Mercato (LATO 2017)
- mzm
- Dortmundczyk
Może i chcą, ale na pewno nie zapłacą takich chorych pieniędzy jakie chce Viola. 30 parę milionów, do 40, w to bym jeszcze uwierzył, choć i to jest cena dość wygórowana, a jak się mówi o 50 czy 70 to nie ma szans, żeby się znalazł frajer, który tyle wyłoży.Robaku pisze:Z niewolnika nie ma pracownika. Conte i Arsenal podobno mocno go chcą. ..sam zawodnik urodził się w tym samym mieście co Gigimzm pisze:Do Was go może Fiorentina nie chcieć puścić, a co do Anglii to wątpię, żeby czołowe kluby były na niego jakoś strasznie napalone.
Jak sami piszecie, że możliwe jest jego przedłużenie kontraktu z Violą, zauważacie, że Włosi nie palą się do odejścia, to moim zdaniem to sytuacja dość daleka od takiej typowej "z niewolnika nie ma pracownika", gdzie zawodnik de facto sam wymusza transfer, nawet za mniejsze pieniądze.
- Robaku
- Juventino
Jak mi mówiSZ ze kluby z UK nie wyloza dużych hajsow za prospekt to ja nie wiem gdzie jestem. Przypominam ci ze za manolo gabbiadini za około 22 banki poszedl do southampton, 26 letni zawodnik, który głównie siedział na ławie i zawodzil. A tutaj masz młodego prospekt, który ciągnie swoją drużynę za uszy...
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Virgil
- Juventino
Dlatego ja uważam, że może i docelowa piłkarz Violi bardziej nam się podoba to jednak jeżeli ma trafić jeden z dwójki to będzie to Berardi. Oczywiście to jakieś plotki ale skoro przekaz jest że wolimy Beranrdeshciego od Berardiego to znaczy że ten drugi być może jest bezpieczną alternatywą tzw będziemy próbować wyrwać piłkarza Violi ale jak się nie da lub cena będzie za wysoka ściągniemy Berardiego, którego osobiście wolę.
Wiem, że niektóre osoby tutaj oczekują cudów nie widów w mercato i milionów wydanych, ale ja myślę że możemy zostać z tym co mamy a przyjdzie Berardi, Tolisso, Spinazzolla i być może ktoś na prawą obronę.
Mandzu zostanie na skrzydle/jako zmiennik Higuaina chyba że Chińczycy sypną grubym hajsem. I będzie rotował z Pjacą i Spinazzollą
Odejdzie pewnie Alves, Lemina i pewnie Asamoah, jeżeli Allegri na stałe bardziej będzie preferował 4-2-3-1 to pewnie polecieć może też Sturaro bo będziemy mieli nadmiar pomocników.
Wiem, że niektóre osoby tutaj oczekują cudów nie widów w mercato i milionów wydanych, ale ja myślę że możemy zostać z tym co mamy a przyjdzie Berardi, Tolisso, Spinazzolla i być może ktoś na prawą obronę.
Mandzu zostanie na skrzydle/jako zmiennik Higuaina chyba że Chińczycy sypną grubym hajsem. I będzie rotował z Pjacą i Spinazzollą
Odejdzie pewnie Alves, Lemina i pewnie Asamoah, jeżeli Allegri na stałe bardziej będzie preferował 4-2-3-1 to pewnie polecieć może też Sturaro bo będziemy mieli nadmiar pomocników.
- Robaku
- Juventino
Pod warunkiem że odpuscilismy Kolasinaca i na tej stronie np. Nie chcemy wykorzystać Spinazzola, który jest ultra mobilny
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- ozob
- Juventino
Oczywiscie, ze go odpuscilismy. Gdyby bylo inaczej wstepny kontrakt, tak jak w przypadku Llorente, bylby podpisany. A tu jest cisza wiec mozna z duza doza prawdopodobienstwa przypuscic, ze die wszystko ryplo.
La fidanzata d'Italia
- Robaku
- Juventino
No to Bośniak to jedno, zawodnik Bergamo to drugie. Wydaje się obecnie, że Spinazzola może dać nam dużo więcej niż Asa bez kolan. Ja traktuje obecne mecze kwadwo jako pewnego rodzaju okno wystawowe, żeby ktoś się na niego szarpnal. W najgorszym wypadku zostają dla niego Chiny.
- Cabrini_idol
- Juventino
Dzisiaj podobno nastąpi przedłużenie umowy Dybali na 5 lat . Ma zarabiać tyle samo co Higuain.

- ozob
- Juventino
Radzilbym skupic sie na faktach zamiast odlatywac w jakies fanasmagorie. Po pierwsze, o ile Kwadwo na LO mial jakies doswiadczenie z uwagi na reprezentacje tak Spinazzola pelni funkcje lewego pomocnika/wahadlowego. My zdaje sie porzucamy gre 3 z tylu na rzecz 4-2-3-1 wiec jako LO naprawde bardzo ciezko go rozpatrywac. Mozesz to teraz odbic i zmienic LO na lewe skrzydlo, ale znow mjac tam Pjace, na ktoregi bardzo liczymy i planowany zakup do pierwszego skladu prozno szukac tam miejsca dla mlodego Wlocha. Druga strona boiska absolutnie odpada, bo tam Spinazzola zagral jedokrotnie na kilku pozycjach i byl tam raczej testowany badz gral z koniecznosci dlatego ckezko go uwazac za jakas dlugoterminowa opcje jako zastepca Cuadrado czy PO. I co to za wyswiechtany frazes, ze da nam wiecej niz Kwadwo skoro obaj beda jednie rezwrwowymi. Jak zatem traktowac Spinazzole? Z uwagi na przepis o wychowanakach mysle, ze jako zawodnika szerokiego skladu, ktorego rola byc moze sie dopiero wykrystalizuje na przestrzeni przyszlego sezonu, o ile nie posluzy nam jako karta przetargowa za takiego Bernardeschiego, czyli jeden z naszych celow na marcato.
Po drugie porzuc juz ten argument o kolanach Kwadwo, bo on slabnie z kazdym tygodniem, a on sam gdy gra nie oszczedza sie jak niegdys i nie drzy o to, ze znow mu cos tam strzeli. Widac, ze czuje sie pewnie, a przypomne tylko, ze przed ta kontuzja, ktora najwidoczniej byla zle leczona byl to zawodnik kon. Abstachuje juz od tego, ze z kontuzjami u nas duzo lepiej niz rok temu i nawet taka szklanka jak Khedira gra praktycznie w kazdym meczu.
Po trzecie, Chiny. Jest to kierunek typowo zyczeniowu reprezentujacy myslenie, ze jak zawodnik nie pasuje do koncepcji to przylepi mu sie latke wyjazdu do Azji i po sprawie. Do Chin ida zawodnicy na koncu kariery, bez ambicji sportowych i lasi na kase, a jeden Witsel tego trendu nie odwraca. Oparl sie temu kierunkowi Kalinic, oparl sie Mandzur wiec i Kwadwo moze sie oprzec tym bardziej, ze widac iz spro klubowi zawdziecza co pokazal nie jadac na PNA.
Po drugie porzuc juz ten argument o kolanach Kwadwo, bo on slabnie z kazdym tygodniem, a on sam gdy gra nie oszczedza sie jak niegdys i nie drzy o to, ze znow mu cos tam strzeli. Widac, ze czuje sie pewnie, a przypomne tylko, ze przed ta kontuzja, ktora najwidoczniej byla zle leczona byl to zawodnik kon. Abstachuje juz od tego, ze z kontuzjami u nas duzo lepiej niz rok temu i nawet taka szklanka jak Khedira gra praktycznie w kazdym meczu.
Po trzecie, Chiny. Jest to kierunek typowo zyczeniowu reprezentujacy myslenie, ze jak zawodnik nie pasuje do koncepcji to przylepi mu sie latke wyjazdu do Azji i po sprawie. Do Chin ida zawodnicy na koncu kariery, bez ambicji sportowych i lasi na kase, a jeden Witsel tego trendu nie odwraca. Oparl sie temu kierunkowi Kalinic, oparl sie Mandzur wiec i Kwadwo moze sie oprzec tym bardziej, ze widac iz spro klubowi zawdziecza co pokazal nie jadac na PNA.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2017, 10:25 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Hulk się nie oparł 
I wiem, że w przyszłości nie tylko emeryci tam będą śmigać ( chyba, że Chińczykom się znudzi futbol
, wtedy Również Inter i Milan staną nad przepaścią.)
Tak czy siak pomysł, ze sprzedażą Kwadwo jest chybiony. Po co mamy go sprzedawać ? Lepiej pomyśleć o prawej stronie bo tam biegają powoli emeryci.

I wiem, że w przyszłości nie tylko emeryci tam będą śmigać ( chyba, że Chińczykom się znudzi futbol

Tak czy siak pomysł, ze sprzedażą Kwadwo jest chybiony. Po co mamy go sprzedawać ? Lepiej pomyśleć o prawej stronie bo tam biegają powoli emeryci.

Ostatnio zmieniony 28 lutego 2017, 10:29 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- ozob
- Juventino
Rzeczywiscie, Hulk, ale on od poczatku przedkladal hajs nad cala reszte podobnie jak Witsel. Co do drugiego akapitau to tego nie wiesz. Jak pojdzie tam zawodnik z pilkarskiego olimpu, w topowej formie i najlepszym fla pilkarza wieku to mozna bedzie zalozyc, ze byc moze trend sie zmienia, ale poki co ci najlepsi dalej wola grac o cos w Europie.
Tematem odrebnym jest jak Europa ma zamiar sie przeciwstawic ekspansji Chin na rynku pilkarskim i tutaj rozwiazaniem moze byc pomysl tzw. Superligii zrzeszajcej najlepsze kluby Starego Kontynentu i przynaszacej im wiecej pieniedzy niz obecne rozgrywki LM.
Tematem odrebnym jest jak Europa ma zamiar sie przeciwstawic ekspansji Chin na rynku pilkarskim i tutaj rozwiazaniem moze byc pomysl tzw. Superligii zrzeszajcej najlepsze kluby Starego Kontynentu i przynaszacej im wiecej pieniedzy niz obecne rozgrywki LM.
La fidanzata d'Italia
- mzm
- Dortmundczyk
Nie mówię, że nie wyłożą dużych hajsów za prospekt, mówię tylko, że zdziwiłbym się, gdyby wyłożyli więcej niż 40, no dobra, 40 parę do 50 milionów na Bernardeschiego. Nie twierdzę, że to jakiś cienias, no ale szanujmy się, ani nie ma jakiejś fantastycznej techniki czy dryblingu, ani nie jest superszybki, ma niezłe uderzenie. Młodym zdolnym dwudziestolatkiem tez już nie jest, własnie skończył 23 lata, przy czym doświadczenie ma dość mizerne, 60 parę spotkań dla Violi w Serie A i dość średnie statystyki jak na bocznego napastnika, bo o Crotone raczej nie warto wspominać. To z pewnością dobry zawodnik z potencjałem na bycie jeszcze lepszym, ale no szanujmy się, nie żaden crack za którego warto płacić 50 milionów wzwyż. Za tyle to poszedł Sane, który miał podobne wyniki do Włocha z tym wyjątkiem, że o trzy lata wcześniej i kontrakt o rok dłuższy. Berardi wydaje się być dużo ciekawszym zawodnikiem. Gabbiadini to średnio trafiony przykład, inna pozycja, zimowy transfer, zresztą ja wiem czy 17 milionów euro (tyle podaje TM) to taka wygórowana kwota? Moim zdaniem bardzo uczciwa.Robaku pisze:Jak mi mówiSZ ze kluby z UK nie wyloza dużych hajsow za prospekt to ja nie wiem gdzie jestem. Przypominam ci ze za manolo gabbiadini za około 22 banki poszedl do southampton, 26 letni zawodnik, który głównie siedział na ławie i zawodzil. A tutaj masz młodego prospekt, który ciągnie swoją drużynę za uszy...
Wiem, że mówi się o zainteresowaniu Conte, ale i to niezbyt głośno i intensywnie, a o innych zespołach w ogóle nie słyszałem. Tak jak pisałem - nikt się o niego nie będzie zabijać przy takiej potencjalnej cenie.
- Cabrini_idol
- Juventino
mzm zgadzam się, tylko jedno małe ale. Bernarderschi to chyba najlepszy zawodnik under25 pod względem technicznym we Włoszech. Drybling też na wysokim poziomie. Tylko co z tego jak mało to efektywne. Choć dla mnie osobiście chłopak chyba potrzebuje zmiany otoczenia, żeby wskoczyć na wyższy poziom podobnie jak Berardi.
Ale co to ceny to masz rację, każda kwota powyżej 40 mln będzie MEGA przepłacona.
Ale co to ceny to masz rację, każda kwota powyżej 40 mln będzie MEGA przepłacona.