Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2013, 21:26

Pośrednio o polityce:

Pozytywnie zaskakuje mnie program Sekielskiego. Poprzedni odnośnie przeprowadzenia zamachu w sejmie (który pokazał, jak w rzeczywistości nasza władza przejęła się sprawą Brunona K.) był bardzo ciekawy. Dzisiejszego niestety obejrzałem tylko początek - odnośnie porodu na plebani, i muszę przyznać, że temat został ujęty w sposób bardzo zrównoważony bez głupich najazdów na kościół (chyba że mnie coś ominęło jak zerkałem na ręczną). Ciekaw jestem jak wypadła sprawa FOZZ'ów, może w necie jeszcze obejrzę.

Agrik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2013, 22:18

Dziś wygrzebałem. Polecam oglądnąć.

http://www.youtube.com/watch?v=k3tC-NfLl_U

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2013, 11:38

Szykuje się PKW Mali? Rozumiem Afganistan: bo traktat, bo zobowiązania, ale to jest chyba lekka przesada. Po co pakować się w czarną dziurę, kiedy jeszcze nie wyszliśmy z jednej? Qui bono? Radek chce pokazać, że sam robi politykę zagraniczną, czy co? :think:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 12:37

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 23:42

Wraca temat smoleński za sprawą bardzo mocnego filmu pt. "Anatomia Upadku", który można w całości zobaczyć tutaj. Jeszcze nie zapoznałem się z całą tam zawartą treścią ze względu na późną porę, ale obejrzałem 30 minut filmu. To co tam zobaczyłem mnie przeraziło, bo autentycznie zmusiło mnie to do zastanowienia się, czy nie było tam czasem zamachu. Polecam, mocne.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 23:59

deszczowy pisze:Szykuje się PKW Mali? Rozumiem Afganistan: bo traktat, bo zobowiązania, ale to jest chyba lekka przesada. Po co pakować się w czarną dziurę, kiedy jeszcze nie wyszliśmy z jednej? Qui bono? Radek chce pokazać, że sam robi politykę zagraniczną, czy co? :think:
To nie jest lekka przesada. Tylko czysty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Pewne rzeczy nazywać trzeba po imieniu. Radek sam tam powinien polecieć, zabrał by sobą 460 kompanów z wiejskiej czym uszczęśliwił by pozostałe 34mln. Mali to była francuska kolonia więc to ich problem. Polska nie ma żadnego interesu by wysyłać tam choćby butelkę wody mineralnej nie mówiąc o żołnierzach. PKW starczy tyle ile jest, trzeba się powoli ich pozbywać bo kosztowne to są zabawy. Afganistan, Bośnia, Kosowo jeszcze są na utrzymaniu podatników. Radzio poleci samolotem, znowu sprowadzi grupę czarnoskórych uchodźców z Mauretanii czy Burkina Faso przebywających w Mali. Powie by czuli się w Polsce jak w domu. Polski podatnik będzie ich utrzymywał, sponsorował mieszkanie, jedzenie itp. W dodatku trzeba będzie pokryć koszty leczenia hiv'a u przybyszów z Afryki. Bo to ważniejsze niż Polacy, rodowici mieszkańcy kraju nad Wisłą czekających na chemioterapie czy radioterapie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2013, 00:10

K.M. pisze:Wraca temat smoleński za sprawą bardzo mocnego filmu pt. "Anatomia Upadku", który można w całości zobaczyć tutaj. Jeszcze nie zapoznałem się z całą tam zawartą treścią ze względu na późną porę, ale obejrzałem 30 minut filmu. To co tam zobaczyłem mnie przeraziło, bo autentycznie zmusiło mnie to do zastanowienia się, czy nie było tam czasem zamachu. Polecam, mocne.
Moim zdaniem tam wszyscy nasi rządzący dokładnie wiedzą co się tam właściwie stało tylko nikt tego głośno nie powie...śmieszy mnie to by katastrofa lotnicza to żadna zagadka, a to że wokół tej sprawy jest tyle kontrowersji i całego zamieszania wskazuje, że nie mają jeszcze najlepszej odpowiedzi, którą mogą rzucić motłochowi.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2013, 01:34

Jak ja lubię takie "dokumenty", nawet nie próbujące się silić na obiektywizm, a zrealizowane w myśl zasady "najmojszej racji"... Ech.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2013, 12:41

K.M. pisze:Wraca temat smoleński za sprawą bardzo mocnego filmu pt. "Anatomia Upadku", który można w całości zobaczyć tutaj. Jeszcze nie zapoznałem się z całą tam zawartą treścią ze względu na późną porę, ale obejrzałem 30 minut filmu. To co tam zobaczyłem mnie przeraziło, bo autentycznie zmusiło mnie to do zastanowienia się, czy nie było tam czasem zamachu. Polecam, mocne.
Oglądałem dokument wczoraj,dziwne że jeszcze go nie zablokowali. Dokument strasznie odbiegający od zapewnień Maku i Komisji Millera,ale jak widać nawet Rosjanie wiedzą,że MAK nie jest wiarygodny. Nie chcę nawet mówić,że to był na 100% zamach,ale wszystko na to niestety wskazuje...

@deszczowy-nie lubisz takich dokumentów(dla mnie bardzo obiekywny),bo jakbyś pisał podobnie w tej swojej gazecie to by Cię zwolnili.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2013, 13:46 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2013, 13:31

No naprawdę ciekawość mnie pożera co by powiedzieli ludzie od brzozy gdyby zechcieli pojawić się w filmie i na ile zwiększyłoby to jego obiektywizm 8)
Film jest jednostronny bo druga strona mając nawet pół roku na udzielenie jakiejś konkretnej wypowiedzi/wywiadu uciekła od sprawy. Ja się zresztą nie dziwię, że praktycznie nikt z komisji Millera (oprócz Laska) nie chce dyskutować na temat tego słynnej raportu.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2013, 17:10 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2013, 16:53

Jest stronniczy ten film, ale wielu rzeczy - przynajmniej mnie, jako zwykłemu śmiertelnikowi - podważyć się nie da. Powołują się często na opinie ludzi z tytułami profesorskimi, które są dla mnie wystarczającym argumentem by uznać ich za w pełni wiarogodnych. Co raz bardziej wydaje mi się prawdopodobna wersja zamachu, choć nadal jestem raczej daleki do wydania ostatecznego osądu.

Obawiam się także, że racje może mieć Castiel. Przypomina mi to bowiem sytuacje z Katyniem, o którym USA wiedziała już w latach 40', ale wersja radziecka utrzymywała się jeszcze do niedawna lub gdy w latach 50' był "bunt" na Węgrzech, a ONZ grzecznie obmyło rączki.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 01:37

No a teraz Panie i Panowie coś z gruber rury!

Władze Amsterdamu planują zamykać homofobów w specjalnych, kontenterowych gettach!

Nic nie znaczy święte (?) prawo do własności, nic dobro dzieci, za nic władze Amsterdamu mają też prawa człowieka...chcą zamykać ludzi krzywo patrzących na homoseksualizm w iście hitlerowskim stylu...do obozu! Na reedukację.

Przypominam, że Holandia to kraj, w którym ostatnio bardzo mocno smarowali Polaków. Jakoś "mowa nienawiści" względem innego narodu nie była problemem w tym postępowym (a jakże, ultrapostępowym, bogatym państwie zachodu - bierzmy przykład!) kraju, natomiast prawa homosi tak mocno leżą im na sercu, że są w stanie pozbawiać ludzi własnego domu.

No a w Polsce ciągle mamy problem z eksmisją sprawców przemocy domowej...:lol:

Na koniec dwa bardzo fajne komentarze z Sieci:

"Należy wreszcie skończyć z heteroseksualną dewiacją. Seks między kobietą a mężczyzną powinien być potępiony i zakazany prawnie!" - gay

"Postępowanie jak w III Rzeszy. Tam zwykłą "decyzją administracyjną" wysyłano ludzi do obozów "reedukacyjnych", jak nazywano koncentracyjne obozy pracy. Też decydował urzędnik, a nie aparat sądowniczy." - romb

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 03:36

Największe bzdury jakie słyszałem...
Holandia i Belgia to kraje które mają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na wszystko. Są mili dla wszystkich i w ogóle super sweet. Araby opanowały jeden kraj, a UE drugi. Pewnie w przyszłym roku by te idiotyzmy podtrzymać wymyślą coś równie głupiego.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 04:50

Castiel pisze:Największe bzdury jakie słyszałem...
Holandia i Belgia to kraje które mają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na wszystko. Są mili dla wszystkich i w ogóle super sweet. Araby opanowały jeden kraj, a UE drugi. Pewnie w przyszłym roku by te idiotyzmy podtrzymać wymyślą coś równie głupiego.
Rzeczywiście, Holandia i Belgia to super kraje. Szczególnie dla Polaków, którzy byli w tych krajach w ostatnim czasie równo obsmarowywani.

Dla mnie jedno jest niepojęte? Dlaczego Holendrzy wolą muzułman niż Polaków?

Niestety, ale tego typu idiotyzmy są nieuchronną konsekwencją rozwoju lewackich ideologii. Żadna skrajność nie jest dobra, świat potrzebuje balansu.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 09:24

LordJuve pisze:Dla mnie jedno jest niepojęte? Dlaczego Holendrzy wolą muzułman niż Polaków?
Mnie też to dziwi. Przecież Polacy zazwyczaj wyjeżdżają za granicę po to, żeby zarobić i ciężko pracują a muzułmanie to często zwalają się tam całymi rodzinami i żyją z zasiłku.

Swoją drogą, to interesujące - Francuzi wypędzają bogaczy, Holendrzy "niehomopozytywnych". Ciekawe co będzie dalej? :D

ODPOWIEDZ