Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:31

Nie wiem ewentualnie jeżeli Vidal ma odejść (ale nie wyobrażam sobie aby za mniej niż 50-60mln euro) to Fellaini nie były zły

Fellaini + 35mln euro byłoby jakąś opcją
Jestem też fanem Javiera Hernandeza ale jeżeli przychodzi Morata (czy to w ogóle pewne) to nie będzie dla niego miejsca.

Z tych nazwisk które się pojawiły : Pastore, Lavezzi, Jovetic, Candreva

to tylko Pastore mnie przekonuje
Jovetic - wiecznie połamany
Candreva - za drogi i "tylko" bardzo solidny
Lavezzi- za stary, nie możemy inwestować w takich piłkarzy, szczególnie że za 9mln jak Tevez to on nie pójdzie.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:32

W tym wszystkim najbardziej irytuje mnie że Marotta nigdy nie może załatwić transferu bez zbędnych podchodów. Dawał za Iturbe 27 mln a Hellas chciało więcej.Teraz ponoć można kupić Candreve za 23 czyli kwotę ktòrą ma ale on i tak będzie chciał za np 18 + Isla.

Z Vidalem zaczyna się kręcenie.Powinni mu jasno powiedzieć - Arturo nie możesz odejść .Klub bardzo chce Ciebie zatrzymać.
Manchester da np 40 mln i już nasi będą mieli pełne portki.

Sprzedaż Vidala to katastrofa ale sprzedać go za psie pieniądze to już szczyt wszystkiego. Skoro taki ogór jak David Luiz kosztuje 50 mln to najlepszy b2b świata powinien kosztować 100 mln euro.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:34

Jeśli faktycznie dojdzie do kilku transferów z ManU to Van Gaal nas "uratuje", a nie Max. :prochno:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:38

Tony Montana pisze: @Mudżyn jeszcze jedna sprawa, ogarnięty z ciebie user, ale idąc twoim tokiem rozumowania, że JUve w czołówce było 10 lat to równie dobrze można to samo powiedzieć o Realu (nawet o nich) i o wszystkich innych zespołach. Real wypadł z TOP-u kiedy w latach 66-98 (ponad 3 dekady!) nie wygrali LM? Co tam, że kiedyś wygrali 5 razy pod rząd, znaczy, że 5 lat byli na topie a później lipa. Jak przez dekadę odpadali w 1/8 finału LM to też wypadli z TOP-u? Co z Barcą pierwszy finał wygrali w 92, wcześniej też nie byli drużyną z TOP-u? ManU też lipa żaden TOP do 99 roku ledwie 1 wygrana w LM, co za słabeusze :prochno:

Dla mnie TOP to coś takiego, że jest się wymienianym w gronie zespołów, które mogą wygrać, zawsze są groźne niezależnie od tego co się aktualnie dzieje. No i od ambicji jakie mają włodarze, np. ambicją Ajaxu nie jest obecnie wygrywanie, tylko szkolenie diamentów i sprzedawanie ich za granicę. Mam nadzieję, że my mamy jakieś ambicje i nie chcemy podzielić ich losu.
Owszem, wypadaja z topu. Dlaczego ma byc cos takiego, ze druzyna jest topowa jesli chodzi o kwestie ME czy MŚ - przykladowo - taka Francja czy Hiszpania przez wiele lat byla tym ubogim krewnym Wloch, Niemiec, Brazylii czy Argentyny, i dlaczego po dwoch czy trzech turniejowych wpadkach reprezentacja przestaje byc faworytem, a po podobnym okresie (8-12 lat) druzyna ktora gra kiszke, ma byc nadal z nazwy TOPOWA ? Uwazam, ze takie cos powinno dzialac nie tylko przy reprezentacjach, i tak - jak najbardziej Barcelona przez wiekszosc swojej dzialalnosci nie byla typowym zespolem w Europie. Przeslanial ich Real, a nawet czesto-gesto Atletico.

Tak, racja, moze z tymi zespolami sie zapedzilem, ale Porto akurat z tego grona nie wykluczaj. Dosc zasluzony zespol, co prawda zaczal pozno - lata 70, ale od tej pory calkiem fajnie sobie radzi wespol z Benfica w LM.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:42

Sorek21 pisze:W tym wszystkim najbardziej irytuje mnie że Marotta nigdy nie może załatwić transferu bez zbędnych podchodów.
:stop:

Jak za Mottę trzeba było zapłacić 3,5 miliona, to dał 3,5 miliona bez żadnego gadania. Padoina też przyklepał dość szybko, zanim zleciały się sępy gotowe zgarnąć nam go sprzed nosa za petrodolary. Jeżeli prawdą jest, że Iturbe nie trafił do nas, bo wszystko rozbiło się o kwotę sześćdziesięciu pelusocentów, to nie mam słów i nie dziwię się że Conte zareagował jak zareagował.

Dobry Mudżyn
Ja rozumiem że nadmiar czasu itp., ale nie uważasz że to co było w latach 60. czy 70. można spokojnie olać, bo nie jest żadnym wyznacznikiem tego, co Juventus powinien reprezentować w tym momencie i na co powinny być pieniądze? Ja bym się ograniczył przynajmniej do czasów Ligi Mistrzów, jeżeli nie do epoki więcej niż jednego zespołu z danego kraju.
Virgil pisze:Marotta niech się odczepi od Candrevy koleś w żaden sposób nam nie pomoże na pewno nie w taktykach preferowanych przez Maxa.
Pomóc akurat pomoże, tyle że będzie to pomoc bardzo doraźna. Napisałbym że do finału LM nas nie wprowadzi, ale od dwóch dni pisanie o takich celach brzmi skrajnie głupio.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2014, 18:45 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:44

Marotta niech się odczepi od Candrevy koleś w żaden sposób nam nie pomoże na pewno nie w taktykach preferowanych przez Maxa.

Dajmy spokój z tym piłkarzem, na nim nie warto budować Juve.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:45

Vidal ma 27 lat, to jest ostatni dzwonek by sprzedać go za za sensowny pieniądz nie ma co sie dziwić zarządowi, choc mogliby sobie darowac jego sprzedaż w takich okolicznosciach.. lubie Vidala chcialbym zeby zostal ale jesli odejzie to przeciez wciaz bedziemy miec w druzynie Pogbe, Marchisio, Pirlo, Asamoaha itd, dodatkowo przyjdą jeszcze jacys pilkarze za Vidala (mam nadzieje jacys dobzi). Wazne tez zeby odszedl za te co najmniej 50-60+ to mozna byloby sie juz konkretnie wzmocnic za takie pieniądze.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:53

Podoba mi się pomysł z Pastore, choć wiadomo, że wszystko uzależnione jest od ceny. Co prawda gra z trequartistą kojarzy mi się z niezbyt chwalebnym okresem klubu, ale Argentyńczyk jest bardziej uniwersalny niż Diego, który pasował tylko do jednej pozycji. Były zawodnik Palermo może grać również na skrzydle, a i zdarzało się, że trenerzy cofali go na pozycję środkowego pomocnika.

Za Candrevę Lotito oczekuje zdecydowanie zbyt dużych pieniędzy i lepiej by było jakbyśmy skierowali oczy w innym kierunku.

Nie rozumiem za to nagłego hejtu na Abate. Przecież my z tym zawodnikiem jesteśmy łączeni od zimy, jak nie dłużej.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 18:56

gdzies ta mi dzisiaj mignęła wiadomosc, ze po stracie Iturbe to teraz Wolfsburg jest na prowadzeniu jesli chodzi o Morate - to po pierwsze.
Po drugie co do van Galla to Nani jest blisko Ac Milanu.
My podobno chcemy jeszcze taarabta. A z Fabio tak jak wspominałem powoli wszyscy sie zegnaja - pewnie z 3-4 mln zarobimy, obecnie mamy 3 napadziorów - mało.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:14

Arbuzini pisze: Nie rozumiem za to nagłego hejtu na Abate. Przecież my z tym zawodnikiem jesteśmy łączeni od zimy, jak nie dłużej.
Właśnie. Z jednej strony Allegri chce grać na 4 z tyłu, więc przyda nam się Ignazio, ale z drugiej to przecież Caceres może zagrać na bokach defensywy (tak jak gra w reprezentacji).

Edit: Ile Milan chce za Abate?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:18

Morgesztern pisze:
Arbuzini pisze: Nie rozumiem za to nagłego hejtu na Abate. Przecież my z tym zawodnikiem jesteśmy łączeni od zimy, jak nie dłużej.
Właśnie. Z jednej strony Allegri chce grać na 4 z tyłu, więc przyda nam się Ignazio, ale z drugiej to przecież Caceres może zagrać na bokach defensywy (tak jak gra w reprezentacji).

Edit: Ile Milan chce za Abate?
to chyba nie ma znaczenia bo jego agentem jest raiola.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:19

zahor pisze:
Dobry Mudżyn
Ja rozumiem że nadmiar czasu itp., ale nie uważasz że to co było w latach 60. czy 70. można spokojnie olać, bo nie jest żadnym wyznacznikiem tego, co Juventus powinien reprezentować w tym momencie i na co powinny być pieniądze? Ja bym się ograniczył przynajmniej do czasów Ligi Mistrzów, jeżeli nie do epoki więcej niż jednego zespołu z danego kraju.
Wszystko spoko, tylko po prostu probuje uswiadomic Lordowi, ze nieprawda jest, jakoby Juventus zawsze w swojej historii byl hegemonem. Tak samo, uswiadamiam tych, ktorzy gardluja by Juve wrocilo na swoje miejsce i bylo w top 5 w Europie...ze owszem, bylo w Top 5 w Europie, ale przez raptem pare lat, i wtedy mielismy naprawde mega, mega kozakow w skladzie, co z obecnym stanem rzeczy jest trudne do powtorzenia, chyba ze bedzie to pojedynczy sukces aka Porto/Atletico/Borussia.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:20

Uwielbiam to - każdego dnia łączeni bedą z nami kolejni zawodnicy, a 90% tych rewelacji okaże się wymysłami dziennikarzy. A mogło być spokojne mercato...

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:22

gdzies ta mi dzisiaj mignęła wiadomosc, ze po stracie Iturbe to teraz Wolfsburg jest na prowadzeniu jesli chodzi o Morate - to po pierwsze.
A to dziwne, bo Di Marzio twierdzi ze jest na ostatniej prostej do przeprowadzki do Turynu.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2014, 19:28

wiem, ze zfrodla slabe, wiem, ze tlumacze przez translator, ale:
http://www.calcionews24.com/juventus-at ... um=twitter

ale wyglada na to zeMorata jest zawieszony po odejsciu Conte i nie jest juz pewny czy chce do Juve.

z drugiej storny tutaj
http://www.calciomercato.it/news/286428 ... ssimo.html
ze to koniec opery i Alvaro nasz
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2014, 19:35 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany