Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 08:51

Godjens11 pisze:Ja mam takie malutkie pytanie. Chce założyć własną strone :-D i chciałbm się dowiedzieć jakiego klubu jest dużo kibiców w Polsce a nie ma tego klubu strony.
Szkocja:
Celtic Glasgow Glasgow Rangers Hearts
Hiszpania:
Real Madryt FC Barcelona Valencia CF Deportivo La Coruna Athletic Bilbao Athletico Madryt Real Sociedad San Sebastian Betis Sevilla Villareal Real Valladolid
Włochy:
Juventus Turyn AC Milan Inter Mediolan AS Roma Lazio Rzym AC Siena AC Fiorentina
Anglia:
Manchester United Chelsea Londyn Arsenal Londyn FC Liverpool Newcastle United Manchester City Tottenham Hotspur Everton Liverpool
Francja:
AS Monaco Paris SG Olympique Marsylia
Portugalia:
FC Porto Sporting Lizbona
Niemcy:
FC Bayern Monachium VfB Stuttgart Werder Brema Bayer 04 Leverkusen Borussia Dortmund Schalke 04 HSV Borussia MG
Holandia:
PSV Eindhoven Ajax Amsterdam Feyenoord Rotterdam

---------------------------------------------------------------------
Jak można przegrać film DVD tak, by móc go czytać na zwykły napęd ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 23:36

Jak przegrać DVD do formatu np. avi?
Ja używam programu iDVDMAX - jednak tak czy inaczej ta zamiana musi być robiona na kompie z napędem DVD.
Proponuję wpisać w google tą nazwę i ściągnąć sobie ze stronki ;)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 00:56

Machnes pisze:Słuchajcie Mam problem! Gdy chce włączyc GG to pisze mi "Wystąpił problem z aplikacją... bla bla bla" pamietam ze kiedys w wersji GG 6.0 tez wystepowal ten problem u uzytkownikow Windowsa XP ale w 7.0 ten problem zostal rozwiazany .
A próbowałeś zmienić kompatybilność pliku exe :?:

Niestety mam także własny problem :? Od kiedy sformatowałem dysk wciąż (czyt. co 5 minut) pojawia mi się na ekranie posłaniec przykładowo o takiej treści "Komunikat od SYSTEM dla Alert wysłany 2005-12-29 00:53:57
REGISTRY DAMAGED
Your Windows registry is corrupted and needs to be cleaned immediately........"proszę pomóżcie :(

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 11:08

Zdaje mi się, że użyłeś niewłaściwego CD-KEYA. Być może kiedy połączyłeś się z internetem to zostało nawiązane połączenie z Microsoftem i "zablokowali" Ci system... Albo coś w tym stylu :)

Moja propozycja, to zakmnij dobrze drzwi, spójrz czy jacyś obcy faceci w czarnych garniturkach nie kręcą się koło domu i powywalaj wszelkie pirackie oprogramowania 8)

A tak na serio to po prostu zrób jeszcze jednego formata i wrzuć Windowsa z innym CD-Keyem.
Jakby to był Windows XP Pro to chętnie służe Ci swoim, ale to już na gg lub prv :)

Obrazek
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 21:56

Szukałem w wielu źródłach, lecz niczego się nie dowiedziałem :( . Jako, że forum to moje ulubione miejsce w internecie i wiem, że na wielu z was moge liczyć to mam do was prośbe.

Od jakiegoś czasu chcemy z grupką kumpli zgłosić się do jakiejś ligi...bądź popykać w halówke w lidze piątek bądź zgłosić się do okregowki czy innej ostatniej klasy rozgrywkowej. Gdzie trzeba się udać, jakie musimy spełnić warunki by móc założyć taką drużyne?

Chodzi mi o wszelkie szczegóły jak budżet, siedziba, osoba, która może taki klub założyć, wymagania co do hali czy boiska, sposób jego pozyskania itp.

Licze na waszą pomoc, bo pewnie większość z was gra w piłke, a pewnie znajdzie się wielu, którzy grają w czymś podobnym :) .

Mesajah

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 22:09

PORADNIK

Jak założyć klub piłkarski?

W Polsce jest wiele lig amatorskich, ale udział w tych rozgrywkach z amatorstwem nie ma nic wspólnego. Wpisowe na jeden sezon kosztuje parę tysięcy złotych, "amatorzy", którzy grają pod szyldami różnych firm są sowicie wynagradzani i poza "amatorską" piłką grają np. w normalnych rozgrywkach ligowych. Sami mieliśmy "przyjemność" grać w Poznaniu w ligach amatorskich przeciwko Michałowi Golińskiemu czy Damianowi Nawrocikowi. Wyniki 0:10 czy 0:15 w pół godziny nie zachęcały do dalszej gry.
Aby poczuć smak prawdziwie amatorskiego futbolu, a przy okazji mieć w perspektywie występy w Lidze Mistrzów i transmisje meczów w Canal+ czy Polsacie, warto założyć klub sportowy. To dość proste, choć nieco pracochłonne.

Oto instrukcja krok po kroku:

1. Udaj się do swojego starostwa powiatowego i zgłoś tam, że powstaje nowy klub sportowy. Musi on bowiem zostac wpisany do ewidencji.

2. Zgłoś się w swoim Okręgowym Związku Piłki Nożnej (w Poznaniu jest to WZPN przy ul. Nowowiejskiego) - musisz tam zadeklarować chęć uczestnictwa w rozgrywkach (ale nie później niż do końca czerwca przed rozpoczynającym się sezonem). No i oczywiście nie zapomnij wpłacić wpisowego :-))) To zazwyczaj około 550 zł.

3. Wypełnij karty zawodnicze swych piłkarzy (minimum ośmiu, bo tylu musi grać, aby sędzia nie orzekł walkowera), zrób im badania lekarskie (mogą kosztować od 40 do 60 zł od zawodnika), znajdź i zgłoś w WZPN boisko, na którym będzie grać zespół (uwaga! to też może kosztować - kwestia negocjacji). Opłata za każdego zgłoszonego do rozgrywek zawodnika to ok. 12 zł.

4. Wstąp do Urzędu Skarbowego o zwolnienie z konieczności płacenia podatku dochodowego. Coroczne wypełnienie PIT-a jednak i tak cię nie minie.

5. Skombinuj jakieś piłki oraz stroje piłkarskie - muszą być jednolite. Najlepiej przygotuj się na dwa komplety strojów, bo jeśli twój przeciwnik zjawi się na meczu w podobnych strojach, sędzia nakaże się przebrac tobie, gospodarzowi.

6. Kup proszek do prania i zrób trochę miejsca na balkonie. Po każdym meczu trzeba bowiem wyprać stroje - najlepiej wszystkie naraz, bo wtedy unikniesz zróżnicowania odcieni i kolorów po kilku kolejkach i kilku praniach. Jeśli ich nie wypierzesz, możesz w następnej kolejce narazić się na złośliwe uwagi rywali.

7. Przygotuj sobie pieniążki na sędziów. Nie, nie chodzi o przekupstwo... Po każdym meczu u siebie musisz im zapłacić delegację. To od 40 do 100 zł, w zależności od tego skąd jest sędzia. Mało tego, musisz jeszcze zapłacić skarbowi państwa podatek za sędziego (ok. 10 zł za mecz). Czasami miły związek daje też dorobić do emerytury sędziwym dziadkom, którzy dumnie nazywają się obserwatorami. Im też trzeba zapłacić.

8. Spróbuj wygrać jakiś mecz.

Ponieważ od początku zakładaliśmy, że sportowo to orłami nie będziemy, ale organizacyjnie możemy być w czubie, zarejestrowaliśmy stowarzyszenie.

Co zrobić, aby ono powstało?

1. Zwołaj zebranie założycielskie stowarzyszenia

2. Sporządź i spisz statut stowarzyszenia. Najlepiej dokonaj tego we współpracy z prawnikiem.

3. ściągnij ze strony internetowej Ministerstwa Sprawiedliwości wniosek o rejestrację stowarzyszenia http://www.ms.gov.pl/krs/form12.pdf. W Poznaniu wniosek możesz pobrać w siedzibie KRS przy ul. Grochowe Łąki.

4. Wypełnij wniosek i sporządź załączniki (statut i uchwały o powołaniu stowarzyszenia, o wyborze komitetu założycielskiego, zarządu i komisji rewizyjnej). Wniosek złóż w KRS i wpłać 500 zł na konto sądu. Procedura rejestracyjna trwa ok. miesiąca.

5. Wystąp do Urzędu Skarbowego o NIP (zależy od siedziby klubu) i do Głównego Urzędu Statystycznego o REGON (ul. Wojska Polskiego). NIP otrzymuje się za darmo, za REGON trzeba zapłacić 150 zł.

Jeżeli nadal czegoś nie wiesz, napisz do nas. Ponieważ już przez to wszystko przeszliśmy, a i mamy za sobą wiele nowych doświadczeń, z chęcią pomożemy. Napisz - klub@odlew.poznan.pl

0k0m4N

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 23:13

Mesajah pisze:PORADNIK

Jak założyć klub piłkarski?

W Polsce jest wiele lig amatorskich, ale udział w tych rozgrywkach z amatorstwem nie ma nic wspólnego. Wpisowe na jeden sezon kosztuje parę tysięcy złotych, "amatorzy", którzy grają pod szyldami różnych firm są sowicie wynagradzani i poza "amatorską" piłką grają np. w normalnych rozgrywkach ligowych. Sami mieliśmy "przyjemność" grać w Poznaniu w (...)
Obecnie moja druzyna grajac 2 sezon w Amatorskiej Lidze zajmuje pierwsze miejsce ,zdazaja nam sie wpadki z powodu Malego doswiadczenia jednak jest to druzyna z rocznika 1987 - wszyscy.. Myslalem o zalozeniu klubu i grania w Polskiej Lidze Futasalu.. Jak sie do niej dostac?

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2006, 18:02

Mam pewien problem.

Tworze stronę internetową do szkoły na informatykę. Tworze ją w css. Utorzyłem zewnętrzny arkusz styli w którym opisuje po koleji wszystkie Klasyfikatory (np. P, TD itp). Mój problem polega na tym, że nie potrafie nadać klasyfikatorowi TD (komórka) wyrównania do góry (w zwykłym htmlu jest to valign="top")... Probowałem wielu rozwiązań i nic...

Jeśli ktoś ma doświadczenie lub wiedze w tej sprawie to prosze o pomoc :)

Obrazek
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 23:25

Witam.
Ja z prośbą :smile:
Kiedyś w telezakupach reklamując jakiś odtwarzacz defałde z empetrzy i karaoke błyszczeli swym talentem aktorskim Janusz & Klaudiusz z popularnego realitiszoł big brazer :) Podczas tego to programu Janusz testując fenomenalną funkcję karaoke śpiewał a w zasadzie recytował "więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebie-esko-o" :rotfl: A pytanie me brzmi czy ktoś ma ten motyw na kompie?? Chodzi mi o video. Mógłby go ktoś wrzucić na jakiś serwer? Albo może ktoś wie skąd go zdobyć?
Bede bardzo wdzięczny za pomoc :prochno:

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2006, 00:02

A ja mam takie pytanie. W jednym z pierwszych wydań swojego programu na TVN24 - bodaj był to drugi odcinek - Miecugow przeprowadził znakomity wywiad ze Stanisławem Lemem, często na prośby widzów był on odtwarzany był jeszcze kilkukrotnie.
Wie może ktoś jak go zdobyć?
Oczywiście jestem w stanie sam sobie ściągnąć, czy to z torrenta czy eMula czy innych p2p. Tylko nie wiem gdzie mogę to znaleźć...

Dirty mind
bom

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 11:36

Czy ktoś mógłby podać tytuł piosenki U2, która była w filmie "Łowca jeleni" ????

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 12:35

jak powstawał Łowca Jeleni to U2 jeszcze nie istniało :doh:

bom

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2006, 17:32

dzieki wielkie :)

a czy to U2 to nie jestem pewny, tak mi sie skojarzylo

gandalf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 18:00

Chciałbym zapytać czy ktoś z was zna jakas polską strone West Ham United Londyn
Aha i przy okazji czy ktos wie z kąd wziąść spolszczenie do Fifa Manager 2006?:)

Forza Grande Juve
Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 17:41

Witam.

Potrzebuję stron z materiałami na temat niemieckiej technologii , chodzi mi tutaj o wynalazki niemców itp , zasłużonych ludzi w tym kraju. Konkretnie temat się nazwya " Osiagniecia niemieckiej myśli technicznej"
Mam kilka stron ale są one dosyć kiepskie więc zwracam siedo was o pomoc.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ