Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Odejść mógłby przy takim układzie jedynie Cuadrado, a Kean zostanie pewnie wypożyczony albo wróci do Primavery.
Słowa Marotty ewidentnie wskazują na to, że mamy urobionego Keitę.
Słowa Marotty ewidentnie wskazują na to, że mamy urobionego Keitę.
- Cabrini_idol
- Juventino
Marotta: "Dybala? We have rejected many offers. When a player is happy to remain at Juve, he stays as long as he wants to.”

- pumex
- Juventino
W pełni zgadzam się, że Matuidi to nie jest nazwisko przyprawiające kibica o szybsze bicie serca, ale wg mnie jest to najlepsza kandydatura z tych najczęściej wymienianych. Wiele będzie zależeć od tego za ile udałoby się go wyciągnąć, ale jeśli ta sztuka powiodłaby się za np 20 milionów euro €, to zdecydowanie wolałbym Francuza niż np N'Zonziego za dwukrotność tejże sumy. O Canie za wiele powiedzieć nie mogę, ale trudno mi uwierzyć w to, że umiejętnościami Matuidi aktualnie nie bije Niemca. Obawiam się jedynie, że nazwisko piłkarza PSG tak łatwo zarzucone publicznie przez Marottę jest po prostu zmyłką. W przeszłości wielu piłkarzy, o których Beppe bez przeszkód mówił na wizji, ostatecznie okazywało się bardzo daleko od dołączenia do Juve.CavAllano pisze:Marotta potwierdził, że interesuje nas Matuidi, jest jedną z opcji. Ja z kolei liczę na to, że to zasłona dymna.
Keana i Pjacy raczej nie ma co brać pod uwagę w kontekście pierwszej części nadchodzącego sezonu. Przy założeniu, że nikt nie odejdzie, mamy 6-ciu piłkarzy na 4 pozycje. Jeśli naprawdę mamy bazować na 4-2-3-1 i chcemy całkowicie uniknąć kwiatków typu Sturaro w ofensywnej roli, to bardzo przydałby nam się ktoś jeszcze. Idealnymi kandydatami wydają się Schick lub Keita, którzy obstawią jednocześnie szpicę i skrzydło. Trzymam kciuki za kupno któregoś z nich.Push3k pisze:Kean, Higuain, Costa, Berna, Jugol, Cuadrado, Pjaca, Dybala. Kto ma odejść, że Juve ma na celowniku Schicka i Keite?

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
To dopiero 2 mecze sparingowe, ale sparingi z rywalami na poziomie, które pokazują póki co, że:
- De Sciglio nie może być naszym podstawowym prawym obrońcą
- Benatia nie daje nam takiej pewności jak Bonucci (choć nie gloryfikowałbym przesadnie Leo, bo on też nieraz dawał ciała)
- Bentancur zapowiada się świetnie i być może warto zostawić go jako 4./5. środkowego pomocnika w hierarchii
- Kean może być zmiennikiem Higuaina
- Benatia nie daje nam takiej pewności jak Bonucci (choć nie gloryfikowałbym przesadnie Leo, bo on też nieraz dawał ciała)
- Bentancur zapowiada się świetnie i być może warto zostawić go jako 4./5. środkowego pomocnika w hierarchii
- tomassi14
- Juventino
Fakt MDS nie pokazał sie zbyt dobrze ale warto dac czasCrunny pisze:To dopiero 2 mecze sparingowe, ale sparingi z rywalami na poziomie, które pokazują póki co, że:
Benatia chyba nie jest pierwszym wyborem wiec poczekajmy na ruganiego
Kean pozytywne wrażenie asysta + rzut karny to moze byc jego time, za rok dwa on + schick w ataku moze byc walec...
- Szilgu
- Juventino
A Zebina w ostatnim swoim sezonie był wg mnie w sparingach naszym najlepszym zawodnikiem. Serio.Crunny pisze:To dopiero 2 mecze sparingowe, ale sparingi z rywalami na poziomie, które pokazują póki co, że:
Naprawdę po dwóch sparingach oceniacie przydatność do drużyny? Przecież często to, co prezentuje zawodnik w sparingach, a to co w sezonie to dwie różne bajki.
Pasquato też kiedyś prezentował się rewelacyjnie. I wypożyczyli go z miejsca do Serie B, gdzie sobie średnio radził

Ostatnio zmieniony 27 lipca 2017, 10:06 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.
- mibor
- Juventino
Betonu nie skruszysz, ile razy po jednym meczu ligowym trener był zwalniany, a piłkarz sprzedawany, by za kilka kolejek był nad nim czy trenerem mega spust...Szikit pisze:A Zebina w ostatnim swoim sezonie był wg mnie w sparingach naszym najlepszym zawodnikiem. Serio.Crunny pisze:To dopiero 2 mecze sparingowe, ale sparingi z rywalami na poziomie, które pokazują póki co, że:
Naprawdę po dwóch sparingach oceniacie przydatność do drużyny? Przecież często to, co prezentuje zawodnik w sparingach, a to co w sezonie to dwie różne bajki.
Welcome to JuvePoland

Juve, storia di un grande amore
- Kamex22
- Juventino
Dajcie MDS. Przyszedł z drużyny środka tabeli. Musi się przestawić na grę z mistrzami dla mistrzów
Meczu nie oglądałem, ale na skrócie Barza często gubił krycie. Chyba już nie nadąża. Ale może to kwestia początku sezonu i obciążeń z tym związanych?

Meczu nie oglądałem, ale na skrócie Barza często gubił krycie. Chyba już nie nadąża. Ale może to kwestia początku sezonu i obciążeń z tym związanych?
- mibor
- Juventino
Hmm Barza to byl zawsze mój nr 1 jezeli chodzi o defensorów Juve, ale w tym przypadki natury nie oszukasz, gość ma 36 lat i widac było juz pod koniec poprzedniego sezonu, że motorycznie niestety już często nie nadąża, na ligowych średniaków powinnien moim zdanem jeszcze podołać, ale na topowe druzyny może być gorzej...Kamex22 pisze:Dajcie MDS. Przyszedł z drużyny środka tabeli. Musi się przestawić na grę z mistrzami dla mistrzów![]()
Juve, storia di un grande amore
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dla mnie tez. Ale jesli juz nie daje rady i mamy pozyskac 5ego obronce, to nie powinno byc sentymentow i Barze sprzedac.mibor pisze:Hmm Barza to byl zawsze mój nr 1 jezeli chodzi o defensorów Juve, ale w tym przypadki natury nie oszukasz, gość ma 36 lat i widac było juz pod koniec poprzedniego sezonu, że motorycznie niestety już często nie nadąża, na ligowych średniaków powinnien moim zdanem jeszcze podołać, ale na topowe druzyny może być gorzej...Kamex22 pisze:Dajcie MDS. Przyszedł z drużyny środka tabeli. Musi się przestawić na grę z mistrzami dla mistrzów![]()
- Cabrini_idol
- Juventino
Sprzedać Barze
Jego wartość jest mniejsza niż 1 mln euro. Po co. Za rok odejdzie na emeryturę albo do ligi indyjskiej.

Jego wartość jest mniejsza niż 1 mln euro. Po co. Za rok odejdzie na emeryturę albo do ligi indyjskiej.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Cabrini_idol pisze:Sprzedać Barze![]()

- tomassi14
- Juventino
Rozwiazac kontrakt z zawodnikiem ktory ociera sieo pierwszy sklad? Może na top druzyny juz jest za slaby ale na ogorasów spokojnie wystarczy, Barza duzo nam dal przychodzac do juve, dla mnie to symbol ( BBC ),Alexinhio-10 pisze:Cabrini_idol pisze:Sprzedać Barze![]()
Jego wartość jest mniejsza niż 1 mln euro. Po co. Za rok odejdzie na emeryturę albo do ligi indyjskiej.Chlopie przeciez oczywiste ze chodzi o pozbycie sie/rozwiazanie kontraktu. Inaczej juz brzmi dla Ciebie, zrozumiales juz ? Wez odstaw alkohol i te kiszone ogory bo draznisz ludzi.
Zycie to nie FM,
czy Man UTD wyrzucal GIGGS'a lub Carricka ?
Przestan brac albo bierz polowe
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie pyskuj :lol:Alexinhio-10 pisze:Cabrini_idol pisze:Sprzedać Barze![]()
Jego wartość jest mniejsza niż 1 mln euro. Po co. Za rok odejdzie na emeryturę albo do ligi indyjskiej.Chlopie przeciez oczywiste ze chodzi o pozbycie sie/rozwiazanie kontraktu. Inaczej juz brzmi dla Ciebie, zrozumiales juz ? Wez odstaw alkohol i te kiszone ogory bo draznisz ludzi.
Z tego co widzę, to Ty tu drażnisz innych swoim marudzeniem.

Jedź do Turynu i powiedz Beppe aby ten rozwiązał kontrakt Barzagliemu. Jak można wymyślać takie bzdury