Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Może i ja coś od siebie. Do tej pory nie narzekałbym na to okienko. Fakt, odejście Bonucciego, to był kubeł zimnej wody. Jednak jeśli gość nie potrafił zaakceptować obowiązujących reguł, to dobrze się stało, że odszedł (tym bardziej Alves).
Przyjście dwóch skrzydłowych tej klasy, plus bramkarza (według mnie jednego z najlepszych obecnie) oraz DeSciglio (jakoś mam przeczucie, że u nas się rozwinie) i Betancura (o nim niewiele mogę napisać i bazuję tylko na skrótach itp.), uważam za bardzo dobre posunięcia. Oczywiście to nie są marketingowe topy, ale czy my takich potrzebujemy w pierwszej kolejności? Przydałaby się jakaś wisienka na torcie do pełnej satysfakcji, najchętniej na środek pomocy, ale zakładając, że nikogo nie stracimy, jak dla mnie już teraz jest całkiem dobrze.
Przyjście dwóch skrzydłowych tej klasy, plus bramkarza (według mnie jednego z najlepszych obecnie) oraz DeSciglio (jakoś mam przeczucie, że u nas się rozwinie) i Betancura (o nim niewiele mogę napisać i bazuję tylko na skrótach itp.), uważam za bardzo dobre posunięcia. Oczywiście to nie są marketingowe topy, ale czy my takich potrzebujemy w pierwszej kolejności? Przydałaby się jakaś wisienka na torcie do pełnej satysfakcji, najchętniej na środek pomocy, ale zakładając, że nikogo nie stracimy, jak dla mnie już teraz jest całkiem dobrze.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Marotta walnął fochemIvory pisze:Chyba interesy z Lotito średnio idą.![]()

- Cabrini_idol
- Juventino
Marotta zapytany na wizji wprost o Matudiego
Co odpowiedział nie wiem, bo coś cicho mam streama. Ale tak szyderczo się uśmiechnął, że coś kombinuje to pewne.
ogólnie duzo pytań do naszego ślepego . Duzo pytań o transfery, mam nadzieję, że ktoś z redakcji ogląda i wrzuci na główną te pytanie do ślepego i odpowiedzi.
Wydaje mi się, że mamy tez kose z Milanem, takie mam przeczucie. Dlaczego, każdy wie. Poza tym Fassone to kawał pewnego typka, na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> siedzi, odpowiada, jest pewny jakby scudetto za rok miało wylądować w Mediolanie.
Teraz akcja z BOnuccim i męczenie Marotty ,,dlaczego''.

Co odpowiedział nie wiem, bo coś cicho mam streama. Ale tak szyderczo się uśmiechnął, że coś kombinuje to pewne.
ogólnie duzo pytań do naszego ślepego . Duzo pytań o transfery, mam nadzieję, że ktoś z redakcji ogląda i wrzuci na główną te pytanie do ślepego i odpowiedzi.
Wydaje mi się, że mamy tez kose z Milanem, takie mam przeczucie. Dlaczego, każdy wie. Poza tym Fassone to kawał pewnego typka, na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> siedzi, odpowiada, jest pewny jakby scudetto za rok miało wylądować w Mediolanie.
Teraz akcja z BOnuccim i męczenie Marotty ,,dlaczego''.

- Lypsky
- Juventino
Marotta potwierdził, że szukamy doświadczonego pomocnika, ale nie chciał mówić o nazwiskach.
Stwierdził tez, że Bonucci sam poprosił o transfer. To tylko potwierdza jaką gnidę mieliśmy w zespole.
Stwierdził tez, że Bonucci sam poprosił o transfer. To tylko potwierdza jaką gnidę mieliśmy w zespole.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Cabrini_idol
- Juventino
Mówił tez, że trzymanie zawodników na siłę odbija się negatywnie 2x mocniej w przyszłości. Coś w ten deseń.
3...2...1... start marudy
3...2...1... start marudy

- pumex
- Juventino
Po pierwsze, nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że oceniam nasze mercato na podstawie zasłyszanych opinii. Przytoczyłem je bardziej jako ciekawostkę w kontrze do zdań tych, którzy zachwalają nasz nowy potencjał ofensywny. Jeśli oceniam mercato na średnie, to np dlatego, że wg mnie prawa obrona jest niekompletna, wyrwa w środku pola niezałatana, widoczne są też braki kadrowe w ofensywie, mimo wzmocnień.wojczech7 pisze:Pewnie, że warto rozmawiać i słuchać opinii innych, ale żeby na tej podstawie oceniać nasze mercato, które nawet nie jest w połowie?pumex pisze:Chodziło mi jedynie o to, żeby czasem spróbować się wychylić poza świat zadufanych w sobie kibiców Juve i posłuchać opinii innych, skonfrontować je z tym, co tutaj się pisze, nie zakładając od razu, że się guzik znają.![]()
Po drugie, oceniam mercato na chwilę obecną, to chyba jasne. Zwykła, luźna ocena tego co stało się od czerwca do teraz. Wielu na forum się w to bawi, więc bawię się i ja. Różnica polega na tym, że przesądzanie o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> naszych transferowych działań na tym etapie mercato jest tu powszechnie akceptowalne, ale już doszukiwanie się niedociągnięć powoduje u niektórych niewyobrażalny ból tyłka. A jak będzie naprawdę, to się dopiero okaże.
Wiesz co RICTOR, faktycznie chyba o to nie spytałem. A mogłem, bo rzeczywiście dopełniłoby to obraz postrzegania dobrego okna transferowego. Jak będę miał okazję, to ze swojej czystej ciekawości dopytamRICTOR pisze:Szkoda, że Pumexie nie spytałeś tych kibiców jak oceniają okienka w wykonaniu swoich drużyn (chyba, że spytałeś to wtedy się podziel), bo dopiero wtedy moglibyśmy ocenić jak bardzo obiektywne jest ich zdanie. Moim zdaniem transfery tych klubów do tej pory również dupy nie urywają.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Program związany z losowaniem kalendarza, a te głąby zaczęły wypytywać o konkretne nazwiska - tak jakby oczekiwali tam konkretnych odpowiedzi. Marotta potwierdził, że interesuje nas Matuidi, jest jedną z opcji. Ja z kolei liczę na to, że to zasłona dymna.
Swoją drogą... Keita.
Swoją drogą... Keita.