Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 08:58

Tutaj piszą, że Meunier chce odejść z PSG: http://www.goal.com/en/news/meunier-nam ... x89fpmu84i

Niby wymienił Everton, Valencię i Borussię Dortmund jako możliwe kluby, do których mógłby dołączyć. Ciekawe, czy Marotta poważnie rozważa kandydaturę Belga.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 10:29

Mocno trzymam kciuki, że kandydatura Moraty wysuwana przez media to tylko ich wesołą twórczość, mająca na celu jedynie zdenerwować część kibiców Juve.

Jak dobrze liczę, to już chyba 6-ty sezon, w którym Hiszpan miał przeskoczyć z poziomu młodego zdolnego na poziom światowej klasy napastnika i mu się to nie udało. Niestety, ten potencjalny transfer wydaje się mocno juventusowy. Liczę, że nie wypali, a my za tę olbrzymią kasę, którą trzeba by wydać na Moratę, weźmiemy kogoś znacznie lepszego.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 10:40

Morata przypuszczalnie grałby na pozycji a'la Mandzukić.

Morata-Higuain-Dybala :lol:

Alvaro jest troche za leniwy na takie zadania jakie ma nasz zwariowany Chorwat,więc raczej odpada a na ławkę to jednak byłby za drogi.

Puchar Ligi Mistrzów z sezonu 20018/19 z Moratą i Allegrim..ależ by to była historia i niesamowity,niezapomniany trolling naszego trenera :prochno:

A co do Darmiana to sprzedajmy Sandro i kupmy jeszcze Criscito. Będziemy mieli takie ItalJuve,że hoho.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 11:30

Felipe Luis za Sandro to spoko opcja, bo nie da się ukryć, że Sandro odejdzie a kimś go trzeba zastąpić, a Luis to gracz doświadczony a takich nam trzeba w kontekście walki o LM. Wiadomo na jakości stracimy, ale finansowo na plus. Mi taka opcja pasuje, ale za rozsądną cenę.
Za to na PO oczekuję konkretnego TOPa, Darmian takim nie jest, więc liczę, że on jest szykowany na ławkę.

Morata? Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, dobrze wiemy jaki Morata jest, kiedyś myślałem, że potrzebuje więcej doświadczenia, żeby zaczął grać skuteczniej, a w Chelsea jest to samo co przez całą jego karierę. Potrzebuje pięć setek żeby strzelić jednego gola...jestem na nie.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 11:51

Mam nadzieje ze powrot Moraty to jakis zart. W Realu wygryzl go slaby Benzema, w Juve wysmiewany Mandzukic, lada moment w Chelsea wygryzie go kłoda Giroud. To pokazuje że facet nie nadaje sie do gry na najwyzszym poziomie. Niech idzie wraz z Antosiem Konte do PSG i odbija sie od obrońców Amiens i Troyes.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 12:14

Piotr Juvefan pisze:Morata przypuszczalnie grałby na pozycji a'la Mandzukić.

Morata-Higuain-Dybala :lol:

Alvaro jest troche za leniwy na takie zadania jakie ma nasz zwariowany Chorwat,więc raczej odpada a na ławkę to jednak byłby za drogi.

Puchar Ligi Mistrzów z sezonu 20018/19 z Moratą i Allegrim..ależ by to była historia i niesamowity,niezapomniany trolling naszego trenera :prochno:

A co do Darmiana to sprzedajmy Sandro i kupmy jeszcze Criscito. Będziemy mieli takie ItalJuve,że hoho.
Zakładając, że w miejsce Sandro przyszedłby na lewą stronę ktoś kto przede wszystkim skupia się na obronie a nie podłączaniu do akcji ofensywnych, to może i miałoby sens takie ustawienie Moraty. Dodatkowym atutem z powrotu Hiszpana byłaby możliwość odciążenia Higuaina w niektórych spotkaniach i wtedy Alvaro grałby na środku ataku. Myślę, że już czas na pożegnanie z Mandżu, a przy okazji chyba ostatnia szansa by odzyskać jakąś kwotę z jego transferu. Dodatkowo musimy sprowadzić kogoś na skrzydło do trójki Cuadrado, Costa, Berna, bo na Pjacę chyba nie ma co liczyć (aczkolwiek niech przepracuje cały okres przygotowawczy z Juve i trenerzy ocenią jego przydatność). Igła też koniecznie musi mieć zmiennika, a gracz na skrzydło i ewentualnie na szpicę (i nie mówię, że koniecznie musi to być Alvaro, a równie dobrze np. Martial), to duża zaleta, bo miałby chociaż sporą ilość minut w sezonie.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 12:22

dimebag11 pisze:Zakładając, że w miejsce Sandro przyszedłby na lewą stronę ktoś kto przede wszystkim skupia się na obronie a nie podłączaniu do akcji ofensywnych, to może i miałoby sens takie ustawienie Moraty.
Po co sprzedawać Sandro? Wystarczy że Allegri na karze mu zadania wyłącznie defensywne i wyłączy go z atakowania - Pjanica też wykastrował.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 12:23

A przypadkiem nie przerabialiśmy już Moraty w 433 na skrzydle? Efekt był co najmniej mizerny.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 12:30

Poprostu pisze:A przypadkiem nie przerabialiśmy już Moraty w 433 na skrzydle? Efekt był co najmniej mizerny.
Dobra, ale ile meczów tak zagraliśmy? Niewiele raczej.

Taki atak byłby dobry: Costa, Dybala, Morata - Higuain.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 13:07

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Poprostu pisze:A przypadkiem nie przerabialiśmy już Moraty w 433 na skrzydle? Efekt był co najmniej mizerny.
Dobra, ale ile meczów tak zagraliśmy? Niewiele raczej.

Taki atak byłby dobry: Costa, Dybala, Morata - Higuain.
Zły by pewnie nie był ale elektryczny co niemiara.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 13:33

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Po co sprzedawać Sandro? Wystarczy że Allegri na karze mu zadania wyłącznie defensywne i wyłączy go z atakowania - Pjanica też wykastrował.
Osobiście bym go nie sprzedawał, bo jestem pewien, że jeszcze wróci do formy prezentowanej w poprzednim sezonie, ale wiele jest znaków, że on sam nie chce być już częścią Juve, więc chyba będziemy do tego zmuszeni. Dodatkowo Brazylijczyk wciąż nie podpisał nowej umowy, więc moim zdaniem lepiej się stanie jak zarobimy na nim godziwe pieniądze niż miałby odejść za darmo albo za jakieś drobne w zimowym okienku.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 13:58

Filipe Luis to fantastyczny lewy obrońca. Fakt, gość jest już dość wiekowy, ale Alves jest dwa lata starszy i dalej wymiata. Zawodnik Atletico również trzyma wysoki poziom więc nie dziwi mnie, że Marotta się nim zainteresował. Dodatkowo jego olbrzymim atutem jest włoskie obywatelstwo i rok do końca kontraktu.

Strategicznie może to być dla nas bardzo dobry ruch. W krótkiej perspektywie nie osłabiamy lewej obrony, a ze sprzedaży Sandro wzmocnić możemy inne pozycje. Bardziej martwi mnie jego krótka przygoda z Chelsea, ale z drugiej strony nie sprawdzali się tam już tacy gracze jak De Bruyne, Salah, czy nasz Cuadrado więc wcale nie musi to być wyznacznik.

Jeśli ten pomysł jest częścią większego planu to mi się podoba. Nie każdy wiekowy boczny obrońca zalicza taki zjazd jak Lichtsteiner. Z perspektywy czasu szkoda Kolasinacia, ale tak to już jest, że mądrzejsi jesteśmy po czasie. Niemniej zarząd chyba wiedział, że dni Sandro w Juventusie są już policzone więc mieliśmy argumenty, aby przekonać Bośniaka do gry w naszych barwach. Szczególnie patrząc na to ile minut nazbierał Asamoah.

Plotki o Bernatcie również sugerują, że lewą obronę chcielibyśmy uzupełnić generując spory zysk żeby móc wzmocnić inne pozycje. Jeśli plan wypali to wydaje się to sensowne rozwiązanie. Jeśli...

Z Moratą dajmy sobie spokój. Jego psychika jest nam doskonale znana. Nie potrzebujemy takiego zawodnika za grube bańki. Podobny wydatek do Matriala, a Francuz jest lepszym skrzydłowym i na szpicy zagrać też potrafi.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 14:06

Arbuzini pisze: Plotki o Bernatcie również sugerują, że lewą obronę chcielibyśmy uzupełnić generując spory zysk żeby móc wzmocnić inne pozycje. Jeśli plan wypali to wydaje się to sensowne rozwiązanie. Jeśli...

Z Moratą dajmy sobie spokój. Jego psychika jest nam doskonale znana. Nie potrzebujemy takiego zawodnika za grube bańki. Podobny wydatek do Matriala, a Francuz jest lepszym skrzydłowym i na szpicy zagrać też potrafi.
Z tym sporym zyskiem Jakku to nie wiem a przynajmniej zyskiem stricte finansowym. Bardziej wydaje mi się, że zrobimy jakąś transakcje z United jeśli chodzi O Sandro, Martiala i Darmiana.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 14:15

Filipe Luis jakos ostatni był chwalony przez ekspertów ze po nie udanej przygodzie w angli wrócił do świetnej formy , szkoda ze juz wiekowy zawodnik, wolał bym odmłodzenie ale to ciagle klasowy zawodnik i za czapke gruszek by przyszedł to bym sie cieszył nawet .

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2018, 14:19

Nie macie wrażenia,że to już było? Sprzedaż Sandro i zatrudnienie Felipe Luisa sprawi,że się cofniemy do czasów Evry w Juve.

Obrazek
Zablokowany