Polityka
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Nie chcę być posądzany o lekceważenie ABW czy bezpieczeństwa państwa samego w sobie ale Bondaryk wypadał bardzo blado na swoim stanowisku, rządzący od dłuższego czasu mieli do niego sporo zastrzeżeń, opozycja już stwierdziła, że płakać za nim nie będzie i chodzi głównie o okoliczności tej decyzji. Co do bezkrólewia w ABW - cóż, internetowi szydercy i domniemani zamachowcy hodowani przez samą agencję będą mogli przez jakiś czas spać spokojnie.
- Castiel
- Juventino

Czy w tym kraju będzie kiedyś normalne? Nie ma dnia czy tygodnia bez wylewania jakichś pomyj.
Kiedy nastanie normalność? Kiedy będzie się wieszać morderców, obcinać palce i ręce złodziejom i kiedy w końcu państwo odwali się od pieniędzy ludzi?
Męczy mnie to już, ale co tam...problemy w NFZ to wina ministra :płaczę:
Kiedy nastanie normalność? Kiedy będzie się wieszać morderców, obcinać palce i ręce złodziejom i kiedy w końcu państwo odwali się od pieniędzy ludzi?
Męczy mnie to już, ale co tam...problemy w NFZ to wina ministra :płaczę:
- Pan Mietek
- Juventino

LubięOuh_yeah pisze:Co do bezkrólewia w ABW - cóż, internetowi szydercy i domniemani zamachowcy hodowani przez samą agencję będą mogli przez jakiś czas spać spokojnie.
Pamiętacie jak Tusk krzyczał, że tylko facet bez prawa jazdy może wydawać tyle pieniędzy na fotoradary? Jak zarzucał, że PiS buduje socjalizm? No cóż, wolę taki socjalizm w którym się obniża podatki niż Tuskowy kapitalizm w którym Donek i Vincent tylko obmyślają nowe pomysły jakby tu jeszcze ludzi oskubać.
Nie wiem jak Wy ale ja wolałbym się przekonać czy za Kaczafiego faktycznie było tak strasznie.....
Co do abonamentu, nie mam ochoty dorzucać się do gaży Tomcia Lisa.
Poza tym, pewnie już wszyscy wiedzą, Gerard Depardieu został Rosjaninem. Jestem ciekaw ilu pójdzie za nim......
http://www.wprost.pl/ar/382596/Putin-po ... Rosjaninem
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Mało kto ma i dlatego nikt nie ma zamiaru Cię o to pytać tylko masz płacić bo takie jest prawo 8)Pan Mietek pisze:Co do abonamentu, nie mam ochoty dorzucać się do gaży Tomcia Lisa.

No i wszystko już szczegółowo wyjaśnione przez premiera. ABW przez ostatnich 5 lat działała wzorcowo, jej szef był prześwietny ale premier chce wprowadzić pewne "kosmetyczne" zmiany, które doprowadziły do dymisji Bondaryka w atmosferze przyjaźni i zrozumienia :lol: A dziś rano w Polsat News rzecznik Graś stwierdził, że w zasadzie nie ma co dodawać do wyczerpującej wypowiedzi premiera.
- deszczowy
- Juventino

O ile wiem, Doniu chciał zmniejszyć kompetencje ABW-ehry, które są dość szerokie. O to się chyba głównie rozeszło.Ouh_yeah pisze: No i wszystko już szczegółowo wyjaśnione przez premiera. ABW przez ostatnich 5 lat działała wzorcowo, jej szef był prześwietny ale premier chce wprowadzić pewne "kosmetyczne" zmiany, które doprowadziły do dymisji Bondaryka w atmosferze przyjaźni i zrozumienia :lol:
- pan Zambrotta
- Juventino

Zbliża się kolejny kicz time, gdzie będą się uganiały się za wami gimbusiary i kazały dawać w puszkę, więc polecam artykuł http://www.pch24.pl/owsiak-vs--caritas,11516,i.html
Wiem nie z Frondy, ale może Vimes przeczyta
Wiem nie z Frondy, ale może Vimes przeczyta
- deszczowy
- Juventino

Kole w oko ten pan, w niekulturalnych okularach, co?
"Przystanek demoralizacji". Jak rany.
"Przystanek demoralizacji". Jak rany.
- Alfa i Omega
- Juventino

Przystanku demoralizacji, powiadacie... :lol:
- pan Zambrotta
- Juventino

Niewiele mnie obchodzi Woodstock, przeszkadza mi to, że jak daję 100 zł na WOŚP, to 40 zł idzie na rzeczy nie związane z WOŚPem.
- deszczowy
- Juventino

To nie dawaj. Takie skomplikowane?pan Zambrotta pisze:Niewiele mnie obchodzi Woodstock, przeszkadza mi to, że jak daję 100 zł na WOŚP, to 40 zł idzie na rzeczy nie związane z WOŚPem.
- pan Zambrotta
- Juventino

- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Swoją drogą bardzo ciekawa statystyka od pomocy z Caritasu. Dziwne, że tylko 1% idzie na zmarnowanie, a reszta jest przekazywana do najbiedniejszych.
A bodajże głupi babsztyl Róża Thun nawoływała to zniesienia tej organizacji...
A bodajże głupi babsztyl Róża Thun nawoływała to zniesienia tej organizacji...

- ewerthon
- Juventino

To jest zdecydowanie nieuczciwe ze strony Owsiaka. Powinien ogłosić w mediach ile pieniędzy idzie na organizację przystanku. Ciekaw jestem czy po otrzymaniu takiej informacji, te wszystkie babcie wychodzące z Kościoła byłyby tak skore do wrzucania pieniędzy do puszek. Każda z nich pewnie myśli, że jej kasa pójdzie na biedne dzieci i ewentualnie organizację WOŚP.
Dzisiaj w Polsce już trudno komukolwiek wierzyć, zaufać, wszystko trzeba sprawdzać, by nie zostać oszukanym.
Dzisiaj w Polsce już trudno komukolwiek wierzyć, zaufać, wszystko trzeba sprawdzać, by nie zostać oszukanym.
- Pan Mietek
- Juventino

W temacie WOŚp-u polecam ten tekst:
http://iktomaracje.pl/2013/dlaczego-w-t ... m-na-wosp/
Ja również straciłem uznanie dla całej tej akcji.
Przy okazji dorzucam kolejny, po "Jacek Rostowski Photography", ciekawy pomysł platformy:
http://www.wprost.pl/ar/383719/Posel-PO ... i-krajowe/
http://iktomaracje.pl/2013/dlaczego-w-t ... m-na-wosp/
Ja również straciłem uznanie dla całej tej akcji.
Przy okazji dorzucam kolejny, po "Jacek Rostowski Photography", ciekawy pomysł platformy:
http://www.wprost.pl/ar/383719/Posel-PO ... i-krajowe/
- LordJuve
- Juventino

Ostatnio zaszlyszalem opinię ze tylko 50% przychodów z organizacji WOŚP idzie do potrzebujących. Tak ma wynikac z dokumentacji. Czy to prawda?
Cóż...zależy jak kto patrzy: jedni widzą szklankę do połowy pełną, inni pustą. Zawsze to te 50% wiecej dobra na świecie. Z drugiej strony sa ludzie ostro atakujący np. Caritas i stawiający WOŚP za wzor...czego? Niegospodarnosci?!
Cóż...zależy jak kto patrzy: jedni widzą szklankę do połowy pełną, inni pustą. Zawsze to te 50% wiecej dobra na świecie. Z drugiej strony sa ludzie ostro atakujący np. Caritas i stawiający WOŚP za wzor...czego? Niegospodarnosci?!