Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2024, 11:55

Jakby ktoś dał za Milik 5-7 mln to ten Morata za 12 byłby mega.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2024, 13:05

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2024, 18:30

Atletico już w styczniu interesowało się Kean-em. Nawet polecial do Hiszpanii na testy medyczne. Później dostał kontuzji i wszystko się posypało. Więc jest możliwe, że wymienimy Moise na Alvaro.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2024, 20:52

Ja się na razie wstrzymuje z oceną sytuacji Chiesy. Kilka tygodni temu Lautaro Martinez mówił, że chce zostać w Interze, po czym przez kilka dni dzbannikarze wypisywały, ze chce jakiś horrendalnych sum typu 10-12 mln. Pojawiło się niby PSG, a po tym wszystkim jednego dnia podpisali nową umowę i to na pierwotnych warunkach Interu.
Dodatkowo mamy Euro, wiadomo że piłkarz skupia się na grze dla reprezentacji, a agentowi nie pozostaje nic innego, jak zrobić rundkę po ew. zainteresowanych klubach, bo ma na to czas, a przy okazji może zmiękczyć włodarzy Juventusu .

Druga sprawa, to jeżeli klub rzeczywiście obniża pensję, to argument o innych zarabiających dużo odpada. Na razie odszedł Sandro, a Rugani podpisał z obniżką. Nad Szczęsnym pracują, z Rabiotem zaczyna się coś sypać. Jeden Vlahović to trochę za mało w świetle powyższych, żeby żądać podwyżek.
Rozumiem zawodnika i jego obóz, to jego życie i kariera, normalne, że chcą chociaż spróbować ugrać więcej. Ale też zrozumiem klub, jeżeli odpuści chłopa, bo ten przesadzi z żądaniami.

Przyznam, że wczoraj z Albanią to tak mi się średnio podobał, pomimo MOTM. Dużo chaosu tam było i trochę niezrozumienia z kolegami z drużyny - moja subiektywna opinia. Lepiej jakby mimo wszystko został, bo trochę za dużo tych zmian,. Jednocześnie nie będę zbytnio narzekał jak odejdzie ( choć tu też zależy ile za niego wyciągną ), natomiast większy problem mogę mieć z jego następcą.

Gość ma w sumie 27 lat, jak pójdzie do Napoli/Romy, to może oznaczać, że już nigdy nie zagra w wielkim klubie, bo przekroczy trzydziestkę i po prostu nikt się o niego nie będzie zabijał ( zwłaszcza jak De Laurentis będzie rzucał kwotami z tyłka ). W takim Napoli jeszcze może mu się uda wygrać przy dobrych wiatrach z jedno mistrzostwo, ale jego brak też nie będzie zaskoczeniem. Jego pensja będzie w tych klubach absolutnym sufitem. To też musi brać pod uwagę.

Mam nadzieję, że za Giuntoliego przestaną się cackać z zawodnikami ( sytuacja z Rabiotem będzie wielkim testem dla DSa ). Nie ma jednostek większych od klubu i zawodnik zawdzięcza tyle samo Juventusowi, co Juventus jemu.

PS: Przyznam, że mam dobre przeczucia co do mercato i przyszłego sezonu, zobaczymy jak to przyszłość zweryfikuje.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 09:54

Jeśli wszystko się potwierdzi i przyjdą Luiz, Thuram, Koop, Calafior, Di Gregorio, Sancho(wyp) to naprawdę wreszcie będziemy mieli kogoś na miarę Marotty. Mam nadzieję tylko że Chiesa i/lub Soule zostaną. Przydałby się jeszcze prawy obrońca (Bellanowa, czy ten z brazol z Girony), ale to już za dużo jak na jedno mercato. Pewnie rolę PO podstawowego będzie pełnił Danilo.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 10:13

Troszkę myślę że wchodzimy w fantasy football.
Jeżeli przyjdą Luiz i Thuram to kasy starczy jeszcze na Di Gregorio i tyle.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 10:41

A co z bokami obrony?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 14:28

marcinek pisze: 27 czerwca 2024, 10:13 Troszkę myślę że wchodzimy w fantasy football.
Jeżeli przyjdą Luiz i Thuram to kasy starczy jeszcze na Di Gregorio i tyle.
"Stary nie bądź takim pesymistą" :prochno:

Wydaje mi się, że to mercato będzie przełomowe. Giuntoli pokombinuje z jakimiś wypożyczeniami z obowiązkiem wykupu i będzie git.

lenor Żadnych plotek na ten temat. Chyba odłożymy to na przyszłe mercato. Na LO Cambiasso, a na PO przemęczymy się z Danilo i Weah. Trochę szkoda, bo fajnie by było tam zobaczyć Bellanove, czy tego brazola z Girony.

Szwamb Ciekawe, czy Motta odbetonuje Locatellego. Szkoda w tym wszystkim byłoby tylko Fagiolego,.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2024, 19:59 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 19:16

Co do Calafioriego to fantastycznie byłoby go mieć, bo faktycznie gra wybitnie, ale równie duże wrażenie na mnie robił swego czasu De Ligt, który u nas grał średnio czy niewiele mniejsze robi Huijsen, którego Juve raczej nie chce...

Ostatecznie zostanie z potężnym Bremerem, niezłym i gryzącym trawę Gattim w podstawie nie jest złą opcją, a gdybym miał wybierać między Calafiorim czy Koopmeinersem to wolę tego drugiego, bo tam - w linii pomocy - potrzebujemy rozpaczliwie świeżej krwi i pomysłów.

W ogóle jestem ciekaw linii pomocy w której będzie Koop, Luiz, Thuram i Locatelli. Trochę mi to przypomina zestawienie Marchisio, Vidal, Pogba i Pirlo :).

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 20:51

Mnie zastawnawia, jak możecie widzieć Weaha na PO. To tak jakby tam Vlaho wystawić, efekt ten sam. Młody to boczny napadzior. Tak płaczecie, że piłkarze grają nie na swoich pozycjach, a postuluje się to skrzydłowego na obronę dać, a potem dziwne, że się nie sprawdza...

Cały czas czekam na bocznych obrońców. Mamy tylko Cambiasso i Danilo, mocarnie. Jak wypadnie jeden i drugi to leżymy, wtedy najlepsza pomoc, najlepsi środkowi nie pomogą, jak po bokach będą wchodzić jak w masło. Mamy LM, SA i Puchar, duuuużo meczy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 21:24

Volto pisze: 27 czerwca 2024, 20:51 Mnie zastawnawia, jak możecie widzieć Weaha na PO. To tak jakby tam Vlaho wystawić, efekt ten sam. Młody to boczny napadzior. Tak płaczecie, że piłkarze grają nie na swoich pozycjach, a postuluje się to skrzydłowego na obronę dać, a potem dziwne, że się nie sprawdza...

Cały czas czekam na bocznych obrońców. Mamy tylko Cambiasso i Danilo, mocarnie. Jak wypadnie jeden i drugi to leżymy, wtedy najlepsza pomoc, najlepsi środkowi nie pomogą, jak po bokach będą wchodzić jak w masło. Mamy LM, SA i Puchar, duuuużo meczy.
Ale przecież Weah większość ostatniego sezonu w Lille rozegrał na PO alb ...o LO :prochno: Także to nie jest żaden wymysł, zresztą jego sprowadzono na pewno nie na skrzydło tylko na wahadło, czyli taki consensu. Chłop na skrzydle i środku ataku w Lille ponad 70 spotkań i całe 8 goli i 8 asyst. Także raczej tutaj w drugą stronę wystawianie beznadziejnie ofensywnego gracza jako skrzydłowego i dziwienie, ze on nie odpala. Jeżeli chłop nie odpali na PO to trzeba go jak najszybciej odpalać. Na razie na nic dobrego się nie zapowiada.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 21:29

Za to w kadrze gra tylko w ofensywie. Nic mnie nie obchodzi na jaką pozycję był sprowadzany. Każdy kto oglądał mecze widział, że na obronie, czy wahadle nie wypalił i choćby grał 100 lat to nie wypali. Jak chcemy dać mu szansę to tylko w przodzie. Gwarantuje, że na PO będzie tragedia.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 21:36

Każdy kto oglądał widział, ze on jest po prostu słaby piłkarsko i zasadniczo powinni go po prostu opchnąć a nie liczyć na jakiś cud, ze chłop, który był za słaby na skrzydło w Lille będzie wystarczająco dobry na skrzydło w Juve. Takie bardzo naiwne podejście. Jedyna opcja to ala Piszczek, słaby napastnik i bardzo przeciętny skrzydłowy, top na PO.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 21:40

Jest słaby piłkarsko. Jedyna nadzieja, że odżyje pod Mottą i będzie do rotacji na skrzydle. Na obronie to kulawy Piszczek w obecnym wieku jest lepszy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2024, 21:41

Nie jest xd

Nie wiem czy po ściągnięciu Luiza i Thurama jest sens dalej pchać się w Koopa, zostaniemy z Luiz, Fagio, Thuram, Loca, Kennie to przydałby się ktoś jeszcze ale do rotacji a lepiej podziałać coś na boki obrony, bo jak wypadnie Cambiaso to przecież tam tragedia totalna będzie.

Zablokowany