Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Atletico już w styczniu interesowało się Kean-em. Nawet polecial do Hiszpanii na testy medyczne. Później dostał kontuzji i wszystko się posypało. Więc jest możliwe, że wymienimy Moise na Alvaro.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Ja się na razie wstrzymuje z oceną sytuacji Chiesy. Kilka tygodni temu Lautaro Martinez mówił, że chce zostać w Interze, po czym przez kilka dni dzbannikarze wypisywały, ze chce jakiś horrendalnych sum typu 10-12 mln. Pojawiło się niby PSG, a po tym wszystkim jednego dnia podpisali nową umowę i to na pierwotnych warunkach Interu.
Dodatkowo mamy Euro, wiadomo że piłkarz skupia się na grze dla reprezentacji, a agentowi nie pozostaje nic innego, jak zrobić rundkę po ew. zainteresowanych klubach, bo ma na to czas, a przy okazji może zmiękczyć włodarzy Juventusu .
Druga sprawa, to jeżeli klub rzeczywiście obniża pensję, to argument o innych zarabiających dużo odpada. Na razie odszedł Sandro, a Rugani podpisał z obniżką. Nad Szczęsnym pracują, z Rabiotem zaczyna się coś sypać. Jeden Vlahović to trochę za mało w świetle powyższych, żeby żądać podwyżek.
Rozumiem zawodnika i jego obóz, to jego życie i kariera, normalne, że chcą chociaż spróbować ugrać więcej. Ale też zrozumiem klub, jeżeli odpuści chłopa, bo ten przesadzi z żądaniami.
Przyznam, że wczoraj z Albanią to tak mi się średnio podobał, pomimo MOTM. Dużo chaosu tam było i trochę niezrozumienia z kolegami z drużyny - moja subiektywna opinia. Lepiej jakby mimo wszystko został, bo trochę za dużo tych zmian,. Jednocześnie nie będę zbytnio narzekał jak odejdzie ( choć tu też zależy ile za niego wyciągną ), natomiast większy problem mogę mieć z jego następcą.
Gość ma w sumie 27 lat, jak pójdzie do Napoli/Romy, to może oznaczać, że już nigdy nie zagra w wielkim klubie, bo przekroczy trzydziestkę i po prostu nikt się o niego nie będzie zabijał ( zwłaszcza jak De Laurentis będzie rzucał kwotami z tyłka ). W takim Napoli jeszcze może mu się uda wygrać przy dobrych wiatrach z jedno mistrzostwo, ale jego brak też nie będzie zaskoczeniem. Jego pensja będzie w tych klubach absolutnym sufitem. To też musi brać pod uwagę.
Mam nadzieję, że za Giuntoliego przestaną się cackać z zawodnikami ( sytuacja z Rabiotem będzie wielkim testem dla DSa ). Nie ma jednostek większych od klubu i zawodnik zawdzięcza tyle samo Juventusowi, co Juventus jemu.
PS: Przyznam, że mam dobre przeczucia co do mercato i przyszłego sezonu, zobaczymy jak to przyszłość zweryfikuje.
Dodatkowo mamy Euro, wiadomo że piłkarz skupia się na grze dla reprezentacji, a agentowi nie pozostaje nic innego, jak zrobić rundkę po ew. zainteresowanych klubach, bo ma na to czas, a przy okazji może zmiękczyć włodarzy Juventusu .
Druga sprawa, to jeżeli klub rzeczywiście obniża pensję, to argument o innych zarabiających dużo odpada. Na razie odszedł Sandro, a Rugani podpisał z obniżką. Nad Szczęsnym pracują, z Rabiotem zaczyna się coś sypać. Jeden Vlahović to trochę za mało w świetle powyższych, żeby żądać podwyżek.
Rozumiem zawodnika i jego obóz, to jego życie i kariera, normalne, że chcą chociaż spróbować ugrać więcej. Ale też zrozumiem klub, jeżeli odpuści chłopa, bo ten przesadzi z żądaniami.
Przyznam, że wczoraj z Albanią to tak mi się średnio podobał, pomimo MOTM. Dużo chaosu tam było i trochę niezrozumienia z kolegami z drużyny - moja subiektywna opinia. Lepiej jakby mimo wszystko został, bo trochę za dużo tych zmian,. Jednocześnie nie będę zbytnio narzekał jak odejdzie ( choć tu też zależy ile za niego wyciągną ), natomiast większy problem mogę mieć z jego następcą.
Gość ma w sumie 27 lat, jak pójdzie do Napoli/Romy, to może oznaczać, że już nigdy nie zagra w wielkim klubie, bo przekroczy trzydziestkę i po prostu nikt się o niego nie będzie zabijał ( zwłaszcza jak De Laurentis będzie rzucał kwotami z tyłka ). W takim Napoli jeszcze może mu się uda wygrać przy dobrych wiatrach z jedno mistrzostwo, ale jego brak też nie będzie zaskoczeniem. Jego pensja będzie w tych klubach absolutnym sufitem. To też musi brać pod uwagę.
Mam nadzieję, że za Giuntoliego przestaną się cackać z zawodnikami ( sytuacja z Rabiotem będzie wielkim testem dla DSa ). Nie ma jednostek większych od klubu i zawodnik zawdzięcza tyle samo Juventusowi, co Juventus jemu.
PS: Przyznam, że mam dobre przeczucia co do mercato i przyszłego sezonu, zobaczymy jak to przyszłość zweryfikuje.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeśli wszystko się potwierdzi i przyjdą Luiz, Thuram, Koop, Calafior, Di Gregorio, Sancho(wyp) to naprawdę wreszcie będziemy mieli kogoś na miarę Marotty. Mam nadzieję tylko że Chiesa i/lub Soule zostaną. Przydałby się jeszcze prawy obrońca (Bellanowa, czy ten z brazol z Girony), ale to już za dużo jak na jedno mercato. Pewnie rolę PO podstawowego będzie pełnił Danilo.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Troszkę myślę że wchodzimy w fantasy football.
Jeżeli przyjdą Luiz i Thuram to kasy starczy jeszcze na Di Gregorio i tyle.
Jeżeli przyjdą Luiz i Thuram to kasy starczy jeszcze na Di Gregorio i tyle.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
"Stary nie bądź takim pesymistą"

Wydaje mi się, że to mercato będzie przełomowe. Giuntoli pokombinuje z jakimiś wypożyczeniami z obowiązkiem wykupu i będzie git.
lenor Żadnych plotek na ten temat. Chyba odłożymy to na przyszłe mercato. Na LO Cambiasso, a na PO przemęczymy się z Danilo i Weah. Trochę szkoda, bo fajnie by było tam zobaczyć Bellanove, czy tego brazola z Girony.
Szwamb Ciekawe, czy Motta odbetonuje Locatellego. Szkoda w tym wszystkim byłoby tylko Fagiolego,.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2024, 19:59 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Co do Calafioriego to fantastycznie byłoby go mieć, bo faktycznie gra wybitnie, ale równie duże wrażenie na mnie robił swego czasu De Ligt, który u nas grał średnio czy niewiele mniejsze robi Huijsen, którego Juve raczej nie chce...
Ostatecznie zostanie z potężnym Bremerem, niezłym i gryzącym trawę Gattim w podstawie nie jest złą opcją, a gdybym miał wybierać między Calafiorim czy Koopmeinersem to wolę tego drugiego, bo tam - w linii pomocy - potrzebujemy rozpaczliwie świeżej krwi i pomysłów.
W ogóle jestem ciekaw linii pomocy w której będzie Koop, Luiz, Thuram i Locatelli. Trochę mi to przypomina zestawienie Marchisio, Vidal, Pogba i Pirlo
.
Ostatecznie zostanie z potężnym Bremerem, niezłym i gryzącym trawę Gattim w podstawie nie jest złą opcją, a gdybym miał wybierać między Calafiorim czy Koopmeinersem to wolę tego drugiego, bo tam - w linii pomocy - potrzebujemy rozpaczliwie świeżej krwi i pomysłów.
W ogóle jestem ciekaw linii pomocy w której będzie Koop, Luiz, Thuram i Locatelli. Trochę mi to przypomina zestawienie Marchisio, Vidal, Pogba i Pirlo

polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Mnie zastawnawia, jak możecie widzieć Weaha na PO. To tak jakby tam Vlaho wystawić, efekt ten sam. Młody to boczny napadzior. Tak płaczecie, że piłkarze grają nie na swoich pozycjach, a postuluje się to skrzydłowego na obronę dać, a potem dziwne, że się nie sprawdza...
Cały czas czekam na bocznych obrońców. Mamy tylko Cambiasso i Danilo, mocarnie. Jak wypadnie jeden i drugi to leżymy, wtedy najlepsza pomoc, najlepsi środkowi nie pomogą, jak po bokach będą wchodzić jak w masło. Mamy LM, SA i Puchar, duuuużo meczy.
Cały czas czekam na bocznych obrońców. Mamy tylko Cambiasso i Danilo, mocarnie. Jak wypadnie jeden i drugi to leżymy, wtedy najlepsza pomoc, najlepsi środkowi nie pomogą, jak po bokach będą wchodzić jak w masło. Mamy LM, SA i Puchar, duuuużo meczy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ale przecież Weah większość ostatniego sezonu w Lille rozegrał na PO alb ...o LOVolto pisze: ↑27 czerwca 2024, 20:51 Mnie zastawnawia, jak możecie widzieć Weaha na PO. To tak jakby tam Vlaho wystawić, efekt ten sam. Młody to boczny napadzior. Tak płaczecie, że piłkarze grają nie na swoich pozycjach, a postuluje się to skrzydłowego na obronę dać, a potem dziwne, że się nie sprawdza...

- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Za to w kadrze gra tylko w ofensywie. Nic mnie nie obchodzi na jaką pozycję był sprowadzany. Każdy kto oglądał mecze widział, że na obronie, czy wahadle nie wypalił i choćby grał 100 lat to nie wypali. Jak chcemy dać mu szansę to tylko w przodzie. Gwarantuje, że na PO będzie tragedia.
- AdiJuve
- Juventino
Każdy kto oglądał widział, ze on jest po prostu słaby piłkarsko i zasadniczo powinni go po prostu opchnąć a nie liczyć na jakiś cud, ze chłop, który był za słaby na skrzydło w Lille będzie wystarczająco dobry na skrzydło w Juve. Takie bardzo naiwne podejście. Jedyna opcja to ala Piszczek, słaby napastnik i bardzo przeciętny skrzydłowy, top na PO.
- AdiJuve
- Juventino
Nie jest xd
Nie wiem czy po ściągnięciu Luiza i Thurama jest sens dalej pchać się w Koopa, zostaniemy z Luiz, Fagio, Thuram, Loca, Kennie to przydałby się ktoś jeszcze ale do rotacji a lepiej podziałać coś na boki obrony, bo jak wypadnie Cambiaso to przecież tam tragedia totalna będzie.
Nie wiem czy po ściągnięciu Luiza i Thurama jest sens dalej pchać się w Koopa, zostaniemy z Luiz, Fagio, Thuram, Loca, Kennie to przydałby się ktoś jeszcze ale do rotacji a lepiej podziałać coś na boki obrony, bo jak wypadnie Cambiaso to przecież tam tragedia totalna będzie.