Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 22:59

Podsumowując to co ludzie piszą na forum i to co ''eksperci'' piszą w różnych serwisach to wnioskuję, że naszym wyjściowym ustawieniem będzie 352, a 433 to już będzie rzadkość. Z jakim prawoskrzydłowym łączy się z Juve? Jovetić i Gio grają jako SS lub na lewym skrzydle, czyli tak samo jak Vucinić. Farfan podobno przedłużył kontrakt, a np. o Walcotcie nic się nie mówi. Suarez zostaje tam gdzie jest, o Lavezzim trochę ucichło. Innych kandydatur nie widzę, a Pepe to nie jest grajek na pierwszy skład.

@down
Tremoulinas byłby za grosze, bo ma jeszcze rok kontraktu. Byłbym za.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 23:15 przez mateusz6, łącznie zmieniany 1 raz.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 23:10

do 4-3-3 Giovinco byłby cool, ale Cavani powinien byćc priorytetem. Ewentualnie Dzeko. Jeżeli ta dwójka pójdzie szybko w mercato to poczekałbym na rozwinięcie wydarzeń i na takich graczy jak Hulk i Falcao ( w przypadku pierwszego dalej brak podstawy, czyli 9 ).

Mnie ucieszyłoby:
Dzeko, Veratti, Immobile, Giovinco

+ marzenie tj. Asamoah K. - wygryzłby Marchisio tak czuję;x
+ lewy obrońca za DC tj. Kolarov, Tremoulinas, Cissokho ( już chyba tylko po nazwisko jedzie, bo ostatnio słabo sobie radzi) itd.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 23:32

mateusz6 pisze:Podsumowując to co ludzie piszą na forum i to co ''eksperci'' piszą w różnych serwisach to wnioskuję, że naszym wyjściowym ustawieniem będzie 352, a 433 to już będzie rzadkość.
System wybrał się sam, poprzez formę Bonucciego pod koniec sezonu i prolongatę kontraktu Robbena - obecnie nie ma na rynku prawoskrzydłowego jego klasy, a półka niżej wydaje się być dla nas nieatrakcyjna, potrzebujemy jakości w przedniej formacji. Pewnie będą nam się przydarzać mecze w 4-3-3 w przyszłym sezonie (wtedy prawe skrzydło połata Pepe), ale 3-5-2 będzie jednak formacją wyjściową. Zakupy? Przynajmniej jeden stoper na ławkę, lewy obrońca (mimo zwyżki formy DC - tu ideałem byłby Armero), dwóch pomocników (Verratti + b2b) i napastnik (priorytet to "9" - Dżeko/Cavani, w dalszej kolejności "10" - Seba/Jovetić). Coś pominąłem?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 23:41

jackop pisze:
Ouh_yeah pisze:Po 1 Bologna zapłaciła za jego połówkę więc szanse otrzyma. Jest tam dopiero od stycznia a podstawowi obrońcy nie zawodzili.
Po 1 QE??? Byłem przekonany, że Sorensen poszedł tylko na roczne wypożyczenie, bez żadnych połówek - niech mi to jakiś ekspert potwierdzi.
No juz Ci to ekspert Oł_je potwierdzil.
Ouh_yeah pisze:lubię Freddiego i zadatki na pewno ma, ale na ostatniego do gry stopera to chyba lepiej wziąć jakiegoś kolejnego znajomego Conte w stylu Padoina.
Mowisz, masz: Peluso, czy jak mu tam mowia... Ja osobiscie nie jestem za takim rozwiazaniem, zeby 4 byl kompletnym kmiotem do robienia muru na treningu, bo w nastepnym sezonie taki Bonuc moze sie obsrac w kazdej chwili, a Kielonowi czesto zdarzaja sie kartki.
Kubba pisze:De Ceglie musi zostać! Nie mamy nikogo prócz niego na lewej... :/
Wygnany Ziegler? Wiem, prognozy sa na raczej jego staly pobyt w Turcji, ale to jak na chwile obecna jeszcze nasz chlopak i bylby darmo. Albo tez wywolany wyzej Tremou, o ktorym na tym forum wspomina sie chyba od 3 lat.

Moja oferta za Cavaniego: DeCe+Matri+ok. 20mln.

Immobile... Zywilem co do niego nadzieje, ale to slabiak. To jego pierwszy tak udany sezon. Do tej pory gdzie nie przyszedl, to robil siare. Niech pokopie w tej Genui, to sie zobaczy.

Kto na prawy atak?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 23:48

Łukasz pisze:
mateusz6 pisze:Podsumowując to co ludzie piszą na forum i to co ''eksperci'' piszą w różnych serwisach to wnioskuję, że naszym wyjściowym ustawieniem będzie 352, a 433 to już będzie rzadkość.
System wybrał się sam, poprzez formę Bonucciego pod koniec sezonu i prolongatę kontraktu Robbena - obecnie nie ma na rynku prawoskrzydłowego jego klasy, a półka niżej wydaje się być dla nas nieatrakcyjna, potrzebujemy jakości w przedniej formacji. Pewnie będą nam się przydarzać mecze w 4-3-3 w przyszłym sezonie (wtedy prawe skrzydło połata Pepe), ale 3-5-2 będzie jednak formacją wyjściową. Zakupy? Przynajmniej jeden stoper na ławkę, lewy obrońca (mimo zwyżki formy DC - tu ideałem byłby Armero), dwóch pomocników (Verratti + b2b) i napastnik (priorytet to "9" - Dżeko/Cavani, w dalszej kolejności "10" - Seba/Jovetić). Coś pominąłem?
No a Ramirez? Nie pasuje Ci na prawe skrzydło? Verratti pójdzie (i dobrze) na wypożyczenie/zostanie w Pescarze. Cigarini byłby spoko jako vice-Pirlo (ew. Aqua).

Jacky pisze:
Ouh_yeah pisze:lubię Freddiego i zadatki na pewno ma, ale na ostatniego do gry stopera to chyba lepiej wziąć jakiegoś kolejnego znajomego Conte w stylu Padoina.
Mowisz, masz: Peluso, czy jak mu tam mowia...
Peluso to LO raczej. Jeżeli Estigarribię nauczyłoby się grać LO w 4-3-3, to ja byłbym za wykupem (przypominam, ze alternatywą jest chyba własnie Peluso).

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 00:37

alina pisze:Peluso to LO raczej. Jeżeli Estigarribię nauczyłoby się grać LO w 4-3-3, to ja byłbym za wykupem (przypominam, ze alternatywą jest chyba własnie Peluso).
I 5 mln euro pójdzie się walić. Who scored czasami dziwnie punktuje zawodników, niemniej w tym przypadku jak najbardziej podpisuje się pod wydaną przez nich opinią. Paragwajczyk ma dośrodkowania na poziomie Molinaro, ale Włoch ma nad Estim tę przewagę, że potrafił bronić. Eksperymentom należy powiedzieć stop.
Paulo- daj już spokój z tymi sezonowcami. :prochno: Byli i będą, wszystkich nie da się zabić
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 01:03 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 00:53

Ja ufam Conte i zarządowi w końcu, bo mistrza mamy, a szansa na dublet jest, ale jeżeli sam miałbym wybierać potencjalne i dosyć realne wzmocnienia to:
1) Numero uno oczywiście nie kto inny jak snajper z prawdziwego zdarzenia czyli Edinson Cavani.
2) Ktoś, kto dobrze będzie wspomagał grę snajpera czyli Giovinco. Nie byłem co do Niego przekonany, ale myślę że u Conte mógł by grać dobrą piłkę. Z drugiej strony jest inne marzenie na skrzydło po prawej stronie - Hulk. Ma kropnięcie, dobre podanie, jest silny, pewny odbiór piłki i rzuty wolne na poziomie. Bardzo kompletny.
3) Ktoś wartościowy na pomoc jako zmiennik dla każdego z tercetu. Asamoah to dobry pomysł, może dorzucić takiego Ramireza ? Całkiem przemyślane transfery.
4) Obrona - co z Sorensenem ? Bo środek musi być wzmocniony przy grze na trzech frontach. Chiellini, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichsteiner, De Ceglie. Jest ich trochę, ale przydałby się jeszcze taki Kolarov i jest super defensywa.
5) Bramka nie wymaga komentarza :) świetnie obsadzona, no chyba że po klopsie z Lecce nadal uważacie, że Buffon to pipa i cienias :smile: "sezonowcy".

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 01:01

annihilator1988 pisze: I 5 mln euro pójdzie się walić. Who scored czasami dziwnie punktuje zawodników, niemniej w tym przypadku jak najbardziej podpisuje się pod wydaną przez nich opinią. Paragwajczyk ma dośrodkowania na poziomie Molinaro, ale Włoch ma nad Estim tę przewagę, że potrafił bronić. Eksperymentom należy powiedzieć stop.
Dokładnie, dokładnie. Nie chcę żebyście mnie źle zrozumieli, ale Estigarribia gra tak, że gorzej się już nie da. Oczywiście ktoś może powiedzieć że w amatorskiej drużynie Sokoła Pierdziszewo na lewym skrzydle gra pan Zenek, który jest od Paragwajczyka nieporównywalnie gorszy. OK, ale ja patrzę na to z tej perspektywy że wrzutki i podania Estigarribii praktycznie wcale nie stwarzają zagrożenia pod bramką rywala - podobnie jak zupełnie jałowe byłyby wrzutki pana Zenka, po odsianiu oczywiście tych przypadkowych. Estigarribii akurat raz udało się zaliczyć asystę, ale jak to mówią, raz do roku to i wąż pierdnie. Nie jest powiedziane że gdyby tenże pan Zenek wystąpił w tylu meczach to akurat raz po jego krzywym podaniu gola by nie strzelił.
To samo tyczy się goli - ciężko jest mi sobie wyobrazić żeby miał tam hasać ktoś wyraźnie mniej skuteczny (tzn. co najwyżej mógłby mieć o jednego gola mniej), natomiast dużo łatwiej przychodzi mi wyobrażenie sobie gracza wyraźniej skuteczniejszego od Paragwajczyka.
No i obrona - wiem że niby grał jako defensor w karze narodowej, ale mnie jakoś nie przekonuje. Caceres zapewnia bez porównania więcej spokoju na lewej stronie, nawet De Ceglie sprawia że jakoś mniej się denerwuję.

Podsumowując, nie kupować, lepiej daj pograć jakiemuś młodziakowi. Dużo gorzej nie będzie, natomiast może być znacznie lepiej.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 01:18

Jacky pisze:Immobile... Zywilem co do niego nadzieje, ale to slabiak.
Odważne stwierdzenie. 09/10- 0 rozegrany meczów. 10/11-1 mecz, 1 gol. 11/12- 0 rozegranych meczów. No a w obecnym już 26 bramek (ew. więcej nie moge znaleźć pewnego info). Reasumując nie wiem z czego bierze sie twoje twierdzenie 'to słabiak'. Ma 21 lat, wcześniej ani razu nie dostał szansy. W obecnym sezonie dostał i radzi sobie doskonale. To nie Elia, że na podstawie tego, że nie gra możemy wnioskować, że jest słaby. Chłopak jest młody i nikt nie wie tak do końca czy jeszcze sie coś z niego wykluje. A obecny sezon jest bardzo obiecujący. Nie kierowalbym sie przy jego ocenie tym, że jak był w Juventusie w ogóle nie grał. Wszyscy wiemy jak jest we Włoszech- Lepiej dać grać doświadczonemu emerytowi, aniżeli młodemu talentowi.
Jak dla mnie Ciro to może być materiał na rezerwowego napastnika/straszaka podstawowej '9'. Jest jednak jeden warunek- musi rozegrać dobry sezon w Serie A. To samo w zasadzie tyczy sie Verattiego. Żałuje bardzo, że Ciro został odsprzedany w połowie do Genui. Pescara zapewne zagra w Serie A, a lepszego miejsca niż tam do rozwoju ani Marco ani Ciro w Pierwszej Lidze sobie nie znajdą.

Co do transferów bardziej 'na teraz' to gorąco licze na Asamoaha i Giovinco. O obiecanej gwieździe nie wspominam bo to sie wydaje być podstawowy cel na nadchodzące mercato.

Żaluje bardzo w tym momencie, że Nesta nie jest zainteresowany przeprowadzką do Turynu. Doświadczony, DARMOWY stoper byłby dla nas świetnym rozwiązaniem. A tak musimy szukać jakieś alternatywy tylko nie wiadomo gdzie, i nie wiadomo za jakie pieniądze. Szczerze to wolałbym zamiast wyrzucać dużą kase na obrońce, przeznaczyć ją na Ramireza/Ayewa których potencjalnie widziałbym na prawym skrzydle 4:3:3. Wątpie, żeby zarówno Bologna jak i OM dyktowali jakieś zaporowe ceny za tych grajków. Raz, że nie rozegrali oni w zasadzie żadnego PERFEKCYJNEGO sezonu, dwa ich zespoły są zespołami 'w dołku'(Bologna troche w przenośni- jakoże jest to zespół z raczej 2. części tabeli. OM w znaczeniu dosłownym spadł w hierarchii drużyn francuskich).

I believe in GM. Wierze, że nasz DS wykombinuje to wszystko tak, że będziemy przynajmniej usatysfakcjonowani.

EDIT.

Zahor
@
A mam do Ciebie pytanko, ile średnio na mecz dośrodkowań Lichego/DC/Caceresa stwarza zagrożenie pod bramką przeciwnika? :prochno: Bo na moje oko to nie mniejszy odsetek niż w przypadku wrzutek Estiego :think:
Zresztą jakby sobie przypomnieć, to przychodzi mi na myśl tylko b.dobra centra DC do Pepe w którymś tam meczu. A tak to bida wielka.
Wniosek z tego taki, że raczej Juventus ogółem lipnie sobie w 'ofensywie powietrznej' radzi :wink:
Nie, że bd teraz Chelo bronił, ale jednak gwoli ścisłości warto byloby to wyprostować, bo z Twojego postu wybrzmiewa wręcz pogląd, że pod względem dośrodkowań Paragwajczyk jest czarną owcą wśód naszych bocznych obrońców. A z tym sie nie zgodze :wink:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 01:27

zahor pisze:
annihilator1988 pisze: I 5 mln euro pójdzie się walić. Who scored czasami dziwnie punktuje zawodników, niemniej w tym przypadku jak najbardziej podpisuje się pod wydaną przez nich opinią. Paragwajczyk ma dośrodkowania na poziomie Molinaro, ale Włoch ma nad Estim tę przewagę, że potrafił bronić. Eksperymentom należy powiedzieć stop.
Dokładnie, dokładnie. Nie chcę żebyście mnie źle zrozumieli, ale Estigarribia gra tak, że gorzej się już nie da. Oczywiście ktoś może powiedzieć że w amatorskiej drużynie Sokoła Pierdziszewo na lewym skrzydle gra pan Zenek, który jest od Paragwajczyka nieporównywalnie gorszy.
Ktoś tu ma słabą pamięć i zapomniał o grze Marco Motty. Nie chcę się upierać przy tym pomyśle - jeżeli mamy brać się za grubego zwierza (nierealny Kolarov, Assou-Ekotto, Armero, etc), to wybór jest prosty. Natomiast jeżeli mamy wybór Esti albo Peluso to już można rozmawiać. Nikt też nie mówi, ze trzeba wyłożyć te umówione 5 mln.

Radziłbym natomiast nie kompromitować się wypowiedziami 'zostawmy sobie na pozycji x wakat, najwyżej zagra jakiś młodzik z primavery', bo nikt rozsądny tego nie robi. Z resztą primavera dostałaby 3-0 od zespołu 4. ligi włoskiej.

Aha, De Ceglie jest 6. najlepiej wrzucającym bocznym obrońcą w lidze (śr 1,0), Esti ma wskaźnik 0,6, Licht 0,8, Caceres 0,4, Chiellini 0,3.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 08:47

alina pisze:Aha, De Ceglie jest 6. najlepiej wrzucającym bocznym obrońcą w lidze (śr 1,0), Esti ma wskaźnik 0,6, Licht 0,8, Caceres 0,4, Chiellini 0,3.
Caceres 0,4 - czyli słabo? Jeśli tak, to dla mnie trochę dziwne, bo po pół roku, które spędził u nas w tym sezonie z pełną stanowczością stwierdziłbym, iż dośrodkowywał bardzo ładnie. Pamiętam patelnie wykładane Matriemu i Q przez Martina, czy choćby drugą bramkę w Trieście po jego dośrodkowaniu.

Kto lepiej dośrodkowuje: Esti czy Caceres? :lol: Bez komentarza, statystyki kłamią!

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 08:52

zahor pisze:Estigarribia gra tak, że gorzej się już nie da
Zapomniałeś, że Esti zwykle występował jako człowiek od zadań specjalnych i głównie chodziło o to, żeby nie było wolnego korytarza po lewej stronie. Nie przypominam sobie, żeby w którymś meczu przepuszczał swojego rywala w co drugiej akcji.

Co do jego zalet ofensywnych - szybko biega :lol:
Jacky pisze:ekspert Oł_je potwierdzil.
:oops: Raczej google "Sorensen współwłasnością" i news z SJ.
zahor pisze:Widzę że niektórzy tutaj chcieliby zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko. Tak się nie da. Albo przynajmniej nie tak jak by się chciało. Kupić Cavaniego, ale nie przepłacić, nie oddawać Giovinco bo się przyda, De Ceglie też zostawić bo pasuje do taktyki...
No to niestety dość częste zjawisko. Kupić jednego z najlepszych piłkarzy w Europie na swojej pozycji, najważniejszego piłkarza swojego klubu ale... żeby nie przepłacić ani nie oddać żadnego niezłego piłkarza. Najlepiej Motta+Iaquinta+Elia i 15 mln :D
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 08:58 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 08:54

Ja tam czekam na Cavaniego, Sebę oraz jakiegos lewego obroncę ...... a reszta to musza byc wzmocnienia na rotacje w razie kary za kartki i nie daj boze kontuzji kogoś z podstawowego składu

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 09:22

pumex pisze:
alina pisze:Aha, De Ceglie jest 6. najlepiej wrzucającym bocznym obrońcą w lidze (śr 1,0), Esti ma wskaźnik 0,6, Licht 0,8, Caceres 0,4, Chiellini 0,3.
Caceres 0,4 - czyli słabo? Jeśli tak, to dla mnie trochę dziwne, bo po pół roku, które spędził u nas w tym sezonie z pełną stanowczością stwierdziłbym, iż dośrodkowywał bardzo ładnie. Pamiętam patelnie wykładane Matriemu i Q przez Martina, czy choćby drugą bramkę w Trieście po jego dośrodkowaniu.
zostaw alinkę, jego świat ogranicza się do statystyk whoscored, które chętnie nam zawsze podrzuca. Nie pamiętasz? Jego nie przegadasz, liczby nie kłamią :C

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 09:31

Z najnowszych doniesien wynika że wycofaliśmy sie z walki o RVP.

Naszym głownym celem zostaje Cavani.

I bardzo Mnie to cieszy.
Młodszy, ograny w Serie A, a do tego typowa 9.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany