Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:16

Dzeko to raczej milanista ;)
Obrazek

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:19

pablo1503 pisze: Kilka dni temu był z nim wywiad na C+ i mówił on, że jako dzieciak kibicował Milanowi, a jego ulubieńcem był Shevchenko
bendzamin pisze:Dzeko to raczej milanista ;)
No ale był kiedyś jakiś taki motyw że mówił że chętnie by zagrał w Juventusie, że woli do Włoch niż do Anglii, ogólnie się w ciepłych słowach o Juve wypowiadał. itd. Pamiętam, bo przez to się podjarałem i uwierzyłem że może akurat uda się go kupić.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:23

Krasić też (dostał kiedyś na urodziny tort z herbem Milanu), a mimo to przyszedł do nas, olewając przy tym City. Wtedy akurat Milos był całkiem rozchwytywanym zawodnikiem.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:25

Włoscy guru transferowi uważają że Juventus chce Lewandowskiego. Ciekawe.. Na pewno możemy nie być przekonani do takiego transferu, jednak dzięki temu po pierwsze- popularność naszego ulubionego klubu w Polsce wzrosłaby w zadziwiającym tempie, po drugie- zwiększyłaby się popularność całej ligi.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:28

ewerthon pisze:
Krasić też (dostał kiedyś na urodziny tort z herbem Milanu), a mimo to przyszedł do nas, olewając przy tym City. Wtedy akurat Milos był całkiem rozchwytywanym zawodnikiem.
To nie był herb Milanu.

Z tego zdjęcia też niewiele wynika. Wymienił się koszulką, to od razu Milanista? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:43

Wikipedia: Bośniak w jednym z wywiadów powiedział, że jego marzeniem jest gra dla Milanu[2].
Cos tam na rzeczy na pewno jest, ale mysle, ze ani nie wyklucza to naszego zainteresowania nim, ani jego zainteresowania gra u nas.

Ponoc dajemy 4 mln € za tego goscia.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:46

wojczech7 pisze:
ewerthon pisze:
To nie był herb Milanu.

Z tego zdjęcia też niewiele wynika. Wymienił się koszulką, to od razu Milanista? :think:
Kiedy Dżeko wypalił w Wolfburgu podciśnięto go za język i wykrakał, żę marzy o Włoszkach, konkretnie Milanie. Dopiero kiedy czerwoni siedzieli cicho, a Marotta się do nich zgłosił, zrobił się z niego fan ogólnocalciowy.
Co ciekawe o gotowości wyjazdu do Italii mówił nawet tuż przed transferem do City.
Tak czy owak nie ma co rozpamiętywać. Pirlo też pewnie wciąż bardziej ma w sercu Milan niż Juventus, ale odnosi się z szacunkiem do barw.
Edin pewnie zdaje sobie sprawę, że takiej kasy jak w City to nie dostanie i wybierze wciąż ładną pensyjkę w wymarzonych Włoszech.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:50

bendzamin pisze: Ponoc dajemy 4 mln € za tego goscia.
Co za kaleson? Ja tam nie lubię kaleson, bo się czasem tak brzydko zwijają. :/
o to jest ten nowy lepszy Estigarribia niby? Wolałbym konkreta.

Acz nigdy nie wiesz, gdzie nowego Kagawe znajdziesz, z drugiej strony.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 00:56

bramek pisze:Elkeson - ktoś coś o nim wie ? Czy te 4 mln to prawda za niego ?
Następca dla Athirsona i Gladstone'a?
:)
pan Zambrotta pisze:ów przyjaciela
owego przyjaciela

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 08:13

vieira4 pisze:Włoscy guru transferowi uważają że Juventus chce Lewandowskiego. Ciekawe.. Na pewno możemy nie być przekonani do takiego transferu, jednak dzięki temu po pierwsze- popularność naszego ulubionego klubu w Polsce wzrosłaby w zadziwiającym tempie, po drugie- zwiększyłaby się popularność całej ligi.
nie wiem jak wy ale ja bym bardzo chcial zobaczyc Roberta w naszych barwach. Wiadomo musi on popracowac nad wykanczaniem akcji ale nie mozna zaprzeczyc ze jest bardzo dobrym napastnikiem z tendencją rosnaca. Zjada naszych matrich na sniadanie. Do tego jest mlody. Inna sprawa to taka, ze kibicowanie Juve wkroczyloby na jeszcze wyzszy level.

Cos sie mowi ze Veratti za drogi i interesujemy sie znowu Nainggolanem. Tak sobie przetlumaczylem na nasze znaczy sie:P kto jak kto ale Radja zagral bardzo dobre zawody przeciwko Juve w przedostatniej kolejce:)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 09:10

stahoo pisze:Na pewno nie jesteśmy w stanie spełnić takich warunków jakie ma w City.
Pytanie, czy bylibyśmy gotowi dać mu koło 6 mln €, kiedy nasze gwiazdy jak Pirlo, Vidal, Vucinić, Chiellini, Marchisio zarabiają trochę ponad połowę tego.
Chociaż Cavaniemu tez by trzeba tyle dać...
Nie zgodzę się. Ile teraz zarabia Cavani? Pewnie z półtora miliona rocznie. Oczywiście gadając z City pewnie naciągnąłby ich na pięciokrotną podwyżkę, ale nikt inny mu tyle nie da. Racjonalne byłoby 4-4,5mln, a na tyle to nas chyba stać i sam zawodnik byłby happy (chyba)

Dzeko za 15-20mln? Coś mi się wierzyć nie chce. Cavani to ktoś, o kim marzę, ale nie pogniewałbym się za Dzeko w takiej cenie.

Najlepsza opcja - sprowadzamy Cavaniego
Dobra opcja - sprowadzamy po taniości Dzeko
Najgorsza opcja - skupiamy się na Cavanim, negocjacje z różnych powodów upadają a w międzyczasie Dzeko ugadał się z kimś innym :prochno:
bendzamin pisze:Ponoc dajemy 4 mln € za tego goscia.
Wywalania pieniędzy w błoto ciąg dalszy? :doh: Mam nadzieję, że to kaczka. Z tego transferu nie ma prawa wyjść nic dobrego.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 09:20 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 09:18

bendzamin pisze: Ponoc dajemy 4 mln € za tego goscia.
No tak. Wydajmy znów z 5 mln na jakiegos no name, ktory za rok, na nastepnej facie bedzie podawał reczniki(cos jak Elia). A pozniej dziwmy sie za brakuje mamony na Verattiego(ktory pojdzie do Milanu i bedzie tam grac z 12 lat - casus Pirlo) czy kogos innego. Nie wiem jak Was ale mnie wprost irytuje sprowadzanie takich placków... Czuje, ze znów bedzemy mieli w skladzie całkiem pokazna liczbe graczy ktorzy jak przekrocza 600 minut w sezonie, to bedzie sukces. :roll:

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 09:38

Generalnie w kwestii wzmocnień w pomocy to ja bym dał szansę młodym, sprowadzając oczywiście Verrattiego - tutaj nie ma opcji musimy go kupić imo.

Z piłkarzy którzy "przewijali" się w prasie etc to imo jedynie Asamoah podniósłby poziom rywalizacji, reszta to jak tu piszecie ogórki (mogę nie być na bieżąco ale wydaje mi się że tak właśnie jest).

Zresztą ja osobiście nie chcę u nas żadnych "lsonów", "dinhów" i innych wynalazków z brazylii bo po jaką cholerę oni. Zakładam że mimo wszystko to jakieś bzdurne plotki ale śmieszne jest to że piszą o takich patałachach w kwestii wzmocnień mistrza Włoch :?

Jeżeli już mamy kupować młodzików to sprowadzać graczy o których wiadomo że coś potrafią a nie nołnejmy z brazylii - bo przecież co 2 gracz z tamtego kraju to nowy XXXXX*

* tutaj w zależności od pozycji wstawić odpowiednie nazwisko.

edyta: pojawiło się info że Lucio odchodzi z Interu, mam nadzieję że nie będą próbowali go ściągnąć licząc na powtórkę rozrywki z Pirlo :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:22

alina pisze: LOL. Dzięki za wykład. Dorzuć jeszcze wykład drugi - "De Ceglie na środku obrony".
Przeinaczasz fakty. Nigdy nie chciałem stawiać Paolo na środku defensywy, chodziło o lewą stronę formacji defensywnej w 3-5-2. Niemniej był to zamysł z odległej przeszłości
alina pisze:Klasyczny przypadek podwójnych standardów. Esti musi, Lichy nie musi. Co za różnica kto jest nominalnym kim, skoro obaj mają grać fullbacka lub wingbacka?
No dobra, tutaj nie mam konkretnej odpowiedzi :wink:
alina pisze:Przecież od początku piszę, że jak się uda na stałe zrobić z niego LO to być może warto. I wytargować niższą cenę. A Ty powtarzasz jak mantrę - 5 milionów, 5 milionów, 5 milionów, skrzydłowy, skrzydłowy, skrzydłowy...
Powtarzam jak mantrę, bo wolę, żeby Giuseppe miał o te kilka milionów euro więcej, gdy będzie targować się o zawodnika, który zapewni jakość drużynie. Nie rozumiem innej sprawy. Kiedy Marcelo miałby udowodnić tą swoją ewentualną przydatność na lewej stronie defensywy?
alina pisze:Oddawanie własnego gracza i kupowanie kota w worku mniejszym ryzykiem? :doh:

Z tego co kojarzę, to mówiłem o wypożyczeniu: "kota w worku" :think: Co do potencjalnego transferu no-name z Atalanty, to nie wypowiadam się. Nie znam gościa, niemniej mam nadzieje, że prezentuje sobą coś więcej niż zawodnik, o którego się wykłócamy. Jeżeli nie, to niech zarząd idzie do diabła z takimi uzupełnieniami.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:36

Moze zainteresujemy sie Yaya :) chlop to najlepszy defensywno - ofensywny zawodnik grajacy na ten moment w PL . W Barcelonie nie gral az tak dobrze a transfer do City pozwolil mu sie odpowiednio rozwinac . Skoro sam chce odejsc i poszukac czegos nowego to czemu nie ?

BTW. gdzie wyczytaliscie ze Veratti jest za drogi na Juve ?? Zrodlo prosze.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Zablokowany