Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:06

Elkeson - ktoś coś o nim wie ? Czy te 4 mln to prawda za niego ?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:09

ewerthon pisze:Jednak wrzutki to nie jedyna rola bocznego obrońcy/wingbacka na boisku. Wrzuć jeszcze jakieś staty z wślizgami, celnymi podaniami, interwencjami i tego typu rzeczy. Lansowanie PDC na podstawie jednej statystyki mija się z celem.
Ja go nie chcę lansować. W ogóle nie gadamy o De Ceglie. Chodzi o kontekst całego zdania.
zahor pisze:
alina pisze: Tak się właśnie kończą dyskusje po wrzuceniu stat. Jakieś tam próby deprecjonowania danych, żarty, zero merytoryki.

Wg mnie PDC wrzuca najlepiej z bocznych obrońców. Dziwnym trafem ma najlepszą średnią celność. Na forum panuje zgoda co do słabych wrzutek Pepe. Całkowicie przypadkowo jego średnia celność wynosi tylko 15,7%.

Generalnie co czwarta, co piąta wrzucona przez naszych obrońców piłka trafia do adresata. Słabo/średnio - jak kto woli. Esti nie wydaje mi się jakoś negatywnie odstawać w tym względzie. Annihilatorowi słabe wrzuty przeszkadzają u Estiego, u Lichta już nie. Tyle.
Chcesz merytorycznej dyskusji? Ok, już tłumaczę dlaczego na statystyki należy patrzeć z przymrużeniem oka.
Zgoda. I jak tak na nie patrzę. Np niską średnią celnych wrzutek/mecz u Chielliniego i Caceresa tłumaczę ich czestą grą na środku obrony i, w przypadku tego drugiego, tym jednym meczem na lewej obronie.
zahor pisze:Każde zagranie z powyższych jest liczone tak samo. A teraz pytanie za sto punktów - który z naszych obrońców, ba, który ze wszystkich naszych piłkarzy ma na swoim koncie najwięcej piłek tego ostatniego typu? Jak chcesz możesz policzyć, może masz dostęp do takich statystyk, ja co prawda nie posiadam danych ale jestem prawie pewien że był do De Ceglie.
DC do pewnego momentu wrzucał idealnie. Spieprzył się, jak go pochwaliłem na forum. To potwierdzone info.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:38

stahoo pisze:Wzięli tanio, bo kończył mu się kontrakt.

Mou chciał (chce?) go do formacji 4-3-3, w której miałby odciążyć Alonso. Myslę, że zostanie w Madrycie, bo ten sezon zepsuły mu kontuzje.
twoja wiedza o realu, stasiu, rozwala mnie każdego dnia.
tak, ja wiem, my wszyscy wiemy - twój bliski przyjaciel jest zagorzałym fanem realu i przypadkowo wszystko podsłuchujesz.

Tak naprawdę zdjęcie ów przyjaciela wygląda tak:
Obrazek

,a Ty stasiu musisz się leczyć. może ktoś wyplewi ten twój realizm z głowy.

Ktoś tam lubował się nad stwierdzeniem, że statystyki z whoscored.com. Nikt nie wie, "co" jest liczone jako wrzutka a co nie, wiec radzę nie opierać swojej wiedzy na tym magicznym portalu i zaufać Conte, który Estiego obserwuje 24/7. Poza tym statystycznie na mężczyzne przypada 1,3 kobiety i 2 ręce, dlatego już wiemy że alina rocznie zużywa wagon chusteczek velvet.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:42

http://www.calciomercato.com/mercato/dz ... uve-763798
Po raz kolejny pojawia sie temat Dzeko - ponoc nie tylko on chce odejsc, ale i w City chca, zeby on odszedl. Cena? 15-20 mln €. Ciezki orzech do zgryzienia, pewnie duzo zalezy od tego, jak sie rozwinie sytuacja w Neapolu. Lavezzi prawie na pewno odchodzi - pytanie, czy przyblizy to czy raczej oddali Cavaniego do/od odejscia?

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:43

Dżeko za 15 mln €? Hmm,,, nie jestem do niego przekonany, ale za tyle bym brał. Od razu.

Misiu, to juz nudne jest... Albo inaczej - to było nudne pół roku temu, teraz to...

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:50

bendzamin pisze:http://www.calciomercato.com/mercato/dz ... uve-763798
Po raz kolejny pojawia sie temat Dzeko - ponoc nie tylko on chce odejsc, ale i w City chca, zeby on odszedl. Cena? 15-20 mln €. Ciezki orzech do zgryzienia, pewnie duzo zalezy od tego, jak sie rozwinie sytuacja w Neapolu. Lavezzi prawie na pewno odchodzi - pytanie, czy przyblizy to czy raczej oddali Cavaniego do/od odejscia?
Raczej na pewno oddali...
Pierwsza część jednak twojej wypowiedzi mnie bardziej zainteresowała. Na Dzeko jest napalony Marotta, to wiemy nie od dziś, ja się na niego też bym napalił jak by był za 15 mlnE:] pytanie tylko czy jestesmy w stanie spełnić jego oczekiwania finansowe...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:54

jareckik pisze:pytanie tylko czy jestesmy w stanie spełnić jego oczekiwania finansowe...
Na pewno nie jesteśmy w stanie spełnić takich warunków jakie ma w City.

Pytanie, czy bylibyśmy gotowi dać mu koło 6 mln €, kiedy nasze gwiazdy jak Pirlo, Vidal, Vucinić, Chiellini, Marchisio zarabiają trochę ponad połowę tego.

Chociaż Cavaniemu tez by trzeba tyle dać...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:57

Dzeko w cenie Matriego? :shock: Jak bym był na miejscu Dżiuzeppe to jutro rano MC miało by kasę na koncie.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:59

Chcemy miec wielkie nazwiska - trzeba im placic. Pirlo (biorac pod uwage wiek) nadrabia dlugoscia kontraktu, a reszta to jednak polka lub pol polki nizej ;)

http://football-italia.net/18903/izco-a ... juve-talks
Mariano Ital... Izco. Ponoc marzy o grze w Juve i na dniach mamy rozmawiac z Catania o transferze. Nie wiem, jestem dosc sceptycznie nastawiony do tego transferu.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:00

Z reguły agenci i dyrektorzy docelowo celują w gażę w wysokości 20% kwoty przeznaczonej na transfer rocznie, ale to tylko teoria. Dla Cavaniego 3 mln zarobków to olbrzymia kasa, dla Bośniaka redukcja o połowę...
20 mln to kusząca kwota, tym bardziej że transfer Lavezziego do Interu tylko pogorszy sprawę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:01

Macie skądś jakies info, że Dzeko zarabia ponad 6 mln? IMO 4 mln dla niego by wystarczyło. Pirlo ma koło czwórki i tylko Gigi ma 6 mln. No chyba, że to gość lecący na kasę kosztem kariery sportowej. Wtedy niech spada na arabskiego daktyla.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:01

Problem jest taki, że żeby Dżeko mógł dostać do łapy 6 baniek (a pensje piłkarzy podaje się netto), Juventus musi wybulić ponad 10 (właściwie to prawie 12), stąd też mimo wszystko lepiej jest jak piłkarz jest drogi, a zarabia mniej.
Cavani 4-5 mln wziąłby bez dyskusji, przynajmniej tak mi się wydaje, a z Dżeko tak różowo może już nie być. Z drugiej strony trzeba pamiętać że Bośniak wielokrotnie deklarował że jest kibicem Juventusu i chciałby grać we Włoszech. Zobaczymy na ile te swoje preferencje jest w stanie przełożyć na ewentualne ugody przy negocjacji kontraktu. O to że Marotta lekką ręką da mu fortunę raczej się nie obawiam, bardziej wręcz przeciwnie, że zostaniemy bez gwiazdy bo z nikim się nie dogada. Ale jest za wcześnie żeby krakać. Chociaż z drugiej strony, Inter prawie nam już zamknął furtkę do Cavaniego :think:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:08

Panowie, co jest z Ekdalem? Cagliari ma jego połowę karty?
zahor pisze:Z drugiej strony trzeba pamiętać że Bośniak wielokrotnie deklarował że jest kibicem Juventus
Kilka dni temu był z nim wywiad na C+ i mówił on, że jako dzieciak kibicował Milanowi, a jego ulubieńcem był Shevchenko
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 23:10 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:08

Marzcie dalej, jak skonfliktowanego z trenerem i kibicami Teveza, gościa którego po prostu wypychali z klubu rękami i nogami nie oddali za 25 mln, które im oferowano to z pewnością zgodzą się na oddanie Bośniaka za połowę ceny :lol:

Może jest na sprzedaż, kto wie. Ale bajki o 15 mln za Dżeko wkładam pomiędzy brak zachłanności u Amauriego, a perspektywą sprzedania Motty na korzystnych warunkach. Po prostu nierealne.

Sapere Aude!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:10

mateusz6 pisze:Macie skądś jakies info, że Dzeko zarabia ponad 6 mln? IMO 4 mln dla niego by wystarczyło.
7,5 mln € na rok. Z 7,5 (może 7 jeśli się mylę, ale ta cyfra jest z przodu) na 4? No nie wiem, mi by 'coś' nie pasowało :D

Zablokowany