Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:28

Ale bedzie smiesznie jak Padoin bedzie wymiatal jak Gchaccherini:)
narazie najlepiej graja ci ktorzy wcale nie byli typowani ze taka forme zlapia:)
poczekajmy, on moze sie sprawdzic, podobny jest do Marchisio troche, doswiadczony, czasami wchodzi i pomaga w przodzie

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:30

Łukasz pisze:Pazienza w Udine. Ciekawe, kto będzie teraz zastępował Pirlo... Marrone?
Oj, Łukaszu, zaspaliśmy - Padoin :lol:

Choć dla mnie najlepiej byłoby zostawić Pazienzę, tym bardziej, że sam chciał zostać, ewentualnie Ekdala wykupić :wink:

rosomak pisze:Ale bedzie smiesznie jak Padoin bedzie wymiatal jak Gchaccherini:)
No to na dłuższą metę szału nie zrobimy jednak...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:33

rosomak pisze:Ale bedzie smiesznie jak Padoin bedzie wymiatal jak Gchaccherini:)
Z tym 'wymiatał jak Giaccherini' moim zdaniem przesadziłeś. Przyznaję, Emmanuele ostatnio gra dobrze, nawet bardzo dobrze, ale ile to u nas miał takich występów? 4? 5? Na razie obserwujemy u niego zwyżkę formy, dopiero okaże się, czy przełoży się ona na stały wzrost umiejętności i 'jakości' piłkarza.
W przekroju całego sezonu wymiata Barzagli i Lichtsteiner, nie Giaccherini

Obrazek
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:35

Jak wyżej, jeszcze można do tego dodać Buffona co jest nieomylny w tym sezonie jak na razie.

Ogólnie dla mnie Caceres na plus, Boriello neutralnie, a ten Padoin zdecydowanie na minus. On grał fatalnie z Juve ostatnio.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:38

@ francois i PIN

Chłopaki podzielam wasz optymizm na temat okienka, ale trzeba spojrzeć również przyszłościowo na sprawę. Racja pozbyliśmy się części zespołu, jednak na jakich warunkach?
Wszyscy zostali wypożyczeni(wyjątek Amauri i Toni) -oj wydłuża się nam ta lista wypożyczeń. Problem został odroczony, ale nie załatwiony. Oszukujemy samych siebie wmawiając, że nie ma ich w Vinovo.. Jednak na papierze są nadal graczami Juve. Co jeśli wszyscy wrócą z powrotem mówiąc w wywiadach- "(..)Chcę wypełnić resztę ważnego kontraktu w Juve"? Niestety wypożyczać to można młodych na ogranie, ale na pewno nie weteranów.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:44

francois pisze:
Łukasz pisze:Pazienza w Udine. Ciekawe, kto będzie teraz zastępował Pirlo... Marrone?
Oj, Łukaszu, zaspaliśmy - Padoin :lol:
Nie pytam, kto będzie zmiennikiem Vidala/Marchisio, tylko Pirlo.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:53

Wiesz, pewnie Marrone lub właśnie ten Padawan będzie grac obok Vidala i Marchisio, ale zadania Pirlo czyli rozgrywanie i uspokajanie gry spadnie na wszystkich zawodników. Może też Vidal będzie przesunięty do tyłu, zagra jako DM, a Marchisio i "ktoś" bardziej ofensywnie?

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 19:55

Kurcze, ogólnie rzecz biorąc wszyscy płaczą nad tym Padoinem a już pozapominali że załatwiliśmy sobie Caceresa, a przy okazji (mniej lub bardziej) pozbyliśmy się: Amauriego, Iaquinty, Motty, Toniego. Może trochę mniej cieszy pozbycie się Pazienzy i Sorensena (tytaj lepsze byłoby wypożyczenie niż współwłasność). Ogólnie mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj Tottenham połasi się na Krasica, a jeśli nie Anglicy to Zenit go od nas wykupi. Wtedy byłbym na prawdę zadowolony z tego Mercato.

PS. Niestety Grosso będzie stacjonował u nas do końca sezonu. Tylko jego z naszych drewniaków, nie dało się wypchnąć poza Turyn...

ObrazekObrazekObrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 20:24

Wiesz, jak dla mnie sprowadzenie Caceresa (bądź LO i PO) to był psi obowiązek Marotty (wykupienie Motty w lecie = brak zmiennika dla Lichego) i Conte (prawdopodobne psioczenie na Zieglera). Co do sprzedaży/wypożyczeń mogę się po części zgodzić, ale w praktyce, na ten moment niewiele ma to wspólnego ze wzmocnieniem drużyny na ostatnie pół roku i walki o ligowe punkty. Nie przekonuje mnie "wzmocnienie" drużyny Boriello i 'Padawanem'.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 20:32

7:03 PM GMT Also OFFICIAL: Ajax confirm that Juventus have signed 18-year-old starlet Ouasim Bouy.

Our Dutch Football editor Stefan Coerts will be producing an editorial on the hot prospect midfield signing on Wednesday, so keep your eyes peeled for that!

Wychodzi na to że Marotta nie kłamał i naszym ostatnim transferem było zaklepanie młodego (ponoć bardzo obiecującego) pomocnika Ajaxu.
Ciekawe tylko na jakich warunkach ? Przypuszczam, że przyjdzie do nas za darmo po zakończeniu kontraktu, czyli latem. Może niedługo dowiemy się więcej szczegółów...

PS. Ciekawe co z Damiao, bo gdzieś widziałem info że przejdzie do PSG za 30 baniek :think: Może niedługo pojawi się jakieś "polskie" potwierdzenie...

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 20:45

Mietson pisze:Niektórzy mają Conte i Marottę za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co wywalają 5 mln na grajka, który będzie tylko szrotem. Nie inaczej płakaliście 31 sierpnia więc zapytam dokąd nas to zaprowadziło? Do 1 miejsca w tabeli. Rzygać mi się chce jak tu wyczytuję ciągłe komplementy pod adresem Milanu i tego jakich on ma wspaniałych mistrzów. Nie pojmuję czemu zamiast radować się to każdy sobie znajdzie po niemal każdym meczu powód do narzekania. I skoro mistrzowie z Milanu są tacy wielcy to czemu nie potrafią wyprzedzić tego przepełnionego średniakami Juventusu w którym największą gwiazdą jest Mirko Vucinić? (dla wielu - odpad z Romy) U niektórych występuje poważna luka w rozumowaniu bo skoro Conte chce Padoina i dlatego jest, powiedzmy, głupi to Marotta jest głupi, że się na to godzi. Głupi jest także Agnelli pozwalając na głupie decyzje. Wreszcie, miliarder Elkann też jest głupi finansując cały ten cyrk. Tak mniej więcej wygląda rozumowanie niektórych na tej stronie. Ja powiem krótko - ci ludzie na zarządzaniu klubem znają się lepiej niż każdy na tej stronie i, co jest bardzo ważne, do tego bronią ich wyniki także skończcie lamenty i cieszcie mordy z prowadzenia w tabeli.
Zapomniałeś o Nedvedzie :D No chyba, że on jest tu dobrym charakterem i chodzi wiecznie obrażony, bo Juve nie chce realizować jego pomysłów transferowych.

Wypożyczyliśmy (z prawem wykupu) niejakiego Davide Luminoso z Pro Vercelli. Rocznik 1995, utalentowany (wiadomo...) środkowy obrońca.

http://juventusfans.forumcommunity.net/?t=49720992

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:00

Mam nadzieję, że po letnim mercato Padoin będzie po prostu głębokim rezerwowym, a dwóch innych, wyraźnie lepszych pomocników będzie walczyło o pierwszy skład. Inaczej nie wyobrażam sobie mocnego Juventusu, którego gra kręci się wokół środka pola.

Możliwe, że Conte chciał go ze względu, że potrafi grać na środku oraz jako półlewy w 352... :think:

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:02

Odnośnie Palombo.
( Ja przy stylu drużyny Conte nie widzę miejsca dla miejsca dla tego typu piłkarza, ale jest na forum wielu userów, którzy nie mogą się pogodzić z tym, że Marotta go nie kupił)
Piłkarz wraz z menadżerem Tullio Tintim, podpisał kontrakt, który wygaśnie 30 czerwca 2015 roku.
- Jestem szczęśliwy, że przybyłem do wielkiego klubu - powiedział nic więcej nie dodając. Piłkarz występujący na pozycji pomocnika, został wypożyczony do końca czerwca za 1 mln &#8364;, z możliwością wykupienia pod koniec sezonu za sumę 4 mln &#8364;.
Skoro podpisał kontakt do 2015, to wypożyczenie jest klauzulą wykupu po sezonie i wydali na niego tyle co my na Padoina. Puki co Conte broni się wynikami i wierzę jego wyborom, nie zmienia to faktu, że Marotta mógł się bardziej przyłożyć do szczegółów finansowych tego transferu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:08

Przebąkuje się, że zainteresowanie Padoinem wyraziliśmy już tydzień temu i już wówczas był rozważany jako jedna z alternatyw. Mam nadzieję, że chłop będzie pracował za trzech, skoro już otrzymał taką szansę od losu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2012, 21:29

@Maras@ pisze:7:03 PM GMT Also OFFICIAL: Ajax confirm that Juventus have signed 18-year-old starlet Ouasim Bouy
Raiola i jego prezent...
Oczywiście mam nadzieję, iż chłopak faktycznie ma unikalny talent, jednak trochę śmieszą mnie zachwyty co poniektórych tylko dlatego, że grajek jest ze szkółki Ajaxu. Holenderska kuźnia to już nie to samo co kiedyś. O ile dobrze kojarzę, ostatnio młodzież Ajaxu grała z juniorami Legii, Niderlandczycy dostali baty, podobnie jak w spotkaniu z jakąś drużyną Czeską czy Słowacką. Zresztą, wystarczy popatrzeć na seniorów z Amsterdamu. Próżno szukać tam nowych Sneijderów, Ibrahimoviców Van der Vaartów...

Obrazek
Zablokowany