Wszystko o Milanie
- grande amore
- Juventino
Nawet jesli Rossoneri roz###bia system w nastepnej kolejce, to i tak nic straconego. Jestem ciekawa jak Fiorentina by sobie w LM.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- zahor
- Juventino
Warto dodać że już takie coś kilka lat temu miało miejsce, kiedy Milan rzutem na taśmę pozbawił się awansu do LM właśnie na rzecz drużyny z Toskanii.Marat87 pisze: Jeżeli zremisują w następnym meczu, a Fiorentina wygra, to właśnie drużyna z Florencji zajmie 3 miejsce. Pytanie tylko, czy Siena która już spadła, jest w stanie urwać punkty? Przyznam, że byłoby to zabawne, gdyby Milan stracił LM w ostatniej kolejce :lol:
A co do dzisiejszego meczu, to był on dość dziwny, tak jak dziwnym trenerem jest Allegri i jak dziwnie gra Milan pod jego wodzą. Ustępujący wicemistrz Włoch niby miał ciekawe momenty, niby pokazywał naprawdę dobrą piłkę, ale momentami było tam tyle chaosu, że nikt chyba nie wiedział co jest grane. Zmiany, jak to u tego trenera często bywa, zupełnie z sufitu. Ciekaw jestem czy zostanie w Milanie na kolejny sezon. Jak dla mnie jeżeli Berlusconi marzy o powrocie na szczyt (chociażby w tej podupadłej Serie A, o Europie nawet nie mówię), to powinien na stanowisku szkoleniowca dokonać jakiejś roszady. Allegri to może i niezły trener, który w drużynie mniejszego formatu, o niższych oczekiwaniach byłby w stanie stworzyć coś ciekawego, mając do tego do dyspozycji bardziej ułożonych graczy, ale pewnego poziomu raczej już nie przeskoczy, a razem z nim cały zespół. Mam wrażenie że to jest taki gość, że wieszasz na nim psy, on w międzyczasie wpada na jeden, drugi ciekawy pomysł, zaczyna wyglądać to coraz ciekawiej, już się wydaje że trzeba będzie wszystko odszczekać, ale koniec końców pewne ułomności nie pozwalają mu wyjść na swoje i kończy z tą swoją głupią miną, którą każdy dobrze kojarzy. Ewentualne czwarte miejsce Milanu w tym sezonie idealnie by się wpisało w ten schemat, aczkolwiek nawet jeżeli tak się nie stanie to nie zacznę go uważać za urodzonego zwycięzcę.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Właśnie pisałem o tym w temacie o Sezonie 2012/13 o tym samym:
Cóż, nie jestem raczej typem człowieka, który kibicuje przeciwko jakiejś drużynie (chyba, że akurat gra przeciwko Juve), ale byłoby na prawdę fajnie zobaczyć Fiorentinę w LM.Kurde, mam nadzieję, że Siena urwie Milanowi punkt w ostatniej kolejce, a Fiołki wygrają z Pescarą i o ile dobrze kojarzę, to mają korzystniejszy bilans bezpośrednich spotkań (a to jest chyba pierwsze brane pod uwagę?) i wtedy mielibyśmy Fiorentinę w kwalifikacjach do LM. Co może (ale to już trochę fantastyka) skłoniłoby Jovetica do pozostania na tyłku, bo nie widzę go u nas, a i pokazałoby co Montella wykombinuje na arenie europejskiej. Mogłoby być ciekawie.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Myzarel
- Juventino
Właśnie obejrzałem skrót meczu z Romą. Wytłumaczy mi ktoś co odbiło Muntariemu? :shock:
Te ich nowe koszulki na piłkarzach wyglądają potwornie
Te ich nowe koszulki na piłkarzach wyglądają potwornie

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Vimes
- Juventino
Allegri miał sprzeczkę z Robinho podczas treningu. Milaniści chyba się trochę denerwują przed starciem ze Sieną, bo muszą wygrać, żeby nie zaliczyć epic faila na finiszu sezonu i nie dać się wyprzedzić Fiorentinie. Chociaż jak spojrzeć na ich bilans meczów ze Sieną to w ostatnich 17 meczach zanotowali 14 zwycięstw, 2 remisy i 1 porażkę. Przeciwnik im leży i pewnie ma podłe nastroje ze względu na Serie B. Aczkolwiek akurat Pegolo może mieć dzień konia i zrobić im niezłego psikusa.
- pumex
- Juventino
Berlusconi miał powiedzieć włoskim dziennikarzom, że Allegri odchodzi do Romy. Niektóre źródła piszą, że chwilę później było dementi, inne, że Barlusconi powiedział to w żartach, kolejne donoszą, że przyszłość trenera jest niejasna.
Próba destabilizacji drużyny przed meczem ze Sieną, czy niegramotność wypowiedzi Berlu?
Próba destabilizacji drużyny przed meczem ze Sieną, czy niegramotność wypowiedzi Berlu?

- ewerthon
- Juventino
Pozostanie Allegriego w Milanie jest uzależnione od meczu ze Sieną. Jestem prawie pewien, że jeśli Fiorentina wskoczy na ich miejsce, to nieskazitelny Silvio wywali obecnego trenera.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, 20:22 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Pato mało sobie nogi nie urwał. Pudło godne "ekstraklasy"
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Dziś mecz dla Milanu, który wyznaczy ich miejsce w szeregu na następny sezon. Jeśli chcemy pewnego mistrzostwa w kolejnym sezonie, to kibicujmy dziś Siebie, a jeśli chcemy silnej Serie A to kibicujmy Milanowi.
Jak przed tym sezonem byłem spokojny, to mam dziwne przeczucie, że w przyszłym sezonie Milan zdobędzie Scudetto lub trzeba będzie o nie walczyć do ostatniej kolejki. Balotelli jest ich nowym Ibrą, teraz tylko potrzebują nowego T.Silvę.
Jak przed tym sezonem byłem spokojny, to mam dziwne przeczucie, że w przyszłym sezonie Milan zdobędzie Scudetto lub trzeba będzie o nie walczyć do ostatniej kolejki. Balotelli jest ich nowym Ibrą, teraz tylko potrzebują nowego T.Silvę.
- Cabrini_idol
- Juventino
Crunny pisze:........
No way... ich pomoc i obrona jest o kant rozbic. JEsli nie wzmocnia pomocy i obrony nie maja szans na mistrza, mimo mocnego ataku.

- zahor
- Juventino
SalamonCrunny pisze:teraz tylko potrzebują nowego T.Silvę.

Decyzja o tym czy w przypadku ewentualnego trzeciego miejsca zatrzymać Allegriego będzie, przynajmniej w moich oczach, sygnałem od Berlusconiego jakie są jego ambicje na przyszły sezon. Jeżeli naprawdę chce wrócić na szczyt, a w przyszłości zamieszać coś w Europie, to Allegri nadaje się do tego mniej więcej tak jak Ranieri. Jeżeli dziadować gdzieś za plecami Juventusu, licząc że może uda się wskoczyć na drugie miejsce, to z Maksem jak najbardziej można.
Zwróć uwagę na fakt, że w sezonie 2011-12 też zaczęli rozgrywki źle. Nie pamiętam czy akurat tak fatalnie, pewnie trochę lepiej, ale to też powinno dać do myślenia czy aby sezon przygotowawczy został zaplanowany prawidłowo.Crunny pisze: Weź pod uwagę, że gdyby nie katastrofalny start Milanu w zeszłym sezonie (bodajże 7 pkt po 8 kolejkach), który raczej już się nie powtórzy, bo był to efekt szoku po utracie liderów defensywy i ofensywy, to Milan miałby prawie tyle punktów co my, a jeszcze połowę sezonu grali bez Balotelliego.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 14:53 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Weź pod uwagę, że gdyby nie katastrofalny start Milanu w zeszłym sezonie (bodajże 7 pkt po 8 kolejkach), który raczej już się nie powtórzy, bo był to efekt szoku po utracie liderów defensywy i ofensywy, to Milan miałby prawie tyle punktów co my, a jeszcze połowę sezonu grali bez Balotelliego.Cabrini_idol pisze:No way... ich pomoc i obrona jest o kant rozbic. JEsli nie wzmocnia pomocy i obrony nie maja szans na mistrza, mimo mocnego ataku.
- Arbuzini
- Juventino
Akurat zbudowanie silnej, a nawet bardzo silnej obrony za rozsądne pieniądze nie jest wyczynem nie do zrobienia. Cel jak najbardziej w zasięgu Milanu. Tym bardziej, że o boki obrony póki co nie muszą się martwić.
Cięższą przeprawę będą pewnie mieli ze wzmocnieniem pomocy. Tak naprawdę nie wiadomo, czy Montolivo utrzyma wysoką formę na kolejny sezon. Już trochę takich jednorazowych wystrzałów mieli (głównie Nocerino, trochę Boateng) i wiadomo, jak to się skończyło. Myślę jednak, że jeśli Galliani nie połasi się na jakiś anonimowych Murzynów za czapkę gruszek to transfer jednego klasowego zawodnika do tej formacji może znacząco wzmocnić ten zespół.
Milan to nie Inter. Wystarczą im trzy transfery, które wypalą i w przyszłym sezonie powinni być bardzo groźni.
Cięższą przeprawę będą pewnie mieli ze wzmocnieniem pomocy. Tak naprawdę nie wiadomo, czy Montolivo utrzyma wysoką formę na kolejny sezon. Już trochę takich jednorazowych wystrzałów mieli (głównie Nocerino, trochę Boateng) i wiadomo, jak to się skończyło. Myślę jednak, że jeśli Galliani nie połasi się na jakiś anonimowych Murzynów za czapkę gruszek to transfer jednego klasowego zawodnika do tej formacji może znacząco wzmocnić ten zespół.
Milan to nie Inter. Wystarczą im trzy transfery, które wypalą i w przyszłym sezonie powinni być bardzo groźni.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja widze tylko De Sciglio jako zawodnika spelniajacego dobry poziom. Abate poza motoryka nie wnosi nic do poczynan Milanu, popelnia glupie bledy a gdy wlaczy sie do ataku ominie jednogo drugiego zwodnika to zniwecy wszystko swoja boska wrzutka.Arbuzini pisze:Akurat zbudowanie silnej, a nawet bardzo silnej obrony za rozsądne pieniądze nie jest wyczynem nie do zrobienia. Cel jak najbardziej w zasięgu Milanu. Tym bardziej, że o boki obrony póki co nie muszą się martwić.
Mexes mimo pewnej jakosci to nie jest zawodnik stabilny. Zapata jest calkiem rowny w swoich poczynaniach ale to nie jest poziom chocby Barzagliego, choc inna pozycja. Ich ławka obroncow to jest niezla komedia. Przy wypadnieciu jedno z obroncow sa w czarnej dupie.
Montolivo zapewnia jakosc w pomocy, ale to i tak wg mnie nizszy poziom niz Pirlo. Wszyscy mysla ze Galliani sra kasa jak 5 6 lat temu. Ludzie Milan jest w dlugach, i nie kupi zawodnikow powyzej 20 mln. Mario byl okazja i musem wiec uciulali te euro. Ale niech nikt nie spodziewa sie ze kupia 2 pomocnikow powyzej 20 mln i obronce za 15 mln . Pozyskaja Poliego i kogos wypozycza. Do obrony wykupia Zapate i jakiegos mlodzika. I to tyle bedzie jesli chodzi o zakupy Galiianiego.Arbuzini pisze:Cięższą przeprawę będą pewnie mieli ze wzmocnieniem pomocy.
Milan nie ma pieniedzy. My jako dwukrotny mistz Wloch i uczestnik 1/4 Lm nie mamy 30 mln na transfery a co dopiero Milan, ktory dopiero co wyszedl z potrzasku.Arbuzini pisze:Milan to nie Inter. Wystarczą im trzy transfery, które wypalą i w przyszłym sezonie powinni być bardzo groźni.