Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:06

*Birdman* pisze:
Antek666 pisze:
*Birdman* pisze:
Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że skoro Conte odszedł, to transfer Moraty zostanie anulowany, ponieważ mam podobne odczucia. Czułem, że Conte ma na niego pomysł, i mimo iż nie byłem wielkim zwolennikiem jego sprowadzenia, to byłem w stanie ten transfer przyjąć ze spokojem. Podobnie teraz myślę o Comanie, nie, że jestem do niego sceptycznie nastawiony, uważam, że to mega talent i może odpalić jak Pogba, tylko nie jestem pewny, czy w taktyce Allegriego się odnajdzie....
Wy dalej myślicie, że trener który odchodzi z dnia na dzień i porzuca klub jak jakąś zabawkę(obojętnie co bylo tego powodem) miał jakikolwiek pomysł na cokolwiek?
Właśnie nie obojętne, bo jeśli prawdą jest to, że Conte odszedł po tym jak się dowiedział, że z transferu Iturbe do nas nic nie będzie, to znaczy, że pomysł miał, tylko, że zarząd delikatnie mówiąc mu w realizowaniu tego pomysłu nie pomagał.
A poza tym, czy Ty myślisz, że trener, który wyciągnął nas z głębokiej d..y gdy przychodził nie miał żadnego pomysłu na dalszy rozwój drużyny ?
Dla mnie jeśli powodem dezercji Contego był Iturbe to Antonio przegiął, ale pewnie to nie było powodem, a już na pewno nie jedynym. Poza tym, ja mam ciągle wątpliwości czy Iturbe był warty walki o niego kwotami +30mln.
Przypomnę ci jeszcze, że piłkarze tacy jak Peluso, Padoin i Osvaldo to zrealizowane pomysły Świętego Antonio C.
Może i "nasz były"(jakkolwiek źle to nie brzmi) był WSPÓŁODPOWIEDZIALNYM za wyjście Juve z czarnej pupy, ale oby się nie okazało, że swoją dezercją ponownie nas do niej wcisnął :roll:
pumex pisze:
Antek666 pisze:Pod skrzydłami Allegriego wyrósł taki El Szarawy
Według mnie pół roku dobrej gry to jednak zbyt krótki okres, by stawiać El Shaarawego za przykład.
Dla mnie wystarczający, tym bardziej że to nie było pół roku "dobrej" gry a bardzo dobrej :P Nawet Pogba nie miał tak długiego okresu z tak wielkim wpływem na grę Juve :think:

Lavezzi? Raczej chętnie, potrafił imponować na zakończonych mistrzostwach, szczególnie(mimo, że zszedł przez uraz po pierwszej połowie) w starciu finałowym przeciwko.... a nie ważne :prochno:
pumex pisze:
Antek666 pisze:Wy dalej myślicie, że trener który odchodzi z dnia na dzień i porzuca klub jak jakąś zabawkę(obojętnie co bylo tego powodem) miał jakikolwiek pomysł na cokolwiek?
Antek, chyba nie próbujesz sugerować, że Conte nie miał pomysłu na Juventus? Przed odpowiedzią zastanów się dobrze...
Ech, Pumi... ja już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć, konkretny mindfuck zrobiono nam w tym tygodniu :roll:
Ale mam dziwne wrażenie, że samo nie przedłużenie umowy choćby do 2016 w maju czy czerwcu pokazywało, że Conte nie widzi siebie w Juve dłużej niż do końca nadchodzącego sezonu. Z ostateczną oceną jego osoby wypadałoby jednak jeszcze trochę poczekać aż do wypłynięcia konkretnych powodów jego odejścia, ale jakie by one nie były co najmniej od maja Antonio był chorągiewką, aż go wywiało z JS.

*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:16

Antek666 pisze:
*Birdman* pisze:
Antek666 pisze: Wy dalej myślicie, że trener który odchodzi z dnia na dzień i porzuca klub jak jakąś zabawkę(obojętnie co bylo tego powodem) miał jakikolwiek pomysł na cokolwiek?
Właśnie nie obojętne, bo jeśli prawdą jest to, że Conte odszedł po tym jak się dowiedział, że z transferu Iturbe do nas nic nie będzie, to znaczy, że pomysł miał, tylko, że zarząd delikatnie mówiąc mu w realizowaniu tego pomysłu nie pomagał.
A poza tym, czy Ty myślisz, że trener, który wyciągnął nas z głębokiej d..y gdy przychodził nie miał żadnego pomysłu na dalszy rozwój drużyny ?
Dla mnie jeśli powodem dezercji Contego był Iturbe to Antonio przegiął, ale pewnie to nie było powodem, a już na pewno nie jedynym. Poza tym, ja mam ciągle wątpliwości czy Iturbe był warty walki o niego kwotami +30mln.
Przypomnę ci jeszcze, że piłkarze tacy jak Peluso, Padoin i Osvaldo to zrealizowane pomysły Świętego Antonio C.
Może i "nasz były"(jakkolwiek źle to nie brzmi) był WSPÓŁODPOWIEDZIALNYM za wyjście Juve z czarnej pupy, ale oby się nie okazało, że swoją dezercją ponownie nas do niej wcisnął :roll:
Nie mówimy tutaj o tym, czy Iturbe był wart tego hajsu, bądź o lepszych lub gorszych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych Contego. Ty postawiłeś tezę, że Antonio jako, że zostawił drużynę "z dnia na dzień" nie miał pomysłu na Juve, co moim zdaniem jest absurdem, bo jeśli chciał tego Iturbe za wszelką cene, to znaczy, że wiązał z tym zawodnikiem spore nadzieje, co moim zdaniem oznacza, że plan/pomysł na dalsze Juve miał... Rozumiem, że można mieć żal do Contego, o to w jaki sposób, i że w ogóle nas zostawił, jednak ostatnim co można mu zarzucić to brak dalszego pomysły na zespół.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:24

Wiadomo co z Pastore, Abate i innymi?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:25

Napoli pozyskało właśnie Michu, który moim zdaniem bardzo by się nam przydał.
Marotta musi spiąć poślady i zacząć konkretne działania żeby wzmocnić skład.

Forza Juve!
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:41

Podobno przedwczoraj Tevez chciał spotkania z zarządem. Doszło do tego faktycznie?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:44

Morgesztern pisze:Podobno przedwczoraj Tevez chciał spotkania z zarządem. Doszło do tego faktycznie?
Wczorajszy news, wypowiedź Marotty.
Nie jest prawdą, że niektórzy zawodnicy poprosili o spotkanie z zarządem, to fałszywe informacje.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:54

Na rynku brak poważnych transferów. Tylko piłkarze-emeryci zmieniają kluby (Np. Ferdinand do QPR). Czyżby cisza przed burzą? :)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 21:57

Morgesztern pisze:Na rynku brak poważnych transferów. Tylko piłkarze-emeryci zmieniają kluby (Np. Ferdinand do QPR). Czyżby cisza przed burzą? :)
Wat? :roll:

Kroos w Realu, Sanchez w Arsenalu, Iturbe w Romie, Suarez w Barcie, Luiz w PSG, wymieniać dalej?

Chciałbym Pastore.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2014, 22:37 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:09

Nie kupimy Pastore:(
Nie chce mi się wierzyć w to.
Gdyby ten skład się utrzymał i doszedł Pastore i Morata to była by bajka.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:10

Wojtek pisze:
Morgesztern pisze:Na rynku brak poważnych transferów. Tylko piłkarze-emeryci zmieniają kluby (Np. Ferdinand do QPR). Czyżby cisza przed burzą? :)
Wat? :roll:

Kross w Realu, Sanchez w Arsenalu, Iturbe w Romie, Suarez w Barcie, Luiz w PSG, wymieniać dalej?

Chciałbym Pastore.
Chodzi mi o ostatnie godziny. :-)

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:13

O osatatnie godziny? coś ty chłopie oszalał?
Przecież wczoraj Iturbe Roma kupiła, myślisz że co godzine będą poważne transfery w europie?
Michu dzisiaj przeniósł się do Napoli.

Domino_JUVE_!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:14

ostatnie godziny to właśnie transfer Kroosa ;) szkoda mi Quaga. Chciałbym już koniec mercato. Mam dość już ciągłych zwrotów akcji co do Vidala, za bardzo mi na tym piłkarzu zależy, i gdy nawet ploty o ew. sprzedaży się pojawiają to serducho mocniej bije :roll:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:22

Di Marzio też potwierdza, że Pogba oraz Vidal mają zostać. :wink: Oczywiście w sytuacji, w której dostalibyśmy ogromne pieniądze, moglibyśmy się zastanowić, ale póki co żadne oferty się nie pojawiają, a Marotta/Allegri chcą ich zatrzymać za wszelką cenę. :ok:

Morata oraz Evra bardzo blisko Juve.

Gdyby do klubu dołączył Pastore. :whistle: Byłby to jak dla mnie transfer nawet lepszy od tego z Iturbe. Oczywiście u sterów mamy teraz gałgana, ale może nawet jemu nie udałoby się zepsuć tego zespołu.

Coman, Evra, Morata, Pastore. :ok:

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:24

Pastore, Astori, Jovetic/Morata in i okienko bardzo spoko.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 22:25

mrozzi pisze:Di Marzio też potwierdza, że Pogba oraz Vidal mają zostać. :wink: Oczywiście w sytuacji, w której dostalibyśmy ogromne pieniądze, moglibyśmy się zastanowić, ale póki co żadne oferty się nie pojawiają, a Marotta/Allegri chcą ich zatrzymać za wszelką cenę. :ok:
To najważniejsze i licze ze 1 Wrzesnia nadal beda w składzie.

Pastore byłby swietnym rozwiazaniem. Mogli bysmy grac naprawde kazda taktyka.

Szkoda Berardiego. Przydał by sie w obliczu słabych transferów.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany