Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:01

I tak co roku nas przebudowują. :rotfl: Wydawało się, że w tym roku zachowamy jakąś ciągłość, a będziemy mieć chyba powtórkę.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:15

Na dobrą sprawę to my nawet nie wiemy jak naprawdę jest w naszej drużynie. W obecnych czasach bardzo łatwo można stworzyć pozory rodzinnej atmosfery w szatni. Wystarczy nagrać kilka filmików, zrobić kilka wspólnych fotek a resztę kibice sobie sami dopowiedzą. Rzeczywistość może być jednak zgoła inna (od razu mówię, że może nie musi, ja tego nie wiem). Równie dobrze mogą być grupki, które sobie wesoło imprezują i wcale się np. nie przejęły przegraniem LM. No to co wtedy z takimi zrobić? Jeśli tu nie chcą być i się nie zamierzają przykładać? Vidal poleciał bo większość sezonu szukał formy, ale i tak cały czas imprezował i nieraz na treningach się zjawiał na kacu. Taka prawda.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:27

RICTOR pisze:Na dobrą sprawę to my nawet nie wiemy jak naprawdę jest w naszej drużynie. W obecnych czasach bardzo łatwo można stworzyć pozory rodzinnej atmosfery w szatni. Wystarczy nagrać kilka filmików, zrobić kilka wspólnych fotek a resztę kibice sobie sami dopowiedzą. Rzeczywistość może być jednak zgoła inna (od razu mówię, że może nie musi, ja tego nie wiem). Równie dobrze mogą być grupki, które sobie wesoło imprezują i wcale się np. nie przejęły przegraniem LM. No to co wtedy z takimi zrobić? Jeśli tu nie chcą być i się nie zamierzają przykładać? Vidal poleciał bo większość sezonu szukał formy, ale i tak cały czas imprezował i nieraz na treningach się zjawiał na kacu. Taka prawda.
O tym chyba mówiłem już wczoraj, wesołe bajdurzenie o rodzinnym Juve, zabawne heheszkowe filmiki na instagramie i te sprawy, a tu dani alves zachowuje sie jak dwulicowa k.. i leci do telewizji od tak sobie przy okazji powiedzieć, żeby Dybala sie od nas ulatniał czym prędzej.
W którym klubie takie cyrki? chyba tylko u nas. :hellyes:

Ktoś tam mówił wcześniej kilka stron, że w przypadku sprzedaży Dybali uderzamy po Mbappe, chyba byśmy wyszli na + po takiej akcji, bo Mbappe to będzie nowy Thierry Henry, może nawet lepszy choć Titi i tak był bajecznym graczem.

A co do Sandro najgorsze jest to, że w razie odpalenia go nie ma żadnej, równie dobrej alternatywy w jego miejsce, bo niestety ale Marcelo, Alex Sandro i Alaba potem długo, długo, długo nic..i tak czy siak, choćbyśmy kupili kogoś w miare przyzwoitego na jego miejsce, to będzie to i tak drastyczne pogorszenie pozycji.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 17:29 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:29

CavAllano pisze:I tak co roku nas przebudowują. :rotfl: Wydawało się, że w tym roku zachowamy jakąś ciągłość, a będziemy mieć chyba powtórkę.
No, a LM wygrywa co roku ekipa, która była solidnie budowana przez lata.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:46

Jak tam Konferencja Raioli? Mrozzi?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:47

Adrian27th pisze:Jak tam Konferencja Raioli? Mrozzi?

Jeszcze się nie rozpoczęła. Podobno Raiola wyczekuje jak największej liczby dziennikarzy, i będzie to coś bardziej w stylu wywiadu, aniżeli konferencji.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 204 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 17:55

Nie będzie konferencji podobno tylko jakieś tam oświadczenie, wywiad czy co tam. Raiola zdementował, że ma być konferencja.

My wiemy, że nie wygramy LM dopóki dopóty będziemy podstawowych graczy sprzedawać. Musimy utrzymać trzon a co roku dokładać brakujące cegiełki. U nas co roku generalna przebudowa i bęcki w finale. Ile lat w Realu, w Barcy grają podstawowi zawodnicy ? To procentuje i sprawa jest jasna - dochodzą do finału to go wygrywają. Chciałbym zobaczyć wreszcie jak Barca czy Real przegrywają finał. Musieliby chyba wpaść na siebie.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 18:05

Sytuacja z Alexem Sandro wydaje się niezwykle dziwna i albo wraz z agentem próbuje wykorzystać zainteresowanie Chelsea w celu uzyskania lepszych warunków nowego kontraktu z Juve bądź też rzeczywiście myśli o odejściu do Anglii (wcześniej były plotki łączące go z City). Zastanawiam się jednak czy ktoś mu w ostatnim czasie namącił w głowie i namówił do transferu, czy też Sandro już wcześniej komunikował naszym działaczom chęć opuszczenia Turynu, a ci robili dobrą minę do złej gry. Jeżeli ktoś go przekonał niedawno do odejścia (co jest bardziej prawdopodobne), to absolutnie nie powinniśmy go sprzedawać, bo przez to straciliśmy możliwość pozyskania darmowego Kolasinaca w jego miejsce (nawet z wysokim kontraktem), który wybrał Arsenal, gdyż tam ma pewność gry, której w Juve nie gwarantowała mu obecność Sandro. Wiem, że Bośniak nie jest gwarantem jakości jaką prezentuje Sandro, ale i tak wolałbym jego niż np. de Sciglio jako zawodnika podstawowego składu. Dodatkowo otrzymana około 55 mln € za Alexa byłyby pokaźnym zastrzykiem finansowym przy bezpłatnym zakontraktowaniu Kolasinaca, a tak pewnie będziemy zmuszeni wydać z 30 mln € na następcę Brazylijczyka.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 18:09 przez dimebag11, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 18:11

Sandro nie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Nigdzie nie odejdzie, a na dniach zapewne zostanie przedłużony z nim kontrakt. Uspokójcie się wszyscy. Marotta wielokrotnie podkreślał, że w to lato najważniejsi zawodnicy na pewno nie zostaną sprzedani.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 18:25

Vidal i Pogba też mieli zostać...

Popatrzcie na to od strony Sandro.Jesteś najlepszym bocznym obrońcom w Serie A i ewidentnie zasłużyłeś na podwyżkę,której jeszcze Ci nie dali a Anglicy gwarantują podwojenie pensji.Nie zastanawialibyście się nad odejściem?.Jakby mi ktoś oferował podwojenie zarobków to bym się zapytał gdzie mam podpisać.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 18:32

Sorek21 pisze:Vidal i Pogba też mieli zostać...

Popatrzcie na to od strony Sandro.Jesteś najlepszym bocznym obrońcom w Serie A i ewidentnie zasłużyłeś na podwyżkę,której jeszcze Ci nie dali a Anglicy gwarantują podwojenie pensji.Nie zastanawialibyście się nad odejściem?.Jakby mi ktoś oferował podwojenie zarobków to bym się zapytał gdzie mam podpisać.
No tak, bo Sandro przecież nie ma agenta który z Marottą się zapewne kontaktował co do kontraktu. Gadasz takie głupoty, że głowa mała. Aktualnie trwa mercato, i to jest najważniejsze na ten moment, a nie zabawa w przegadywanie się z agentem ile chce jego zawodnik. Sandro zapewne dostał zapewnienie, że gdy zostaną zakończone pierwsze transfery to dostanie umowę, i tyle. Zresztą sam Beppe potwierdzał, że nowy kontrakt będzie, także ogarnijcie się zanim swoją wiedzę zaczniecie opierać na The Sun czy innym "wiarygodnym" źródle.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 18:56

Transfery Vidala i Pogby to dwie zupelnie rozne historie. Francuza nie chcielismy sprzedawac, gore wziela mieszanka kilku czynnikow - sentyment do United, bardzo wysoka pensja i interesy Raioli.

Vidala natomiast sprzedaliśmy z własnej inicjatywy. A glowna przyczyna, dla ktorej wypchnelismy Chilijczyka z kluby byly sprawy pozaboiskowe. Vidal jakiś czas przed transferem dostał od nas ultimatum - albo się ogarnie i przedstanie balować (nie pamietam o co dokladnie wtedy juz poszlo, albo wrocil spozniony z kadry, albo zostal zlapany po pijaku za kolkiem) albo adios. No i w momencie, w ktorym Arturo spowodował ten slynny wypadek w Chile, miarka sie przebrała i chłop zwyczajnie został odstrzelony.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 19:03

Vidal bez formy i na kacu i tak zjadałby mimo wszystko te nasze obecne Leminy i Sturara, obecnego Markiza i Khediry (mimo że nie jest najgorszy) na śniadanie. Czułem żal jak odchodził, gdy odchodził Pogba, to jakoś mi było to obojętne, ale Arturo mi było szkoda. Niesamowity walczak, zostawiał płuca i serce na boisku, był świetny w kasowaniu akcji przeciwnikow i w ofensywie również dużo dawał, przy tym świetny technicznie, ehh..
Szczerze to prócz Pjanicia nie mamy żadnego ogarniętego ŚP na obecny moment, a jeszcze 3 lata temu mieliśmy Markiza, Vidala, Pogbe i Pirlo :cry:
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2017, 19:06 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

adryjan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 19:05

silhouette pisze:Vidal bez formy i na kacu i tak zjadałby mimo wszystko te nasze obecne Leminy i Sturara, obecnego Markiza i Khediry (mimo że nie jest najgorszy) na śniadanie. Czułem żal jak odchodził, gdy odchodził Pogba, to jakoś mi było to obojętne, ale Arturo mi było szkoda. Szczerze to prócz Pjanicia nie mamy żadnego ogarniętego ŚP na obecny moment, a jeszcze 3 lata temu mieliśmy Markiza, Vidala, Pogbe i Pirlo :cry:

No tak mieliśmy ich masz rację. Natomiast czy był jakiś lepszy efekt? wygraliśmy LM czy coś mi umknęło?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2017, 19:15

Dziennikarze z Football Italia piszą, że w przypadku przejścia Verrattiego do Barcy z klubem pożegna się Rakitić. Zasugerowano, że Turyn mógłby zostać nowym domem Chorwata. Dla mnie piłkarz zbędny przy Marchisio i Pjaniciu, zwłaszcza, że możliwa cena to ok 36 mln euro (wiadomo, zawsze są argumenty na zbicie).

Ktoś coś wie na temat Sancheza. Ponoć domaga się absurdalnej pensji przez co blokuje swoje przejście do Bayernu, a ten, wiadomo, nie pozbędzie się Costy nie mając odpowiedniego człowieka na miejsce
Edit
Alves właśnie apeluje, by nie robić gówno burzy, bo nic nie jest prawdziwego w tych plotkach odnośnie odejścia

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany