Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 15:32

vero1897 pisze:
pumex pisze:Gdyby dało się zbić jego cenę do powiedzmy 2mln... :think: Nie mówię, że wtedy warto byłoby wydać nawet te marne 2mln, ale może warto byłoby się nad tym zastanowić :think:
Skoro sam twierdzisz, że nie warto było by nawet tyle wydawać na Paragwajczyka to nad czym chcesz się zastanawiać??
Może inaczej. Gdyby zeszli z ceny do 2mln to nie oznaczałoby, że trzeba go brać, bo dalej nie byłaby to super okazja, ale może warto byłoby wtedy porzucić stanowcze 'nie' dla tego zawodnika, bo jednak jakieś tam argumenty 'za' są. Małe bo małe, ale jednak.
Ot takie luźnie przemyślenia.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 15:36

zahor pisze:
alina pisze:Oddawanie własnego gracza i kupowanie kota w worku mniejszym ryzykiem? :doh:
Ktoś tutaj mi ostatnio zarzucał że zapomniałem o niejakim Marco Motcie :D
Nie czaję co to ma do Motty.
pan Zambrotta pisze:
alina pisze:<czekam na odp PZ>
odpowiedź jest jedna:
dziecko - czy ty naprawdę uważasz, że jeśli wrzucisz suchy wynik z whoscored "popierający" twój tok myślenia, to masz rację?
Oczywiście, że nie. Ale lepiej poprzeć swoje racje czymkolwiek, niż niczym i napisać 'ee, Esti cienki'.
pumex pisze:Esti to jest taki dziwny typ :doh: Na skrzydłowego jest za słaby w ofensywie, ale niezły w defensywie. Na obrońcę jest za słaby w defensywie, ale niezły w ofensywie. Grając z przodu bardzo mało mieliśmy pożytku z jego akcji (praktycznie w ogóle), ale nie przypominam sobie, żeby zaliczył jakieś babole, które zaważyły bądź mogły zaważyć na wyniku meczu. Krótko mówiąc, Esti to typowy bezpłciowy średniaczek, mało wnoszący do 'namacalnej' gry, ale jednak funkcjonujący w taki sposób, że jednak jakoś zabezpieczał system (czego nawet nie robił Motta). 5mln to dużo jak na zawodnika tej klasy i pewnie moglibyśmy znaleźć za te pieniądze kogoś nie gorszego. Jednak ten ktoś musiałby się uczyć od początku schematów drużyny i jej mentalności, co Esti już pojął. Gdyby dało się zbić jego cenę do powiedzmy 2mln... :think: Nie mówię, że wtedy warto byłoby wydać nawet te marne 2mln, ale może warto byłoby się nad tym zastanowić :think:
Pumi napisał dokładnie to, co ja o Estigarribii myślę.

Chłopak lekko poprawi defensywę i mamy niezłego LO. Mało błyskotliwych skrzydłowych, słabych w obronie się sprzedaje.Tych samych skrzydłowych, dobrych w obronie przekształca się w bocznych obrońców, czasem ze świetnym skutkiem. Conte uzna(ł), że się nie da, to się pożegnamy bez żalu.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 15:36

Biorąc pod uwagę, że w przyszłym sezonie będziemy grali bardzo często, to estigarribia powinien zostać. Paragwajczyk może zagrać w każdym ustawieniu, 4-3-3 na skrzydle i na lewej obronie, a w 3-5-2 może zagrać tego lewego obrońco - pomocnika. Oczywiście zgadzam się, że nie jest to piłkarz najwyższej klasy, ale może okazać się pomocny. Nie znajdziemy za 5mln euro piłkarza, który jest zaaklimatyzowany w Turynie i mogący grać na wielu pozycjach. Trzeba też pamiętać, że w kadrze będzie musiało być około 26 zawodników i nie możemy gardzić Estigarribią.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:22

alina pisze:
annihilator1988 pisze:
annihilator1988 pisze:Jego lewa noga, od której jest uzależniony, jest zwichrowana. W całym sezonie tylko kilka razy celnie wrzucił piłkę w pole karne.
Esti ma 23,5% celność wrzutek. Licht 19,9. Caceres 14,3. Cissokho 23,7. Trémoulinas 16,1. PDC 28,9. Maicon 21,5. Liczby nie kłamią, słonko.
<czekam na odp PZ>
Esti 14 występów (9 w podstawie), Lichy 35 występów. Późnej odniosę się do reszty zarzutów, ,miłośniku Boriello :prochno:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 17:33 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 16:48

Zgadzam się z annihilator1988, za statystykami kryje się jakaś historia, nie można porównywać estigarribi do lichego, który zagrał o wiele więcej minut na boisku.

annihilator1988
Trochę nie rozumiem tego zwrotu "miłośniku Boriello", to ma być jakaś obelga? Jeśli ktoś ceni boriello to jest jego sprawa

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 17:55

alina pisze:Esti ma 23,5% celność wrzutek. Licht 19,9. Caceres 14,3. Cissokho 23,7. Trémoulinas 16,1. PDC 28,9. Maicon 21,5. Liczby nie kłamią, słonko.

Oczywiście liczby występów nie wziąłeś pod uwagę. Zresztą annihilator1988 wspomniał o tym wyżej. W sumie śmieszne, że najpierw piszesz "Liczby nie kłamią, słonko", a po chwili:
alina pisze:
pan Zambrotta pisze:
alina pisze:<czekam na odp PZ>
odpowiedź jest jedna:
dziecko - czy ty naprawdę uważasz, że jeśli wrzucisz suchy wynik z whoscored "popierający" twój tok myślenia, to masz rację?
Oczywiście, że nie. Ale lepiej poprzeć swoje racje czymkolwiek, niż niczym i napisać 'ee, Esti cienki'.
Hmmm... Estigarribia jest cienki, bo pada deszcz, a jutro czwartek. Jestem już specem, czy jeszcze nie? :think:

Drogba jest podobno dogadany z Barceloną, więc jego transfer nam nie grozi.
Agent Lavezziego mówi, że Argentyńczyk trafi do PSG. Koniec marzeń o Cavanim?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 20:26 przez nynek, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 18:29

francois pisze:Myślę, że Mourinho bez problemu oddałby go poniżej tych 15 mln za Asamoaha czy Nainggolana
Dlaczego tak myślisz?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 20:33

Łukasz pisze:
francois pisze:Myślę, że Mourinho bez problemu oddałby go poniżej tych 15 mln za Asamoaha czy Nainggolana
Dlaczego tak myślisz?
100 pkt i 121 goli w lidze, 1/4 Pucharu Króla i 1/2 LM. Bez Sahina by tego nie dokonali? Nuri jest im kompletnie zbędny. Wzięli go chyba za 10 mln, bo jakaś klauzula była, więc za 15 mln by go opchnęli bez żalu.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 20:36

Wzięli tanio, bo kończył mu się kontrakt.

Mou chciał (chce?) go do formacji 4-3-3, w której miałby odciążyć Alonso. Myslę, że zostanie w Madrycie, bo ten sezon zepsuły mu kontuzje.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 20:41

jackop pisze:Po 3 No fajnie; fajnie też Frederik grał na prawej stronie obrony (na środku nie dostał większej szansy, co jest raczej zrozumiałe) oczywiście jak na jego wiek ogranie w Serie A i oczekiwania.

Nie chciałbym porównywać jakoś przesadnie porównywać ale taki Varane mimo wieku parę 'lajtowych 'spotkań dla Realu zaliczył i nie słyszałem by określano go jako zmarnowany talent.
W sumie może by się przydał jako półprawy na rezerwę, szkoda żeby gdzieś przepadł. Pamiętam że taktycznie był jeszcze zielony, ale w grze 1 na 1 (w defensywie) daje radę, siaty Zlatanowi zasadzał. Nie wykluczne jest też, że teraz by przepadł, a za 2-3 lata się pojawił i będziemy żałować.
Bartek88 pisze:http://www.solojuve.com/transfery/trzec ... aniego.php ualala tutaj wypisują, ze jestesmy w stanie oddac Giovinco, De Cegle i Matriego za Cavaniego.
Jestem sceptyczny do tak wiązanych transferów i dodatkowo mało w to wierzę. Ogólnie podejrzewam, że De Ceglie pozostanie tu jeszcze dobre kilka lat, nawet jak był kontuzjowany czy bez formy nikt chyba poważnie nie myślał nad jego sprzedażą, kasa byłaby niewielka a jednak jest tanim uzupełnieniem składu (i tak pozostanie pewnie przez lata) + bonus bo to wychowanek. Swoją drogą Seba by pasował do Napoli, ale to ciężka sprawa, bo nie dość, że Juve musi tego chcieć to jeszcze Parma. Nawet jak jest taki pomysł to będzie duże fiasko z tego.
jakku1 pisze:Jesli zas chodzi o Matriego, to jego wylot z klubu jest bardzo mozliwy. Bardziej palace pytanie na chwile obecna brzmi, czy razem z nim odejdzie Quag, czy jednak Fabio zostanie z nami na przyszly sezon.
Nie wierzę, że obaj odejdą, prędzej obaj zostaną... Inna rzecz, że Marotta "lubi" zamieszać składem, a gdzie kombinować jak nie w ataku? Ale to tak pół żartem.
annihilator1988 pisze:Taa...niech oddadzą Paolo i przez kolejne 3/4 okienka transferowego szukają skrzydłowych do systemu 3-5-2 :doh: Kto wymyśla takie epickie pierdoły ? :think: Pomysł ze zrezygnowaniem praw do Seby jest równie durnowaty
W sumie jeśli Esti nie zostanie wykupiony to i tak trzeba kogoś na lewą kombinować i to raczej w typie Caceresa a nie głęboką rezerwę.
rh pisze:Najlepsze jest to, ze wszyscy narzekaja na Borriello a tak naprawde to na ta chwile jest on napastnikiem, ktory wraz z Mirko znajduje sie w najwyzszej formie. Matri jest cieniem samego siebie a Q... nic specjalnego.
To na obecną chwilę, bo dopiero co Matri zjadał Borriello na śniadanie. Pierwszy był naszym konkretnym strzelcem, drugi ławkował w Romie a potem męczył siebie i nas w ataku Juve. Ostatnie 5 spotkań jakby faktycznie miał lepsze a Matri dołek, ale...zobaczymy.
zahor pisze:Widzę że niektórzy tutaj chcieliby zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko. Tak się nie da.
Ja chciałem mieć mistrzostwo i sezon bez porażki, nawet kosztem kilkunastów remisów i się udało :smile:
pumex pisze:Caceres 0,4 - czyli słabo? Jeśli tak, to dla mnie trochę dziwne, bo po pół roku, które spędził u nas w tym sezonie z pełną stanowczością stwierdziłbym, iż dośrodkowywał bardzo ładnie.
Może schrzanił sobie statystyki z Lecce grając na lewej obronie.
A w sumie ogólnie grał nie za wiele, więc śiechem żartem moglo to mieć wpływ.
pan Zambrotta pisze:zostaw alinkę, jego świat ogranicza się do statystyk whoscored, które chętnie nam zawsze podrzuca. Nie pamiętasz? Jego nie przegadasz, liczby nie kłamią :C
Jak nie masz racjonalnych argumentów to może i nie przegadasz.
Te statystyki odnoszą się do skuteczności, czy ogólnie ile wrzutek ejst na mecz?
Ouh_yeah pisze:To już nie moja sprawa jak kto wydaje swoje pieniądze. U Nas miałby jeszcze mniejsze szanse na grę a od siedzenia na trybunach nikt dobrym piłkarzem jeszcze nie został. Szkoda, że podobno nie zrobiono z Marrone, który w wieku 22 lat stracił cały sezon.
Piłem do tego co sugerowałeś zimą, że jak kupią pół karty to napewno Duńczyk będzie grał. Jak widać nie, jak jest do wyboru ławka Juve z ławką gdzie indziej to wolę go mieć tutaj. Problem jest taki, że tego nigdy do końca nie wiadomo. Jesienią nie miał szans powąhać murawy. Wiosną doszło do dziwnej sytuacji, że Juve musiało łatać środek Caceresem a nawet Vidalem a Sorensen ławkował w Bologni, no ale nie przewidzi się pewnych rzeczy. Szkoda tylko że nie poszedł do drużyny mniej sensownej w defensywie, żeby miał okazję się wykazać
wojczech7 pisze:Produkował, nie oznacza strzelał. Dodaj do tego asysty i statystyka nabiera większego sensu.
Za dużo tego wszystkiego na forum, człowiek czyta piąte przez dziesiąte, źle przeczytałem po prsotu :smile:
pumex pisze:Esti to jest taki dziwny typ :doh: Na skrzydłowego jest za słaby w ofensywie, ale niezły w defensywie. Na obrońcę jest za słaby w defensywie, ale niezły w ofensywie.
W sumie jeszcze we wrześniu/październiku tak bym sklasyfikował De Ceglie.
19 pisze: Nie znajdziemy za 5mln euro piłkarza, który jest zaaklimatyzowany w Turynie i mogący grać na wielu pozycjach.
To on może grać na kilku pozycjach? Powrotu do 4-4-2 chyba nie będzie... Sam nie wiem co z nim, ale co by nie miało być będę zadowolony.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:13

nynek pisze:
alina pisze:
pan Zambrotta pisze:odpowiedź jest jedna:
Hmmm... Estigarribia jest cienki, bo pada deszcz, a jutro czwartek. Jestem już specem, czy jeszcze nie? :think:
Tak się właśnie kończą dyskusje po wrzuceniu stat. Jakieś tam próby deprecjonowania danych, żarty, zero merytoryki.

Wg mnie PDC wrzuca najlepiej z bocznych obrońców. Dziwnym trafem ma najlepszą średnią celność. Na forum panuje zgoda co do słabych wrzutek Pepe. Całkowicie przypadkowo jego średnia celność wynosi tylko 15,7%.

Generalnie co czwarta, co piąta wrzucona przez naszych obrońców piłka trafia do adresata. Słabo/średnio - jak kto woli. Esti nie wydaje mi się jakoś negatywnie odstawać w tym względzie. Annihilatorowi słabe wrzuty przeszkadzają u Estiego, u Lichta już nie. Tyle.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:16

Daj mi stronę z tymi statystykami. Jestem ciekawy dlaczego Caceres nie ma wysokiej celności, jak w dwóch meczach co grał jak do nas przyszedł, to miał tak masakrycznie dobre wrzutki, że każda siała popłoch.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:19

alina pisze: Wg mnie PDC wrzuca najlepiej z bocznych obrońców.
No dobra ok, nikt tego nie kwestionuję. Oni muszą liczyć, więc nie można temu zaprzeczyć.
Jednak wrzutki to nie jedyna rola bocznego obrońcy/wingbacka na boisku. Wrzuć jeszcze jakieś staty z wślizgami, celnymi podaniami, interwencjami i tego typu rzeczy. Lansowanie PDC na podstawie jednej statystyki mija się z celem.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:39

alina pisze: Tak się właśnie kończą dyskusje po wrzuceniu stat. Jakieś tam próby deprecjonowania danych, żarty, zero merytoryki.

Wg mnie PDC wrzuca najlepiej z bocznych obrońców. Dziwnym trafem ma najlepszą średnią celność. Na forum panuje zgoda co do słabych wrzutek Pepe. Całkowicie przypadkowo jego średnia celność wynosi tylko 15,7%.

Generalnie co czwarta, co piąta wrzucona przez naszych obrońców piłka trafia do adresata. Słabo/średnio - jak kto woli. Esti nie wydaje mi się jakoś negatywnie odstawać w tym względzie. Annihilatorowi słabe wrzuty przeszkadzają u Estiego, u Lichta już nie. Tyle.
Chcesz merytorycznej dyskusji? Ok, już tłumaczę dlaczego na statystyki należy patrzeć z przymrużeniem oka.

Problem jest taki, że ci goście licząc to dokonując uproszczenia - dla nich albo wrzutka jest celna, tzn. partner z zespołu dojdzie, albo niecelna bo nie dojdzie. Koniec, kropka. A zatem tak naprawdę dośrodkowanie liczone jako niecelne może wyglądać bardzo różnie:

- może to być sprytna piłka na dobieg, do której napastnik niestety moment za późno wystartuje i zabraknie mu centymetrów

- może to być naprawdę dobrze zagrana piłka, ale kapitalnie przeczytana i wyczyszczona przez obrońcę rywala

- może to być naprawdę dobra wrzutka, na dobrej wysokości, na odpowiednią głębokość, ale brak zrozumienia z kolegami sprawi że po prostu nikt do niej nie ruszy

- może być to kalafior w ósmy rząd siedzeń do którego absolutnie nikt nie ma prawa dojść i którego nie powstydziłby się Molinaro

Każde zagranie z powyższych jest liczone tak samo. A teraz pytanie za sto punktów - który z naszych obrońców, ba, który ze wszystkich naszych piłkarzy ma na swoim koncie najwięcej piłek tego ostatniego typu? Jak chcesz możesz policzyć, może masz dostęp do takich statystyk, ja co prawda nie posiadam danych ale jestem prawie pewien że był do De Ceglie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:45

No to fajnie, jak już wszyscy napisaliście prawie to samo stwierdzając, że najlepiej wrzuca De Ceglie, to może się pogodzicie, że najlepiej wrzuca De Ceglie zanim przystąpicie do dalszej dyskusji :prochno:

Najlepiej wrzuca JP na FB wszystkim rywalom Juve.

Dalglish zwolniony więc znów wraca temat Suareza :think:

Zablokowany