Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 23:49

Di Marzio podaje że Morata powiedział tak Juventusowi i wszystko jest już dopięte, następnym celem po Moracie ma być Lukaku, który ma dwa lata kontraktu z Chelsea i pewnie nie będzie przedłużenia kontraktu. Atak Tevez,Llorente,Morata,Lukaku,Giovinco to byłoby coś ;)

aha, i były już kontakty pomiędzy Juve a agentem Lukaku;)
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2014, 23:58 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 23:50

Kagawa, Fellaini ponoć na wylocie z MU, jak juz ma isc Vidal do nich to moze by ich wziąć przy okazji? oczywiscie z jakas doplata 10-20 mln?
Wojtek pisze:Di Marzio podaje że Morata powiedział tak Juventusowi i wszystko jest już dopięte, następnym celem po Maracie ma być Lukaku, który ma dwa lata kontraktu z Chelsea i pewnie nie będzie przedłużenia kontraktu. Atak Tevez,Llorente,Morata,Lukaku,Giovinco to byłoby coś ;)
nie wierze ze po zakontraktowaniu Moraty mamy szukac kolejnego napastnika o podobnej charakterystyce czyli Lukaku.. nie ma to racji bytu, a Morata pewnie grałby jeszcze mniej niż w Realu :lol:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 23:53

Wojtek pisze:Di Marzio podaje że Morata powiedział tak Juventusowi i wszystko jest już dopięte, następnym celem po Maracie ma być Lukaku, który ma dwa lata kontraktu z Chelsea i pewnie nie będzie przedłużenia kontraktu. Atak Tevez,Llorente,Morata,Lukaku,Giovinco to byłoby coś ;)
Moim zdaniem Gio zdałby się na tego rozgrywającego, tego za napastnikami. Wiecej miejsca i możliwość zejścia na bok ataku to w mojej myśli wykorzystanie Gio w pełni jego ruchliwości i kreatywności.
Bazyliszek pisze:Kagawa, Fellaini ponoć na wylocie z MU, jak juz ma isc Vidal do nich to moze by ich wziąć przy okazji? oczywiscie z jakas doplata 10-20 mln?
Nie świruj. Vidal musi zostac u Nas.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:00

A mnie się wydaje, że jak mamy grać 4312, to lepiej wystawić dwie domyślne '9', skoro i tak za nimi jest kreatywny trequartista, niż bawić się w SSa, przez co bardziej wychodzi wtedy taka choinka świąteczną (którą nas Allegri raczył w ostatnich chwilach w Milanie).

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:00

Bazyliszek pisze:Kagawa, Fellaini ponoć na wylocie z MU, jak juz ma isc Vidal do nich to moze by ich wziąć przy okazji? oczywiscie z jakas doplata 10-20 mln?
Czy mi się wydaje, czy nie jesteś na bieżąco? :wink: Di Marzio, ogólnie SKY zapewniają, że zarówno Pogba, jak i Vidal właśnie pozostaną w Juve. To jest priorytet zarządu, nowego trenera, a sami piłkarze nie naciskają na transfer.

Morata w Turynie jutro bądź w sobotę. Sprawa dogadana na wszystkich płaszczyznach. Allegri zadzwonił do zawodnika i zapewnił go, że ma stanowić ważne ogniwo w nowym zespole.

Lukaku był opcją B, gdyby nie powiodło się ściągnięcie Hiszpana (nieaktualne). Rzeczywiście jednak klub będzie chciał najprawdopodobniej ściągnąć i jego.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:04

mrozzi pisze: Di Marzio, ogólnie SKY zapewniają, że zarówno Pogba, jak i Vidal właśnie pozostaną w Juve.To jest priorytet zarządu, nowego trenera, a sami piłkarze nie naciskają na transfer.
I za to Cie lubie :-D

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:06

Wojtek pisze:następnym celem po Maracie ma być Lukaku, który ma dwa lata kontraktu z Chelsea i pewnie nie będzie przedłużenia kontraktu. Atak Tevez,Llorente,Morata,Lukaku,Giovinco to byłoby coś ;)

aha, i były już kontakty pomiędzy Juve a agentem Lukaku;)
Di Marzio podał, że Lukaku był przede wszystkim alternatywą na wypadek niepowodzenia przy transferze Moraty. Skoro wszystko wskazuje na to, że Hiszpan się do nas przeniesie, to transfer Lukaku jest mało prawdopodobny, bo nie bylibyśmy mu raczej zagwarantować odpowiedniej ilości czasu na boisku. On sam nie kosztuje też czapki gruszek, a my mamy inne potrzeby.
Paweljuve2006 pisze:Moim zdaniem Gio zdałby się na tego rozgrywającego, tego za napastnikami. Wiecej miejsca i możliwość zejścia na bok ataku to w mojej myśli wykorzystanie Gio w pełni jego ruchliwości i kreatywności.
Przecież grał tak za Ferrary. Abstrahując od umiejętności rozgrywania, jest na to wyraźnie za słaby fizycznie, obrońcy go dominowali.

Z pozdrowieniami dla Moratosceptyków

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:16

Mehehehe pisze:A mnie się wydaje, że jak mamy grać 4312, to lepiej wystawić dwie domyślne '9', skoro i tak za nimi jest kreatywny trequartista, niż bawić się w SSa, przez co bardziej wychodzi wtedy taka choinka świąteczną (którą nas Allegri raczył w ostatnich chwilach w Milanie).
Nie dolewaj oliwy do ognia, duet Llorente-Tevez jest nierozerwalny. Carlitos grywał nawet wysuniętego napastnika w 433 więc jego charakterystyka na pewno nie będzie problemem.

BTW. Naprawdę nic obecnie nie wskazuje żeby Conte odszedł z powodu transferów. Iturbe? Jeszcze przed chwilą połowa forum go nie chciała i psioczyła na Marottę, że słono za niego przepłaca dając 25-27 mln E.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:20

bendzamin pisze:
Paweljuve2006 pisze:Moim zdaniem Gio zdałby się na tego rozgrywającego, tego za napastnikami. Wiecej miejsca i możliwość zejścia na bok ataku to w mojej myśli wykorzystanie Gio w pełni jego ruchliwości i kreatywności.
Przecież grał tak za Ferrary. Abstrahując od umiejętności rozgrywania, jest na to wyraźnie za słaby fizycznie, obrońcy go dominowali.

Z pozdrowieniami dla Moratosceptyków
Moim zdaniem dobrze sobie radził i często uciekał obrońcą. Z jednym zgoda- te ucieczki były skuteczne w 50 % ze zwględu na jego warunki fizyczne i obiekcje sędziów :prochno:

Po co ten odnośnik w sprawie Moraty?? Nie rozumiem. Jestem zwolennikiem tego transferu. :think:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 00:35

mrozzi pisze: Czy mi się wydaje, czy nie jesteś na bieżąco? Di Marzio, ogólnie SKY zapewniają, że zarówno Pogba, jak i Vidal właśnie pozostaną w Juve. To jest priorytet zarządu, nowego trenera, a sami piłkarze nie naciskają na transfer.

Lukaku był opcją B, gdyby nie powiodło się ściągnięcie Hiszpana (nieaktualne). Rzeczywiście jednak klub będzie chciał najprawdopodobniej ściągnąć i jego.
No to się okażę czy nie odejdą, ja już nikomu nie wierze, nie wiadomo co też siedzi w głowie Vidala, moim zdaniem koniec końców i tak Vidal zostanie w MU i ja już się z tym na wszelki wypadek pogodziłem.

Lukaku alternatywą Moraty, czy ja dobrze słyszę? :doh: dla mnie mimo wszystko Lukaku > Morata.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 01:00

Arbuzini pisze:Iturbe? Jeszcze przed chwilą połowa forum go nie chciała i psioczyła na Marottę, że słono za niego przepłaca dając 25-27 mln E.
A teraz psioczą na Marottę, że go za tyle nie kupił :P Ale to przecież tutaj standard.
Paweljuve2006 pisze: Moim zdaniem dobrze sobie radził i często uciekał obrońcą. Z jednym zgoda- te ucieczki były skuteczne w 50 % ze zwględu na jego warunki fizyczne i obiekcje sędziów :prochno:
Ja raczej zapamiętałem z tamtego okresu Sebastiana, który nieporadnie pchał się z piłką środkiem pola między trzech obrońców rywali, przewracał się i za każdym razem był tak samo mocno zdziwiony, że sędzia nie widział przewinienia. Poza tym nie oszukujmy się - na ucieczki na dłuższym dystansie to on się nie nadaje.
Paweljuve2006 pisze: Po co ten odnośnik w sprawie Moraty?? Nie rozumiem. Jestem zwolennikiem tego transferu. :think:
Nie do Ciebie, do ogółu ;)

Mirko Graziano z LGDS podaje, że Galatasaray interesuje się sprowadzeniem Pirlo, ale my odmawiamy. Nicolo Schira ze Sportitalia pisze, że Prandelli miał do Andrei dzwonić i namawiać go na przejście do Turcji, oferując trzyletni kontrakt. (oba źródła co najwyżej średnio wiarygodne)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2014, 01:03 przez bendzamin, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 01:00

Bazyliszek pisze:
mrozzi pisze: Czy mi się wydaje, czy nie jesteś na bieżąco? Di Marzio, ogólnie SKY zapewniają, że zarówno Pogba, jak i Vidal właśnie pozostaną w Juve. To jest priorytet zarządu, nowego trenera, a sami piłkarze nie naciskają na transfer.

No to się okażę czy nie odejdą, ja już nikomu nie wierze, nie wiadomo co też siedzi w głowie Vidala, moim zdaniem koniec końców i tak Vidal zostanie w MU i ja już się z tym na wszelki wypadek pogodziłem.

Lukaku alternatywą Moraty, czy ja dobrze słyszę? :doh: przecież belg go wciąga rzycią, nastukał wiele bramek w Evertonie i WBA na szczeblu Premier League, gra regularnie a Morata? czym sie moze pochwalić prócz wspólnych treningów z Ronaldo i Pucharem Europy w tak mlodym wieku?. Bedziemy chcieli najprawdopodobniej sciagnac Lukaku jeszcze? a na co nam kolejny napastnik o podobnej charakterystyce co Morata i Llorente (czyli wysoki, umiejacy odegrac pilke i zastawic się) juz pomijam fakt że to będzie kolejny wydatek rzędu 20-30 milionów, skąd nagle mamy pieniądze by sobie pozwolić na kolejnego napastnika za 20+? chyba ze sprzedaży Vidala co najwyżej. Jesli Morata to nie Lukaku, moim zdaniem.

Pozdrawiam.
:shock: uuu grubo.. Sam fakt, że ty uważasz Morate i Lukaku za ten sam typ napastnika kwalifikuje sie do bana typu "ignorant".. Morata odgrywającym, bo ma troche więcej centymetrów niż równieśnicy?? Boże, jeśli istniejesz ześlij siarczysty grom.. :doh:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 01:12

Paweljuve2006 pisze: :shock: uuu grubo.. Sam fakt, że ty uważasz Morate i Lukaku za ten sam typ napastnika kwalifikuje sie do bana typu "ignorant".. Morata odgrywającym, bo ma troche więcej centymetrów niż równieśnicy?? Boże, jeśli istniejesz ześlij siarczysty grom.. :doh:
A jak ty sobie wyobrazasz Morate? bo chyba nie jako cofnietego napastnika?
Jak go oglądalem w Realu to gral bardzo często tylem do bramki i odgrywał górne piłki, dla mnie Morata i Lukaku to wysunięci napastnicy, takie typowe 9'tki. i według mnie pozyskanie Moraty wyklucza przyjscie Lukaku, szkoda.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 06:23

Morata nie jest dziewiątką, potrafi sobie znaleźć miejsce na skrzydle (asysta przy golu Benzemy przeciwko Barcelonie), dograć sprzed pola karnego, nie boi się dryblować, bardziej pasuje mi do Teveza niż do Llorente. Za dwa lata atak Lukaku - Morata? :prochno:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2014, 08:13

Hypeman pisze:Za dwa lata atak Lukaku - Morata? :prochno:
A za cztery lata Polska mistrzem świata :smile:
Bendżi, zlituj się. Przecież to jest hiszpańskopiłkoholik, w dodatku madridista. Dla niego bycie zmiennikiem Benzemy brzmi dumnie :D

Właściwie, jeśli Max chce grać czwórką z tyłu, to możemy sprzedać Isle i nikogo nie kupować w jego miejsce, bo mamy tych obrońców dość sporo. Niby jedynym typowym lewym będzie Evra, ale Chiellini, Ogbonna i Caceres to aż trzy warianty zapasowe. No i mamy jeszcze Asamoah, "nowoczesnego lewego obrońcę" jak to określił na mundialu któryś ze speców.

Zablokowany