Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 02:15

Sandro byl naszym celem numer 1. Wystarczy spojrzec na jego statystyki w LM, by zrozumiec, dlaczego tak bylo. Gdybysmy naprawde chcieli Kurzawe, klepnelibysmy go dawno, zwlaszcza ze w tym okienku Monaco bez wiekszych wyrzutow oslabialo sie na potege. Sam bylbym zachwycony mozliwoscia pozyskania Francuza, gdyby nie fakt, ze transfer Alexa przebil wszelkie oczekiwania. ;)

Dopnijmy Draxlera, pozbadzmy sie Isli (do Sevilli - bedzie nam latwiej o punkty) i zamykajmy to wyborne okienko. W sumie w ostatnich godzinach nie zaskoczylaby mnie sprzedaz Comana do Bayernu, ale po cichu licze, ze jednak zostanie u nas. Sporo bedziemy miec tej utalentowanej mlodziezy, a za rok Berardi. :whistle: :snackgy:

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 07:21

CavAllano pisze:Sandro byl naszym celem numer 1.. Sam bylbym zachwycony mozliwoscia pozyskania Francuza, gdyby nie fakt, ze transfer Alexa przebil wszelkie oczekiwania. ;)
Również tak samo uważam odnośnie tego transferu, jak mamy Sandro nie ma co ubolewać nad Kurzawą, gorzej jak byćmy nie mieli ich obu, ale mamy jednego z najbardziej obiecujących lewych obrońców na przyszłość. Tu jedyny + dla zarządu za ten transfer. Bo resztę szkoda komentować. Może transferem Draxlera zmniejszą niedosyt ;)

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:03

To duży znak zapytania, ale jak każdy talent. Na Transfermarkt ( http://www.transfermarkt.pl/detailsuche ... he/2064753 ) to obecnie najdroższy ofensywny pomocnik spośród tych U-21. Kosztował już nawet 30 mln, ale przez kontuzję jego wartość spadła do 22 mln.

Gdyby nie był po tak poważnej kontuzji i gdybyśmy nie ściągnęli w to okienku tylu nowych zawodników (zawsze istnieje jakieś tam kilkuprocentowe ryzyko, że nikt z nowych nie wypali), to byłby transfer marzenie.
Szkoda tylko, że brałeś pod uwagę jedynie transfermarktową ocenę pozycji zawodnika, bo np taki Berardi wg mnie ma bardzo dobre warunki do bycia świetnym OPMem, ale to temat na inną dyskusję :)

Jeżeli Draxler przyjdzie, to będę zadowolony. Duża możliwość rotacji pomiędzy 4-3-1-2, 3-5-2, a nawet 4-3-3. Przy takim taktyku jak Allegri można podziałać :)

Ja osobiście (jakby to miało jakieś znaczenie :P) daję zespołowi trochę czasu na zgranie się. Przy tak dużej wymianie składu myślę, że nawet pół sezonu może zostać przeznaczone "na straty". Pozostaje tylko mieć nadzieję, że skład mamy na tyle silny, by mimo problemów ze zgraniem w początkowej fazie sezonu nie zostać daleko w tyle.

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:11

minimav pisze:Przy tak dużej wymianie składu myślę, że nawet pół sezonu może zostać przeznaczone "na straty". Pozostaje tylko mieć nadzieję, że skład mamy na tyle silny, by mimo problemów ze zgraniem w początkowej fazie sezonu nie zostać daleko w tyle.
Biorąc pod uwagę trudniejszą I rundę jesienną i mocne mecze LM, trzeba liczyć, że wstrzelą się w filozofie Allegriego.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:13

Tym trollowaniem smęceniem bardzo zachęcacie do pisania tu i czytania co tu się dzieje...
Dla mnie Draxler to troche mimo wszystko człowiek zagadka... wierze ze wypali, choć jakimś mega topem póki co nie jest.
Natomiast powoli dopuszczam do Siebie myśl, że może to być sezon przejściowy na zgranie, sprawdzanie, moze brzmi to niedorzecznie, ale tak wlasnie moze byc... sukcesywnie następuje wymiana pokoleniowa...
Płacze ze to okienko to Padaka itp naprawde mnie irytuje. Odszedł Pirlo i Tevez na własne prośby... wiec trzeba zalatac po nich luki, Nando tu czuje troche ból że poszedł za 0... może Marotta dzięki temu ma jakis deal z Sevilla? Sprzedac Islę i Basta. Coman się nam przyda nawet Jeśli Bayern chce dać 20 mln, ja bym sie wstrzymał, jesli chłopina odpali w tym sezonie będzie wart 2 razy tyle. Ten sezon moim zdaniem wbrwe hurra optymizmowi tutaj może być trudny, ale nie dla tego że rywale się uzbroili, tylko dlatego że my mamy nowy atak i tak naprawde praktycznie nową linie pomocy. Trzeba być cierpliwym, i nie zwalniać Maxa po 3 czy 4 porażkach...

Juve, storia di un grande amore
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:14

Panowie guru lvl 10 :D

Tak jak mówiłem, w czwartek wieczorem klepniemy Draxlera a w piątek będzie nasz. Cieszę się, że wasze serce radują się przed weekendem :prochno:

Czyli transfer wyniesie nas te 24-25 plus bonusy. Zważywszy na wiek, talent i doświadczenie Juliana jest to dobra cena. Za 2 lata ona może wzrosnąć 2-3 krotnie. !!

A teraz czas na kawę i parę stron dzienników włoskich :prochno:

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:18

Cabrini już w pracy...czyli mercato dzień rusza pełna parą... :czytaj:

Obrazek
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:22

mibor pisze:Tym trollowaniem smęceniem bardzo zachęcacie do pisania tu i czytania co tu się dzieje...
Dla mnie Draxler to troche mimo wszystko człowiek zagadka... wierze ze wypali, choć jakimś mega topem póki co nie jest.
Natomiast powoli dopuszczam do Siebie myśl, że może to być sezon przejściowy na zgranie, sprawdzanie, moze brzmi to niedorzecznie, ale tak wlasnie moze byc... sukcesywnie następuje wymiana pokoleniowa...
Płacze ze to okienko to Padaka itp naprawde mnie irytuje. Odszedł Pirlo i Tevez na własne prośby... wiec trzeba zalatac po nich luki, Nando tu czuje troche ból że poszedł za 0... może Marotta dzięki temu ma jakis deal z Sevilla? Sprzedac Islę i Basta. Coman się nam przyda nawet Jeśli Bayern chce dać 20 mln, ja bym sie wstrzymał, jesli chłopina odpali w tym sezonie będzie wart 2 razy tyle. Ten sezon moim zdaniem wbrwe hurra optymizmowi tutaj może być trudny, ale nie dla tego że rywale się uzbroili, tylko dlatego że my mamy nowy atak i tak naprawde praktycznie nową linie pomocy. Trzeba być cierpliwym, i nie zwalniać Maxa po 3 czy 4 porażkach...
No dokładnie...spodziewam się, że taki sezon "przejściowy" to może być szok dla kibiców nie tylko tych z JP. Naprawdę jeśli dopniemy transfer Draxlera to będzie genialne mercato ale w kontekście przyszłych sezonów - nie obecnego. Mimo wszystko stać nas na walkę o Scudetto i fazę pucharową LM, ale jak się trochę nie uda to mówi się trudno.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:27

Co ciekawe, wloskie media biora pod uwage scenariusz, wedlug ktorego to wezmiemy i Draxlera, i Witsela. To takie fantamercato, ale wszystko zalezy od ewentualnej sprzedazy Comana do Niemiec. Jesli oddamy Francuza do Bayernu, mielbysmy srodki na Belga i zasililoby nas obu wyzej wymienionych Panow. :think:

@Cabrini
Nie kombinuj, bo info od Ciebie bylo momentami niespojne - najpierw czwartek i piatek prezentacja, potem chwila wahania, teraz przesuwamy d-day o dzien do przodu. :prochno:

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:35

Witsel, Pereyra, Asamoah, Markiz, Pogba, Draxler, Sturaro, Padoin Troche sporo tych pomocników... Nie zapominajcie o Asamoah gośc w formie w środku daje ogromną wartość dodatnią.

Juve, storia di un grande amore
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:44

Kilka angielskich dzienników, powołując się na Tuttomercatoweb podaje, że o Draxlera zaczęło się też starać United, które oferuje 20 milionów funtów za podpis Niemca. Jeżeli jest coś w tym z prawdy, to Marotta powinien jednak płynąć do brzegu z tym transferem i nie tracić czasu na negocjacje rzędu 3 milionów euro, tylko po prostu się zgodzić.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:47

Jesli przyszedlby Draxler, to zabezpieczenie srodka osoba Witsela mialoby spory sens. Nie traktuje ich bowiem jako alternatywy, bo to kompletnie odmienni gracze. Nie wiem tylko, co my zrobimy z tym nieszczesnym Comanem. Potencjal ma ogromny, ale sie spala. Na pewno trzeba by mu dac czas, ale i tak mial sporo minut w nogach biorac pod uwage wiek. Obawiam sie powtorki historii z Henrym.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 08:55

Niektórych rzeczy nie da się przewidzieć...według mnie Coman dostał sporo szans na udowodnienie swojej wartości i tak naprawdę poza jedna bramka i wspaniałą asysta w zeszłym sezonie nie pokazał zupełnie niczego...podobnie można powiedzieć na temat Pogby...w MU nie poznali się na nim a tutaj wypalił...tak samo może być z Comanem ale wcale nie musi bo jak napisałem - szans miał dosyć sporo...niektórzy ten stan tłumaczą wiekiem zawodnika ale nie oszukujmy się - 18/19 lat to już wiek, w którym swój potencjał należy pokazać tym bardziej, że mecze w których miał okazje to zrobić to na ogół z ogórkami...uważam, że za 20 mln gdyby była okazja go opchnąć to nie ma nad czym się zastanawiać...
Henry ? Tak z nim wyszło ale Treze już szybko pokazał tutaj pazurki...warto też zaznaczyć, że Van der Saar też okazał się niewypałem...niektórych chyba ciężar tej koszulki przerasta...

Jeżeli MU będzie chciało klepnąć Draxlera to zrobi to bo myślę, że im w przeciwieństwie do Wolfsburga, Draxler nie odmówiłby...sam może być też zniecierpliwiony tymi negocjacjami i niezdecydowaniem Juve a widać wyraźnie, że nie ma ochoty nadal grać w Schalke...jeśli polegniemy z Draxlerem to nikogo sensownego już się chyba nie wyciągnie...dla Marotty byłby to pstryczek - negocjuje dwa miesiące podczas gdy MU załatwia wszystko błyskawicznie...wiadomo, że finansowo nie mamy szans z MU, jedyna nadzieja w tym, że Niemiec rzeczywiście chce tylko do nas podobnie jak dwa lata temu Llorente...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 09:21

alessandro1977 pisze:Jeżeli MU będzie chciało klepnąć Draxlera to zrobi to bo myślę, że im w przeciwieństwie do Wolfsburga, Draxler nie odmówiłby...sam może być też zniecierpliwiony tymi negocjacjami i niezdecydowaniem Juve a widać wyraźnie, że nie ma ochoty nadal grać w Schalke...jeśli polegniemy z Draxlerem to nikogo sensownego już się chyba nie wyciągnie...dla Marotty byłby to pstryczek - negocjuje dwa miesiące podczas gdy MU załatwia wszystko błyskawicznie...wiadomo, że finansowo nie mamy szans z MU, jedyna nadzieja w tym, że Niemiec rzeczywiście chce tylko do nas podobnie jak dwa lata temu Llorente...
Ach ten pesymizm. :smile: Po pierwsze - zadne wiarygodne zrodlo tego nie potwierdza. Po drugie - czego sie spodziewaliscie, transferu z rana? Wczoraj zrobilismy milowy krok w kierunku pozyskania zawodnika i wszystko przyspieszylo wlasnie po tym, jak sam Draxler poprosil niemiecki zarzad o mozliwosc odejscia. Kluby to dogaduja za kulisami i nie mozesz wiedziec, czy Marotta jest opieszaly. On na pewno zdaje sobie sprae z faktu, ze najkorzystniej byloby klepnac tem transfer do dzisiejszego wieczora. Przestancie panikowac. :prochno: Chlopak chce do nas, my go chcemy, podbijamy oferte, wiec jest dobrze.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2015, 09:22

Draxler i United? Jakoś tego nie widzę. Może i United wraca w LM, ale tam wciąż jest jeden wielki syf i raczej wątpię żeby Julek chciał tam odchodzić bo poza kasą lepiej niż w Juve mieć nie będzie.

Wiadomo już z jakim numerem będzie biegał Cuadrado?

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany