Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:19

Keita to bardzo fajny cel, może zagrać na kilku pozycjach. Liczę że jego przyjście - ewentualne - nie oznacza odejścia... Dybali. ::/:

Bernardeschi, Costa, Keita a i Dybala, Higuain, Cuadrado, Mandzukic, Pjaca - spora ofensywa jak na włoski styl Juventusu. :co?:

Chyba że to nowa odsłona 4231. No nic, zobaczymy!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:26

Szikit pisze:Przecież Keita bardziej grał na szpicy. Mylę się?
Grał najczęściej jako lewy skrzydłowy/lewy napastnik. Więcej występował nawet jako cofnięty napastnik niż na szpicy. Oczywiście opieram się na danych z transfermarkt :ok:. To by oznaczało tyle, że ewentualne ściągnięcie Keity dałoby Maxowi takie możliwości rotacji, że na pewno ktoś kręciłby nosem na zbyt małą liczbę minut.

Priorytetem jak dla mnie jest załatanie dziury w pomocy. Łudzę się, że Beppe po cichu majstruje przy jakimś zawodniku, który byłby truskawką na torcie ;). Problemem pozostaje jeszcze prawa flanka defensywy. Tak, wiem, że to były tylko sparingi, ale Licht i MDS to straszny zjazd przy tak grającym Alvesie z końcówki ubiegłego sezonu. Topowych lub dobrze zapowiadających się obrońców jest niestety jak na lekarstwo. A jeśli tacy są, to albo bez paszportu UE albo nie do wyciągnięcia. Wydaje mi się, że niestety będziemy musieli przemęczyć się z w/w dwójką przez nadchodzące rozgrywki. Tym razem jednak mam nadzieję, że ofensywa będzie nadrabiała braki defensywy. Sytuacja bezprecedensowa :smile:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:36

Wybaczcie, mój błąd. Coś mi się pokręciło, widocznie coś źle przeczytalem. Oglądałem go jedynie na skrzydle, chyba z raz w ataku.
Wg statystyk grając w ataku, strzelił 10 bramek w 7 meczach. Niezła statystyka jak na cofniętego napastnika.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:38

http://www.fcbarca.com/78233-bartomeu-c ... paign=news

Hm... czyli jednak nie tylko u Marotty zawodnicy podejmują decyzję :smile:

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:42

RoyM pisze:Nie urywa tyłka? W meczach w których Bayern grał dobrze był najlepszy na boisku. Świetna mobilność, technika, podanie do tego ma ciąg na bramkę. To jest bardziej mobilny i silny Thiago jeśli chodzi o grę w środku pola, nie wiem jak pod polem karnym czyli ostatnie podanie, strzał, gra kombinacyjna itd. Nie widziałem gościa wgle w Lyonie, ale po tych kilku meczach mam wielkie oczekiwania co do niego, zwłaszcza jak zacznie się granie na poważnie i w końcu Carlo ogarnie ustawienie.
W sumie to nie widziałem choćby meczu z Chelsea, więc może trochę się zagalopowałem. Dziś pokazał, że ma spore umiejętności, ale też zbyt dużo chaosu w jego grze. Sporo fajnych pomysłów, często bardzo źle wykonanych.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2017, 23:53

FelekJUVE pisze:http://www.fcbarca.com/78233-bartomeu-c ... paign=news

Hm... czyli jednak nie tylko u Marotty zawodnicy podejmują decyzję :smile:
Ubiegłeś mnie, bo wlasnie mialem o tym pisac

Podobno Neymar dogadany z PSG i Barca nawet jest negocjowac warunki transferu, podobno maja dogadanego Coutinho - 70mln + 10mln bonusu,
Oby reszta na Dybiego nie byla przeznaczona, 130mln nie do pogardzenia mozna by bylo obsadzic kilka pozycji ale nie mniej szkoda by mi go bylo

Z drugiej strony Costa - Berna - Keita tez brzmi niezle :)
i kasy by pewnie starczylo na dobrego DM ( SMS lub Dendoncker :smile: ) oraz na Manolasa i Cancelo

Podobno oferujemy 17mln + Lemina za Cancelo...az tak slabo wyceniamy Mario ? W plotach bylo ze oczekujemy za niego 20mln, czyli co schodzimy 10mln? Grubo

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 00:18

nie ma szans żeby Coutinho poszedł za taką kwotę. Klopp puści go, ale za conajmniej 100 milionów. Przynajmniej o takich kwotach wcześniej się mówiło.
Poza tym Barca pewnie bardziej połasi się na Verrattiego aniżeli Dybale, bo ten będzie tam zbędny.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 02:31

Według mnie wcale nie jest powiedziane że Dybala będzie miał pierwszy skład... Przy założeniu że nikt z ataku nie odchodzi, to już przy Coscie i Bernardeschim jedynym pewniakiem do ataku jest Higuain. Co do Keity, czy my przypadkiem jego jak Schicka nie rozpatrujemy jako następcę Higuaina w przyszłości??

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 07:15

Forza wrócił ze swoimi mądrościami, więc sezon już bliziutko.

17 mln + Lemina za Cancelo... szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się to, ale wygląda na realną ofertę. Kupiliśmy Mario za około 11 mln, zakładając, że zamierzamy sprzedać go z profitem, to jego realna cena waha się od 15 do 18 mln, więc za Cancelo wychodzi jakieś 32-35 mln, czyli tyle ile oczekuje Valencia. To większe pieniądze niż za Alexa Sandro dwa lata temu, a nawet kibice Nietoperzy wyceniają go na nie więcej niż 25.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 07:40

Vincitore pisze:
17 mln + Lemina za Cancelo... szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się to, ale wygląda na realną ofertę. Kupiliśmy Mario za około 11 mln, zakładając, że zamierzamy sprzedać go z profitem, to jego realna cena waha się od 15 do 18 mln, więc za Cancelo wychodzi jakieś 32-35 mln, czyli tyle ile oczekuje Valencia. To większe pieniądze niż za Alexa Sandro dwa lata temu, a nawet kibice Nietoperzy wyceniają go na nie więcej niż 25.
Też uważam, że to sporo jak na Cancelo, ale trzeba mieć na uwadze, że wszyscy wiedzą o naszej pilnej potrzebie zakupu PO, a dodatkowo na rynku nie ma wielu dostępnych alternatyw, więc Valencia będzie chciała zarobić ile tylko się da.
Druga sprawa, to obiektywnie patrząc, nie ma powodów, żeby wartość Leminy wzrosła po występach u nas, bo nie widać, żeby się jakkolwiek rozwinął, a jednak dwa lata minęły.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 08:29

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Według mnie wcale nie jest powiedziane że Dybala będzie miał pierwszy skład... Przy założeniu że nikt z ataku nie odchodzi, to już przy Coscie i Bernardeschim jedynym pewniakiem do ataku jest Higuain. Co do Keity, czy my przypadkiem jego jak Schicka nie rozpatrujemy jako następcę Higuaina w przyszłości??
Haha :D Nie zapominaj, że Costa musi najpierw udowodnić, że jest wart tych 40 mln po sezonie. Jedyni pewniacy z przodu to Dybala i Higuain. Na pewno Allegri będzie też stawiał na Bernardeschiego kosztem Cuadrado, ale nie wiadomo czy np. Włoch się nie spali i wtedy Kolumbijczyk wskakuje do składu.

Zostali nam teraz jeszcze: Cancelo, Keita i zaklepanie Schicka za rok. Co prawda bardziej niż Keita i Schick przydaliby się środkowy obrońca i pomocnik, ale Keita z rocznym kontraktem to okazja jakich mało, a Schick to talent czystej wody. Dajmy szansę Ruganiemu i Bentancurowi oraz Marchisio na jego renesans.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 09:14

Vincitore pisze:Forza wrócił ze swoimi mądrościami, więc sezon już bliziutko.

A ja tam taki deal bym szanował ;) oni twierdzą, że Cancelo jest wart 35 mln, my że Lemina 20 mln, oba klubu ściemniają, a wartość transakcji jest prawidłowa, czyli kręci się w okolicach 25-30 mln.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 09:28

Vincitore pisze:Forza wrócił ze swoimi mądrościami, więc sezon już bliziutko.
Myślałem,że obozy harcerskie trwają dłużej. Teraz to znów na forum będzie gęsta atmosfera, bo chłopa nie da się czytać.

Z tym Matuidim, oby to był żart, naprawdę musimy brać podstarzałego piłkarza? A za dwa lata obudzić się z ręką w nocniku.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 09:29

Dla tych którzy łudzili się w temacie sprowadzenia Radji :

"AS Roma ma przyjemność ogłosić, że Radja Nainggolan przedłużył swój kontrakt z klubem do 30 czerwca 2021 roku. 29-letni Belg, który przybył do zespołu Giallorossich w styczniu 2014 roku, rozegrał do tej pory 161 meczów i zdobył 27 goli w koszulce Romy"

http://www.asroma.pl/news/show/oficjaln ... nowa-umowa

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2017, 09:34

Matuidi jednak ? Jeżeli to prawda to szczęśliwy nie jestem i teraz wiadomo po co wczoraj było spotkanie z Raiolą. Widać uparli się na tego typa więc prawdopodobnie wiedzą co robią. Niemniej zastanawia mnie do tej pory rezygnacja z Tolisso kosztem Matuidiego. Mam nadzieję, że to kolejne ploty i przyjdzie ktoś na miarę Juve. Cancelo za taką kwotę ? Wolę zdecydowanie MDS, serio. Przypuszczam jednak, że na koniec sezonu znowu okaże się, że to nasz zarząd miał rację :ahsisi:

A Forzy nie było chyba 2 miesiące, swoją wersję na jego długie nieobecności mam, pisane przez niego dyrdymałki utwierdzają mnie coraz bardziej w przekonaniu, że chyba mam rację :prochno:

Obrazek
Zablokowany