Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- pan Zambrotta
- Juventino
O BOŻE O BOŻE STRACILIŚMY 1 BRAMKĘalina zgrywający eksperta pisze:1. Ustawienie wysokiej obrony w tym składzie personalnym, przy superszybkich napastnikach przeciwnika? To się musiało tak skończyć.

Ciekawi mnie, jaki pean pochwalny napisze Supersłoik w swoim temacie pt: "Antonio 'why not?' Conte"

Conte powoli zaczyna się gubić niczym Del Neri za dawnych lat. Czarno widzę nasz marzec i kwiecień. A niedawno walczyliśy o majstra :doh:
- LordRahl
- Juventino
Dodałbym już także na chłodno, że narzekamy wszyscy, ale patrząc na te same mecz z początku sezonu zdobylismy tylko 4 pkt więcej, a jak wiadomo byliśmy mistrzami jesieni. Ponadto bliżej nam jednak do Milanu niż Lazio w sensie punktowym, moim zdaniem Lazio nie będzie w stanie nam zagrozić.
- @Maras@
- Juventino
Oby tak było jak piszesz, bo ja niestety coraz bardziej zaczynam się o to bać, patrząc na naszą grę w ostatnich meczachLordRahl pisze:Dodałbym już także na chłodno, że narzekamy wszyscy, ale patrząc na te same mecz z początku sezonu zdobylismy tylko 4 pkt więcej, a jak wiadomo byliśmy mistrzami jesieni. Ponadto bliżej nam jednak do Milanu niż Lazio w sensie punktowym, moim zdaniem Lazio nie będzie w stanie nam zagrozić.

- Bartek88
- Juventino
A ja tak teraz zapytam, kto w nastepnym meczu bedzie gral w obronie? :lol:
Kielon i Barza chyba nie wrocą, Bonu po swoim meczu zycia w nastepnym i chyba kolejnych tez juz nie zagra
Conte ma teraz ciezki orzech do zgryzienia.
AHa skoro zostal wyrzucony z boiska, ale sedzia mu nie pokazal czerwonej kartki - ma to jakies znaczenie w przyszlych zawieszeniach na kolejnych meczach ?
Kielon i Barza chyba nie wrocą, Bonu po swoim meczu zycia w nastepnym i chyba kolejnych tez juz nie zagra

AHa skoro zostal wyrzucony z boiska, ale sedzia mu nie pokazal czerwonej kartki - ma to jakies znaczenie w przyszlych zawieszeniach na kolejnych meczach ?
- juventussek
- Juventino
Marian. pisze:Mecz oglądałem tylko do czerwonej kartki dla Leosia. W pierwszej połowie graliśmy bardzo słabo. W drugiej już trochę lepiej. Bardzo martwi mnie fakt, ze nasi piłkarze nie dają z siebie wszystkiego jak to miało na początku sezonu. Tylko po bramce strzelonej przez Mirko, zepchnęliśmy Bolonie do totalnej defensywy, a ja chciałbym, żebyśmy grali tak cały mecz, albo chociaż 50-60 minut. Stać nas na to, udowodniliśmy to w pierwszej części sezonu.[/size]
To nie tak, to tylko Bologna oni strzelili i sie cofneli. Pozwolili nam cos potworzyc. Moze by utrzymali wynik jak zobaczyli Boriello ;d
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, Bonucci jest winien wszystkiemu, teraz dostał czerwo i w meczu z Genoą nie zagra - pewne 3 punkty i radosny futbol, niczym FCB z Bayerem Leverkusen.deszczowy pisze:Największy nasz problem to były gracz Interu, który zawalił nam dwie bramki w dwóch ostatnich meczach (4 pkty) i dostał dziś czerwoną kartkę.Bukol87 pisze:Największy nasz problem to zaledwie 6 pkt przewagi nad czwartą drużyną.
- pezet1988
- Juventino
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale padły dość śmieszne słowa z ust komentatora C+Sport, że Juve jest przygotowane do systemu grania co tydzień, że zawodnicy nie radzą sobie z meczami co 3 dni... Kiedy patrzę na naszą grę to widzę, że coś jest na rzeczy :shock:
W niedzielę będzie niezmiernie ciężko o 3 punkty ale wierzę, że da się wstrząsnąć tymi ludźmi, a co najważniejsze wystawić taki skład, którego wyznacznikiem rzeczywiście będzie forma zawodników, bo na pewno każdy z naszych napadziorów byłby lepszy od Boriello (co nie zmienia faktu, że nie zagrał on tak wcale fatalnie)
W niedzielę będzie niezmiernie ciężko o 3 punkty ale wierzę, że da się wstrząsnąć tymi ludźmi, a co najważniejsze wystawić taki skład, którego wyznacznikiem rzeczywiście będzie forma zawodników, bo na pewno każdy z naszych napadziorów byłby lepszy od Boriello (co nie zmienia faktu, że nie zagrał on tak wcale fatalnie)

- @Maras@
- Juventino
Ciekawym jest czy w następnym meczu na środku obrony zobaczymy razem z Caceresem jakiegoś łepka z Primavery czy może zagra tam Vidal ?? 
Ciekawe tylko jak zmontuje środek obrony ?
Ja zaryzykowałbym takim ustawieniem (choć Antonia pewnie takiego nie wymyśli)...
------------ Buffon
Lichy - Caceres - Vidal - De Ceglie
--- Giacch -- Pirlo --- Marchisio
-----Elia --- Matri --- Del Piero
ewentualnie :
------------ Buffon
--- Padoin -- Pirlo --- Marchisio
-----Giacch --- Matri --- Elia/Del Piero

Niestety ale Conte jest raczej tradycjonalistą i wystawi pewnie sztandarowy skład, nie patrząc na to kto w jakiej jest formiepezet1988 pisze:W niedzielę będzie niezmiernie ciężko o 3 punkty ale wierzę, że da się wstrząsnąć tymi ludźmi, a co najważniejsze wystawić taki skład, którego wyznacznikiem rzeczywiście będzie forma zawodników, bo na pewno każdy z naszych napadziorów byłby lepszy od Boriello (co nie zmienia faktu, że nie zagrał on tak wcale fatalnie)

Ja zaryzykowałbym takim ustawieniem (choć Antonia pewnie takiego nie wymyśli)...
------------ Buffon
--- Giacch -- Pirlo --- Marchisio
-----Elia --- Matri --- Del Piero
ewentualnie :
------------ Buffon
--- Padoin -- Pirlo --- Marchisio
-----Giacch --- Matri --- Elia/Del Piero
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 23:56 przez @Maras@, łącznie zmieniany 2 razy.

- SKAr7
- Juventino
Jedno, wielkie GuanoBartek88 pisze:A ja tak teraz zapytam, kto w nastepnym meczu bedzie gral w obronie? :lol:
W sumie w przerwie stwierdziłem w myślach, że jeśli Antonio nie jest wściekły na swoich zawodników tak bardzo, że dziś wyleci na trybuny, to coś się solidnie zepsuło. Choć uważałem wyjazd do Bologni naszym najtrudniejszym meczem rundy wiosennej poza San Siro, to wciąż liczyłem, że po fatalnych spotkaniach w Chievo i Parmą coś się odblokuje. I odblokowało, niestety dopiero w drugiej połowie. Miejmy nadzieję, że już na stałe, choć wściekłość pozostaje.
- annihilator1988
- Juventino
Nie oczekuje cudów przed nadchodzącym spotkaniem. Szykuje się kolejny podział punktów, na szczęście obrona 2 miejsca wcale nie jest czczym życzeniem. Udine i Lazio nie mają potencjału kadrowego Milanu i też mogą głupio tracić punkty. Napoli goni, ale liczę na to, że Juve zdoła wygrać kilka kolejnych spotkań, które zapewnią mu pożądaną lokatę na koniec rozgrywek ligowych. Natomiast Boriello :twisted: Ta chłopczyna chyba nadal myśli, że jest w Rzymie. Co za leń, co za szrot :doh: Nie wiem tylko czemu zabiera miejsce Alexowi i Fabio. Conte why? Oby Marco poszedł w odstawkę tak samo jak Esticoś. Btw, Marchisio chyba przypomniał sobie jak potrafi kręcić rywalami, oby, oby nie zapomniał o tym podczas niedzielnej potyczki 

Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 00:22 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Vidal na środku obrony jest delikatnie mówiąc chybionym pomysłem. Chilijczyk ma bardzo agresywny styl gry, wprawdzie kości przeciwnikom nie łamie, ale łapie dużo kartek. Ryzyko sprokurowania rzutu karnego lub rzutów wolnych w okolicach pola karnego byłoby zbyt wysokie. Lepiej wystawić kogoś wyróżniającego się z Primavery lub nawet Padoina. Sorensen grzeje ławę w Bolognii, a teraz byłby bardzo przydatny.@Maras@ pisze:Ciekawym jest czy w następnym meczu na środku obrony zobaczymy razem z Caceresem jakiegoś łepka z Primavery czy może zagra tam Vidal ??
- Swider10
- Juventino
Nie wiem co Boriello robi w naszej druzynie! Czym sugerował się Conte wypożyczając go?! Totalne drewno deska od której wszystko a raczej wszystkie piłki się odbijaja! On przeciez ani razu nie zagroził bramce Bologny! Wogóle w jakimś meczu oddał grozny strzal na bramke rywali?! W PW po jego strzale Caceres dobil do pustej ale gdyby nie przepychajacy sie Del Piero z obronca pilka pewnie by do niego nie dotarła... Ogólnie tak jak mówili to nie raz komentujący ten mecz Juve nie ma pomysłu na gre a w szczególnosci atak pozycyjny wypada to naprawde bradzoo słabo, Vucinić wyrazny spadek formy oprócz bramki to dzisiaj nic dobrego o nim powiedziec nie mozna nie wygrywa juz nawet pojedynków 1v1 Pirlo chyba gra za czesto dzisiaj tez mial 2 czy 3 straty po ktorór Bologna kontrowała, nie wiem dlaczego Conte nie da szansy Alexowi przeciez potrzeba nam kogos kto pociągniej ten wózek a jak widac ci co dotychczas to robili wypalili się
O BOnuccim nie bede juz nic pisał wszyscy wiedza co on odwala z boiska powinien wyleciec szybciej niz to sie stało, ciekawe jak teraz bedzie wygladala nasz linia obrony w Genoi łatwo nie bedzie a wrecz mozna powiedziec że ewentualna wygrana tam bedzie niespodzianka :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- pan Zambrotta
- Juventino
Vidal grywa na stoperze w reprezentacji, więc nie mam pojęcia o czym mówisz.Vimes pisze:Vidal na środku obrony jest delikatnie mówiąc chybionym pomysłem. Chilijczyk ma bardzo agresywny styl gry, wprawdzie kości przeciwnikom nie łamie, ale łapie dużo kartek. Ryzyko sprokurowania rzutu karnego lub rzutów wolnych w okolicach pola karnego byłoby zbyt wysokie. Lepiej wystawić kogoś wyróżniającego się z Primavery lub nawet Padoina. Sorensen grzeje ławę w Bolognii, a teraz byłby bardzo przydatny.@Maras@ pisze:Ciekawym jest czy w następnym meczu na środku obrony zobaczymy razem z Caceresem jakiegoś łepka z Primavery czy może zagra tam Vidal ??
- Łukasz
- Juventino
Ale półbocznego w trzyosobowej formacji (choć raz, bodajże z Francją, grał tego środkowego), to trochę inna gra, a zarzuty Vimesa są zasadne.pan Zambrotta pisze:Vidal grywa na stoperze w reprezentacji, więc nie mam pojęcia o czym mówisz.
- pan Zambrotta
- Juventino
grywał pare razy na klasycznym stoperze, chociażby w meczu z Francją... a wasze zarzuty są bezzasadne, bo to takie samo ryzyko dawać tam Padoina czy innego Guano. Inaczej jest grać w środku boiska i kosić przeciwników równo z trawą bez konsekwencji, a co innego grać na stoperze, jak widać trenerzy mają więcej oleju w głowie niż forumowe eksperty.