich kciuki, a teraz oby dotrwali...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:28

Nie, nie, nie, ja nie chce Fiorentiny w LM. Montella robi postępy, ale to nadal żółtodziób i zderzenie w takimi wielkimi rozgrywkami może okazać się dla nich katastrofalne. A Milan jak trafi do LE, to oleję ją szybko i skupi się na Serie A, gdzie może nam naprawdę poważnie zagrozić. Poza tym, jeśli Fiorentina wcześniej trafi na Arsenal, bądź jakąś niemiecką drużynę w kw. to jest praktycznie bez szans, nie to co Rossoneri.

Niech Milan nabija punkty w LM, a traci w Serie A, dlatego mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wygrają.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:31

ewerthon pisze:Nie, nie, nie, ja nie chce Fiorentiny w LM. Montella robi postępy, ale to nadal żółtodziób i zderzenie w takimi wielkimi rozgrywkami może okazać się dla nich katastrofalne. A Milan jak trafi do LE, to oleję ją szybko i skupi się na Serie A, gdzie może nam naprawdę poważnie zagrozić. Poza tym, jeśli Fiorentina wcześniej trafi na Arsenal, bądź jakąś niemiecką drużynę w kw. to jest praktycznie bez szans, nie to co Rossoneri.

Niech Milan nabija punkty w LM, a traci w Serie A, dlatego mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wygrają.
Brawo. Jeden człowiek myslący rozsądnie.
Z cała nie-miłościa do Milanu. Niech beda w LM. Lepsze to dla nas w kontekscie zakupu Jo-jo, przyszłego sezonu w Serie A i rankingu UEFA.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 21:32

@ewerthon - nie ma LM -> nie ma wielkich pieniedzy -> nie ma wielkich transferów. Tak do tego tez mozna podejsc. A LE to mozliwe dalekie, egzotyczne wyjazdy, watpie zeby Milan olal sprawe tak jak zrobilo to Napoli. A tak w ogole, ostatnia i najwazniejsza kwestia - patrzmy na siebie! Forza Juve! Tak dla Violi w LM

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
ODPOWIEDZ